ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Σπαστές Γκαραζόπορτες Οροφής: Τι καθορίζει τις τιμές;

Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε
24ωρη Εξυπηρέτηση! ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΕΓΓΥΗΣΗ
gkarazoportes-spastes-orofis-13

Το γκαράζ είναι κάτι που πλέον είναι απαραίτητο σχεδόν σε κάθε σπίτι. Στην ουσία εξασφαλίζει μια θέση στάθμευσης αλλά και προστατεύει το αυτοκίνητο από τα στοιχείς της φύσης όπως η βροχή και το χαλάζι. Για να προσφέρει όμως τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια ένα γκαράζ θα πρέπει να είναι εξοπλισμένο και με μια γκαραζόπορτα. Η πόρτα αυτή κρατάει μακριά τους κλέφτες από το αυτοκίνητο – αλλά και από το σπίτι αν υπάρχει πόρτα που ενώνει το γκαράζ με το σπίτι – δημιουργώντας εάν φυσικό εμπόδιο ανάμεσα σε αυτούς και το αυτοκίνητο. Επιπλέον, προσφέρει μόνωση και προστασία από τον καιρό αλλά και από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Υπάρχουν πολλοί τύποι γκαραζόπορτας και η επιλογή του κατάλληλου πολλές φορές εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος και τη διαρρύθμιση του γκαράζ. Μια λύση που ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα γκαράζ είναι οι σπαστές γκαραζόπορτας οροφής.

Η κορυφαία λύση για την γκαραζόπορτα από πλευράς ασφάλειας και θερμομόνωσης, κατασκευάζεται από πάνελ με διπλά τοιχώματα από γαλβάνιζε ατσαλολαμαρινα με γέμιση πυκνής μόνωσης πολυουρεθανης. Το πάχος του πάνελ είναι 40mm, συνδέονται μεταξύ τους με αρθρωτό σύστημα. Η ειδική σχεδίαση των πάνελ δεν επιτρέπει την παγίδευση δάκτυλων, περιμετρικά διαθέτουν λάστιχα στεγανοποίησης που προσφέρουν αθόρυβη λειτουργιά, στεγανότητα, θερμομόνωση και ηχομόνωση. Σύστημα αντιστάθμισης με ελατήρια στρέψης που διαθέτουν ενσωματωμένα φρένα ασφάλειας σε κάθε πλευρά της πόρτας εάν τυχόν σπάσει ελατήριο το φρένο θα σταματήσει ακαριαία την κάθοδο της πόρτας. Τα συρματόσκοινα έχουν τοποθετηθεί σε καλυμμένες θέσεις στα πλαϊνά των φύλλων, αυτό μειώνει την πιθανότητα ατυχήματος. Η στάνταρ βαφή του πάνελ είναι λευκό με ανάγλυφη επιφάνεια και υπάρχει η δυνατότητα βαφής σε οποιαδήποτε απόχρωση η απομίμηση ξύλου .

Τα σχεδία του πάνελ είναι τα εξής :

  1. Ραμπολε
  2. Λείο
  3. Ταμπλαδωτό

Η λειτουργιά της μπορεί να είναι χειροκίνητη ή ηλεκτροκίνητη ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Τι είναι οι σπαστές γκαραζόπορτες οροφής

Οι γκαραζόπορτες οροφής αποτελούνται από panels κατασκευασμένα ατσαλολαμαρίνα με επένδυση πολυουρεθάνης για τέλεια μόνωση και προστασία από τις ακραίες θερμοκρασίες και τα καιρικά φαινόμενα. Τα πάνελ αυτά ενώνονται μεταξύ τους αρθρωτά έτσι ώστε όταν κλείνουν να σχηματίζουν ένα συμπαγές «τοίχος» στην είσοδο του γκαράζ. Το σύστημα κίνησης της πόρτας τοποθετείται στην οροφή του γκαράζ και το άνοιγμα και το κλείσιμο γίνεται με ειδικούς αυτόματους ή χειροκίνητους μηχανισμούς. Όταν η πόρτα είναι ανοικτή είναι σε παράλληλη θέση με το ταβάνι. Οι σπαστές πόρτες δεν γίνονται ρολό όταν ανοίγουν και αυτό τις κάνει πιο εύκολες στη συντήρηση. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι δεν απαιτούν σχεδόν καθόλου χώρο για τη λειτουργία τους, οπότε μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα γκαράζ, ασχέτως χώρου, χωρίς να εμποδίζουν.

Χειροκίνητη και αυτόματη λειτουργία

Οι σπαστές γκαραζόπορτες οροφής, όπως και όλες οι γκαραζόπορτες, μπορούν να είναι είτε χειροκίνητες είτε αυτόματες. Οι χειροκίνητες ανοίγουν με την άσκηση κάποιας δύναμης από τον ιδιοκτήτη, αλλά δεν απαιτείται πολλή δύναμη ή κάποια ιδιαίτερη διαδικασία για τον χειρισμό τους. Οι αυτόματες είναι εξοπλισμένες με ειδικό μοτέρ το οποίο και αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την κίνηση τους. Ο χειρισμός τους γίνεται είτε με τηλεκοντρόλ είτε με κάποιο πάνελ ελέγχου.

Τόσο οι χειροκίνητες όσο και οι αυτόματες πόρτες είναι πάντα εξοπλισμένες με ειδικούς μηχανισμούς που θα σταματήσουν ακαριαία την λειτουργία της πόρτας αν παρατηρηθεί κάποια ανωμαλία κατά τη διάρκεια της πορείας της, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια τόσο του χειριστή όσο και του αυτοκινήτου του. Επιπλέον, οι αυτόματες πόρτες είναι πάντα εξοπλισμένες με συστήματα χειροκίνητης λειτουργίας για χρήση σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή βλάβης του μοτέρ.

Σχεδιασμός

Στη Δ.Μενούνος θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε χρώματα και σχέδια για να επιλέξετε το κατάλληλο για το σπίτι σας. Οι σπαστές γκαραζόπορτες διατίθενται σε τρία στιλ – το ραμποτέ, το λείο και το ταμπλαδωτό – το καθένα από τα οποία έχει πολλά σχέδια και παραλλαγές. Τα πάνελ διατίθενται αρχικά σε λευκό χρώμα ωστόσο μπορούν να βαφτούν σε όποιο χρώμα επιθυμεί ο πελάτης ώστε να έχει μια γκαραζόπορτα που δεν θα παρέχει μόνο ασφάλεια στο αυτοκίνητο και το σπίτι του, αλλά θα κάνει και σπίτι του πιο όμορφο. Με άλλα λόγια, δεν θα χρειαστεί να θυσιάσετε την εμφάνιση στον βωμό της ασφάλειας ή το ανάποδο.

Service και επισκευές

Σε γενικές γραμμές οι σπαστές γκαραζόπορτες οροφής δεν έχουν πολλά κινητά μέρη ή πολύπλοκους μηχανισμούς, ωστόσο είναι καλό να ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα – κάθε ενάμιση ή δύο χρόνια για παράδειγμα – από κάποιον ειδικό για να προλαμβάνονται οι τυχόν βλάβες και να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία τους. Το άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό της Δ.Μενούνος μπορεί να αναλάβει την συντήρηση όλων των γκαραζοπορτών. Επίσης, σε περίπτωση βλάβης, θα είναι πάντα δίπλα σας για την άμεση αποκατάσταση της ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη γενικότερη ασφάλεια του αυτοκινήτου και του σπιτιού σας.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της γκαραζόπορτας με πόρτα;

Μια γκαραζόπορτα με ενσωματωμένη πόρτα προσφέρει άνετη πρόσβαση στο γκαράζ χωρίς να χρειάζεται να ανοίξει ολόκληρη η γκαραζόπορτα, έτσι βελτιώνεται η ασφάλεια και η ενεργειακή απόδοση καθώς η χρήση της γίνεται πιο εύκολη για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν την τιμή σε μία σπαστή γκαραζόπορτα;

Οι τιμές των σπαστών γκαραζοπορτών εξαρτάται από παράγοντες όπως το υλικό κατασκευής, ο τύπος μόνωσης, ο σχεδιασμός και το αν είναι χειροκίνητες ή αυτόματες. Η προσαρμογή και τα πρόσθετα χαρακτηριστικά μπορούν επίσης να επηρεάσουν το συνολικό κόστος.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το χρωματολόγιο.

Δείτε τις Σπαστές Γκαραζόπορτές μας

Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε
24ωρη Εξυπηρέτηση! ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΕΓΓΥΗΣΗ
gkarazoportes-spastes-orofis-13

Θα χαρούμε πολύ να μιλήσουμε μαζί σας και να σας βοηθήσουμε να κάνετε πιο ασφαλή την επιχείρηση και το σπίτι σας. Δείτε λοιπόν τους τρόπους που μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας.

Μπορείτε να μας καλέσετε στο τηλέφωνο μας (210 3217 503) ή να έρθετε στο κατάστημα μας στην Αθήνα, στη διεύθυνση Λεωφόρος Κηφισού 54.

Θα βρείτε επίσης και μία ειδική φόρμα επικοινωνίας, δεξιά στήλη και στο κάτω μέρος της σελίδας, στην οποία μπορείτε να γράψετε όποια ερώτηση έχετε ή να κάνετε κάποιο σχόλιο για την ιστοσελίδα ή την επιχείρηση μας. Θα απαντήσουμε μέσα σε 24 ώρες.

Μπορείτε και απλά να συμπληρώσετε την ειδική στήλη για να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.

Θα χαρούμε να σας ακούσουμε και να σας βοηθήσουμε.