ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Τηλεκοντρόλ Γκαραζόπορτας – Επισκευή ή Αντιγραφή

Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε
24ωρη Εξυπηρέτηση! ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΕΓΓΥΗΣΗ
tmp-img

Δεν δουλεύει το τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας; Δείτε τις λύσεις

Το γκαράζ είναι από τα πλέον περιζήτητα χαρακτηριστικά ενός σπιτιού αφού όχι μόνο προσφέρει έναν μόνιμο χώρο στάθμευσης, αλλά προστατεύει και το αυτοκίνητο τόσο από κλέφτες όσο και από τη φύση. Η γκαραζόπορτα είναι αυτή που στην ουσία θωρακίζει το γκαράζ αφού είναι το φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και τα στοιχεία της φύσης και το αυτοκίνητο. Οι περισσότερες γκαραζόπορτες στις μέρες μας είναι αυτόματες, δηλαδή ανοίγουν χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να ασκήσει κάποια δύναμη, η λειτουργία τους γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτόματων γκαραζόπορτων λειτουργούν με τηλεχειρισμό, οπότε αν σκέφτεστε να αγοράσετε αυτόματη γκαραζόπορτα θα πρέπει να επενδύσετε και σε ένα καλό τηλεκοντρόλ για γκαραζόπορτες, ας δούμε κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε γι’ αυτά.

Ο λόγος που σχεδόν όλοι επιλέγουν τον τηλεχειρισμό για την γκαραζόπορτα τους είναι το γεγονός ότι κυριολεκτικά λύνει τα χέρια του χρήστη καθώς μπορεί να ανοίξει και να κλείσει την πόρτα χωρίς καν να βγει από το αυτοκίνητο του. Υπάρχει όμως κάτι που οι περισσότεροι κάτοχοι γκαραζόπορτας με τηλεχειρισμό: το ενδεχόμενο να χαλάσει το τηλεκοντρόλ και να μείνουν έξω από το γκαράζ ή μέσα σε αυτό. Τα καλά νέα είναι ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει πολύ σπάνια. Ακόμη και να συμβεί όμως, δεν χρειάζεται πανικός καθώς οι λύσεις είναι συνήθως όχι μόνο πολύ απλές, αλλά και πολύ οικονομικές. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε και τι να κάνετε αν ξαφνικά χαλάσει το τηλεκοντρόλ της γκαραζόπορτας σας και δεν δουλεύει.

Δοκιμάστε να αλλάξετε μπαταρίες

Πολλές φορές η πιο απλή λύση είναι και αυτή που λύνει το πρόβλημα. Τα τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας δουλεύουν με μπαταρίες οι οποίες αν κι έχουν γενικά πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, κάποια στιγμή τελειώνουν. Χωρίς τη μπαταρία του το τηλεκοντρόλ είναι απλά άχρηστο, όπως και αυτό της τηλεόρασης μας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε λοιπόν αν σταματήσει να δουλεύει το τηλεκοντρόλ σας – και ειδικά αν προσέξατε κάποιες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του τον τελευταίο καιρό – είναι να ελέγξετε τις μπαταρίες του.

Το τηλεχειριστήριο γκαραζόπορτας παίρνει κλασικές μπαταρίες που μπορούμε να βρούμε στα περίπτερα και τα σούπερ μάρκετ, η μόνη διαφορά τους είναι το πολύ μικρό τους μέγεθος. Καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον ακριβή τύπο της μπαταρίας στην επιχείρηση που θα σας πουλήσει το τηλεκοντρόλ έτσι ώστε να έχετε ανταλλακτικά στο σπίτι σας για να κάνετε την δοκιμή μπαταρίας αν και όποτε χρειαστεί. Αν δεν έχετε ανταλλακτικά στο σπίτι σας, μπορείτε να πάτε σε κάποιο περίπτερο ή μεγάλο ψιλικατζίδικο με την μπαταρία του τηλεκοντρόλ και να την δείξετε για να σας δώσουν μία καινούργια για να τη δοκιμάσετε. Αν δεν δουλέψει το τηλεκοντρόλ μετά τη δοκιμή, τότε θα πρέπει να μιλήσετε με κάποιον ειδικό.

Αντιγραφή του Τηλεκοντρόλ από έναν ειδικό

Αν δοκιμάσατε να αλλάξετε την μπαταρία από κοντρόλ σας και δεν είδατε κάποιο αποτέλεσμα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει από εδώ και πέρα να χειρίζεστε την πόρτα του γκαράζ σας χειροκίνητα. Αν λοιπόν φαίνεται ότι το τηλεκοντρόλ σας πλέον έχει «πεθάνει» οριστικά και αμετάκλητα, θα πρέπει να αποκτήσετε ένα καινούργιο, κάτι που είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι φαντάζεστε, ωστόσο δεν είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας.

Σκεφτείτε ότι το κοντρόλ γκαραζόπορτας σας είναι ένα ψηφιακό κλειδί το οποίο αντιστοιχεί σε μία ψηφιακή κλειδαριά η οποία δεν είναι άλλη από τον δέκτη του συστήματος ανοίγματος της πόρτας του γκαράζ. Το ψηφιακό αυτό κλειδί, όπως και τα κανονικά κλειδιά, μπορεί να αντιγραφεί σε κάποιο ειδικό κατάστημα. Ο ειδικός θα αναλάβει να πάρει το παλιό χαλασμένο σας τηλεχειριστήριο και να δημιουργήσει ένα αντίγραφο του που θα δουλεύει τέλεια με τον δέκτη σας. Εννοείται ότι η όλη διαδικασία απαιτεί ειδικό εξοπλισμό αλλά στις μεγάλες πόλεις θα βρείτε πολλές επιχειρήσεις που μπορούν να αναλάβουν αυτή την εργασία. Φυσικά μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε στην επιχείρηση που ανέλαβε να σας εγκαταστήσει το σύστημα τηλεχειρισμού. Καλή ιδέα είναι να έχετε πάντα ένα αντίγραφο του κοντρόλ σας ώστε να μην μείνετε ποτέ ξεκρέμαστοι.

Συγχρονίστε και ρυθμίστε το τηλεκοντρόλ

Το χειριστήριο γκαραζόπορτας όταν το βγάζετε από το κουτί του – είτε επειδή θα το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά είτε επειδή έχετε φτιάξει μόλις ένα καινούργιο αντίγραφο του κοντρόλ που χρησιμοποιείτε – είναι σε γενικές γραμμές απλά ένα κομμάτι πλαστικό με μερικά κουμπιά. Για να μπορέσει να ελέγχει την πόρτα γκαράζ σας, θα πρέπει να συγχρονιστεί με το σύστημα ελέγχου της πόρτας και ειδικότερα με τον δέκτη του τηλεχειρισμού. Αυτό γίνεται με μία ειδική διαδικασία.

Την διαδικασία ρύθμισης και συγχρονισμού του κοντρόλ θα την βρείτε στις οδηγίες χρήσης του συστήματος τηλεχειρισμού σας. Δεν υπάρχουν κάποια στάνταρ βήματα για να ακολουθήσετε αφού ο κάθε κατασκευαστής έχει τη δική του διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία αυτή είναι πολύ απλή και το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ακολουθήσετε κατά γράμμα της οδηγίες του κατασκευαστή. Για την όλη διαδικασία δεν θα χρειαστούν ειδικά εργαλεία καθώς σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις θα χρειαστεί απλά να πατήσετε κάποιον συγκεκριμένο συνδυασμό πλήκτρων. Με τη διαδικασία συγχρονισμού, στην ουσία κάνετε τον δέκτη και το τηλεχειριστήριο να επικοινωνούν έτσι ώστε το ένα να ανταλλάζει κωδικούς με το άλλο.

Αναζητήστε υπηρεσίες επισκευής στο διαδίκτυο

Αν θέλετε να αντιγράψετε ή να επισκευάσετε κάποιο κομπιουτεράκι για γκαραζόπορτα, όπως είπαμε και παραπάνω, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Κατά προτίμηση, ο ειδικός με τον οποίο θα πρέπει να μιλήσετε θα πρέπει να εργάζεται στην επιχείρηση που σας πούλησε κι εγκατέστησε το σύστημα τηλεχειρισμού, αν ωστόσο δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό – γιατί για παράδειγμα μπορεί η επιχείρηση να έκλεισε ή απλά να βρίσκεται μακριά από το σπίτι σας και να μην βολεύει –  θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον άλλο ειδικό.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βρούμε έναν ειδικό για αντιγραφή τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας και άλλες παρόμοιες επισκευές είναι το διαδίκτυο. Απλά πάτε στο Google και πληκτρολογήστε «επισκευή τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας» ή κάτι παρόμοιο μαζί με το όνομα της περιοχής σας. Αμέσως θα βρεθείτε με πάρα πολλά αποτελέσματα. Από εκεί και μετά, θα πρέπει να μελετήσετε τις κριτικές τους και να επιλέξετε το καλύτερο ή αυτό που απλά είναι πιο κοντά στον χώρο σας. Η όλη διαδικασία είναι πάρα πολύ εύκολη και μπορείτε να την κάνετε ακόμη και από το κινητό σας. Εννοείται ότι μπορείτε πάντα να στραφείτε και σε κάποιον ειδικό που έχει στο παρελθόν βοηθήσει κάποιον γνωστό ή γείτονα. Αν έχουν και άλλοι στη γειτονιά σας γκαραζόπορτες με τηλεχειρισμό, μη διστάσετε να τους ρωτήσετε.

Τιμές για επισκευή τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας

Το κόστος για την επισκευή ενός τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας εννοείται ότι διαφέρει ανάλογα με την περίπτωση, αλλά σχεδόν σε καμία περίπτωση δεν είναι υπερβολικό ή εξωφρενικό. Αν χρειάζεται κάτι απλό, όπως για παράδειγμα μία καινούργια μπαταρία για κοντρόλ γκαραζόπορτας, είναι πολύ πιθανό ο ειδικός να σας χρεώσει μόνο το ανταλλακτικό και όχι και κάποια εργατικά καθώς μιλάμε για μία διαδικασία που γίνεται μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα. Ο συγχρονισμός τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας γίνεται επίσης πολύ φθηνά ή ακόμη και δωρεάν τις περισσότερες φορές και η μόνη πιθανότητα να πληρώσετε κάποια παραπάνω εργατικά είναι να χρειαστεί να έρθει ο τεχνικός από τον χώρο σας.

Η πιο ακριβή ζημιά που μπορεί να προκύψει είναι η ολική αντικατάσταση του κομπιούτερ γκαραζόπορτας, ωστόσο αυτό είναι πολύ σπάνιο. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να πληρώσετε το κόστος της αγοράς και του συγχρονισμού ενός ολοκαίνουργιου χειριστηρίου, το οποίο πάλι σε γενικές γραμμές είναι αρκετά λογικό. Καλό είναι να έχετε πάντα ανταλλακτικά τηλεχειριστήρια για την γκαραζόπορτα σας έτσι ώστε να μην χρειαστεί να αγοράσετε καινούργιο αν πάθει κάτι σοβαρό αυτό που χρησιμοποιείτε. Συνήθως όταν γίνεται η εγκατάσταση του συστήματος τηλεχειρισμού ο κατασκευαστής θα προσφέρει τουλάχιστον ένα ανταλλακτικό κομπιούτερ στον πελάτη. Να το φυλάτε σαν κόρη οφθαλμού.

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το τηλεκοντρόλ για γκαραζόπορτες;

Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα του, το τηλεκοντρόλ πόρτας γκαράζ είναι μία συσκευή με την οποία μπορούμε να ανοίγουμε και να κλείνουμε εξ αποστάσεως την πόρτα του γκαράζ μας. Η συσκευή αυτή είναι μέρος του ευρύτερου συστήματος αυτόματης λειτουργίας της γκαραζόπορτας. Ένα κοντρόλ για πόρτα γκαράζ είναι συνήθως αρκετά μικρό ώστε να χωράει στην τσέπη, έχει ειδικό κρίκο για να περαστεί σε μπρελόκ ή να περάσετε σε αυτό το κλειδί του αυτοκινήτου σας κι έχει ένα ή και περισσότερα – συνήθως μέχρι τρία – πλήκτρα για τον έλεγχο της πόρτας. Είναι πολύ απλό κι εύκολο στη χρήση και είναι απαραίτητο για αυτόματη πόρτα που δουλεύει με τηλεχειρισμό.

Τι παροχή ενέργειας χρειάζονται τα κοντρόλ

Τα κοντρόλ γκαραζόπορτας είναι μικρές ηλεκτρονικές συσκευές και κατά συνέπεια, χρειάζονται κάποια πηγή ενέργειας για να μπορούν να λειτουργούν. Η πηγή αυτή δεν είναι άλλη από μία τυπική, μικρή μπαταρία που μπορείτε να βρείτε στα περισσότερα καταστήματα με μπαταρίες αλλά ακόμη και σε πολλά ψιλικατζίδικα. Μία από τις πιο συνηθισμένες διαδικασίες για επισκευή τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας είναι η αλλαγή μπαταρίας καθώς αν τελειώσει η μπαταρία το τηλεκοντρόλ είναι απλά άχρηστο. Η διαδικασία της αλλαγής είναι εύκολη και δεν είναι απαραίτητο να γίνει από κάποιο ειδικό. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι καλό να έχετε πάντα μερικές ανταλλακτικές για να μην μείνετε ποτέ χωρίς την ευκολία που προσφέρει το τηλεκοντρόλ της πόρτας σας.

Τι να προσέχω στις μπαταρίες

Οι μπαταρίες για κοντρόλ γκαραζόπορτας συνήθως δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο πέρα από το μικρό τους μέγεθος. Για να μην μπερδεύεστε με τους πολλούς τύπους μπαταριών που υπάρχουν, είναι καλό να ρωτήσετε εξ αρχής την επιχείρηση που θα σας πουλήσει το σύστημα τηλεχειρισμού για τον ακριβή τύπο της μπαταρίας. Μπορείτε πάντα να βγάλετε την μπαταρία από το κοντρόλ σας και να ζητήσετε μία ίδια από το κατάστημα που θα επισκεφθείτε. Αυτό που θα πρέπει να ξέρετε και να προσέχετε, είναι το γεγονός ότι μετά την αλλαγή μπαταρίας είναι πολύ πιθανό να πρέπει να γίνει συντονισμός τηλεκοντρόλ γκαράζ. Η διαδικασία αυτή είναι απλή αλλά ξεχωριστή για κάθε κατασκευαστή, οπότε πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του.

 Τι είναι τα συστήματα νέου τύπου

Τα remote control γκαραζόπορτας νέου τύπου είναι αυτά που δουλεύουν με το σύστημα κυλιόμενου κωδικού. Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι το κοντρόλ και ο δέκτης δεν ανταλλάζουν έναν στάνταρ κωδικό αλλά ο κωδικός που χρησιμοποιούν αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Ο λόγος που γίνεται αυτό είναι πολύ απλός: η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το σύστημα κυλιόμενου κωδικού κάνει πολύ δύσκολη την αντιγραφή ενός κοντρόλ από κάποιον κλέφτη ή ακόμη και το «χακάρισμα» του δέκτη με κάποια ειδική συσκευή. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι τα παλιού τύπου τηλεκοντρόλ είναι ξεπερασμένα και μη-ασφαλή, αλλά τα νέου τύπου είναι απλά η καλύτερη και πιο ασφαλής επιλογή.

Γιατί να αλλάξω τον κωδικό του κατασκευαστή

Όταν μας έρχεται ένα κοντρόλ γκαραζόπορτας στα χέρια μας είναι πολύ πιθανό να είναι ήδη προγραμματισμένο από τον κατασκευαστή καθώς ο προγραμματισμός κοντρόλ γκαραζόπορτας είναι κάτι που μπορεί να «τρομάξει» πολλούς. Ωστόσο, είναι καλό να κάνετε την διαδικασία από την αρχή, να κάνετε δηλαδή ένα reset στο τηλεκοντρόλ σας έτσι ώστε να γίνει πιο δύσκολη η αντιγραφή τηλεχειριστηρίου από κάποιον κλέφτη. Επιπλέον, αν είστε από αυτούς που λένε συχνά «έχασα το τηλεκοντρόλ της γκαραζόπορτας», επιβάλλεται να αλλάζετε τον κωδικό στο ανταλλακτικό σας κοντρόλ – ακόμη και αν είστε σχετικά σίγουροι ότι θα βρείτε σύντομα το χαμένο – έτσι ώστε να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει αυτός που θα το βρει.

Δείτε παραδείγματα για Τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας

Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε
24ωρη Εξυπηρέτηση! ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΕΓΓΥΗΣΗ
tmp-img

Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας και να σας βοηθήσουμε να κάνετε πιο ασφαλή την επιχείρηση και το σπίτι σας. Δείτε λοιπόν τους τρόπους που μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο μας (210 3217 503) ή να έρθετε στο κατάστημα μας στην Αθήνα, στη διεύθυνση Λεωφόρος Κηφισού 54.

Θα βρείτε επίσης και μία ειδική φόρμα επικοινωνίας, δεξιά στήλη και στο κάτω μέρος της σελίδας, στην οποία μπορείτε να γράψετε όποια ερώτηση έχετε ή να κάνετε κάποιο σχόλιο για την ιστοσελίδα ή την επιχείρηση μας. Θα απαντήσουμε μέσα σε 24 ώρες.

Μπορείτε και απλά να συμπληρώσετε την ειδική στήλη για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε και να σας βοηθήσουμε.