Πως να προστατέψετε τη βιομηχανία σας αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι μας έχουμε ανάγκη να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τη δουλειά και την ασφάλεια του χώρου της επιχείρησής μας για όσο καιρό θα λείπουμε. Φυσικά όσο μεγαλύτερος ο χώρος της επιχείρησης τόσο περισσότερα πράγματα πρέπει να σκεφτούμε και να ρυθμίσουμε για να είναι ασφαλής και αυτό το ξέρουν καλά οι άνθρωποι που είναι ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Ο λόγος που οι παραπάνω άνθρωποι δεν μπορούν να χαλαρώσουν το καλοκαίρι είναι σχετικά απλός: δεδομένης της έλλειψης κόσμου από τις πόλεις αλλά και λόγω του ότι τα αστυνομικά τμήματα υπολειτουργούν αφού πολλοί αστυνομικοί λείπουν σε άδεια, το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου κατά την οποία η εγκληματικότητα ανεβαίνει κατακόρυφα. Οι ιδιοκτήτες βιομηχανιών λοιπόν φοβούνται ότι μπορεί να υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημιές από μια διάρρηξη στην επιχείρηση τους.

Ας δούμε πως μπορείτε να προστατέψετε την βιομηχανία σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να μπορέσετε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς έγνοιες και ανησυχίες.

1: Τοποθετήστε βιομηχανικά ρολά

Τα εν λόγω ρολά είναι προφανώς ειδικά σχεδιασμένα ρολλά για βιομηχανίες. Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά σε σχέση με τα ρολά που βλέπουμε στα καταστήματα της γειτονιάς είναι το γεγονός ότι τα ρολά για βιομηχανίες είναι πιο βαριά επειδή παρέχουν και θερμομόνωση και είναι αποκλειστικά κλειστού τύπου για να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Στην ουσία δημιουργούν ένα σχεδόν αδιαπέραστο τείχος από αλουμίνιο και χάλυβα το οποίο και κρατά τους κλέφτες έξω από την επιχείρηση σας. Με απλά λόγια, καμία βιομηχανία δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλής αν δεν έχει τοποθετημένα ρολά για βιομηχανίες.

2: Τοποθετήστε ένα καλό σύστημα ασφαλείας

Μπορεί τα βιομηχανικά ρολά ασφαλείας να παρέχουν πολύ μεγάλη ασφάλεια σε μια βιομηχανία, αλλά εννοείται ότι η ασφάλεια αυτή μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά με ένα καλό σύστημα ασφαλείας. Το σύστημα αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έναν καλό συναγερμό και κάμερες παρακολούθησης και καταγραφής. Τα συστήματα αυτά μπορεί να μην κρατούν τον κλέφτη έξω από την επιχείρηση με απτό τρόπο, αλλά η παρουσία τους αρκεί για να κάνει τους περισσότερους υποψήφιους διαρρήκτες να μην δοκιμάσουν να εισέλθουν σε κάποιο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά τον συναγερμό, η καλύτερη λύση θα ήταν να πάρετε ένα μοντέλο το οποίο θα μπορεί να σας ειδοποιεί τηλεφωνικώς ή με SMS σε περίπτωση που χτυπήσει. Επιπλέον, υπάρχουν και κάμερες που σας δίνουν τη δυνατότητα να δείτε από αυτές μέσω internet, οπότε και θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ρίχνετε μια ματιά στην επιχείρηση σας και να βλέπετε ακριβώς τι συμβαίνει.

3: Γίνετε συνδρομητής σε μια εταιρεία security

Οι επιχειρήσεις security αποτελούν μια πολύ καλή λύση για την φύλαξη της βιομηχανίας σας όσο λείπετε και συμπληρώνουν με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα ρολά βιομηχανίας και τα άλλα συστήματα ασφαλείας σας. Μια καλή επιχείρηση του είδους θα κάνει συχνές περιπολίες στη περιοχή της επιχείρησης σας, διώχνοντας έτσι τους πιθανούς εισβολείς από τα πέριξ. Επιπλέον, αν τελικά κάποιος διαρρήκτης αποφασίσει να δοκιμάσει τη τύχη του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το περιπολικό της security θα φτάσει στον χώρο πολύ πιο πριν από την αστυνομία, η οποία όπως είπαμε και πριν είναι αποδυναμωμένη το καλοκαίρι. Προσοχή όμως, δεν είναι όλες οι security ίδιες οπότε θα πρέπει να κάνετε μια έρευνα αγοράς και να επιλέξετε την καλύτερη που αντέχει το πορτοφόλι σας.

4: Φροντίστε τον χώρο

Ένας χώρος που γενικά δείχνει εικόνα εγκατάλειψης είναι πολύ ελκυστικός για τους διαρρήκτες αφού στην ουσία δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του μάλλον δεν έχει επενδύσει ή δεν μπορεί να επενδύσει στην ασφάλεια του. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν κλείσετε για καλοκαίρι να φροντίσετε να ελέγξετε ότι δουλεύουν όλα τα εξωτερικά φώτα και γενικά να βάλετε όλο τον χώρο σε μια τάξη. Ακόμη και αν θα κλείσετε για όλο το καλοκαίρι, η επιχείρηση σας θα πρέπει να δείχνει ότι είναι έτοιμη να λειτουργήσει κανονικά την επόμενη μέρα.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.