ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Βιομηχανικές πόρτες κορυφαίας ποιότητας σε προσιτές τιμές

Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε
24ωρη Εξυπηρέτηση! ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΕΓΓΥΗΣΗ
tmp-img

Οι βιομηχανικές πόρτες, όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα τους, είναι πόρτες που απευθύνονται σε βιομηχανικούς χώρους. Αυτό που τις κάνει να διαφέρουν από τις κοινές γκαραζόπορτες ή αυλόπορτες, είναι το μεγάλο τους μέγεθος και βάρος. Μιλάμε δηλαδή για πόρτες που καλούνται να ασφαλίσουν μεγάλες διόδους σε χώρους όπως αποθήκες και πάρκινγκ. Οι πόρτες αυτές κατασκευάζονται από εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά όπως ο χάλυβας, για να προσφέρουν την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια από κλέφτες και διαρρήκτες. Επιπλέον, συνήθως οι πόρτες αυτές έχουν και ειδική μόνωση για να προστατεύουν τους χώρους τόσο από τους κλέφτες, όσο και από τα καιρικά φαινόμενα.

Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι για τους βιομηχανικούς αλλά και κάποιους επαγγελματικούς χώρους, οι βιομηχανικές πόρτες είναι η μοναδική λύση.

Τύποι βιομηχανικών πορτών

Στις βιομηχανικές πόρτες παρατηρείται μεγάλη ποικιλία κατηγοριών και ύπο-κατηγοριών καθώς υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τύποι επιχειρήσεων και ο κάθε τύπος έχει τις δικές του ανάγκες ασφαλείας και γενικές ιδιαιτερότητες. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε μία γενική κατηγοριοποίηση ως εξής:

Με βάση τον τρόπο ανοίγματος:

Υπάρχουν οι συρόμενες, οι πόρτες  – ρολά, οι σπαστές πόρτες και οι ταλαντευόμενες πόρτες. Οι πρώτες τοποθετούνται σε πολύ μεγάλους χώρους, όπως τα βιομηχανικά πάρκινγκ, αλλά και σε διόδους στον ευρύτερο χώρο των επιχειρήσεων καθώς απαιτείται ελεύθερος χώρος για την κίνηση τους. Οι πόρτες – ρολά στην ουσία μοιάζουν με τα ρολά ασφαλείας στα καταστήματα και τις τυπικές γκαραζόπορτες. Οι πόρτες αυτές μαζεύονται σε ρολό όταν ανοίγουν, οπότε δεν απαιτείται ελεύθερος χώρος για την λειτουργία τους, ωστόσο λόγω του μεγέθους και του βάρους των ρολών, συνήθως δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε μεγάλες διόδους. Οι πολύσπαστες πόρτες μοιάζουν με τα ρολά, αλλά αποτελούνται από μεγαλύτερα κομμάτια που συνδέονται μεταξύ τους. Οι ταλαντευόμενες ανοίγουν και κλείνουν σαν «παραδοσιακές» πόρτες, απαιτείται αρκετός ελεύθερος χώρος για την λειτουργία τους, οπότε συνήθως αποτελούν καλή λύση για σχετικά μικρούς χώρους ή για μικρές εισόδους σε χώρο επιχειρήσεων.

Με βάση το που τοποθετούνται

Οι βιομηχανικές πόρτες μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του βιομηχανικού χώρου.

Με βάση τον τρόπο λειτουργίας

Υπάρχουν οι αυτόματες και οι χειροκίνητες πόρτες. Οι πρώτες ανοίγουν «από μόνες τους» με την βοήθεια ειδικών μοτέρ και οι δεύτερες απαιτούν την άσκηση δύναμης από τον χρήστη. Οι αυτόματες πόρτες είναι σε γενικές γραμμές πιο απλές στη χρήση και πιο ασφαλείς, αλλά απαιτούν πιο τακτική και ουσιαστική συντήρηση.

Με βάση τη μορφή

Οι βιομηχανικές πόρτες μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες τις κάθε επιχείρησης. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι μπορεί να είναι κλειστού τύπου, να αποτελούνται δηλαδή από συμπαγείς λαμαρίνες και άλλα υλικά για τη μεγαλύτερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Επιπλέον υπάρχουν και πόρτες με τη μορφή πλέγματος. Επίσης, υπάρχουν πόρτες με ειδική μόνωση και πόρτες χωρίς, πάντα ανάλογα με τις ανάγκες τις κάθε επιχείρησης.

Το κόστος των πορτών βιομηχανικού τύπου

Όπως είπαμε και πριν, οι πόρτες αυτές προσαρμόζονται πλήρως στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της κάθε επιχείρησης. Συχνά λοιπόν μιλάμε για μοναδικές κατασκευές για κάθε περίπτωση. Αυτό σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές είναι δύσκολο να δοθεί ένα εύρος τιμών ή πιθανό κόστος. Μπορούμε ωστόσο να εκθέσουμε τους σημαντικότερους παράγοντες που καθορίζουν το κόστος μίας βιομηχανικής πόρτας:

Μέγεθος: Εννοείται ότι όσο πιο μεγάλη είναι μία πόρτα, τόσο πιο ακριβή θα είναι καθώς απαιτούνται περισσότερα υλικά για την κατασκευή της.

Τύπος: Οι πόρτες κλειστού τύπου τείνουν να είναι πιο ακριβές από τις άλλες. Επίσης, εννοείται ότι οι πόρτες που είναι επενδυμένες με ειδικά μονωτικά κοστίζουν περισσότερο από τις «απλές».

Τρόπος λειτουργίας: Οι χειροκίνητες πόρτες είναι πιο φθηνές από τις αυτόματες καθώς δεν απαιτείται η αγορά κι εγκατάσταση μοτέρ και συστημάτων χειρισμού για την λειτουργία τους. Όσον αφορά τις αυτόματες, συνήθως οι τηλεχειριζόμενες είναι πιο ακριβές από αυτές που ο χειρισμός τους γίνεται μέσω πάνελ ελέγχου.

Υλικά κατασκευής: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία μεγάλη ποικιλία υλικών για την κατασκευή μίας πόρτας. Κάθε υλικό έχει το δικό του κόστος.

Αισθητικοί παράγοντες: Είναι φυσικό μία πόρτα που θα βαφτεί σε κάποιο χρώμα που θα ζητήσει ο πελάτης ή που θα έχει ένα ιδιαίτερο σχέδιο να είναι πιο ακριβή από μία που δεν θα έχει ιδιαίτερες αισθητικές παρεμβάσεις.

Σε γενικές γραμμές, ένας ειδικός από την επιχείρηση πορτών θα επισκεφθεί τον χώρο σας, θα μελετήσει τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του χώρου και της επιχείρησης σας. Στη συνέχεια, θα σας παρουσιάσει προσφορές για λύσεις που θα ανταποκρίνονται τέλεια στην επιχείρηση σας, πάντα με βάση το μπάτζετ σας.

Οφέλη των βιομηχανικών πορτών

Μεγάλη ασφάλεια

Οι βιομηχανικές πόρτες αποτελούν ένα φυσικό εμπόδιο που θα πρέπει να αφαιρέσουν οι επίδοξοι κλέφτες για να μπορέσουν να μπουν σε κάποιο χώρο. Επειδή κατασκευάζονται από εξαιρετικά ανθεκτικά υλικά, η διάρρηξη ή καταστροφή τους είναι πολύ δύσκολη. Επιπλέον, προσφέρουν και προστασία από τα στοιχεία της φύσης και τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Οι βιομηχανικές πόρτες με μόνωση μπορούν και κρατούν έξω από τον χώρο τις ακραία υψηλής ή χαμηλές θερμοκρασίες, την υγρασία αλλά και την ξηρασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε σημαντικά το κόστος κλιματισμού και θέρμανσης ενός χώρου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος της επιχείρησης.

Καλύτερη ροή εργασίας

Οι εσωτερικές βιομηχανικές πόρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την διαμόρφωση του χώρου ώστε να εξασφαλίζεται η γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση των εργαζομένων μέσα σε αυτόν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πιο αποτελεσματική εργασία.

Εγκατάσταση και συντήρηση

Η εγκατάσταση μίας βιομηχανικής πόρτας γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο. Είναι μία σχετικά απλή διαδικασία, η οποία όμως μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες, ανάλογα με το μέγεθος και το εύρος του κάθε project. Το συνεργείο θα έχει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα κατάλληλα εργαλεία, το μόνο που μπορεί να χρειαστεί να παρέχετε είναι πρόσβαση στο ρεύμα.

Όπως είπαμε και πριν, οι βιομηχανικές πόρτες απαιτούν τακτική συντήρηση. Αυτή γίνεται από ειδικούς οι οποίοι ελέγχουν την πόρτα και τους μηχανισμούς της για πιθανές βλάβες και αντικαθιστούν όσα ανταλλακτικά χρειάζεται. Οι αυτόματες πόρτες συντηρούνται πιο συχνά από τις χειροκίνητες. Σε μέσο όρο, μπορούμε να πούμε ότι η συντήρηση μίας αυτόματης πόρτας γίνεται κάθε χρόνο ενώ μίας χειροκίνητης κάθε 2 ή 3 χρόνια. Η συντήρηση είναι απολύτως απαραίτητη για την απρόσκοπτη λειτουργία της πόρτας.

Επίλογος

Οι βιομηχανικές πόρτες είναι απολύτως απαραίτητες για τους βιομηχανικούς χώρους καθώς παρέχουν πλήρη θωράκιση και προστασία τόσο από τους κλέφτες όσο και από τα στοιχεία της φύσης. Είναι μία επένδυση που θα αναβαθμίσει σημαντικά τον χώρο σας, αφού πέρα από τα οφέλη στον τομέα της ασφάλειας, μπορεί να βοηθήσει στην πιο αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησης σας. Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι όσο ιδιαίτερος και να είναι ο χώρος της επιχείρησης σας, οι ειδικοί μας θα βρουν τις τέλειες λύσεις γι’ αυτόν και πάντα εντός του προϋπολογισμού σας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία μπορεί να έχετε σχετικά με τις βιομηχανικές πόρτες και να κανονίσουμε μία επίσκεψη για «αυτοψία» στον χώρο σας.

Συχνές ερωτήσεις

Πως οι βιομηχανικές πόρτες βελτιώνουν την ασφάλεια των επιχειρήσεων;

Είναι ανθεκτικά φυσικά εμπόδια ανάμεσα στον έξω κόσμο και τον χώρο. Αυτό σημαίνει ότι θωρακίζουν τόσο απέναντι στους κλέφτες όσο και στη φύση.

Ποιοι τύποι επιχειρήσεων μπορούν να επωφεληθούν από τις βιομηχανικές πόρτες;

Η απλή απάντηση είναι όλες. Πιο συγκεκριμένα όμως, οι βιομηχανικές πόρτες είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες σε χώρους στάθμευσης και αποθήκες.

Είναι οι βιομηχανικές πόρτες ενεργειακά αποδοτικές

Ναι, καθώς τα μοτέρ τους απαιτούν πολύ λίγη ενέργεια για τη λειτουργία τους. Επιπλέον, η μόνωση τους συμβάλει στην εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση ή ψύξη του χώρου.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το χρωματολόγιο.

Δείτε τις Βιομηχανικές μας πόρτες

Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε
24ωρη Εξυπηρέτηση! ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΕΓΓΥΗΣΗ
tmp-img

Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας και να σας βοηθήσουμε να κάνετε πιο ασφαλή την επιχείρηση και το σπίτι σας. Δείτε λοιπόν τους τρόπους που μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο μας (210 3217 503) ή να έρθετε στο κατάστημα μας στην Αθήνα, στη διεύθυνση Λεωφόρος Κηφισού 54.

Θα βρείτε επίσης και μία ειδική φόρμα επικοινωνίας, δεξιά στήλη και στο κάτω μέρος της σελίδας, στην οποία μπορείτε να γράψετε όποια ερώτηση έχετε ή να κάνετε κάποιο σχόλιο για την ιστοσελίδα ή την επιχείρηση μας. Θα απαντήσουμε μέσα σε 24 ώρες.

Μπορείτε και απλά να συμπληρώσετε την ειδική στήλη για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε και να σας βοηθήσουμε.