Τι πρέπει να κάνετε αν χαλάσουν τα ρολά ασφαλείας σας | Δ. Μενούνος

Τα ρολά καταστημάτων είναι από τα πρώτα πράγματα που αγοράζει πλέον ένας επιχειρηματίας για το κατάστημα του. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι οι απλές αυτές κατασκευές στην ουσία δημιουργούν ένα χώρισμα ή έναν τοίχο αν προτιμάτε, που αποτρέπει τους περισσότερους διαρρήκτες από το να δοκιμάσουν να κάνουν μία διάρρηξη και αποτελεί ένα φυσικό εμπόδιο για τους πιο «τολμηρούς» υποψήφιους μπουκαδόρους, το οποίο και θα πρέπει να ξεπεράσουν με χρόνο αλλά και με ειδικά εργαλεία.

Σε κάθε περίπτωση, το να επιλέξει κανείς τα σωστά ρολά ασφαλείας για το κατάστημα του είναι κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού θα πρέπει να γίνει η επιλογή του τύπου ρολών που θα προσφέρει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό ασφάλειας αλλά και ορατότητας. Η θυσία στον ένα τομέα ή τον άλλο μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες, γι’ αυτό και όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων φροντίζουν να ενημερώνονται και να κάνουν τις επιλογές τους μετά από πολλή σκέψη και μελέτη.

Μπορεί λοιπόν όσοι αγοράζουν ρολά να γνωρίζουν πολλά για τους τύπους και τις τιμές τους, αλλά φαίνονται πως αγνοούν βασικά πράγματα όσον αφορά κάτι πολύ κρίσιμο: τις επισκευές ρολών! Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που πιστεύουν ότι τα ρολλά τους δεν θα χαλάσουν ποτέ, οπότε και θεωρούν ότι δεν θα χρειαστούν ποτέ και συντήρηση ή άλλη επισκευή. Ας απαντήσουμε λοιπόν στις κυριότερες ερωτήσεις για τις επισκευές ρολών και θα καταλάβετε γιατί να επιλέξετε και τα ρολλά ασφαλείας Μενούνος που υποστηρίζουν και την επισκευή των ρολλών σας μετά την αγορά τους.

Πώς χαλάνε τα ρολλά ασφαλείας;

Όπως είπαμε και πριν, τα ρολά είναι σχετικά απλές κατασκευές και αυτό κάνει και πολλούς να πιστεύουν ότι στην ουσία είναι «αθάνατα», δηλαδή δεν έχουν μέρη που να μπορούν να χαλάσουν. Αυτό δεν ισχύει. Δεδομένου ότι υπάρχουν κινούμενα μέρη στα ρολά ασφαλείας, υπάρχουν και πράγματα που μπορούν να χαλάσουν ή να στραβώσουν. Η έλλειψη λίπανσης, η συγκέντρωση βρομιάς στους μηχανισμούς και η φθορά από τον καιρό και την ταλαιπωρία είναι οι κύριοι παράγοντες που μπορούν να χαλάσουν τα ρολά σας.

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευές Ρολών Ασφαλείας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Τι γίνεται αν χαλάσουν τα ρολά μου;

Σε γενικές γραμμές, αν συμβεί κάποιο πρόβλημα με τα ρολά σας δεν θα μπορείτε να τα ανοίξετε και να τα κλείσετε. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να χαλάσει ο μηχανισμός που συγκρατεί τα ρολά ανοιχτά και να πέσουν αυτά απότομα κάτω, κάτι που φυσικά μπορεί να τραυματίσει άτομα που βρίσκονται από κάτω. Η πιο συνηθισμένη βλάβη όμως είναι όπως είπαμε και πριν να κολλήσουν τα ρολά στο άνοιγμα ή το κλείσιμο.

Πώς θα καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά με τα ρολά ασφαλείας μου;

Σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε αλλαγή στη «συμπεριφορά» των ρολών σας πρέπει να σας ανησυχεί. Αν για παράδειγμα δείτε ότι συναντάτε αντίσταση κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο ή ότι η όλη διαδικασία δεν είναι όσο ομαλή όσο ήταν κάποτε, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει ξεκινήσει να παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, οπότε και θα πρέπει να του δώσετε λίγη προσοχή.

Τι να κάνω αν κάτι δεν πάει καλά με τα ρολά μου;

Το πιο απλό που έχετε να κάνετε, είναι να ρίξετε μια ματιά στον μηχανισμό και να δείτε αν υπάρχουν τυχόν σκουπίδια ή άλλα υλικά που τον εμποδίζουν. Εννοείται ότι θα πρέπει τακτικά να ελέγχετε αλλά και να καθαρίζετε τον μηχανισμό των ρολών σας. Αν δεν βλέπετε κάτι «ύποπτο», τότε μην το καθυστερείτε κι επισκευάστε τα ρολά σας ζητώντας την βοήθεια κάποιου επαγγελματία.

Πως γίνεται και πόσο κοστίζει μια επισκευή ρολών;

Συνήθως οι επισκευές ρολών είναι σχετικά απλές και διαρκούν μερικά λεπτά ή μία με δύο ώρες. Σπάνια μπορεί να χρειαστεί να γίνει αλλαγή μηχανισμού ή κάποια άλλη «σοβαρή» εργασία. Όσον αφορά το κόστος, αυτό εξαρτάται από τον τύπο της βλάβης αλλά και φυσικά από τα ανταλλακτικά που μπορεί να χρειαστούν αλλά και από το εάν έχετε στην περιοχή σας κάποια εξειδικευμένη εταιρεία. Κάντε μια σχετική αναζήτηση: π.χ. επισκευές ρολών στην Αθήνα και είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε τον κατάλληλο ειδικό για εσάς.  Πολλές επιχειρήσεις ρολών κάνουν ειδικές προσφορές για service κι επισκευή των προϊόντων τους κατά την αγορά, καλό είναι να επωφεληθείτε από τέτοιες προσφορές για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευές Ρολών Ασφαλείας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.