Συρόμενες Πόρτες Εξωτερικού Χώρου: Αυλής & Κήπου -Τιμές

Οι πόρτες εξωτερικού χώρου αυλής είναι το όριο που ασφαλίζει το σπίτι σας από το εξωτερικό περιβάλλον. Είναι ένα εργαλείο για την προστασία και ασφάλεια της περιουσίας σας. Σήμερα, υπάρχουν διάφοροι τύπου πορτών, αλλά μια από τις πιο συνηθισμένες επιλογές είναι η πόρτα συρόμενη εξωτερική. Πριν την τοποθέτηση της, λάβετε υπόψιν κάποιους παράγοντες όπως, το υλικό με το οποίο θα κατασκευαστεί, οι προβλήτες όπου θα τοποθετηθεί, η ασφάλεια που θα σας παρέχει, η αισθητική της, εάν θα είναι αυτόματη ή όχι και το κόστος συντήρησης. Παρακάτω θα δείτε τα είδη που υπάρχουν και έτσι, να επιλέξετε αυτό που χρειάζεστε:

Είδη συρόμενων πορτών εξωτερικού χώρου

Οι συρόμενες πόρτες αυλής – κήπου κατασκευάζονται σε διάφορους τύπους και αποτελούν την ιδανική επιλογή για εξωτερικούς χώρους, όπως πχ. την αυλή σας. Αρχικά, υπάρχει η πόρτα με κάγκελα ηλεκτρικής λειτουργίας  όπου το άνοιγμα και το κλείσιμο της είναι αργό για τέλεια διαχείριση. Μπορεί να προστεθούν φάροι με φωτοκύτταρο, έτσι ώστε να σταματήσει σε περίπτωση εμποδίου για μέγιστη ασφάλεια. Όμως, υπάρχει και η επιλογή μιας απλής καγκελόπορτας εξωτερικού χώρου χωρίς αυτοματισμό, εάν ζητάτε κάτι πιο απλό που θα σας παρέχει ικανοποιητική προστασία. Επόμενη λύση είναι η δίφυλλη επάλληλη συρόμενη πόρτα (εξωτερική). Δηλαδή, το ένα φύλλο της πόρτας κήπου κινείται δίπλα στο άλλο, διαδοχικά. Είναι μια πρόταση που δίνει ιδιαίτερο στυλ τόσο για μοντέρνα όσο και κλασικά σπίτια.  Ακόμη, αν θέλετε κάτι πιο παραδοσιακό, η απλή δίφυλλη πόρτα είναι μια άλλη επιλογή, ενώ μπορεί να καλύψει μικρές διαστάσεις στον χώρο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά των πορτών αυλής, συνήθως είναι από αλουμίνιο ή σίδερο. Το αλουμίνιο είναι ελαφρύ σαν μέταλλο και αυτό εξυπηρετεί την χειροκίνητη κίνηση. Όμως, υπάρχει η δυνατότητα αυτοματισμού μιας συρόμενης πόρτας εξωτερικής με ηλεκτροκίνητο μηχανισμό. Έτσι, με την βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου να έχετε τον απόλυτο έλεγχο κίνησης. Ακόμη, το συγκεκριμένο μέταλλο έχει την ιδιότητα να προστατεύει από την σκουριά και το κόστος συντήρησης είναι σχετικά χαμηλό.  Επίσης, υπάρχει δυνατότητα οι πόρτες να βαφτούν με βάση μια ευρεία γκάμα χρωμάτων. Έτσι θα μπορέσουν να ταιριάξουν με την αισθητική της οικείας σας, αλλά και με το εξωτερικό περιβάλλον. Στην περίπτωση έλλειψης χώρου είναι μια τέλεια επιλογή και ενδεικνύεται για την εκμετάλλευση του. Στο εμπόριο διατίθενται εξωτερικές πόρτες αυλής σε πολλά σχέδια και σίγουρα θα βρείτε κάποια να ικανοποιήσει τις ανάγκες σας. Ένα πλεονέκτημα τους είναι η ασφάλεια και προστασία από εξωτερικούς κινδύνους, ενώ λειτουργούν συμπληρωματικά εάν υπάρχουν και φράχτες.

Οι Τιμές τους

Σχετικά με τις τιμές, οι συρόμενες πόρτες εξωτερικού χώρου / εξωτερικές πόρτες κήπου / εξώπορτες αυλής, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε αυτή που συμφωνεί με τον προϋπολογισμό σας. Όταν πρόκειται για μια πόρτα με χειροκίνητο μηχανισμό, σαφώς και είναι πιο οικονομική. Ενώ, η ύπαρξη ηλεκτροκίνητου αυτοματισμού μπορεί να ανεβάσει λίγο την τιμή, αλλά θα σας λύσει τα χέρια από πρακτική άποψη. Το υλικό που θα κατασκευαστεί αναφορικά με τις πόρτες εξωτερικής αυλής, παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά και ο σχεδιασμός της. Κάθε τύπος πόρτας έχει και διαφορετικό κοστολόγιο που προσαρμόζεται αναλόγως με το  τι ακριβώς ζητάτε. Σε κάθε περίπτωση είναι υψηλής ποιότητας σε λογικές τιμές και αποτελούν μια προσιτή επιλογή για κάθε τσέπη. Μια έρευνα αγοράς θα σας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες που ζητάτε πριν προχωρήσετε στην αγορά και τοποθέτηση της.

Γενικά, οι εξώπορτες αυλής θεωρούνται αναπόσπαστο κομμάτι σε μια οικεία. Δεν υπάρχει σχεδόν κανείς που να μην έχει τοποθετήσει μια. Ακόμα και αν ήδη έχετε, αλλά θέλετε να την αντικαταστήσετε για να ανανεωθεί ο χώρος, θα βρείτε αυτή που θα ταιριάζει με όλες τις παραμέτρους. Θεωρητικά, οι πόρτες του κήπου, ομορφαίνουν και δίνουν ένα ξεχωριστό στυλ που τονίζει την αρχιτεκτονική του σπιτιού σας. Συνήθως, τα υλικά τους αντέχουν στον χρόνο και η κατασκευή τους ενδεικνύεται για συχνή χρήση χωρίς καταπονήσεις. Οι ειδικοί τεχνικοί μπορούν να σας δώσουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις ώστε να επενδύσετε στην πιο κατάλληλη για εσάς.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.