Τι είναι & ποιες επιχειρήσεις χρειάζονται βιομηχανικά ρολλά

Βιομηχανικά Ρολά: Τι είναι & ποιες επιχειρήσεις τα χρειάζονται;

Τα ρολά ασφαλείας όπως όλοι γνωρίζουμε είναι απαραίτητα για κάθε επιχείρηση αφού στην ουσία αποτελούν ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και την ίδια την επιχείρηση. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας. Όπως θα έχετε σίγουρα δει υπάρχουν αρκετοί τύποι ρολών ασφαλείας, τους πιο συνηθισμένους τους βλέπουμε κάθε μέρα τόσο στα καταστήματα της γειτονιάς μας όσο και σε αυτά του εμπορικού κέντρου της περιοχής μας. Υπάρχουν όμως και ρολά που προορίζονται για συγκεκριμένου τύπου επιχειρήσεις και ως εκ τούτου δεν τα βλέπουμε και πολύ συχνά, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί να αγνοούν την ύπαρξη τους ή να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς κάνουν.

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί λοιπόν, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και βιομηχανικά ρολά. Τα ρολά αυτά, όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα τους, προορίζονται για μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες κι εδρεύουν σε βιομηχανικές ζώνες. Ας δούμε λοιπόν ποια βασικά πράγματα πρέπει να γνωρίζετε για τα βιομηχανικά ρολά για να καταλάβετε αν είναι τα κατάλληλα και για τη δική σας επιχείρηση.

Σε τι διαφέρουν τα βιομηχανικά ρολά από τα συμβατικά;

Τα βιομηχανικά ρολά κατασκευάζονται με κύριο χαρακτηριστικά την θωράκιση και τη χρηστικότητα. Τα συμβατικά ρολά συνήθως πρέπει να προσφέρουν και κάποια ορατότητα στο κατάστημα ή την επιχείρηση την οποία προστατεύουν, ενώ πολλά μοντέλα δίνουν και ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση. Επιπλέον, κατασκευάζονται από υλικά με σχετικά μικρό βάρος έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν εύκολα χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού μηχανισμού,

Τα ρολά για βιομηχανίες είναι πιο βαριά από τα συμβατικά γιατί πέρα από προστασία από τους κλέφτες, προσφέρουν και θερμομόνωση καθώς και προστασία από τα στοιχεία της φύσης όπως η βροχή και το χιόνι. Το μεγάλο τους βάρος κάνει τον έλεγχο τους σχετικά δύσκολο, οπότε και το άνοιγμα τους γίνεται είτε με κάποιον αυτόματο μηχανισμό, είτε με τη χρήση τροχαλίας. Με άλλα λόγια, τα βιομηχανικά ρολά ασφαλείας δεν μπορούν να κατεβούν και να σηκωθούν με το χέρι. Τέλος, είναι όλα κλειστού τύπου προκειμένου να προσφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη μόνωση.

Σε ποιες επιχειρήσεις θα τα συναντήσετε

Τα βιομηχανικά ρολά θα τα συναντήσετε, όπως είπαμε και παραπάνω, σε μεγάλες επιχειρήσεις, βιομηχανικής κλίμακας. Συνήθως τοποθετούνται σε αποθήκες ή σε πάρκινγκ και γκαράζ οχημάτων, φορτηγών κι εξοπλισμού για χωματουργικές κατασκευές και εργασίες. Ρολά βιομηχανικού τύπου μπορεί να παρατηρήσει κανείς σε επιχειρήσεις μεταφορών και logistics, σε αποθήκες εμπορευμάτων, σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων και γενικά σε επιχειρήσεις που έχουν αρκετά οχήματα στο δυναμικό τους, τα οποία και παρκάρουν σε ειδικά γκαράζ.

Μεγέθη και χρώματα

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των βιομηχανικών ρολών είναι το γεγονός ότι μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι η επιχείρηση που θα αναλάβει την πώληση και την επιχείρηση των ρολών αυτών θα φροντίσει να μελετήσει καλά τον χώρο του πελάτη  προκειμένου να μπορέσει να κατασκευάσει ρολά που θα ταιριάζουν ακριβώς στις ανάγκες του, όσο μικρές ή μεγάλες και να είναι αυτές. Όσον αφορά τον αισθητικό τομέα, μπορεί να μην είναι το μεγάλο ατού που έχουν στη διάθεση τους τα ρολά βιομηχανικά, αλλά πάντα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο αισθητικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να ταιριάζει όσο το δυνατόν καλύτερα με την επιχείρηση του πελάτη. Οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου προσφέρουν τα βιομηχανικά ρολά τους σε μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων για να επιλέξει ο κάθε πελάτης την καλύτερη λύση.

Είναι τα βιομηχανικά ρολά για την επιχείρηση μου;

Αν κύριο αντικείμενο της επιχείρησης σας ΔΕΝ είναι το λιανικό εμπόριο και η έδρα της βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της πόλης σας ή μακριά από το κύριο εμπορικό κέντρο, τότε τα βιομηχανικά ρολά είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για σας. Τα συμβατικά μπορεί να είναι φθηνότερα, αλλά δεν θα σας καλύψουν.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.