Συμβουλές ασφαλείας και tips για χαμηλό κόστος σε ρολά | Δ. Μενούνος

Τα ρολά ασφαλείας όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητα στις μέρες μας για όλα τα μαγαζιά, γι’ αυτό άλλωστε και τα βλέπουμε σχεδόν παντού. Αν ένα κατάστημα δεν έχει ρολά, είναι πολύ εύκολο για έναν κλέφτη να μπει μέσα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να σπάσει την τζαμαρία και να κατευθυνθεί κατευθείαν προς το ταμείο, να το πάρει ολόκληρο και να το βάλει στα πόδια. Πρόκειται για ένα σκηνικό που το βλέπουμε αρκετά συχνά και μάλιστα ακόμη και σε ώρες που κυκλοφορεί στον δρόμο ο κόσμος. Το ρολό είναι στην ουσία κάτι σαν τοίχος που κρατά ακόμη και τους πιο θρασείς κλέφτες μακριά από ένα μαγαζί.

Ο νούμερο ένα λόγος που πολλοί επιλέγουν να μην τοποθετήσουν ρολλά ασφαλείας στο κατάστημα τους είναι το κόστος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι σίγουροι ότι το κόστος των ρολών θα είναι σχετικά μεγάλο, οπότε θεωρούν ότι είναι μία επένδυση που δεν μπορούν να κάνουν τη δεδομένη στιγμή. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ασφάλεια του καταστήματος του καθενός – το οποίο άλλωστε του εξασφαλίζει και τη ζωή του – είναι κάτι το πραγματικά ανεκτίμητο, οπότε ποτέ δεν μπορούμε να πούμε ότι μία επένδυση που προσανατολίζεται στην ασφάλεια είναι υπερβολικά μεγάλη.

Τα ρολά καταστημάτων παρέχουν πολλά μεγαλύτερα οφέλη από το κόστος τους, ωστόσο αν τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν είναι αυτά που κρατάνε κάποιον καταστηματάρχη από το να εξασφαλίσει την περιουσία του, ας δούμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορεί να μικρύνει αυτό το κόστος αλλά μπορείτε να ρίξετε και απευθείας μια ματιά στα ρολλά Μενούνος.

Συμβουλή 1η: Καλή έρευνα αγοράς

Στις περισσότερες πόλεις – ιδιαίτερα στις σχετικά μεγάλες – υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που πουλάνε και σίγουρα δεν έχουν όλες τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες τιμές για ρολά ασφαλείας. Καλό είναι λοιπόν να αφιερώσει κανείς λίγο χρόνο και να κάνει μία όσο το δυνατόν πιο ενδελεχή έρευνα αγοράς, παίρνοντας προσφορές από πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις. Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε μία προσφορά που να πλησιάζει το budget σας, την οποία και φυσικά μπορείτε να διαπραγματευτείτε κι άλλο.

Συμβουλή 2η: Πάτε κάπου συστημένοι

Αν γνωρίζετε κάποιον φίλο, γνωστό ή ακόμη και συνάδελφο σας που να συνεργάζεται για καιρό με μία επιχείρηση με ρολλά, καλό θα ήταν να του ζητήσετε να σας φέρει σε επαφή με την εν λόγω επιχείρηση και να αναφέρει το όνομα σας και να πει ότι σας στέλνει αυτός. Μπορείτε πάντα να πάρετε και την άδεια του για να χρησιμοποιήσετε το όνομα του όταν θα μιλήσετε με την επιχείρηση. Όπως θα γνωρίζετε, οι περισσότερες επιχειρήσεις, όσο μεγάλες και να είναι, δεν θέλουν να δυσαρεστούν τους μόνιμους πελάτες τους, οπότε και αν κάποιος πάει συστημένος από έναν πελάτη, συχνά θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον εξυπηρετήσουν καλύτερα και είναι και πολύ πιθανό να του κάνουν και καλύτερη τιμή.

Συμβουλή 3η: Μην παρασύρεστε από τους πωλητές

Μπορεί τα ρολά ασφαλείας να μοιάζουν εξαιρετικά απλά κατασκευάσματα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ρολών με διαφορετικό κόστος ο καθένας αλλά και διάφορα έξτρα – όπως αυτόματοι μηχανισμοί ανοίγματος και κλεισίματος – που μπορούν να σας πουλήσουν οι επιχειρήσεις. Η δουλειά του πωλητή είναι να κάνει την μεγαλύτερη δυνατή πώληση, οπότε θα δοκιμάσει να σας πουλήσει τα πιο ακριβά ρολά και όσο το δυνατόν περισσότερα έξτρα. Φροντίστε να μην παρασυρθείτε. Μελετήστε για να δείτε ποιος τύπος ρολών ταιριάζει στην επιχείρηση σας – οι πιο ακριβές λύσεις δεν είναι πάντα οι καλύτερες όσον αφορά τα ρολά – και να γνωρίζετε πάντα ότι αυτοματισμοί κλπ μπορούν να τοποθετηθούν και αργότερα.

Συμβουλή 4η: Βεβαιωθείτε ότι σας γίνονται προσφορές «πακέτο»

Δεν αρκεί μόνο να αγοράσετε τα ρολά σας, θα πρέπει και κάποιος να τα τοποθετήσει. Κάποιες επιχειρήσεις προσφέρουν δωρεάν τοποθέτηση ή την περιλαμβάνουν στην τομή των ρολλών, ενώ άλλες την προσφέρουν τελείως έξτρα. Εννοείται ότι αν το budget σας είναι σφιχτό, θα πρέπει να ψάξετε για δωρεάν τοποθέτηση! Δείτε περισσότερα για ρολά ασφαλείας τιμές.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.