Οδηγός για τιμές στα ρολά ασφαλείας καταστημάτων | Δ. Μενούνος

Όταν ανοίγει μία καινούργια επιχείρηση εννοείται ότι η πρώτη σκέψη του ιδιοκτήτη προν βάλει ρολά ασφαλείας είναι στο πως θα γεμίσει το μαγαζί του και πως θα καταφέρει να έχει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για να μπορεί να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα για τη ζωή της οικογένειας του και όχι μόνο. Υπάρχει ωστόσο και άλλο ένα θέμα που πρέπει να σκεφτεί κάποιος και είναι εξίσου αν όχι και πιο σημαντικό από τα εμπορεύματα και την μελλοντική εμπορική δραστηριότητα. Ποιο είναι αυτό το τόσο σημαντικό θέμα; Μα φυσικά η ασφάλεια.

Πλέον η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει αρκετά και βλέπουμε πως τα καταστήματα που δεν έχουν ρολά ασφαλείας γίνονται συχνά στόχος διαρρηκτών και άλλων κλεφτών. Εννοείται ότι τις περισσότερες περιπτώσεις ψάχνουν για μετρητά, ωστόσο δεν αποκλείεται αν ένα κατάστημα πουλάει πολύτιμα είδη – κοσμήματα για παράδειγμα – ή προϊόντα που μπορούν να πουληθούν εύκολα και γρήγορα – όπως κινητά και άλλα είδη τεχνολογίας – οι κλέφτες μπορεί να βάλουν στο μάτι και τα εμπορεύματα.

Εννοείται ότι μία διάρρηξη είναι μία ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία για την ψυχολογία του ιδιοκτήτη και της οικογένειας του, αλλά μπορεί να επιφέρει και σημαντικές οικονομικές ζημιές, από τις οποίες μπορεί να είναι και πολύ δύσκολο να επανέλθει.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο τα χρήματα ή / και τα εμπορεύματα που κλέβουν από ένα κατάστημα οι κλέφτες να είναι τόσο πολλά που ο ιδιοκτήτης απλά να μην μπορεί να καλύψει σημαντικές του υποχρεώσεις – πληρωμές χρεών, ασφαλιστικών ταμείων, μισθοί υπαλλήλων κλπ – ή απλά μπορεί να μείνει χωρίς χρήμα για να μπορεί να «κινήσει» την επιχείρηση του. Εννοείται ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βγάλει κανείς ένα δάνειο, ειδικά αν έχει θύμα ενός εγκλήματος καταστροφικών διαστάσεων.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, ένα κατάστημα θα πρέπει οπωσδήποτε να προστατεύεται. Η καλύτερη λύση για την προστασία ενός καταστήματος είναι σίγουρα τα ρολά ασφαλείας απο μια εξιδικευμένη εταιρεία κατασκευής προστατευτικών ρολών όπως η Μενούνος

Σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε όλο όσα πρέπει να ξέρετε για τα ρολά ασφαλείας, προκειμένου να μπορέσετε κι εσείς να εξασφαλίσετε την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για την επιχείρηση σας, είτε πρόκειται να την ανοίξετε τώρα, είτε λειτουργεί ήδη, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Γιατί τα ρολά ασφαλείας είναι η καλύτερη λύση για την ασφάλεια της επιχείρησης σας;

Ας ξεκινήσουμε με κάποια βασικά πράγματα: Όπως μπορεί να σας επιβεβαιώσει και η Αστυνομία, στη «πιάτσα» υπάρχουν δύο είδη κακοποιών οι ερασιτέχνες ή περιστασιακού κλέφτες και οι έμπειροι ή επαγγελματίες εγκληματίες. Στη πρώτη κατηγορία μπορούμε να πούμε ότι ανήκει το 90% των εγκληματιών. Πρόκειται για άτομα που δεν έχει κάποιες ειδικές γνώσεις και δεξιότητες όσον αφορά το έγκλημα και συνήθως οδηγούνται στην κλοπή επειδή χρειάζονται άμεσα χρήματα. Συνήθως είναι χρήστες ναρκωτικών ή απλά πολύ φτωχοί άνθρωποι. Δεν δρουν βάσει σχεδίου και απλά ψάχνουν για κάποιους εύκολους στόχους.

Στη δεύτερη κατηγορία, ευτυχώς, ανήκουν πολύ λίγα άτομα. Εδώ μιλάμε για κακοποιούς «καριέρας» οι οποίοι κι έχουν συλληφθεί πολλές φορές και γενικά μπαινοβγαίνουν στη φυλακή, όπου και μαθαίνουν τα τελευταία κόλπα του «επαγγέλματος». Οι άνθρωποι αυτοί επιλέγουν τους στόχους τους πολύ προσεκτικά και καταστρώνουν λεπτομερή και ιδιαίτερα μελετημένα σχέδια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πραγματικά αδίστακτοι και να αποδειχτούν και ιδιαίτερα επικίνδυνοι, ακόμη και για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που μπαίνουν στο στόχαστρο τους. Τα κακά νέα είναι ότι σχεδόν κανέναν μέτρο ασφαλείας δεν μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική κι εγγυημένη προστασία από τους κλέφτες αυτής της κατηγορίας. Τα καλά είναι ότι επιλέγουν πολύ λίγους και συγκεκριμένους στόχους πολύ μεγάλης αξίας (Τράπεζες, μεγάλα κοσμηματοπωλεία, σπίτια εκατομμυριούχων κλπ) και γενικά είναι ελάχιστοι αριθμητικά.

Σύμφωνα  λοιπόν με τους νόμους της στατιστικής αλλά και την κοινή λογική, το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσει να κάνει μία διάρρηξη ένας ερασιτέχνης και όχι ένας έμπειρος εγκληματίας. Ένας καλά φυλασσόμενος χώρος με ποιοτικά ρολά ασφαλείας είναι σίγουρα ένας καθόλου ελκυστικός χώρος για έναν ερασιτέχνη κλέφτη. Το πιο συχνό μέτρο ασφαλείας που θα βρει κανείς σε κάποιο κατάστημα είναι οι κάμερες και οι συναγερμοί. Τα δύο αυτά μέτρα ασφαλείας αν και αποτελεσματικά απέναντι στους περισσότερους ερασιτέχνες κλέφτες, έχουν ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο υπονομεύει και σε αρκετά μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα τους: στην ουσία δουλεύουν αφού ο κλέφτης μπει στο κατάστημα.

Ρολά ασφαλείας τιμές

Ο ήχος του συναγερμού θα κάνει την «επίσκεψη» του κλέφτη σε ένα κατάστημα πολύ σύντομη και σίγουρα θα μετριάσει τις ζημιές που μπορεί να προξενήσει στο χώρο και τα πράγματα ή τα χρήματα που μπορεί να κλέψει, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο ότι από τη στιγμή που θα μπει ο κλέφτης στο μαγαζί, κάποια ζημιά θα γίνει. Όσον αφορά τις κάμερες, η λειτουργία τους περιορίζεται στη καταγραφή των κινήσεων των κλεφτών για να βοηθηθεί η εύρεση και η σύλληψη τους.

Τα δύο αυτά μέτρα ασφαλείας λοιπόν, στην ουσία είναι καθαρά αποτρεπτικά και δρουν πιο πολύ σε ψυχολογικό επίπεδο, αφού στην ουσία η παρουσία τους απλά κάνει τους περισσότερους ερασιτέχνες κλέφτες να το σκεφτούν καλά πριν να δοκιμάσουν να «μπουκάρουν». Τα ρολά ασφαλείας όμως, στην ουσία κρατάνε τους κλέφτες έξω από το μαγαζί.

Όταν τα ρολά ασφαλείας είναι κλειστά στην ουσία δημιουργούν ένα φυσικό εμπόδιο ή αν προτιμάτε ένα τείχος το οποίο και θα πρέπει να παραβιάσουν κάπως οι κλέφτες για να μπουν. Κάτι τέτοιο χρειάζεται ειδικές γνώσεις και σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά εργαλεία τα οποία και δεν διαθέτουν οι περισσότεροι κλέφτες.

Επιπλέον, απαιτεί και χρόνο και ο χρόνος είναι πολύτιμος για τους διαρρήκτες αφού κάθε δευτερόλεπτο που είναι έξω από ένα μαγαζί και προσπαθούν να το ανοίξουν, είναι ένα δευτερόλεπτο κατά το οποίο μπορεί να τους δει κάποιος και να καλέσει την Αστυνομία ή τον ιδιοκτήτη και να αποτύχει η προσπάθεια τους. Με άλλα λόγια, όπως είπαμε και παραπάνω, τα ρολά ασφαλείας κρατάνε τους κλέφτες έξω από το κατάστημα ή τον χώρο σας και κάθε δευτερόλεπτο που ο κλέφτης είναι έξω, είναι παραπάνω από πολύτιμο για σας.

Πως να πετύχετε τις καλύτερες τιμές για τα ρολά σας

Επιλογή του σωστού τύπου ρολών ασφαλείας: Αν κάνετε μία βόλτα στην αγορά της πόλης σας είναι σίγουρο ότι θα δείτε διαφορετικά ρολά, είναι λογικό λοιπόν να αναρωτιέστε ποιο πρέπει να επιλέξετε για την επιχείρηση σας. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε γι’ αυτή την επιλογή. Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις μεγάλες κατηγορίες ρολών ασφαλείας οι οποίες είναι τα ρολά κλειστού τύπου, τα διάτρητα ρολά και τα ρολά ανοιχτού τύπου.

Ο κάθε τύπος προσφέρει και τον δικό του σχεδιασμό ορατότητας και ασφάλειας με την ορατότητα να είναι αντιστρόφως ανάλογη της ασφάλειας. Δεδομένου λοιπόν ότι η επιλογή τύπου για ρολό ασφαλείας παίζει καίριο ρόλο για την τιμή και τη προσφορά που θα σας γίνει, θα πρέπει να μάθετε κάποια βασικά πράγματα για να ξεκινήσετε τον σχεδιασμό και προϋπολογισμό σας.

Ρολά κλειστού τύπου

Τα ρολά ασφαλείας κλειστού τύπου στην ουσία αποτελούνται από συμπαγή κομμάτια χάλυβα τα οποία ενώνονται με έναν ειδικό τρόπο ώστε να μπορούν να μαζεύονται σε ρολό και να κατεβαίνουν. Στην ουσία λοιπόν δημιουργούν έναν τείχος από χάλυβα ανάμεσα στην επιχείρηση σας και τον κλέφτη, αποτρέποντας τελείως τη πρόσβαση του σε αυτή. Προσφέρουν πολύ μεγάλη προστασία αφού πέρα από τα εργαλεία των κλεφτών προστατεύουν και το μαγαζί σας από διάφορα αντικείμενα που μπορεί να πετάξουν διάφοροι ταραξίες ή ακόμη και υποψήφιοι κλέφτες.

Τα ρολά ασφαλείας αυτού του τύπου μπορεί να είναι τόσο ισχυρά που να προστατεύουν ακόμη και από σύγκρουση με αυτοκίνητο και δεδομένου ότι το χτύπημα της βιτρίνας με αυτοκίνητο είναι η καινούργια μόδα στις κλοπές, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σε γενικές γραμμές είναι ιδανική λύση για μαγαζιά που δεν βασίζονται και πολύ στις βιτρίνες τους και θα τα βρείτε κυρίως σε καταστήματα με είδη πολυτελείας αλλά και σε τράπεζες. Είναι επίσης πολύ καλή επιλογή για όσους μένουν σε περιοχές που παρατηρούνται συχνά επεισόδια.

Ρολά διάτρητου τύπου

Τα ρολά ασφαλείας διάτρυτου τύπου αυτά μοιάζουν πάρα πολύ με αυτά της παραπάνω κατηγορίας, απλά έχουν μία πολύ σημαντική διαφορά: τα κομμάτια χάλυβα δεν είναι τελείως συμπαγή αλλά έχουν πολλές μικρές τρυπίτσες. Οι τρυπίτσες αυτές είναι τόσο μικρές που δεν επιτρέπουν να περάσουν τα εργαλεία ή τα χέρια των κλεφτών και φυσικά δεν χωράνε με τίποτα να περάσουν πέτρες, μολότοφ, καδρόνια και άλλα αντικείμενα που μπορεί να πετάξει κάποιος ταραξίας. Οι τρυπίτσες φυσικά υπάρχουν για να μπορεί να δει ο υποψήφιος πελάτης τη βιτρίνα του καταστήματος και όχι μόνο.

Το πόσο καθαρά και από ποια απόσταση θα μπορέσει να το κάνει αυτό, εξαρτάται τόσο από το μέγεθος όσο και από το πλήθος που θα έχουν οι τρυπίτσες. Είναι μία πολύ καλή λύση για μαγαζιά με ακριβά εμπορεύματα που όμως θέλουν να φαίνονται οι βιτρίνες τους. Θα τα συναντήσετε κυρίως σε καταστήματα με ρούχα και παπούτσια από γνωστές φίρμες. Εννοείται ότι είναι καλή λύση για τα καταστήματα που βρίσκονται σε «προβληματικές» περιοχές λόγω συχνών ταραχών και φαινομένων βίας.

Ρολά ανοιχτού τύπου

Τα ρολά ασφαλείας ανοιχτού τύπου αυτά διαφέρουν πολύ από αυτά των άλλων δύο τύπων, αλλά είναι και αυτά που θα συναντήσουμε πιο συχνά αφού είναι και τα πιο οικονομικά. Σε αντίθεση λοιπόν με τις άλλες δύο κατηγορίες, αυτά τα ρολά αποτελούνται από βέργες οι οποίες πλέκονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα μεταλλικό πλέγμα. Το πλέγμα αυτό προσφέρει μεγάλη ορατότητα της βιτρίνας και του καταστήματος και προσφέρει και αρκετά μεγάλη ασφάλεια από τις απόπειρες διάρρηξης.

Εκεί που υστερούν λίγο αυτά τα ρολά ασφαλείας είναι στην προστασία από ρίψεις αντικειμένων, αφού τα κενά του πλέγματος είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μπορεί να περάσει κάποια μέτρια πέτρα ή άλλο αντικείμενο που δεν θα είναι και ιδιαίτερα μεγάλο σε μέγεθος. Ως εκ τούτου, δεν είναι και η πιο κατάλληλη επιλογή για καταστήματα σε προβληματικές περιοχές. Είναι όμως η καλύτερη επιλογή για επιχειρήσεις που θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο ορατή η βιτρίνα τους και γενικά αποτελούν μια καλή επιλογή για όλα τα μαγαζιά.

Πόσο κοστίζουν τα ρολά ασφαλείας;

Αυτή είναι μία ερώτηση που δεν είναι ιδιαίτερο εύκολο να απαντηθεί γιατί δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών ή ταρίφα για τα ρολά ασφαλείας. Σε γενικές γραμμές, τα πιο ακριβά είναι τα ρολά κλειστού τύπου, ακολουθούν από κοντά τα διάτρητα ενώ τα πιο φθηνά ρολά και με σχετικά μεγάλη διαφορά είναι τα ρολά ανοιχτού τύπου. Ο τύπος είναι ένας από τους παράγοντες που θα καθορίσουν τη τιμή, άλλοι παράγοντες είναι οι αυτοματισμοί και οι προσφορές της κάθε επιχείρησης.

Ρολά καταστημάτων Αθήνα

Ο τύπος του ρολού και πως επηρεάζει τη τιμή

Όπως είπαμε και πριν, τα κλειστού τύπου ρολά είναι τα ακριβότερα και τα ανοιχτού τα φθηνότερα. Οπότε για να καθορίσετε το μπάτζετ σας είναι σημαντικό να ξέρετε για ποιου τύπου προϊόντα ενδιαφέρεστε, σε αυτή την επιλογή θα παίξει ρόλο η τοποθεσία της επιχείρησης σας αλλά και ο τύπος της. Αν δεν έχετε ιδιαίτερα ακριβά ή πολύτιμα εμπορεύματα και δεν ζείτε σε μία προβληματική περιοχή, δε χρειάζεται να επενδύσετε σε ρολά ασφαλείας κλειστού τύπου που θα έχουν και σημαντικά αυξημένο κόστος.

Τιμές ρολών και αυτοματισμοί

Τα αυτόματα ρολά ασφαλείας είναι τελευταία πολύ της μόδας. Σχεδόν οποιοδήποτε ρολό μπορεί να γίνει αυτόματο με τη προσθήκη του ανάλογου μηχανισμού τον οποίο και μπορούν να σας προσφέρουν οι περισσότερες επιχειρήσεις ρολών. Ο αυτοματισμός, δηλαδή το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο των ρολών για κάποιους είναι κάτι απαραίτητο ενώ για άλλους είναι μία περιττή πολυτέλεια. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά σίγουρα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο.

Το μοτέρ σίγουρα θα προσθέσει κάτι στο τελικό κόστος και θα πρέπει να ξέρετε ότι τα αυτόματα ρολά χρειάζονται και κάποια συντήρηση και ίσως κι επισκευή, οπότε μπορούν να έχουν κόστος και αργότερα. Σκεφτείτε καλά λοιπόν και τις τιμές για μοτέρ ρολών αν όντως αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε αυτόματα ρολά.

Προσφορές ρολών

Οι περισσότερες επιχειρήσεις κάνουν ειδικές προσφορές για τα ρολά ασφαλείας τους οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν τόσο την τοποθέτηση όσο και τη συντήρηση και όσες επισκευές μπορεί να χρειαστούν. Η κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της τιμές και προσφορές, γι’ αυτό και προτείνουμε να επισκεφθείτε αρκετές για να αποκτήσετε μια γενική εικόνα για την αγορά και φυσικά για να βρείτε κάποια προσφορά που θα είναι συμφέρουσα για σας και θα σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε.

Μη ντραπείτε και μη διστάσετε να κάνετε παζάρια, αλλά μην κάνετε και τσιγκουνιές, αφού πρόκειται για την ασφάλεια της επιχείρησης σας και εν τέλει, για το βιός σας.

Επιπλέον, μία καλή επιχείρηση του είδους, όπως η Dmenounos στην Αθήνα, μία από τις πιο επιτυχημένες και πιο έμπειρες και καταξιωμένες στην Ελλάδα, θα μπορέσει να σας βοηθήσει να κάνετε την κατάλληλη επιλογή ρολών μελετώντας την επιχείρηση σας αλλά και τις ανάγκες της, έτσι ώστε να μην κάνετε περιττά έξοδα και να μείνει το κόστος εντός του μπάτζετ σας. Όπως και να έχει, η επιλογή επιχείρησης ρολών ασφαλείας για την επιχείρηση σας είναι κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει με προσοχή, τόσο για να μείνει χαμηλό κόστος όσο και για να μην έχετε θέματα με τα ρολά αργότερα.

Δημήτρης Μενούνος | Ρολά – Γκαραζόπορτες – Πόρτες

Ας δούμε, όμως, αναλυτικά κάποια πράγματα για τους τύπους ρολών ασφαλείας, τις επισκευές κτλ.

Με λαμαρίνα

Τα ρολά ασφαλείας με λαμαρίνα αποκαλούνται και κλειστού τύπου γιατί αποκλείουν τελείως την επαφή του περαστικού με τη βιτρίνα του καταστήματος και τις διόδους του. Αποτελούνται από συμπαγή κομμάτια λαμαρίνας κατασκευασμένης από χάλυβα και άλλα ιδιαίτερα ανθεκτικά υλικά. Στην ουσία μιλάμε για απόλυτη προστασία τόσο από κλέφτες όσο και από επικίνδυνα αντικείμενα όπως πέτρες, καδρόνια ή ακόμη και βόμβες μολότοφ. Θα τα βρείτε κυρίως σε τράπεζες και κοσμηματοπωλεία αλλά και σε καταστήματα σε περιοχές στις οποίες γίνονται συχνά φασαρίες και βανδαλισμοί. Εννοείται ότι δεν είναι καλή λύση για καταστήματα που θέλουν οι περαστικοί να έχουν έστω και κάποια οπτική επαφή με τη βιτρίνα για να πειστούν να κάνουν κάποια αγορά.

Δείτε περισσότερα

Διάτρητα ρολά ασφαλείας

Τα ρολά αυτά μοιάζουν αρκετά με τα κλειστού τύπου. Η κύρια διαφορά τους είναι το γεγονός ότι οι λαμαρίνες που τα αποτελούν δεν είναι συμπαγείς αλλά έχουν πολλές μικρές τρύπες, το μέγεθος των οποίων καθορίζεται από τον πελάτη. Τα ρολά αυτά επιτρέπουν στους περαστικούς να έχουν οπτική επαφή με τη βιτρίνα – κυρίως από κοντά – ενώ προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια τόσο από διαρρήκτες όσο και από επικίνδυνα αντικείμενα αφού έχουμε πάλι ένα σχεδόν συμπαγές τείχος ανάμεσα στο κατάστημα και τους περαστικούς. Είναι καλή λύση για καταστήματα με ακριβά ρούχα, καταστήματα με είδη τεχνολογίας και κοσμηματοπωλεία. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις «προβληματικές» περιοχές στις οποίες παρατηρούνται συχνά επεισόδια.

Δείτε περισσότερα

Δικτυωτά ρολά

Τα ρολά αυτού του τύπου είναι τα πιο οικονομικά και ως εκ τούτου θα τα βρείτε σε πάρα πολλά καταστήματα όλων των ειδών. Τα ρολά αυτά κατασκευάζονται από χαλύβδινες βέργες οι οποίες πλέκονται ώστε να δημιουργηθεί ένα μεταλλικό πλέγμα. Η πυκνότητα του πλέγματος εξαρτάται από τον πελάτη και τις ανάγκες του. Τα εν λόγω ρολά θα τα βρείτε σε καταστήματα ρούχων και υποδημάτων και γενικά σε καταστήματα που θέλουν η βιτρίνα τους να έχει ιδιαίτερα μεγάλη ορατότητα αλλά με μεγάλη ασφάλεια. Το μειονέκτημα τους είναι το γεγονός ότι δεν παρέχουν μεγάλη προστασία από ρίψεις αντικειμένων, οπότε ίσως να μην είναι και η καλύτερη επιλογή για μία «ταραχώδη» περιοχή.

Δείτε περισσότερα

Με μόνωση

Τα ρολά ασφαλείας με μόνωση αυτά στην ουσία μία παραλλαγή των ρολών κλειστού τύπου. Αποτελούνται και αυτά από χαλύβδινες λαμαρίνες αλλά ανάμεσα τους υπάρχει ένα ειδικό μονωτικό υλικό – σαν σε σάντουιτς – το οποίο «κρατάει μακριά» τόσο τις θερμοκρασίες και τον καιρό γενικότερα, όσο και τον θόρυβο μέσα κι έξω από τον χώρο. Τα ρολά αυτά θα τα βρείτε σε αποθήκες τροφίμων, σε κρεοπωλεία, μανάβικα και σούπερ μάρκετ. Με άλλα λόγια είναι μία καλή λύση για την προστασία χώρων στους οποίους αποθηκεύονται ευπαθή προϊόντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στις μονωτικές τους ιδιότητες τα ρολά αυτά τοποθετούνται και σε πολλά οικιακά γκαράζ σαν γκαραζόπορτες.

Δείτε περισσότερα

Διάφανα EYEQ

Τα ρολά αυτά αποτελούν την πιο πρόσφατη εξέλιξη στον κλάδο των ρολών ασφαλείας. Αποτελούνται από ειδικές χαλύβδινες ράβδους ανάμεσα στις οποίες τοποθετείται ένα ειδικό, διάφανο πολυμερές υλικό υψηλής αντοχής. Με άλλα λόγια, όταν το ρολό είναι κλειστό έχουμε ένα συμπαγές και ανθεκτικό τείχος το οποίο όμως είναι σε μεγάλο βαθμό διαφανές, οπότε ο περαστικός βλέπει άνετα την βιτρίνα. Τα ρολά αυτά είναι ιδανικά για καταστήματα ρούχων και υποδημάτων, ακόμη και αν βρίσκονται σε κακόφημες περιοχές. Το μειονέκτημα τους είναι ότι τα διάφανα μέρη τους θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά για να δίνει το κατάστημα μία ωραία εικόνα στους περαστικούς.

Δείτε περισσότερα

Βιομηχανικά

Τα ρολά ασφαλείας για βιομηχανίες προορίζονται για χρήση σε βιομηχανικούς χώρους όπως μεγάλες αποθήκες, εργοστάσια και γκαράζ για μεγάλα οχήματα ή / και φορτηγά. Στην ουσία μιλάμε για ρολά κλειστού τύπου, αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι το μεγάλο τους μέγεθος και βάρος. Δεδομένου ότι μιλάμε για πολύ μεγάλα ρολά απαιτούνται ειδικοί μηχανισμοί για τον χειρισμό τους αν και συνήθως αυτός γίνεται αυτόματα με πολύ ισχυρά μοτέρ. Εννοείται ότι ο σχεδιασμός και η τοποθέτηση τέτοιων ρολών μπορεί να γίνει μόνο από ειδικούς επαγγελματίες με εξειδικευμένες γνώσεις αλλά και μεγάλη εμπειρία στον χώρο των ρολών. Μην προσπαθήσετε να παραγγείλετε βιομηχανικά ρολά αν δεν γίνει πρώτα μία αυτοψία από κάποιον ειδικό στον χώρο σας.

Δείτε περισσότερα

Μεταλλικά

Ο όρος μεταλλικά ρολά ασφαλείας στην ουσία περιλαμβάνει τα ρολά κλειστού τύπου και τα διάτρητα, δηλαδή τα ρολά αποτελούνται από χαλύβδινες λαμαρίνες. Τα ρολά κλειστού τύπου αποτελούνται από συμπαγείς λαμαρίνες ενώ τα διάτρητα από λαμαρίνες με μικρές τρύπες. Τα πρώτα δεν επιτρέπουν καμία επαφή με την βιτρίνα και τις διόδους τους καταστήματος ενώ τα δεύτερα προσφέρουν κάποια, έστω και περιορισμένη, ορατότητα. Τα κλειστού τύπου μεταλλικά ρολά θα τα βρούμε κυρίως σε τράπεζες και καταστήματα που δεν έχουν ανάγκη από τη βιτρίνα τους, ενώ τα διάτρητα σε κοσμηματοπωλεία, καταστήματα με κινητά ή ακόμη και καταστήματα ρούχων. Τα μεταλλικά ρολά προσφέρουν μεγάλη προστασία τόσο από απόπειρες κλοπής όσο και από ρίψεις αντικειμένων.

Δείτε περισσότερα

Ταχυρολά

Μπορεί τα περισσότερα ρολά ασφαλείας να κατασκευάζονται από κάποιο μέταλλο, αλλά υπάρχει μία κατηγορία τα ρολά της οποίας κατασκευάζονται από πλαστικό και πολυμερή: τα ταχυρολά. Τα συγκεκριμένα ρολά τοποθετούνται στο εσωτερικό μεγάλων χώρων και σκοπός τους είναι να περιορίζουν την κυκλοφορία σε κάποιες περιοχές για τον περιορισμό της πιθανότητα εργατικού ατυχήματος. Θα τα βρούμε για παράδειγμα σε μεγάλες αποθήκες όπου ανοιγοκλείνουν για να κρατήσουν το προσωπικό που δεν ασχολείται με την φόρτωση κι εκφόρτωση αντικειμένων μακριά από τους χώρους στους οποίους γίνονται οι εν λόγω εργασίες. Τα ταχυρολά λέγονται έτσι επειδή ανοίγουν και κλείνουν πάρα πολύ γρήγορα.

Δείτε περισσότερα

Πυράντοχα ρολά

Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα τους, τα ρολά ασφαλείας αυτής της κατηγορίας είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν στην φωτιά και τις υψηλές θερμοκρασίες. Πρόκειται για ειδικά ρολά τα οποία τοποθετούνται σε στρατηγικά σημεία σε έναν μεγάλο χώρο και κλείνουν σε περίπτωση πυρκαγιάς. Σκοπός τους είναι ο περιορισμός της φωτιάς και του καπνού έτσι ώστε να δημιουργηθούν ασφαλείς ζώνες και περιοχές για το προσωπικό αλλά και για μα κερδηθεί χρόνος μέχρι να καταφτάσει η πυροσβεστική. Με απλά λόγια τα ρολά αυτά μπορεί να σώσουν ζωές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσία τους σε κάποιους χώρους επιβάλλεται από τον νόμο.

Δείτε περισσότερα

Μοτέρ

Τα αυτόματα ρολά τείνουν να γίνουν η στάνταρ επιλογή στις μέρες μας, για να γίνει όμως ένα ρολό ασφαλείας αυτόματο, είτε μιλάμε για ήδη υπάρχον είτε για καινούργιο, θα πρέπει πρώτα να του τοποθετηθεί ένα ειδικό μοτέρ. Το μοτέρ αυτό είναι στην ουσία η μηχανή του συστήματος  αυτόματου ανοίγματος και κλεισίματος των ρολών. Η επιλογή του έχει τεράστια σημασία καθώς αν δεν είναι σωστή δεν θα μπορεί να λειτουργήσει όλο το σύστημα. Ένα αδύναμο μοτέρ δεν μπορεί να σηκώσει μεγάλα ή βαριά ρολά, για παράδειγμα. Είναι λοιπόν σημαντικό η επιλογή μοτέρ να γίνεται πάντα με την βοήθεια ειδικών και πάντα μετά από προσεκτική μελέτη της κάθε περίπτωσης.

Δείτε περισσότερα

Επισκευές

Τα ρολά ασφαλείας είναι σε γενικές γραμμές αρκετά απλοί μηχανισμοί – με εξαίρεση τα αυτόματα που είναι λίγο πιο πολύπλοκα λόγω των μοτέρ τους –πράγμα που σημαίνει ότι δεν παθαίνουν εύκολα βλάβες. Το πρόβλημα όμως είναι ότι σε περίπτωση που παρατηρηθεί κάποια βλάβη, αυτή μπορεί να καταστήσει αδύνατη τη σωστή λειτουργία τους και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την θωράκιση του χώρου. Τα καλά νέα είναι ότι ακόμη και στα αυτόματα ρολά, οι βλάβες στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι σχετικά απλές και μπορούν να επισκευαστούν εύκολα, γρήγορα κι επί τόπου από έναν ειδικευμένο συνεργείο με τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά. Μία από τις δεσμεύσεις μας προς τους πελάτες μας είναι ότι θα είμαστε πάντα και όσο το δυνατόν πιο άμεσα στο πλευρό τους για να τους βοηθήσουμε με όλες τις βλάβες στα ρολά τους, μικρές ή μεγάλες, αν κι εφόσον αυτό χρειαστεί.

Δείτε περισσότερα

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.