Τι είναι τα ρολά ασφαλείας – Πλήρης οδηγός

Παρατηρείτε τελευταία μία αύξηση των διαρρήξεων στην γειτονιά σας; Επιθυμείτε να προστατέψετε το μαγαζί ή την οικία σας από τους ανεπιθύμητους διαρρήκτες; Τα ρολά ασφαλείας είναι η λύση που αναζητάτε. Πρόκειται για μεταλλικά συστήματα που ασφαλίζουν επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους από απόπειρες εισβολής ή κλοπής. Τα ρολά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την προστασία του χώρου από την ηλιακή ακτινοβολία ή την κακοκαιρία. Τοποθετούνται, συνήθως, στα παράθυρα ή στις πόρτες. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ρολά ασφαλείας, συνεχίστε την ανάγνωση του οδηγού που ετοίμασε η εταιρεία dmenounos  για εσάς.

Ρολά ασφαλείας για καταστήματα και γκαράζ

Τα ρολά ασφαλείας για να μπορούν να προστατεύουν τα καταστήματα και τα γκαράζ από τις έντονες καιρικές συνθήκες, όπως ισχυροί άνεμοι, χιόνι, βροχή, υψηλές θερμοκρασίες, τις εισβολές και τις διαρρήξεις, κατασκευάζονται από ανθεκτικά υλικά, όπως χάλυβα ή αλουμίνιο. Έχουν κλειδαριά για να αποτρέπουν την πρόσβαση και σχεδιάζονται έτσι ώστε να αντέχουν σε διάφορες κρούσεις. Κάποια ρολά δύνανται να συνδέονται με άλλα συστήματα ασφαλείας όπως είναι οι κάμερες παρακολούθησης και οι συναγερμοί. Στην αγορά κυκλοφορούν τέσσερις τύποι ρολών ασφαλείας, τα βιομηχανικά, τα δικτυωτά, τα διάφανα και τα διάτρητα.

Ενδιαφέρεσαι για Ρολά Ασφαλείας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Βιομηχανικά Ρολά Ασφαλείας

Τα βιομηχανικά ρολά έχουν παρόμοιο ρόλο με αυτά των κλασικών ρολών, αλλά σχεδιάζονται για να χρησιμοποιηθούν σε χώρους με πολύ υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας και αντοχής. Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα ρολά ασφαλείας είναι κατάλληλα για τα εργοστάσια και τις αποθήκες καθώς ασφαλίζουν εντελώς τις εισόδους, τα παράθυρα, αποτρέποντας την εισβολή και την κλοπή του εμπορεύματος.

Ακόμη, τα βιομηχανικά ρολά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα καταστήματα για να προστατευτεί ο χώρος τους όταν δεν είναι ανοιχτός. Συχνά, χρησιμοποιούνται και σε εγκαταστάσεις στάθμευσης αλλά και σε τράπεζες, κοσμηματοπωλεία, ξενοδοχεία. Εκτός από την αποτροπή των κακόβουλων εισβολέων, μερικά βιομηχανικά ρολά έχουν την δυνατότητα να διατηρούν την θερμοκρασία εντός του χώρου και να μειώνουν το κόστος ενέργειας. Άλλα βιομηχανικά ρολά, επίσης, βοηθούν στην απορρόφηση του θορύβου από το εξωτερικό χώρο.

Δικτυωτά Ρολά Ασφαλείας

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων προτιμούν να τοποθετήσουν στο χώρο τους, δικτυωτά ρολά ασφαλείας, τα οποία είναι και τα πιο κλασικά. Δημιουργούνται από μεταλλικές βέργες που διασταυρώνονται και σχηματίζουν ανοίγματα. Αυτά τα ανοίγματα μπορούν να έχουν όποιο μέγεθος επιλέξουν οι αγοραστές και έχουν σχήμα ρόμβου. Αυτά τα ανοίγματα ονομάζονται και «μάτια». Είναι ιδανικά για επαγγελματικούς χώρους που διαθέτουν βιτρίνες γιατί τα «μάτια» που έχουν τα δικτυωτά ρολά ασφαλείας επιτρέπουν στους δυνητικούς πελάτες να κοιτάξουν τις βιτρίνες των καταστημάτων, ακόμα και όταν αυτά δεν λειτουργούν.

Επιπλέον, τα ανοίγματα των δικτυωτών ρολών ασφαλείας επιτρέπουν να περνά το φυσικό φως κατά την διάρκεια της ημέρας και είναι αρκετά οικονομικά, συγκριτικά με άλλου τύπου ρολών. Μπορούν να ενσωματωθούν, επίσης, φυσικά στον σχεδιασμό του καταστήματος, καθώς είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα και σχέδια.

Διάφανα Ρολά Ασφαλείας

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει στο εμπόριο και τα διάφανα ρολά ασφαλείας. Κατασκευάζονται από χαλύβδινες ράβδους και ανάμεσά τους βρίσκεται ένα διαφανές υλικό, συχνά πολυμεθακρυλικό ή πολυκαρβονικό γυαλί. Αυτό το διαφανές υλικό επιτρέπει την οπτική επαφή από το εξωτερικό προς το εσωτερικό και αντίθετα. Γι αυτό το λόγο, τα διάφανα ρολά ασφαλείας τα προτιμούν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που τοποθετούν τα προϊόντα τους στις βιτρίνες, ώστε αυτά να είναι ορατά από τους μελλοντικούς πελάτες.

Το ότι είναι διάφανα τα συγκεκριμένα ρολά, δεν υστερούν στην ασφάλεια που παρέχουν στους ιδιοκτήτες και στα εμπορεύματα των καταστημάτων. Έχουν ειδικούς μηχανισμούς που κλειδώνουν για να εμποδίζουν τις εισβολές. Επίσης και αυτού του τύπου ρολά σχεδιάζονται με υλικά που αντέχουν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Διάτρητα Ρολά Ασφαλείας

Τα διάτρητα ρολά ασφαλείας αποτελούνται από διάτρητες λωρίδες λαμαρίνας που ενώνονται μεταξύ τους. Με πιο απλά λόγια, αυτές οι λαμαρίνες έχουν πολλές μικρές τρύπες με διάμετρο ελάχιστων μόνο χιλιοστών. Έτσι, τα συγκεκριμένα ρολά είναι μία ιδανική λύση για τοποθέτηση σε καταστήματα ρούχων ή παπουτσιών, σε επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας, σε ζαχαροπλαστεία, σε βιβλιοπωλεία, σε κοσμηματοπωλεία και σε όποια επιχείρηση διαθέτει βιτρίνα.

Οι περαστικοί που πλησιάζουν μία κλειστή επιχείρηση με διάτρητα ρολά ασφαλείας, μπορούν να δουν τα προϊόντα που εκθέτονται στη βιτρίνα και να αποφασίσουν να αγοράσουν κάποιο από αυτά, μόλις αυτή ανοίξει. Επίσης, οι τρύπες των λαμαρινών δεν επιδρούν αρνητικά στην ανθεκτικότητα των ρολών και στη ασφάλεια που παρέχουν.

Ρολό για Γκαραζόπορτα

Επιπρόσθετα, στο εμπόριο κυκλοφορούν και ρολά ειδικά για την προστασία των γκαράζ. Εγκαθίστανται στην είσοδο του γκαράζ και κάθε φορά που κλείνει ή ανοίγει η γκαραζόπορτα αυτά κατεβαίνουν και ανεβαίνουν αντίστοιχα. Κατασκευάζονται και αυτά από πολύ ανθεκτικά υλικά όπως αλουμίνιο ή ατσάλι. Είναι δυνατόν να λειτουργήσουν χειροκίνητα με την βοήθεια ενός μηχανισμού που τα κινεί αλλά και αυτόματα με την βοήθεια ενός ηλεκτρικού μηχανισμού.

Είναι σημαντικά για κάθε ιδιοκτήτη γκαράζ γιατί προστατεύουν το περιεχόμενο του χώρου από εισβολές και κλοπές. Προσφέρουν μία επιπλέον μόνωση στο χώρο, βοηθώντας με αυτό το τρόπο, να διατηρείται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του. Επίσης, το ρολό προστατεύει το γκαράζ από ακραίες καιρικές συνθήκες όπως χιόνι, δυνατό άνεμο, ισχυρή βροχή κλπ.

Ενδιαφέρεσαι για Ρολά Ασφαλείας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Ρολά για σπίτια

Τα ρολά για σπίτια είναι μία εξίσου πολύ δημοφιλής επιλογή για ιδιοκτήτες κατοικιών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα. Και τα ρολά που προορίζονται να τοποθετηθούν σε σπίτια κατασκευάζονται από πολύ ανθεκτικά υλικά και προσφέρουν πολλά οφέλη στους ιδιοκτήτες τους. Τα ρολά ασφαλείας δύναται να εγκατασταθούν ή στα παράθυρα ή στις μπαλκονόπορτες ή στις πόρτες των σπιτιών.

Ρολά για Παράθυρα

Τα ρολά για παράθυρα κατασκευάζονται συνήθως από αλουμίνιο γιατί είναι περισσότερο ανθεκτικό στον χρόνο και στο φως του ηλίου. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπορεί να επιλέξει να αγοράσει διάφανα ή διάτρητα ρολά για να τα τοποθετήσει στα παράθυρα της οικίας του.

Ο ιδιοκτήτης, επίσης, είναι απαραίτητο να διαλέξει, αν τα ρολά θα είναι συρόμενα ή ανοιγόμενα. Τα συρόμενα σύρονται προς την μία πλευρά του παραθύρου ενώ τα ανοιγόμενα ανοίγουν προς τα πάνω. Εκτός από την προστασία, τα ρολά διατηρούν την θερμοκρασία στο εσωτερικού του σπιτιού και χάρη σε αυτά μειώνεται ο θόρυβος που υπάρχει στο εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, προστατεύουν το σπίτι από την ακτινοβολία UV.

Ρολά για μπαλκονόπορτες

Για όλα τα σπίτια που διαθέτουν μπαλκόνια είναι μία πολύ καλή λύση η τοποθέτηση ρολών στις μπαλκονόπορτες τους. Κατά την διαδικασία επιλογής αυτών των ρολών, οι ιδιοκτήτες των οικιών καλό είναι να προσέξουν ορισμένα σημεία όπως:

  • Το υλικό κατασκευής: Τα ρολά κατασκευάζονται από διάφορα υλικά όπως PVC, σίδηρο, αλουμίνιο ακόμη και ξύλο. Το υλικό που θα επιλεγεί θα πρέπει να ταιριάζει με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών,
  • Τον μηχανισμό λειτουργίας: Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν χειροκίνητα ρολά ή αυτόματα ρολά για τις μπαλκονόπορτές τους.
  • Την μόνωση καθώς είναι χρήσιμο να διατηρείται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού, χωρίς να διαφεύγει έξω από αυτό.
  • Την αισθητική του χώρου: Είναι σημαντικό το χρώμα και το σχέδιο των ρολών να ταιριάζει αισθητικά με το υπόλοιπο χώρο ώστε να δημιουργεί ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ρολά για πόρτες

Άλλες φορές οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να φράξουν μόνο την κεντρική είσοδο της οικίας τους και όχι τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα τους. Γι΄ αυτό το λόγο επιλέγουν να τοποθετήσουν ρολά στην πόρτα και να αποτρέψουν πιθανούς εισβολείς να εισέλθουν στο σπίτι τους. Τα συγκεκριμένα ρολά καλύπτουν το άνοιγμα της πόρτας και το μέγεθός τους σε πλάτος είναι μικρότερο συγκριτικά με τα ρολά των πορτών του μπαλκονιού. Όπως και οι υπόλοιποι τύποι ρολών, έτσι και αυτά τα ρολά κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας και αντοχής υλικά. Κάποια ρολά είναι ενσωματωμένα στις πόρτες μα άλλα μπορούν να εγκατασταθούν εξωτερικά πάνω από την πόρτα.

Ενδιαφέρεσαι για Ρολά Ασφαλείας Φαρμακείου από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Συμπεράσματα

Συνοψίζοντας, τα ρολά είναι αναγκαία για κάθε επιχείρηση, βιομηχανία και οικία γιατί προσφέρουν την μέγιστη ασφάλεια και πλήθος άλλων οφελών. Αν φτάσατε στο τέλος αυτού του κειμένου και σκέφτεστε να αποκτήσετε και εσείς ρολά ασφαλείας, απευθυνθείτε άμεσα στην εταιρεία dmenounos. Η dmenounos δραστηριοποιείται τα τελευταία 54 χρόνια (από το 1970) στην κατασκευή ρολών ασφαλείας και έχει μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων κατάλληλα για κάθε χρήση. Το προσωπικό της επιχείρησης είναι άρτια καταρτισμένο και έμπειρο και θα σας βοηθήσει σημαντικά στο να επιλέξετε τα κατάλληλα ρολά. Επίσης, είναι σε θέση να λύσει οποιαδήποτε απορία και αν θέσετε, προτού αγοράσετε το προϊόν που θέλετε.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.