ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Πυράντοχα Ρολά Ασφαλείας

Τα ρολά ασφαλείας είναι γνωστά για έναν κυρίως λόγο: προσφέρουν προστασία από τους κλέφτες. Στην ουσία πρόκειται για φυσικά εμπόδια που όταν κλείνουν μοιάζουν με τοίχους και τα οποία εμποδίζουν κάθε επαφή του υποψήφιου εισβολέα με την βιτρίνα του καταστήματος και της άλλες διόδους του. Κάποια είδη μάλιστα δεν επιτρέπουν καν στον κλέφτη – ή και σε οποιονδήποτε άλλο – να δει τη βιτρίνα.

Τα διάφορά είδη ρολών ασφαλείας προσφέρουν και διαφορετικά επίπεδα ασφάλειας και προστατεύουν και από άλλα πράγματα πέρα από τους κλέφτες. Υπάρχει ωστόσο και μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία ρολών τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για να μας προστατεύουν από έναν πιο επικίνδυνο και «ύπουλο» εχθρό: τη φωτιά.

Τα πυράντοχα ρολά, όπως φαίνεται και από το όνομα τους, είναι ειδικά κατασκευασμένα για να αντέχουν στην φωτιά και τις υψηλές θερμοκρασίες και θα τα συναντήσετε σε πολλούς χώρους. Είναι τόσο διακριτικά – κάποιες φορές ακόμη και κρυμμένα – που η παρουσία τους δεν γίνεται άμεσα αισθητή, ωστόσο αν ποτέ ξεσπάσει μία πυρκαγιά, η βοήθεια και η προστασία που θα μας προσφέρουν είναι παραπάνω από πολύτιμες.

Τι είναι τα πυράντοχα ρολά

Τα πυράντοχα ρολά είναι ρολά τα οποία κατασκευάζονται για συγκεκριμένη χρήση κι έχουν μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή: να αντέχουν στη φωτιά. Αποτελούνται από προφίλ (πάνελ) καμπύλης διατομής για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντοχή στις μεγάλες θερμοκρασίες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια μιας φωτιάς ή πυρκαγιάς. Επιπλέον, τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται είναι ειδικά μέταλλα τα οποία χαρακτηρίζονται για την αντοχή τους στις υψηλές θερμοκρασίες και άρα μπορούν να εμποδίσουν τις φλόγες για αρκετή ώρα. Τα πυράντοχα ρολά κατηγοριοποιούνται με βάση το χρόνο για τον οποίο μπορούν να «καθυστερήσουν» την πυρκαγιά.

Πως δουλεύουν τα πυράντοχα ρολά

Τα πυράντοχα ρολά τοποθετούνται σε ειδικά επιλεγμένα σημεία βιομηχανικών και όχι μόνο κτιρίων και αποστολή τους είναι να κλείσουν ερμητικά σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια πυρκαγιά. Όταν είναι κλειστά, εμποδίζουν την εξάπλωση τόσο της φωτιάς όσο και του καπνού. Ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα, μπορούν να «κρατήσουν» τη φωτιά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό το διάστημα, οι άνθρωποι και οι χώροι που βρίσκονται πίσω από τα ρολά είναι ασφαλείς από τη φωτιά και μπορούν να περιμένουν να έρθει βοήθεια.

Η ενεργοποίηση των πυράντοχων ρολών γίνεται είτε με το πάτημα ενός κουμπιού είτε με ειδικούς αισθητήρες οι οποίοι συνδέονται με το σύστημα πυρανίχνευσης και τα κλείνουν μόλις αυτό αντιληφθεί κάποια φωτιά. Υπάρχουν και μοντέλα με ειδικά τηκόμενα φρένα τα οποία λιώνουν όταν ζεσταίνονται από τη πυρκαγιά οπότε και το ρολό κατεβαίνει με τη βοήθεια της βαρύτητας. Εννοείται πως υπάρχουν και χειροκίνητα μοντέλα και πως ακόμη και τα αυτοματοποιημένα μοντέλα μπορούν να ενεργοποιηθούν χειροκίνητα.

Που τοποθετούνται

Τα πυράντοχα ρολά ασφαλείας τοποθετούνται τόσο σε βιομηχανικούς χώρους όπως πάρκινγκ και αποθήκες όσο και σε χώρους που συχνάζει πολύς κόσμος, όπως εμπορικά κέντρα, μεγάλα σούπερ μάρκετ και κινηματογράφους. Η παρουσία τους σε κάποιους χώρους μάλιστα είναι υποχρεωτική τόσο από τη νομοθεσία της χώρας μας όσο και από αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε περίπτωση, η συμβολή τους στη προστασία από φωτιά είναι πάρα πολύ σημαντική, γι’ αυτό και καλό είναι να βρίσκονται σε όλους τους χώρους που συχνάζουν πολλοί άνθρωποι και υπάρχει έστω και σχετικά μικρός κίνδυνος πυρκαγιάς.

Η απόκτηση και τοποθέτηση πυράντοχων ρολών είναι σίγουρα μία σοβαρή υπόθεση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η όλη διαδικασία να γίνει επιπόλαια και γρήγορά. Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της Dmenounos θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τις σωστές πυράντοχες πόρτες από τη μεγάλη ποικιλία μας, έτσι ώστε να αποκτήσετε αυτές που θα προσφέρουν την καλύτερη δυνατή προστασία στην επιχείρηση και τους υπαλλήλους σας. Διαθέτουμε μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων και σχεδίων για να επιλέξετε μία λύση που θα σας προσφέρει ασφάλεια αλλά κι ένα ελκυστικό αποτέλεσμα από αισθητική άποψη. Τα ειδικά συνεργεία μας θα είναι πάντα δίπλα σας για την εγκατάσταση, το έλεγχο και τη συντήρηση των ρολών σας.

Τα πυραντοχα ρολλα σχεδιαστήκαν για να παρέχουν προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς και να χωρίζει τους χώρους ενός κτηρίου σε πυροδιαμερισματα, διατίθεται με δείκτη πυραντιστασης από 60 έως 240 λεπτά κατασκευάζονται από ειδικά μεταλλικά γαλβανισμένα προφίλ καμπύλης διατομής για μεγαλύτερη αντοχή. Μοτέρ πλαϊνό με κίνηση αλυσίδας με μπουτόν 3 θέσεων, χειροκίνητη με αλυσίδα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, σε περίπτωση πυρκαγιάς το κλείσιμο του ρολλου επιτυγχάνεται είτε με εντολή από το σύστημα πυρανίχνευσης είτε με απομανδαλωση του μηχανισμού μέσω ενός ευτήκτου συνδέσμου ο οποίος λιώνει όταν έρχεται σε επαφή με την θερμότητα και απελευθερώνει το φρένο του μηχανισμού. Δυνατότητα βαφής σε οποιοδήποτε χρώμα της αρέσκειας σας

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το χρωματολόγιο.

Δείτε τα Πυράντοχα ρολά μας

Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε
24ωρη Εξυπηρέτηση! ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΕΓΓΥΗΣΗ
pyrantoxa-rolla-01

Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας και να σας βοηθήσουμε να κάνετε πιο ασφαλή την επιχείρηση και το σπίτι σας. Δείτε λοιπόν τους τρόπους που μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο μας (210 3217 503) ή να έρθετε στο κατάστημα μας στην Αθήνα, στη διεύθυνση Λεωφόρος Κηφισού 54.

Θα βρείτε επίσης και μία ειδική φόρμα επικοινωνίας, δεξιά στήλη και στο κάτω μέρος της σελίδας, στην οποία μπορείτε να γράψετε όποια ερώτηση έχετε ή να κάνετε κάποιο σχόλιο για την ιστοσελίδα ή την επιχείρηση μας. Θα απαντήσουμε μέσα σε 24 ώρες.

Μπορείτε και απλά να συμπληρώσετε την ειδική στήλη για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε και να σας βοηθήσουμε.