Τι είναι γκαραζόπορτες βαρέως τύπου και πού χρησιμοποιούνται

Κάθε σπίτι και επαγγελματικός χώρος, είτε πρόκειται για μια επιχείρηση ή βιομηχανία χρειάζεται μια λύση για την ασφάλεια του χώρου σας. Όταν ακούμε για γκαραζόπορτες, έχουμε μια γενική εικόνα για το πως είναι και τι προσφέρουν. Σήμερα όμως, στο εμπόριο υπάρχουν διαφορετικοί τύποι που μπορείτε να επιλέξετε. Η γκαραζόπορτα βαρέως τύπου είναι μια έξυπνη επιλογή μιας που έχει πολλά πλεονεκτήματα που θα αναφερθούν παρακάτω. Γενικά, πρόκειται για ένα είδος γκαραζόπορτας με ειδικούς μηχανισμούς βαρέως τύπου και αυτό της δίνει μεγάλη αντοχή για  καθημερινή χρήση. Εκτός από την παροχή προστασίας από το εξωτερικό περιβάλλον, προσφέρει μόνωση του χώρου. Παράλληλα, αποτελεί ένα στοιχείο αισθητικής που συμπληρώνει το στυλ της οικείας σας ή της επιχείρησης σας. Θα δείτε πως μπορείτε να προσθέσετε διάφορους μηχανισμούς αυτοματισμού και ανθρωποθυρίδας. Ας δούμε όμως τους διαφορετικούς τύπους και που χρησιμοποιούνται, ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη:

Γκαραζόπορτες μονοκόμματες βαρέως τύπου

Οι μονοκόμματες γκαραζόπορτες διατίθενται σε διάφορα σχέδια και στυλ, είτε κλασικά είτε μοντέρνα. Έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης και κατασκευάζονται από λαμαρίνα γαλβανιζέ στον σκελετό και στο φύλλο. Έχουν μεγάλη αντοχή στην καταπόνηση και το κάσσωμα της έχει κοιλοδοκούς οριζόντια και κάθετα. Δέχονται ηλεκτροστατική βαφή για μεγαλύτερη προστασία από τα καιρικά φαινόμενα. Τα ελατήρια έλξεως της δίνουν την δυνατότητα εύκολου ανοίγματος και κλεισίματος με το χέρι. Περιλαμβάνει ειδική κλειδαριά ασφαλείας για μέγιστη προστασία. Μπορείτε όμως, να επιλέξετε αυτόματο ηλεκτρικό σύστημα λειτουργίας με τηλεχειριστήριο ή αυτόματο διακόπτη. Επίσης, υπάρχει και ο τύπος της σιδερένιας μονοκόμματης γκαραζόπορτας με κοιλοδοκούς. Και σε αυτή την περίπτωση γίνεται να προστεθεί αυτόματος μηχανισμός, καθώς και ανθρωποθυρίδα.

Γκαραζόπορτες με ρολό ή περσίδες βαρέως τύπου

Οι γκαραζόπορτες με ρολό βαρέως τύπου είναι σε διάφορους τύπους, όπως με φυλλαράκι αλουμινίου μασίφ και μπορεί να είναι συμβατικά ή θερμοδιακοπτόμενα. Προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια και τρόπους κλειδώματος. Το πλεονέκτημα τους είναι πως μπορείτε να καλύψετε μεγάλες διαστάσεις αναλόγως τις ανάγκες σας. Όσον αφορά τους χρωματισμούς, μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει με την αισθητική του χώρου. Υπάρχει δυνατότητα να βαφτούν με χρώματα αλουμινίου, απόχρωση του ξύλου και μεταλλικά. Επίσης, είναι αθόρυβα και εφαρμόζουν τέλεια. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση επιλογής  περσίδων. Μπορείτε να τοποθετήσετε διάτρητα, ενώ να υπάρχει μηχανισμός αντίληψης εμποδίου με φωτοκύτταρο. Ο τρόπος λειτουργίας τους γίνεται ασύρματα με τηλεχειριστήριο, ενσύρματα με διακόπτη, ακόμα και χειροκίνητα με μανιβέλα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Γκαραζόπορτες πολύσπαστες βαρέως τύπου

Οι πολύσπαστες γκαραζόπορτες κατασκευάζονται από λαμαρίνα γαλβανιζέ και παρέχουν άριστη  μόνωση. Η συντήρηση τους είναι ελάχιστη, ενώ έχουν αθόρυβη λειτουργία. Μπορείτε να επιλέξετε σχέδια μέσα από μια μεγάλη ποικιλία. Βάφονται με ηλεκτροστατική βαφή σε διάφορα χρώματα. Αυτός ο τρόπος βαφής δίνει αντισκωριακή προστασία και ανθεκτικότητα στο χρώμα. Το κάσσωμα και οι οδηγοί είναι από λαμαρίνα γαλβανιζέ, ενώ μπορεί να προστεθεί και ανθρωποθυρίδα εάν δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από άλλη είσοδο. Παρέχουν μέγιστη ασφάλεια και κλειδαριά ασφαλείας. Τα ελατήρια αντιστάθμισης βάρους για το άνοιγμα και κλείσιμο της, ίσως χρειαστεί μελλοντικά να αντικατασταθούν και αυτό εξαρτάται από την συχνότητα χρήσης της.  Προσφέρουν απόλυτη στεγανοποίηση του χώρου από κάθε πλευρά, οροφή και δάπεδο.

Οι γκαραζόπορτες βαρέως τύπου έχουν μια ευρεία χρήση. Μπορούν να τοποθετηθούν στα οικεία σας, στην επιχείρηση, σε βιομηχανίες, εργοστάσια και σε αποθηκευτικούς χώρους. Προσφέρουν πλήρη προστασία από καιρικά φαινόμενα και υγρασία. Έχουν θερμομονωτικές ιδιότητες ανάλογα τον κάθε τύπο, ενώ σας προσφέρουν στεγανοποίηση και ηχομόνωση. Είναι προσωπική επιλογή σε ποιον τύπο θα καταλήξετε. Πριν προχωρήσετε στην αγορά της, ζητήστε την επαγγελματική συμβουλή ενός ειδικού. Έτσι, θα είστε σίγουροι πως η συγκεκριμένη γκαραζόπορτα βαρέως τύπου μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας. Ανάλογα τον προϋπολογισμό και τις απαιτήσεις σας θα βρείτε την κατάλληλη μιας που λύσεις υπάρχουν πολλές. Αποτελεί μια βασική ανάγκη μιας που λύνει προβλήματα, όπως το πάρκινγκ, αλλά και προστατεύει το αυτοκίνητο σας.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.