tropoi-antimetopisis-klefton-sto-spiti

Η ιδιωτική ζωή σήμερα φαίνεται να απειλείται όσο ποτέ άλλοτε από την ακραία σύγχρονη εγκληματικότητα. Είναι πλέον γεγονός ότι η ασφάλεια δεν είναι δεδομένη ακόμα και κάτω από την στέγη ενός σπιτιού για τον σύγχρονο άνθρωπο και αυτό δίνει όλο και μεγαλύτερη ώθηση στην αναζήτηση ακόμα πιο αποτελεσματικών τροπών που θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη προστατευμένη ζωή από τους κινδύνους.

Στα πλαίσια αυτά παρακάτω αναφέρονται τρεις από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαφυλάξετε το σπίτι σας από ενδεχόμενες παραβιάσεις.

Αποφύγετε τις ξεκλείδωτες και ανοχύρωτες πόρτες και παράθυρα

Όσο κι αν σας φαίνεται προφανές και αυτονόητο η συντριπτική πλειοψηφία των κλοπών στα σύγχρονα σπίτια συμβαίνει με αφορμή κάποιου είδους αμέλειας από πλευράς των κατοίκων των σπιτιών. Η αμέλεια αυτή μπορεί κάποιες φορές να είναι απλώς ένα τυχαίο γεγονός όπως το να ξεχάσουν να κλειδώσουν κάποια πόρτα, παράθυρο ή μπαλκονόπορτα του σπιτιού την νύχτα. Κάποιες άλλες φορές όμως η αμέλεια αυτή μπορεί να σχετίζεται με τα ελλιπή μέτρα προστασίας που δεν έχουν μεριμνήσει να τοποθετήσουν οι ιδιοκτήτες στα μεγάλα ανοίγματα των σπιτιών τους.

Σε κάθε περίπτωση οι κλέφτες τις περισσότερες φορές εκμεταλλεύονται ευκαιριακά κάθε δυνατότητα που τους δίνετε για να εισβάλουν στο χώρο σας και να υπεξαιρέσουν ότι μπορούν. Καλό λοιπόν θα ήταν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να κλειδώνετε πόρτες παράθυρα και μπαλκονόπορτες κάθε φορά που απαιτείται αλλά και να θέσετε σε απόλυτη προτεραιότητα την εγκατάσταση των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας (ρολά ασφαλείας και γκαραζόπορτες) που θα σας προσφέρουν ακόμα ισχυρότερη οχύρωση σε κάθε πιθανή διάρρηξη.

Ενεργοποιείτε πάντα τον συναγερμό ακόμα κι αν είστε μέσα στο σπίτι σας!

Η σύγχρονη εγκληματικότητα αναμφίβολα χαρακτηρίζεται όσο ποτέ άλλοτε για την αγριότητα και το θράσος που διέπει τους σύγχρονους διαρρηκτές και κακοποιούς. Παίρνοντας αυτό ως δεδομένο, η παρουσία των ανυποψίαστων θυμάτων μέσα στα σπίτια τους δεν αποτελεί πλέον λόγο για να μην εισβάλουν οι διαρρηκτές στους χώρους που έχουν βάλει στόχο.

Αντίθετα καθημερινά είναι τα περιστατικά κλοπών όπου τα θύματα αναφέρουν ότι οι κλέφτες δεν δίστασαν όχι μόνο να εισβάλουν στο χώρο τους αλλά και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ξυλοκοπώντας τους ή και απειλώντας τους για την ζωή τους με στόχο μεγαλύτερη λεία.

Και μόνο αυτό το γεγονός θα πρέπει όχι μόνο να σας ανησυχήσει αλλά και να σας κινητοποιήσει να αντιληφθείτε ότι δεν είστε απολυτά ασφαλείς ακόμα και μέσα στο ίδιο σπίτι σας ιδιαιτέρα αν ο συναγερμός που έχετε εγκαταστήσει είναι απενεργοποιημένος. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε την προστασία σας είναι να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού που έχετε εγκατεστημένο ακόμα και αν δεν απουσιάζετε από το σπίτι ώστε ο συναγερμός να είναι σε θέση να εντοπίσει πιθανή παραβίαση του χώρου σας ενώ είστε μέσα και να ενεργοποιηθεί εγκαίρως. Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι ο συναγερμός δεν σας προστατεύει μόνο κατά την απουσία σας αλλά και ενώ είστε παρόντες για αυτό και οφείλετε να τον ενεργοποιείτε πάντα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Σκύλος, το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας του σπιτιού σας από τους κλέφτες

Τα σκυλιά εκτός από ευχάριστη συντροφιά σίγουρα μπορούν να σας φανούν απολύτως απαραίτητα και αποτελεσματικά για την προστασία του σπιτιού σας από τους διαρρηκτές που θα επιχειρήσουν να το παραβιάσουν.

Τα σκυλιά σε κάθε προσπάθεια παραβίασης του ιδιωτικού σας χώρου είναι σε θέση να αναγνωρίσουν την απειλή και τους άγνωστους παραβάτες και να προκαλέσουν ανεπιθύμητη αναστάτωση με τα επίμονα και θορυβώδη γαβγίσματα τους ώστε και να φοβίσουν τους κλέφτες αλλά και να ειδοποιήσουν τους γείτονες για την παράνομη εισβολή. Είτε λοιπόν έχετε ένα μικρόσωμο σκύλο ως κατοικίδιο, είτε ένα αρκετά μεγαλύτερο σε μέγεθος σκύλο, είναι σίγουρο ότι εκτός από ένα πιστό φίλο ανατρέφετε και ένα αποτελεσματικό φύλακα ο οποίος μπορεί να διαφυλάξει την περιουσία σας καλύτερα και από συναγερμό σε περίπτωση κλοπής.

Όπως έγινε κατανοητό από τα παραπάνω, η προστασία του σπιτιού σας είναι ένα θέμα πρώτης προτεραιότητας που οφείλετε να αναθέσετε στους κατάλληλους επαγγελματίας οι οποίοι είναι σε θέση να σας προτείνουν και να σας εγκαταστήσουν τα πιο αξιόπιστα μέτρα ασφαλείας της αγοράς.

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα έμπειρου επαγγελματία στην εγκατάσταση ρολών ασφαλείας, βιομηχανικών πορτών αλλά και γκαραζόπορτας που μπορείτε να εμπιστευτείτε δεν είναι άλλο από την εταιρεία Δ. ΜΕΝΟΥΝΟΣ Ε.Π.Ε. (ρολά Δημήτρης Μενούνος) την οποία μπορείτε να βρείτε και διαδικτυακά στο dmenounos.gr! Επισκεφτείτε την τώρα για τα ποιοτικότερα μέτρα προστασίας του σπιτιού σας και δεν θα χάσετε!

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.