ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Μοτέρ Γκαραζόπορτας & Ανταλλακτικά

Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε
24ωρη Εξυπηρέτηση! ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΕΓΓΥΗΣΗ
moter-rolon-02

Μοτέρ για Γκαραζόπορτες

Η γκαραζόπορτα είναι απαραίτητη για όλα τα γκαράζ στις μέρες μας αφού προσφέρει προστασία τόσο από τους κλέφτες και τα αδιάκριτα βλέμματα, όσο και από τα στοιχεία της φύσης. Με άλλα λόγια, ένα γκαράζ χωρίς πόρτα είναι απλά ελλιπές. Για να μας προσφέρει όμως όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια η γκαραζόπορτα μας καλό θα ήταν να είναι και αυτόματη, να ανοίγει και να κλείνει δηλαδή με τηλεχειρισμό για να μην χρειάζεται να βγαίνουμε από το αυτοκίνητο για να την χειριστούμε. Για να γίνει μία πόρτα αυτόματη, εννοείται ότι χρειάζεται ένα μοτέρ.

Τι είναι το μοτέρ γκαραζόπορτας

Με απλά λόγια, το μοτέρ γκαραζόπορτας είναι μία μικρή «μηχανή» η οποία αναλαμβάνει να ανοίγει και να κλείνει την πόρτα χωρίς να χρειάζεται να την ακουμπήσει κάποιος άνθρωπος. Το μοτέρ μπορεί να λειτουργεί είτε μέσω κάποιου διακόπτη στον τοίχο ή σε άλλο σημείο του γκαράζ, είτε με τηλεχειρισμό ή τέλος μπορούν να συνδυαστούν οι δύο μέθοδοι που προαναφέραμε. Το μοτέρ γκαραζόπορτας δουλεύει με ηλεκτρικό ρεύμα και αρκεί συνήθως να συνδεθεί σε κάποια πρίζα στον τοίχο. Η τοποθέτηση του γίνεται από ειδικό συνεργείο και μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε γκαραζόπορτα και να τοποθετηθεί κατόπιν της τοποθέτησης της πόρτας. Με άλλα λόγια, εκτός σπανίων εξαιρέσεων, ένα μοτέρ μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε χειροκίνητη γκαραζόπορτα για να την μετατρέψει σε αυτόματη.

Πλεονεκτήματα

Δεδομένου ότι το μοτέρ γκαραζόπορτας στην ουσία μετατρέπει μία απλή πόρτα σε αυτόματη, έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με μία αυτόματη γκαραζόπορτα. Το σημαντικότερο του πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι κάνει το γκαράζ μας πολύ πιο ασφαλές ενώ ενισχύει γενικά την ασφάλεια όλου του σπιτιού. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι πολύ απλός: όταν ο οδηγός βγαίνει από το αυτοκίνητο για να ανοίξει την πόρτα του γκαράζ, είναι ευάλωτος σε επιθέσεις από κλέφτες που μπορεί να παραμονεύουν, επιπλέον, δεν είναι σπάνιο να κρύβονται και να περιμένουν το γεγονός ότι η προσοχή του οδηγού είναι αποσπασμένη όταν ανοιγοκλείνει τη γκαραζόπορτα για να τρυπώσουν στον χώρο. Δεδομένου ότι ο οδηγός δεν χρειάζεται να βγει από το αυτοκίνητο για να μπει ή να βγει από το γκαράζ αν η πόρτα είναι αυτόματη, σημαίνει ότι κάτι τέτοιο απλά δεν μπορεί να συμβεί. Να σημειώσουμε ότι οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι πολύ εύκολες στη χρήση και μπορούν να βοηθήσουν άτομα που δυσκολεύονται να ανοιγοκλείσουν μία γκαραζόπορτα λόγω έλλειψης ύψους ή δύναμης.

Μειονεκτήματα

Το μειονέκτημα της γκαραζόπορτας είναι το γεγονός ότι είναι ηλεκτρικό, πράγμα που σημαίνει ότι αν κοπεί το ρεύμα ενδέχεται να υπάρχει πρόβλημα με τη λειτουργία του. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι κατά την εγκατάσταση του μοτέρ θα ληφθούν και μέτρα για τη λειτουργία του ακόμη και χωρίς ρεύμα, όπως μία εφεδρική μπαταρία ή ένα χειροκίνητο σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος. Επιπλέον, τα τηλεχειριζόμενα μοτέρ εννοείται ότι θα έχουν πρόβλημα με τη λειτουργία τους αν μείνει από μπαταρία ή αν χαλάσει το τηλεκοντρόλ τους. Σε αυτή τη περίπτωση ο χρήστης θα πρέπει να καταφύγει στον εναλλακτικό τρόπο λειτουργίας της πόρτας.

Τι να γνωρίζετε όταν αγοράζετε μοτέρ γκαραζόπορτας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι δεν είναι όλα τα μοτέρ ίδια. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα που να έχει την ανάλογη ισχύ για να μπορεί να «αντέξει» την πόρτα σας αλλά και που να είναι και κατάλληλο για τον τύπο της και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Εννοείται ότι αυτό θα εκτιμηθεί από τους ειδικούς. Επιπλέον, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το μοτέρ έχει μηχανικά και κινούμενα μέρη (σετ μοτέρ γκαραζόπορτας), οπότε θα πρέπει να συντηρείται τακτικά ώστε να εξασφαλίζεται η καλή λειτουργία του και να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο έλεγχος και το σέρβις του μοτέρ είναι απλή υπόθεση και γίνεται γρήγορα, αλλά για την δική σας ασφάλεια, πρέπει να γίνεται από ειδικούς. Πάντα για την τοποθέτηση μοτέρ γκαραζόπορτας όπως και για τη σύνδεση – ρύθμισή του να επιλέγετε ειδικούς για την αποφυγή προβλημάτων.

Ανταλλακτικά για μοτέρ γκαραζόπορτας

Τα μοτέρ γκαραζόπορτας, όπως και όλα τα μοτέρ άλλωστε, είναι στην ουσία κινητήρες, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν πολλά κινητά μέρη αλλά και ότι ταλαιπωρούνται και πολύ κατά τη χρήση τους, ειδικά αν πρέπει να κινούν βαριά αντικείμενα όπως είναι οι γκαραζόπορτες. Γι’ αυτό το λόγο είναι καλό να γίνεται τακτικός έλεγχος στο μοτέρ της γκαραζόπορτας μας από ειδικό προκειμένου να προληφθούν βλάβες αλλά και να βρεθούν έγκαιρα τα όποια ανταλλακτικά μπορεί να χρειάζονται.

Με τη σωστή χρήση, συντήρηση κι επιτήρηση είναι πολύ σπάνιο να παρουσιάσει κάποιο μοτέρ γκαραζόπορτας, αλλά ακόμη και αν συμβεί αυτό, είναι δυνατόν να γίνει η επισκευή του εύκολα και γρήγορα χωρίς να χρειαστεί να αντικατασταθεί όλο το μοτέρ ή άλλα μέρη του συστήματος της γκαραζόπορτας. Συνήθως το μόνο που χρειάζεται είναι αντικατάσταση κάποιου ανταλλακτικού. Στην αγορά υπάρχουν καινούργια ανταλλακτικά για μοτέρ αλλά και μεταχειρισμένα που προκύπτουν από την αναβάθμιση ή αλλαγή μοτέρ αυτοματισμού σε κάποια γκαραζόπορτα.

Σε περίπτωση βλάβης ή διαπίστωσης προβλήματος στη συντήρηση, ο τεχνικός θα εντοπίσει το προβληματικό ανταλλακτικό και θα ενημερώσει τον πελάτη για το κόστος και τον τρόπο αντικατάστασης του. Το κόστος είναι συνήθως σχετικά μικρό ενώ είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρεθεί κάποιο ανταλλακτικό. Σε κάθε περίπτωση, είναι αυτονόητο ότι η διάγνωση προβλημάτων στο μοτέρ καθώς και η αναζήτηση ανταλλακτικών και η τοποθέτηση τους, πρέπει να γίνονται από ειδικούς.

Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε
24ωρη Εξυπηρέτηση! ΑΣΦΑΛΕΙΑ – ΠΟΙΟΤΗΤΑ – ΕΓΓΥΗΣΗ
moter-rolon-02

Οι ανάγκες των πελατών μας είναι ο πυρήνας της φιλοσοφίας της Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε, γι’ αυτό και είμαστε πάντα στη διάθεση σας. Απλά επιλέξτε έναν από τους παρακάτω τρόπους επικοινωνίας.

Τηλέφωνο: 210 3217 503, Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισού 54

Ειδική εφαρμογή live chat (στην κάτω αριστερή γωνία της σελίδας)

Φόρμα επικοινωνίας για ερωτήσεις και σχόλια. Θα λάβετε απάντηση μέσα σε 24 ώρες (στο κάτω μέρος της δεξιάς στήλης της σελίδας)

Ειδική φόρμα για να έρθουμε εμείς σε επαφή μαζί σας.

Όποια μέθοδο και να επιλέξετε, να είστε σίγουροι ότι θα σας προσφέρουμε άριστη εξυπηρέτηση.