6 συμβουλές για να πετύχετε τις καλύτερες τιμές για μηχανισμούς γκαραζόπορτας

Οι γκαραζόπορτες πλέον είναι απαραίτητες σε όλα τα γκαράζ για να προσφέρουν την παραπάνω προστασία που αξίζουν τα αυτοκίνητα της οικογένειας, αλλά και η ίδια η οικογένεια αφού είναι πολύ πιθανό το γκαράζ να συνδέεται κάπως με το σπίτι με κάποια πόρτα για παράδειγμα. Εννοείται πως οι επιχειρήσεις που έχουν οχήματα θα πρέπει να τους προσφέρουν και τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία, ειδικά αν είναι και απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία τους.

Οι γκαραζόπορτες υπάρχουν σχεδόν απ’ όταν εφευρέθηκαν τα αυτοκίνητα και δημιουργήθηκαν και τα πρώτα γκαράζ, αυτό δε σημαίνει όμως ότι έχουν σταματήσει να εξελίσσονται. Οι αυτοματισμοί γκαραζόπορτας πλέον έχουν γίνει ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο, αφού βλέπουμε πως είναι σπάνιο να έχει κανείς μία τελείως χειροκίνητη γκαραζόπορτα. Αν υπάρχει όμως κάτι που ανησυχεί όσους σκέφτονται να αγοράσουν μία τέτοια πόρτα ή να κάνουν αυτόματη τη χειροκίνητη πόρτα που ήδη έχουν, είναι το κόστος της όλης διαδικασίας.

Εννοείται ότι οι μηχανισμοί γκαραζόπορτας είναι και αυτοί που καθορίζουν στον μεγαλύτερο βαθμό το κόστος μίας αυτόματης πόρτας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να μετριάσετε το κόστος μίας αυτοματοποιημένης πόρτας πετυχαίνοντας καλύτερη τιμή για τον μηχανισμό γκαραζόπορτας.

1: ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε έρευνα αγοράς

Είτε πρόκειται να αγοράσετε ξεχωριστά μηχανισμούς για γκαραζόπορτες είτε θα αγοράσετε πόρτα και μηχανισμό μαζί, θα πρέπει να κάνετε απαραίτητα μία έρευνα αγοράς. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρείτε μία καλή τιμή από την οποία μπορείτε μετά να ξεκινήσετε διαπραγματεύσεις. Φροντίστε να μιλήσετε με όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις του χώρου μπορείτε για να βρείτε καλές τιμές για γκαραζόπορτα και για μηχανισμό γκαραζόπορτας, αφού διαφέρουν πολύ από επιχείρηση σε επιχείρηση και ειδικά σε μεγάλες πόλεις όπου υπάρχει κι έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Ενδιαφέρεσαι για Μηχανισμό Γκαραζόπορτας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

2: Αγοράστε πόρτα και μηχανισμό γκαραζόπορτας μαζί

Είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλες οι γκαραζόπορτες μπορούν να μετατραπούν σε αυτόματες μετά την αγορά τους, μετά από τη τοποθέτηση μηχανισμού γκαραζόπορτας. Αν όμως θέλετε να κρατήσετε το κόστος της αυτόματης πόρτας σας σχετικά φθηνό, θα πρέπει να κάνετε την αγορά «πακέτο», δηλαδή να αγοράσετε πόρτα και μηχανισμό μαζί για να σας γίνει και καλύτερη τιμή. Με απλά λόγια, θα πληρώσετε αρκετά παραπάνω τον μηχανισμό αν τον αγοράσετε ξεχωριστά απ’ ότι αν τον αγοράσετε μαζί με τη γκαραζόπορτα.

3: Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο μηχανισμού

Εννοείται ότι δεν είναι όλοι οι μηχανισμοί το ίδιο, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε έναν που να ταιριάζει για την πόρτα σας. Εδώ φυσικά δεν εννοούμε ότι οι μηχανισμοί ανοιγόμενης γκαραζόπορτας μπορούν να μπερδευτούν με έναν μηχανισμός συρόμενης πόρτας, αλλά ότι μπορεί ο μηχανισμός που θα αγοράσετε να είναι πολύ πιο ισχυρός απ’ ότι χρειάζεται. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε ένα πανίσχυρο μηχανισμό για συρόμενη πόρτα αν η πόρτα σας δεν είναι τεράστια και πολύ βαριά, αν δηλαδή δεν είναι βιομηχανικών προδιαγραφών.

Μηχανισμοί συρόμενης γκαραζόπορτας (μηχανισμός συρόμενης πόρτας)

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες κινούνται πάνω σε ειδικές ράγες για να μπορούν να ανοίγουν με πλάγια κίνηση προς το πλάι. Ο μηχανισμός τους όσον αφορά τη χειροκίνητη λειτουργία είναι ο πλέον απλός αφού στην ουσία αποτελείται από τις πόρτες και τις ράγες. Ο χειροκίνητος χειρισμός τους είναι πολύ εύκολος αφού στην ουσία ο χρήστης πρέπει μόνο τα τις τραβήξει από το ειδικό χερούλι, θα πρέπει όμως, συνήθως, αυτό να γίνει ξεχωριστά για την κάθε πόρτα αν μιλάμε για σύστημα που αποτελείται από δύο πόρτες. Η χειροκίνητη λειτουργία μπορεί να είναι λίγο δυσκολότερη αν η πόρτα έχει μεγάλο μέγεθος και άρα και μεγάλο βάρος.

Εννοείται ότι οι συρόμενες γκαραζόπορτες μπορούν να αυτοματοποιηθούν με τη τοποθέτηση ενός ειδικού μοτέρ. Το μοτέρ αυτό μπορεί να είναι και τηλεχειριζόμενο, οπότε στη ουσία ο χρήστης θα μπορεί να τις ανοίξει και να τις κλείσει χωρίς καν να βγει από το αυτοκίνητο του. Αν το σύστημα αποτελείται από διπλές πόρτες, εννοείται ότι το άνοιγμα των πορτών θα γίνεται ταυτόχρονα. Το μοτέρ συνήθως τοποθετείται σε κάποιον τοίχο ή σταθερό σημείο κοντά στην πόρτα και στην ουσία αναλαμβάνει να δώσει κίνηση στη πόρτα συνήθως μέσω γραναζιών. Εννοείται ότι το όλο σύστημα συρόμενης γκαραζόπορτας είτε είναι χειροκίνητο είτε αυτόματο, θα κατασκευαστεί από ειδικό.

Μηχανισμοί για ανοιγόμενη πόρτα (μηχανισμός πόρτας ανοιγόμενης)

Όταν λέμε ανοιγόμενη πόρτα εννοούμε μία πόρτα ή γκαραζόπορτα η οποία ανοίγει στο πλάι και η κίνηση του ανοίγματος γίνεται με κάποιον μεντεσέ. Έχουμε με άλλα λόγια μία στροφή της πόρτας 90 μοιρών. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι ο πιο απλός και σε κάποιες περιπτώσεις και ο πιο συνηθισμένος. Αν και δύσκολα θα τον δούμε σε οικιακό γκαράζ λόγω του ελεύθερου χώρου που απαιτείται για την κίνηση της πόρτας, είναι ο μηχανισμός που προτιμάται για αυλόπορτες, πόρτες εισόδου σε βιομηχανικούς χώρους αλλά και σε κάποια μεγάλα γκαράζ.

Ενδιαφέρεσαι για Μηχανισμό Γκαραζόπορτας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Εννοείται ό τι ο χειροκίνητος χειρισμός μίας ανοιγόμενης πόρτας είναι εξαιρετικά απλός, για την ακρίβεια μπορεί να τον κάνει ακόμη κι ένα παιδί. Το θέμα όμως είναι ότι αν η πόρτα είναι μεγάλη ή βαριά, είναι λογικό να απαιτείται και αρκετή δύναμη ώστε να μπορεί να ανοιχτεί και να κλείσει. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να γίνεται αυτοματοποίηση της πόρτας με ένα ειδικό μοτέρ που συνδυάζεται με έναν υδραυλικό τηλεσκοπικό μηχανισμό που συνδέεται με την πόρτα. Με την αυτόματη ανοιγόμενη πόρτα, όσο βαριά ή μεγάλη και αν είναι η μόνη δύναμη που πρέπει να ασκήσει ο χρήστης είναι το πάτημα του κουμπιού στο πάνελ ελέγχουν ή του τηλεχειριστηρίου. Για τις πολύ βαριές πόρτες, ο αυτοματισμός είναι συνήθως μονόδρομος.

Τοποθέτηση μηχανισμού γκαραζόπορτας (ανοιγόμενης – συρόμενης)

Κάθε τύπος γκαραζόπορτας έχει τον δικό του μηχανισμό. Για παράδειγμα, ο μηχανισμός μίας συρόμενης γκαραζόπορτας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν μίας γκαραζόπορτας οροφής ή μίας ανοιγόμενης γκαραζόπορτας. Επίσης, όταν λέμε μηχανισμός γκαραζόπορτας θα πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι αυτός μπορεί να είναι είτε χειροκίνητος είτε αυτόματος. Σε κάθε περίπτωση, η μηχανισμός κατασκευάζεται μαζί με την πόρτα για να της ταιριάζει τέλεια από όλες τις απόψεις και να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία της.

Εννοείται ότι η τοποθέτηση του μηχανισμού είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία στην οποία υπάρχουν κυριολεκτικά μηδενικά περιθώρια για σφάλματα. Ακόμη και το παραμικρό λάθος σε επίπεδο εκατοστού ή χιλιοστού στο μέτρημα, μπορεί να επηρεάσει τη σωστή λειτουργία της πόρτας και να μειώσει την ασφάλεια που παρέχει. Αυτός είναι και ο λόγος που ότι σχετίζεται με τον μηχανισμό της πόρτας, από τη μελέτη μέχρι τη κατασκευή και τη τοποθέτηση, πρέπει να γίνεται από ειδικούς.

Στη περίπτωση χειροκίνητου μηχανισμού θα τοποθετηθεί στον χώρο μόνο η γκαραζόπορτα και φυσικά ο μηχανισμός που θα επιτρέπει το άνοιγμα και το κλείσιμο της. Στη περίπτωση αυτόματης γκαραζόπορτας, μαζί με τον μηχανισμός της χειροκίνητης θα τοποθετηθεί και το ειδικό μοτέρ που θα αυτοματοποιήσει την πόρτα και θα παρθούν όλα τα μέτρα ώστε η πόρτα να μπορεί να δουλεύει σε διακοπή ρεύματος ή αν πάθει κάτι το μοτέρ.

4: Μη ξεχάσετε το κόστος service του μηχανισμού

Δεδομένου ότι οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι στην ουσία συστήματα που αποτελούνται από κινητά μέρη αλλά και μηχανισμούς, είναι αυτονόητο ότι ακόμη και για ένα απλό μηχανισμό αυλόπορτας θα πρέπει να γίνεται και κάποια συντήρηση για να δουλεύει πάντα σωστά όλο το σύστημα. Η συντήρηση αυτή συνήθως δεν είναι ακριβή, αλλά μπορεί να ανεβάσει το μακροπρόθεσμο κόστος της επένδυσης σας. Καλό θα είναι λοιπόν οι προσφορές που θα σας γίνουν να συμπεριλαμβάνουν και το κόστος της συντήρησης. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που μπορεί να το προσφέρουν και δωρεάν.

5: Μην αμελήσετε το κόστος της τοποθέτησης του μηχανισμού

Αυτό ισχύει κυρίως για τις περιπτώσεις μετατροπής απλής πόρτας σε αυτόματη, αλλά καλό είναι να το έχετε πάντα στο νου σας. Εννοείται ότι οι μηχανισμοί συρόμενης γκαραζόπορτας αλλά και γενικά όλοι οι μηχανισμοί πρέπει να τοποθετηθούν στη πόρτα για την αυτοματοποίηση της. Η όλη διαδικασία σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα απλή και χρειάζεται ειδικές γνώσεις κι εργαλεία, οπότε θα πρέπει να γίνει από κάποιο ειδικό συνεργείο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που πουλάνε πόρτες και μηχανισμούς έχουν τέτοια συνεργεία κι εννοείται ότι μπορούν να αναλάβουν και τη τοποθέτηση του μηχανισμού. Εσείς θα πρέπει να πάντα να ρωτάτε για το κόστος και φυσικά να προσπαθήσετε να πετύχετε και να γίνει η δουλειά δωρεάν.

6: Κάντε παζάρια για καλύτερες τιμές

Ακόμη και οι σχετικά απλοί μηχανισμοί γκαραζόπορτας έχουν ένα διόλου αμελητέο κόστος, το οποίο και όπως είπαμε θέλετε να μειώσετε. Όλα τα παραπάνω κόλπα θα σας βοηθήσουν αρκετά αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν χάνετε τίποτα με το να κάνετε παζάρια! Να είστε σίγουροι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις του είδους το θεωρούν δεδομένο!

Ενδιαφέρεσαι για Μηχανισμό Γκαραζόπορτας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.