ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Ταχυρολά

Τα ρολά ασφαλείας έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τα καταστήματα αφού στην ουσία αποτελούν τη πρώτη και κυριότερη γραμμή άμυνας τους απέναντι στις ορέξεις των επιτήδειων και των διαρρηκτών. Τα έχουμε συνηθίσει να τα βλέπουμε μπροστά από βιτρίνες σε καταστήματα όλων των ειδών και των κατηγοριών και μάλιστα πλέον υπάρχουν και πολλοί τύποι, κάθε ένας από τους οποίους απευθύνεται και σ συγκεκριμένο τύπο καταστήματος. Το κοινό σημείο λοιπόν που φαίνεται να έχουν όλα τα ρολά ασφαλείας λοιπόν, είναι το γεγονός ότι τοποθετούνται σε εξωτερικούς χώρους καταστημάτων.

Υπάρχει ωστόσο μία κατηγορία ρολών η οποία είναι σχεδιασμένη για εντελώς διαφορετική χρήση. Πρόκειται για τα ταχυρολά, τα οποία θα τα βρούμε σε εσωτερικούς χώρους μεγάλων κτιρίων κι επιχειρήσεων. Τα εν λόγω ρολά συχνά διαφεύγουν της αντίληψης μας γιατί δεν τα βλέπουμε συχνά, αφού δεν είναι σχεδιασμένα για εξωτερική χρήση, ωστόσο βοηθούν πολλές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο να οργανώσουν και να προστατεύσουν καλύτερα τον εσωτερικό τους χώρο.

Τι είναι τα ταχυρολά

Τα λεγόμενα ταχυρολά μοιάζουν πιο πολύ με κουρτίνες, παρά με τα ρολά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε διάφορα καταστήματα. Κατασκευάζονται συνήθως από PVC κι έχουν ειδικούς μηχανισμούς που τους επιτρέπουν να ανοίγουν και να κλείνουν πολύ εύκολα και γρήγορα, από εκεί βγαίνει και το όνομα τους. Ο λόγος που δεν τα βλέπουμε έξω τα συγκεκριμένα ρολά είναι απλά ότι δεν κατασκευάζονται συνήθως από υλικά που να είναι πολύ ανθεκτικά απέναντι στα εργαλεία των διαρρηκτών, αφού ο ρόλος τους είναι άλλος – περισσότερα γι’ αυτό παρακάτω – επιπλέον, δεν είναι σχεδιασμένα για να κλείνουν ερμητικά και μόνιμα. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ρολά αποκλειστικά για κλειστούς χώρους.

Που χρησιμοποιούνται τα ταχυρολά;

Όπως είπαμε και πριν, ο λόγος που δεν βλέπουμε συχνά τα ταχυρολά είναι το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους. Επιπλέον, οι χώροι στους οποίους χρησιμοποιούνται δεν είναι και οι πλέον επισκέψιμοι αφού συνήθως είναι προσβάσιμοι μόνο σε συγκεκριμένους επαγγελματίες. Πρόκειται για χώρους όπως αποθήκες, γκαράζ και χώρους ταξινόμησης και αποθήκευσης εμπορευμάτων.

Τα ταχυρολά τοποθετούνται σε χώρους που υπάρχει πολλή κίνηση πεζών ή οχημάτων όπως κλαρκ και άλλων φορτωτικών μηχανημάτων. Ο λόγος που τοποθετούνται είναι ο καταμερισμός και διαχωρισμός ενός μεγαλύτερου χώρου. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, για να διαχωρίσουν τους διάφορους τομείς μιας αποθήκης. Τα ταχυρολά όχι μόνο χωρίζουν έναν χώρο σε μικρότερους, αλλά φροντίζουν και για να διατηρούνται συγκεκριμένες συνθήκες σε κάποιους χώρους, όπως για παράδειγμα η θερμοκρασία. Για παράδειγμα, μπορούν να τοποθετηθούν ανάμεσα στο χώρο με τα λαχανικά και τα ευπαθή προϊόντα μιας αποθήκης σούπερ μάρκετ κι έναν άλλον τομέα της αποθήκης. Το γρήγορο άνοιγμα και κλείσιμο τους – το οποίο μπορεί να γίνει και αυτόματα – εγγυάται την ελάχιστη απώλεια θερμοκρασίας.

Πλεονεκτήματα

Τα ταχυρόλα είναι στην ουσία η μόνη επιλογή για τους εσωτερικούς χώρους αφού είναι ειδικά σχεδιασμένα ώστε να πιάνουν τον λιγότερο δυνατό χώρο όταν είναι ανοικτά αλλά και να ανοίγουν εύκολα και γρήγορα. Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν συγκεκριμένους χώρους να διατηρήσουν τις όποιες συνθήκες πρέπει να υπάρχουν μέσα σε αυτούς. Τέλος, μπορούν να ρυθμίσουν την κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων σε μία αποθήκη ή έναν παρόμοιο βιομηχανικό χώρο.

Επίλογος

Τα ταχυρολά δεν είναι και τα πιο γνωστά ή δημοφιλή ρολά ασφαλείας αφού δεν τα βλέπουμε κάθε μέρα. Αν πιστεύετε ότι η επιχείρηση σας χρειάζεται τέτοιου είδους ρολά για την αποθήκη της ή άλλους χώρους της, τότε πιθανότατα θα χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου ειδικού για να κάνετε την κατάλληλη επιλογή. Εδώ στη Dmenounos το καταλαβαίνουμε απόλυτα αυτό γι’ αυτό και διαθέτουμε μία τεράστια ποικιλία από ταχυρολά σε πάρα πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό μας θα αναλάβει να μελετήσει τις ανάγκες σας και να σας προσφέρει τα πλέον ιδανικά ταχυρολά με βάση αυτές. Μπορούμε επίσης να αναλάβουμε τόσο την εγκατάσταση όσο και την συντήρηση όχι μόνο ταχυρολών αλλά και όλων των ειδών των ρολών. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας κάνουμε μία μοναδική προσοφορά.

Ρολλα ταχείας λειτουργιάς για εσωτερικούς και εξωτερικούς βιομηχανικούς η αποθηκευτικούς χώρους όταν η διακίνηση πεζών, παλετοφορων η και οχημάτων είναι συχνή και θέλουμε ο χρόνος λειτουργιάς της πόρτας να είναι σύντομος μειώνοντας τις απώλειες ψύξης και θέρμανσης είτε απαιτείται προστασία από έντομα, σκόνη και οσμές. Το πέτασμα του ταχυρολλου αποτελείτε συνήθως από ενισχυμένο pvc σε διάφορα χρώματα και υπάρχει δυνατότητα να φέρει διαφανή άνοιγμα επιτρέποντας στους διερχομένους να βλέπουν την απέναντι πλευρά του ανοίγματος αποφεύγοντας τυχόν συγκρούσεις.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το χρωματολόγιο.

Δείτε τα Ταχυρολά μας

Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε
24ωρη Εξυπηρέτηση! ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΕΓΓΥΗΣΗ
tmp-img

Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας και να σας βοηθήσουμε να κάνετε πιο ασφαλή την επιχείρηση και το σπίτι σας. Δείτε λοιπόν τους τρόπους που μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο μας (210 3217 503) ή να έρθετε στο κατάστημα μας στην Αθήνα, στη διεύθυνση Λεωφόρος Κηφισού 54.

Θα βρείτε επίσης και μία ειδική φόρμα επικοινωνίας, δεξιά στήλη και στο κάτω μέρος της σελίδας, στην οποία μπορείτε να γράψετε όποια ερώτηση έχετε ή να κάνετε κάποιο σχόλιο για την ιστοσελίδα ή την επιχείρηση μας. Θα απαντήσουμε μέσα σε 24 ώρες.

Μπορείτε και απλά να συμπληρώσετε την ειδική στήλη για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε και να σας βοηθήσουμε.