ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Τηλεκοντρόλ

Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε
24ωρη Εξυπηρέτηση! ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΕΓΓΥΗΣΗ
tmp-img

Τηλεκοντρόλ για γκαραζόπορτες

Η γκαραζόπορτα είναι απαραίτητη για κάθε γκαράζ αφού δεν κρατά μακριά μόνο τα αδιάκριτα βλέμματα, αλλά στην ουσία δημιουργεί κι ένα φυσικό εμπόδιο που θα πρέπει να διαπεράσουν οι κλέφτες για να αποκτήσουν πρόσβαση στο αυτοκίνητο ή / και το σπίτι σε περίπτωση που το γκαράζ και το κυρίως σπίτι επικοινωνούν.  Επιπλέον, η γκαραζόπορτα προσφέρει και αυξημένη μόνωση τόσο από ακραίες καιρικές συνθήκες όσο και από τη φασαρία του δρόμου και του ίδιου του γκαράζ.

Οι περισσότερες γκαραζόπορτες στις μέρες μας είναι αυτόματες τόσο για λόγους ασφαλείας όσο κι ευκολίας. Η πλειοψηφία των αυτόματων γκαραζόπορτων πλέον είναι τηλεχειριζόμενες, οπότε αν σκέφτεστε να αγοράσετε αυτόματη γκαραζόπορτα θα πρέπει να επενδύσετε και σε ένα καλό τηλεκοντρόλ για γκαραζόπορτες, ας δούμε κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτά.

Τι είναι το τηλεχειριστήριο – κοντρόλ για γκαραζόπορτες

Με πολύ απλά λόγια, ένα τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας είναι μία μικρή σχετικά συσκευή που επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει το άνοιγμα και το κλείσιμο της γκαραζόπορτας του από απόσταση. Το κοντρόλ γκαραζόπορτας είναι συνήθως τόσο μικρό που χωράει άνετα σε ένα μπρελόκ και μπορεί να μπει στη τσέπη του παντελονιού του οδηγού χωρίς να δημιουργεί ιδιαίτερα προβλήματα. Ανάλογα με τον τύπο και την κατασκευή του μπορεί να έχει ένα ή και περισσότερα κουμπιά. Συνήθως υπάρχει ένα μεγάλο σε κάθε τηλεχειριστήριο το οποίο κι ελέγχει τόσο το άνοιγμα όσο και το κλείσιμο της πόρτας, ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση της.

Το κάθε τηλεκοντρόλ έχει μέσα του μία ειδική πλακέτα με την οποία μπορεί κι «επικοινωνεί» με τη συσκευή ελέγχου της πόρτας. Στην ουσία κάθε φορά που πατιέται το κουμπί του τηλεχειριστηρίου γίνεται μία ανταλλαγή κωδικών με τη συσκευή ελέγχου. Ο κωδικός αυτός μπορεί να είναι σταθερός ή μπορεί να είναι και κυλιόμενος – να γίνεται χρήση δηλαδή τυχαίων ή προκαθορισμένων κωδικών – κάτι που είναι και πολύ πιο ασφαλές. Προκειμένου να μπορεί να δουλέψει ένα τηλεχειριστήριο με μία συσκευή ελέγχου θα πρέπει να συγχρονιστούν.

Τι είναι ο συγχρονισμός του τηλεκοντρόλ;

Τα τηλεχειριστήρια γκαραζόπορτας από μόνα τους είναι απλά άχρηστα και αποκτούν χρησιμότητα μόνο αν συγχρονιστούν με μία συσκευή ελέγχουν γκαραζόπορτας, έναν δέκτη δηλαδή. Ο συγχρονισμός είναι η διαδικασία με την οποία το τηλεχειριστήριο και η συσκευή ελέγχουν αποκτούν τον ίδιο κωδικό. Με άλλα λόγια είναι σαν ένα κλειδί να προσαρμόζεται σε μία κλειδαριά. Η διαδικασία συγχρονισμού μπορεί να γίνεται χειροκίνητα είτε και αυτόματα. Συνήθως την αναλαμβάνει το κατάστημα που πουλάει το σετ αυτοματοποίησης και τηλεχειρισμού, ωστόσο πάντα στις οδηγίες του κατασκευαστή υπάρχει και η χειροκίνητη διαδικασία. Εννοείται ότι ο συγχρονισμός γίνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε κομπιουτεράκι αφού η όλη διαδικασία ορίζεται από τον κατασκευαστή.

Τι πρέπει να ξέρεις για την αντιγραφή του

Το χειριστήριο της γκαραζόπορτας στην ουσία είναι το κλειδί της, οπότε η διαδικασία αντιγραφής του θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο δύσκολη για να προσφέρει και μεγαλύτερη ασφάλεια. Τα σύγχρονα τηλεχειριστήρια χρησιμοποιούν σύστημα κυλιόμενου κωδικού οπότε είναι δύσκολο να γίνει η αντιγραφή τους τόσο από τους επιτήδειους όσο και από τον ιδιοκτήτη τους καθώς απαιτείται ειδικός εξοπλισμός. Καλό θα είναι λοιπόν όταν αγοράσετε το σύστημα τηλεχειρισμού να αγοράσετε παραπάνω από ένα τηλεχειριστήρια γκαραζόπορτας τα οποία και θα προγραμματιστούν από ειδικούς για να μην βρεθείτε στη δύσκολη θέση να πρέπει να δημιουργήσετε αντίγραφα.

Τι παροχή ενέργειας χρειάζονται τα κοντρόλ γκαραζόπορτας;

Συνήθως αρκεί μία μικρή ειδική μπαταρία την οποία μπορείτε να βρείτε και στα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Η διαδικασία αλλαγής είναι εύκολη και συνήθως το μόνο εργαλείο που θα χρειαστείτε θα είναι ένα μικρό σταυροκατσάβιδο.

Τι γίνεται αν χάσω τα τηλεκοντρόλ μου;

Αν κάτι πάει στραβά και χαλάσουν ή χαθούν ΟΛΑ τα τηλεκοντρόλ σας αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξετε σύστημα τηλεχειρισμού. Απλά απευθυνθείτε στον προμηθευτή του συστήματος και θα σας προσφέρει καινούργια τηλεκοντρόλ έτοιμα για χρήση.

Δείτε παραδείγματα για Τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας

Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας και να σας βοηθήσουμε να κάνετε πιο ασφαλή την επιχείρηση και το σπίτι σας. Δείτε λοιπόν τους τρόπους που μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο μας (210 3217 503) ή να έρθετε στο κατάστημα μας στην Αθήνα, στη διεύθυνση Λεωφόρος Κηφισού 54.

Θα βρείτε επίσης και μία ειδική φόρμα επικοινωνίας, δεξιά στήλη και στο κάτω μέρος της σελίδας, στην οποία μπορείτε να γράψετε όποια ερώτηση έχετε ή να κάνετε κάποιο σχόλιο για την ιστοσελίδα ή την επιχείρηση μας. Θα απαντήσουμε μέσα σε 24 ώρες.

Μπορείτε και απλά να συμπληρώσετε την ειδική στήλη για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε και να σας βοηθήσουμε.