6 συμβουλές για να πετύχετε τις καλύτερες τιμές για μηχανισμούς γκαραζόπορτας

Μηχανισμός Γκαραζόπορτας: 6 Tips για Καλύτερες Τιμές

Οι γκαραζόπορτες πλέον είναι απαραίτητες σε όλα τα γκαράζ για να προσφέρουν την παραπάνω προστασία που αξίζουν τα αυτοκίνητα της οικογένειας, αλλά και η ίδια η οικογένεια αφού είναι πολύ πιθανό το γκαράζ να συνδέεται κάπως με το σπίτι με κάποια πόρτα για παράδειγμα. Εννοείται πως οι επιχειρήσεις που έχουν οχήματα θα πρέπει να τους προσφέρουν και τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία, ειδικά αν είναι και απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία τους.

Οι γκαραζόπορτες υπάρχουν σχεδόν απ’ όταν εφευρέθηκαν τα αυτοκίνητα και δημιουργήθηκαν και τα πρώτα γκαράζ, αυτό δε σημαίνει όμως ότι έχουν σταματήσει να εξελίσσονται. Οι αυτοματισμοί γκαραζόπορτας πλέον έχουν γίνει ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο, αφού βλέπουμε πως είναι σπάνιο να έχει κανείς μία τελείως χειροκίνητη γκαραζόπορτα. Αν υπάρχει όμως κάτι που ανησυχεί όσους σκέφτονται να αγοράσουν μία τέτοια πόρτα ή να κάνουν αυτόματη τη χειροκίνητη πόρτα που ήδη έχουν, είναι το κόστος της όλης διαδικασίας.

Εννοείται ότι οι μηχανισμοί γκαραζόπορτας είναι και αυτοί που καθορίζουν στον μεγαλύτερο βαθμό το κόστος μίας αυτόματης πόρτας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να μετριάσετε το κόστος μίας αυτοματοποιημένης πόρτας πετυχαίνοντας καλύτερη τιμή για τον μηχανισμό γκαραζόπορτας.

1: ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε έρευνα αγοράς

Είτε πρόκειται να αγοράσετε ξεχωριστά μηχανισμούς για γκαραζόπορτες είτε θα αγοράσετε πόρτα και μηχανισμό μαζί, θα πρέπει να κάνετε απαραίτητα μία έρευνα αγοράς. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρείτε μία καλή τιμή από την οποία μπορείτε μετά να ξεκινήσετε διαπραγματεύσεις. Φροντίστε να μιλήσετε με όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις του χώρου μπορείτε αφού οι τιμές για γκαραζόπορτες και για μηχανισμό γκαραζόπορτας διαφέρουν πολύ από επιχείρηση σε επιχείρηση και ειδικά σε μεγάλες πόλεις όπου υπάρχει κι έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στις επιχειρήσεις του κλάδου.

2: Αγοράστε πόρτα και μηχανισμό γκαραζόπορτας μαζί

Είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλες οι γκαραζόπορτες μπορούν να μετατραπούν σε αυτόματες μετά την αγορά τους, μετά από τη τοποθέτηση μηχανισμού γκαραζόπορτας. Αν όμως θέλετε να κρατήσετε το κόστος της αυτόματης πόρτας σας σχετικά φθηνό, θα πρέπει να κάνετε την αγορά «πακέτο», δηλαδή να αγοράσετε πόρτα και μηχανισμό μαζί για να σας γίνει και καλύτερη τιμή. Με απλά λόγια, θα πληρώσετε αρκετά παραπάνω τον μηχανισμό αν τον αγοράσετε ξεχωριστά απ’ ότι αν τον αγοράσετε μαζί με τη γκαραζόπορτα.

3: Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο μηχανισμού

Εννοείται ότι δεν είναι όλοι οι μηχανισμοί το ίδιο, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε έναν που να ταιριάζει για την πόρτα σας. Εδώ φυσικά δεν εννοούμε ότι οι μηχανισμοί ανοιγόμενης γκαραζόπορτας μπορούν να μπερδευτούν με έναν μηχανισμός συρόμενης πόρτας, αλλά ότι μπορεί ο μηχανισμός που θα αγοράσετε να είναι πολύ πιο ισχυρός απ’ ότι χρειάζεται. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε ένα πανίσχυρο μηχανισμό για συρόμενη πόρτα αν η πόρτα σας δεν είναι τεράστια και πολύ βαριά, αν δηλαδή δεν είναι βιομηχανικών προδιαγραφών.

4: Μη ξεχάσετε το κόστος service του μηχανισμού

Δεδομένου ότι οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι στην ουσία συστήματα που αποτελούνται από κινητά μέρη αλλά και μηχανισμούς, είναι αυτονόητο ότι ακόμη και για ένα απλό μηχανισμό αυλόπορτας θα πρέπει να γίνεται και κάποια συντήρηση για να δουλεύει πάντα σωστά όλο το σύστημα. Η συντήρηση αυτή συνήθως δεν είναι ακριβή, αλλά μπορεί να ανεβάσει το μακροπρόθεσμο κόστος της επένδυσης σας. Καλό θα είναι λοιπόν οι προσφορές που θα σας γίνουν να συμπεριλαμβάνουν και το κόστος της συντήρησης. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που μπορεί να το προσφέρουν και δωρεάν.

5: Μην αμελήσετε το κόστος της τοποθέτησης του μηχανισμού

Αυτό ισχύει κυρίως για τις περιπτώσεις μετατροπής απλής πόρτας σε αυτόματη, αλλά καλό είναι να το έχετε πάντα στο νου σας. Εννοείται ότι οι μηχανισμοί συρόμενης γκαραζόπορτας αλλά και γενικά όλοι οι μηχανισμοί πρέπει να τοποθετηθούν στη πόρτα για την αυτοματοποίηση της. Η όλη διαδικασία σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα απλή και χρειάζεται ειδικές γνώσεις κι εργαλεία, οπότε θα πρέπει να γίνει από κάποιο ειδικό συνεργείο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που πουλάνε πόρτες και μηχανισμούς έχουν τέτοια συνεργεία κι εννοείται ότι μπορούν να αναλάβουν και τη τοποθέτηση του μηχανισμού. Εσείς θα πρέπει να πάντα να ρωτάτε για το κόστος και φυσικά να προσπαθήσετε να πετύχετε και να γίνει η δουλειά δωρεάν.

6: Κάντε παζάρια για καλύτερες τιμές

Ακόμη και οι σχετικά απλοί μηχανισμοί γκαραζόπορτας έχουν ένα διόλου αμελητέο κόστος, το οποίο και όπως είπαμε θέλετε να μειώσετε. Όλα τα παραπάνω κόλπα θα σας βοηθήσουν αρκετά αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν χάνετε τίποτα με το να κάνετε παζάρια! Να είστε σίγουροι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις του είδους το θεωρούν δεδομένο!

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.