Οδηγός για γκαραζόπορτες - Τιμές και κόστη | Δ. Μενούνος

Οι γκαραζόπορτες είναι πλέον απολύτως απαραίτητες για ένα σπίτι με ένα γκαράζ και διπλά απαραίτητες για επιχειρήσεις που διαθέτουν οχήματα, είτε είναι απλά αυτοκίνητα είτε κάποιου είδους φορτηγά ή κάτι παρόμοιο. Αυτό που κάνει μία πόρτα γκαράζ τόσο απαραίτητη είναι το γεγονός ότι στην ουσία προσθέτει ένα σημαντικό στρώμα προστασίας στον χώρο, αφού είναι ένα φυσικό εμπόδιο που θα πρέπει να αφαιρέσει ο κλέφτης για να μπει μέσα και να κλέψει κάποιο όχημα. Επιπλέον, προσφέρει και προστασία από τη βροχή, τον ήλιο και άλλα στοιχεία της φύσης.

Ο νούμερο ένας λόγος που δεν βλέπουμε παντού γκαραζόπορτες δεν είναι άλλος από το κόστος, ή καλύτερα τον φόβο του κόστους. Πολλοί θεωρούν ότι οι τιμές για γκαραζόπορτες είναι συνήθως απαγορευτικά υψηλές. Σίγουρα το κόστος μιας γκαραζόπορτας μπορεί να ξεφύγει αν δεν είστε προσεκτικοί, ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για να βρείτε και να πετύχετε τις καλύτερες τιμές για πόρτες γκαράζ και όχι μόνο.

Πρέπει να γίνει έρευνα αγοράς

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος όσον αφορά το κόστος για τη πόρτα γκαράζ του είναι να πάει μόνο σε μία επιχείρηση και να ρωτήσει για τιμές και τα σχετικά. Στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις με γκαραζόπορτες, οι οποίες μάλιστα έχουν και αρκετά διαφορετικές τιμές λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ τους. Καλό θα ήταν να μιλήσετε με όσο το δυνατόν περισσότερες και να μαζέψετε μια μεγάλη γκάμα από προσφορές. Για να το πετύχετε αυτό, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνετε μία απλή έρευνα στο internet.

Αποφύγετε τα έξτρα

Το κόστος για μια γκαραζόπορτα μπορεί να ξεφύγει από τα έξτρα που θα δοκιμάσει να σας πουλήσει η κάθε επιχείρηση. Θα πρέπει λοιπόν από πριν να ξέρετε πάνω – κάτω τι θέλετε και φυσικά να μην αφήσετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τους πωλητές. Αν για παράδειγμα η γκαραζόπορτα προορίζεται για έναν καθαρά επαγγελματικό ή βιομηχανικό χώρο, δε σας χρειάζεται μια γκαραζόπορτα με ιδιαίτερα σχέδια ή χρώματα. Ακόμη και μια απλή λευκή θα σας καλύψει και με το παραπάνω. Επιπλέον, οι ηλεκτρικές γκαραζόπορτες αν και είναι σίγουρα εύχρηστες, είναι και αρκετά πιο ακριβές από τις χειροκίνητες. Αν σας ενδιαφέρει να κρατήσετε το κόστος χαμηλό, κοιτάξτε μόνο γκαραζόπορτες χειροκίνητες οι οποίες απαιτούν και λιγότερη συντήρηση και είναι και λιγότερο πιθανόν να χαλάσουν σε σχέση με τις αυτόματες.

Ενδιαφέρεσαι για Γκαραζόπορτες από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Επιλέξτε τον σωστό τύπο

Άλλος ένας τρόπος να γλυτώσετε τα περιττά έξοδα είναι απλά να επιλέξετε την κατάλληλη πόρτα για τον χώρο σας, αφού οι λάθος επιλογές μπορούν πάλι να αυξήσουν το συνολικό κόστος. Τι εννοούμε με αυτό; Εννοείται για παράδειγμα ότι οι ρολά γκαραζόπορτες είναι πιο ακριβές από αυτές της οροφής, αφού έχουν περισσότερα κινούμενα μέρη αλλά και μοτέρ. Οι γκαραζόπορτες οροφής όμως δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα γκαράζ, αφού απαιτείται αρκετός χώρος για να μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν. Ελέγξτε λοιπόν αν το γκαράζ σας μπορεί να υποδεχτεί πόρτα οροφής πριν να ξεκινήσετε την έρευνα σας. Επιπλέον, εννοείται ότι οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι η πλέον ενδεδειγμένη αλλά και οικονομική λύση για επιχειρήσεις και γενικά για μεγάλους και βιομηχανικούς χώρους, ειδικά σε σύγκριση με τις ανοιγόμενες γκαραζόπορτες σαν αυτές που περιγράψαμε παραπάνω.

Ανοιγόμενες γκαραζόπορτες

Οι ανοιγόμενες γκαραζόπορτες είναι στην ουσία γκαραζόπορτες οι οποίες ανοίγουν με κίνηση προς το πλάι σε μεντεσέδες. Είναι λογικό να απαιτείται πολύς χώρος γύρω από μία πόρτα που ανοίγει με στροφή 45 μοιρών, γι’ αυτό και οι συγκεκριμένες πόρτες δεν είναι πολύ κοινές σε οικιακά γκαράζ που ο χώρος είναι απλά πολύ πολύτιμος. Οι ανοιγόμενες γκαραζόπορτες τοποθετούνται κυρίως σε βιομηχανικούς χώρους, σε εισόδους αυλών ή πυλωτών και σε μεγάλα γκαράζ.

Ανάλογα με το μέγεθος του ανοίγματος που θέλουμε να προστατέψουμε με ανοιγόμενη γκαραζόπορτα μπορεί να χρειαστεί μία ή δύο. Οι διπλές ανοιγόμενες γκαραζόπορτες τοποθετούνται σε πολύ μεγάλα ανοίγματα: μία πόρτα τοποθετείται στη δεξιά πλευρά του ανοίγματος και μία στην αριστερή. Με άλλα λόγια, τοποθετούνται όπως οι διπλές πόρτες στα σπίτια.

Οι ανοιγόμενες γκαραζόπορτες μπορεί να είναι είτε χειροκίνητες είτε αυτόματες. Ο χειροκίνητος έλεγχος είναι συνήθως η λύση που επιλέγεται για σχετικά ελαφριές πόρτες καθώς δεν απαιτείται η άσκηση μεγάλης δύναμης για τον χειρισμό τους. Σε περίπτωση που η πόρτα είναι μεγάλη και βαριά, τοποθετείται ένα ειδικό μοτέρ το οποίο και μετατρέπει τη πόρτα σε αυτόματη, δηλαδή ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να ασκήσει δύναμη ο χρήστης ή ακόμη και χωρίς να βγει από το αυτοκίνητο του.

Γκαραζόπορτες οροφής

Εννοείται ότι γκαραζόπορτες δεν μπαίνουν στην οροφή του γκαράζ, όπως εννοεί το όνομα. Οι γκαραζόπορτες οροφής είναι αυτές που ανοίγουν προς τα πάνω και λέγονται έτσι γιατί όταν είναι ανοιχτές είναι στην οροφή του γκαράζ και παράλληλα με το πάτωμα του. Οι γκαραζόπορτες οροφής είναι συνήθως η καλύτερη λύση για τα οικιακά γκαράζ που κατά κανόνα είναι σχετικά μικροί χώροι. Το γεγονός ότι η πόρτα ανοίγει προς το ταβάνι, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ελεύθερος χώρος για την κίνηση της, οπότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε κάθε τετραγωνικό χιλιοστό του γκαράζ σας, όσο μικρό και αν είναι.

Οι γκαραζόπορτες οροφής μπορεί να είναι είτε σε πολλά κομμάτια είτε σε ένα ενιαίο. Οι μη-ενιαίες αποτελούνται από συνήθως τρία κομμάτια λαμαρίνας τα οποία συνδέονται με ειδικό τρόπο μεταξύ τους ώστε να είναι εύκολη η κίνηση τους. Λόγω του ότι η πόρτα είναι στην ουσία σπαστή, απαιτείται πολύ λίγος χώρος για την κίνηση της κατά το άνοιγμα, οπότε είναι μία πολύ καλή λύση για μικρά γκαράζ. Οι ενιαίες αποτελούνται από ένα ενιαίο κομμάτι κι έχουν πιο απλό μηχανισμό λειτουργίας, οπότε είναι πολύ εύκολη και η χειροκίνητη λειτουργία τους. Δεδομένου ότι απαιτείται κάποιος ελεύθερος χώρος για τη κίνηση τους όμως, ενδεχομένως να μην μπορούν να μπουν σε ένα μικρό γκαράζ. Εννοείται ότι ο ειδικός θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τον σωστό τύπο για το γκαράζ σας.

Ενδιαφέρεσαι για Γκαραζόπορτες από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Γκαραζόπορτες διπλές

Οι διπλές γκαραζόπορτες είναι στην ουσία ένα σύστημα που αποτελείται από δύο πόρτες που είναι συνήθως συρόμενες ενώ μπορεί να ανοίγουν και με κίνηση στο πλάι σε μεντεσέδες αν το επιτρέπει ο χώρος. Τις συγκεκριμένες γκαραζόπορτες δεν θα τις βρούμε σε σπίτια καθώς απαιτείται πολύς ελεύθερος χώρος για τη λειτουργία τους. Προορίζονται για βιομηχανικούς χώρους και συγκεκριμένα για γκαράζ στα οποία αποθηκεύονται πολλά ή / και μεγάλα οχήματα. Με άλλα λόγια, είναι ιδανική λύση για μία εταιρεία μεταφορών, logistics ή ακόμη και για επιχειρήσεις που νοικιάζουν ή παρέχουν βαριά μηχανήματα όπως μπουλντόζες και γερανούς.

Οι πόρτες αυτές ανοιγοκλείνουν είτε με ειδικές ράγες αν είναι συρόμενες είτε με ειδικούς μεντεσέδες βαρέως τύπου. Η λειτουργία τους είναι συνήθως αυτόματη καθώς το βάρος τους είναι συνήθως μεγάλο λόγο του μεγάλου μεγέθους τους. Εννοείται ότι η διαδικασία κατασκευής και τοποθέτησης τους είναι μία δύσκολη υπόθεση που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια και γι’ αυτό πρέπει να γίνεται από ειδικούς και μετά από προσεκτική μελέτη του χώρου. Οι πόρτες αυτές μπορούν να παρέχουν πολύ μεγάλη προστασία ακόμη και σε τεράστιους βιομηχανικούς χώρους προστατεύοντας έτσι αποτελεσματικά τόσο τα οχήματα όσο και τον εξοπλισμό που μπορεί να βρίσκεται μέσα στο γκαράζ.

Γκαραζόπορτα ρολό

Οι γκαραζόπορτες μπορούν να βγουν και σε μορφή ρολού. Οι γκαραζόπορτες αυτού του τύπου μοιάζουν πολύ με τα ρολά ασφαλείας κλειστού τύπου, τα οποία είναι και γνωστά για το γεγονός ότι προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στα καταστήματα καθώς είναι αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και τα ακριβά κοσμηματοπωλεία. Οι γκαραζόπορτες ρολό κατασκευάζονται από εξαιρετικά ανθεκτικά φύλλα χάλυβα ανάμεσα στα οποία τοποθετείται ειδικό μονωτικό υλικό που προσφέρει τόσο προστασία από τα στοιχεία της φύσης – κυρίως ακραίες θερμοκρασίες και υγρασία – όσο και ηχομόνωση. Όταν είναι κλειστές στην ουσία δημιουργούν ένα συμπαγές τείχος που είναι σχεδόν αδύνατον να παραβιαστεί με συμβατικά εργαλεία ενώ μπορεί να αντέξει χτυπήματα με βαριοπούλες και άλλα βαριά αντικείμενα καθώς και ρίψεις αντικειμένων όπως τούβλα και πέτρες.

Οι γκαραζόπορτες ρολό είναι πολύ πρακτικές αφού απαιτείται ελάχιστος χώρος για το άνοιγμα και τι κλείσιμο τους. Ο μηχανισμός λειτουργίας τους μπορεί να αναρτηθεί στον τοίχο είτε να τοποθετηθεί κάτω από το κούφωμα της διόδου του γκαράζ, αν και αυτό θα μειώσει το ύψος της διόδου, οπότε και μπορεί να επηρεαστεί η δυνατότητα διέλευσης ψηλών οχημάτων όμως τα βαν. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα γκαράζ. Εννοείται ότι οι γκαραζόπορτες ρολό μπορούν να είναι είτε αυτόματες είτε χειροκίνητες.

Αξίζουν οι μεταχειρισμένες γκαραζόπορτες;

Οι γκαραζόπορτες από δεύτερο χέρι μπορούν να αποτελέσουν μία καλή λύση σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά όχι σε όλες. Εννοείται ότι για έναν επαγγελματικό χώρο ή για τη προστασία κάποιου ακριβού αυτοκινήτου θα χρειαστεί πάντα μία καινούργια και όσο το δυνατόν καλύτερη γκαραζόπορτα για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Από εκεί και μετά, αν σκέφτεστε να αγοράσετε από δεύτερο χέρι, θα πρέπει σίγουρα να κάνετε την αγορά από κάποια επιχείρηση που ειδικεύεται σε αυτό ώστε να πάρετε και κάποια εγγύηση. Επίσης, καλό είναι να αποφύγετε να αγοράσετε μεταχειρισμένη αυτόματη γκαραζόπορτα αφού έχει πολλά μέρη που μπορούν να βγάλουν κάποιο πρόβλημα στα ξαφνικά. Οι μονοκόμματες πόρτες όπως αυτές της οροφής είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές όταν μιλάμε για μεταχειρισμένες πόρτες.

Μην ξεχάσετε τη τοποθέτηση

Τέλος, να τονίσουμε ότι στο όνομα του περιορισμού του κόστους, εννοείται ότι θα πρέπει να επιδιώξετε να σας γίνει μία ειδική προσφορά κι έκπτωση για τη τοποθέτηση της γκαραζόπορτας από την επιχείρηση που θα σας τη πουλήσει. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να ψάξετε για μία επιχείρηση που να προσφέρει δωρεάν τοποθέτηση. Τέλος, καλό θα ήταν να εμπιστευθείτε μία επιχείρηση που να προσφέρει κι επισκευή και συντήρηση γκαραζόπορτας ώστε να έχετε γρήγορο και άψογο after sales service.

Ενδιαφέρεσαι για Γκαραζόπορτες από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιες είναι οι κοινές ανησυχίες σχετικά με τις τιμές των γκαραζόπορτων;

Οι συνήθεις ανησυχίες σχετικά με τις τιμές των γκαραζόπορτων περιλαμβάνουν την οικονομική προσιτότητα, την ποιότητα κατασκευής και τα έξοδα εγκατάστασης. Οι άνθρωποι επιθυμούν ισορροπία μεταξύ οικονομικού προϋπολογισμού και διάρκειας, διαφάνεια στο κόστος και διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.

Ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη για την επιλογή του κατάλληλου τύπου γκαραζόπορτας;

Για να βρείτε τον κατάλληλο τύπο γκαραζόπορτας, λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η ασφάλεια, η μόνωση, η αισθητική, η διαθεσιμότητα χώρου, η τιμή, το υλικό, η αντοχή, η συντήρηση και η συμβατότητα με τα υπάρχοντα ανοίγματα.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.