Οδηγός για γκαραζόπορτες - Τιμές και κόστη | Δ. Μενούνος

Υπάρχουν καλές τιμές για γκαραζόπορτες! Μάθετε πως θα τις βρείτε.

Οι γκαραζόπορτες είναι πλέον απολύτως απαραίτητες για ένα σπίτι με ένα γκαράζ και διπλά απαραίτητες για επιχειρήσεις που διαθέτουν οχήματα, είτε είναι απλά αυτοκίνητα είτε κάποιου είδους φορτηγά ή κάτι παρόμοιο. Αυτό που κάνει μία πόρτα γκαράζ τόσο απαραίτητη είναι το γεγονός ότι στην ουσία προσθέτει ένα σημαντικό στρώμα προστασίας στον χώρο, αφού είναι ένα φυσικό εμπόδιο που θα πρέπει να αφαιρέσει ο κλέφτης για να μπει μέσα και να κλέψει κάποιο όχημα. Επιπλέον, προσφέρει και προστασία από τη βροχή, τον ήλιο και άλλα στοιχεία της φύσης.

Ο νούμερο ένας λόγος που δεν βλέπουμε παντού γκαραζόπορτες δεν είναι άλλος από το κόστος, ή καλύτερα τον φόβο του κόστους. Πολλοί θεωρούν ότι οι τιμές για γκαραζόπορτες είναι συνήθως απαγορευτικά υψηλές. Σίγουρα το κόστος μιας γκαραζόπορτας μπορεί να ξεφύγει αν δεν είστε προσεκτικοί, ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για να βρείτε και να πετύχετε τις καλύτερες τιμές για πόρτες γκαράζ και όχι μόνο.

Πρέπει να γίνει έρευνα αγοράς

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος όσον αφορά το κόστος για τη πόρτα γκαράζ του είναι να πάει μόνο σε μία επιχείρηση και να ρωτήσει για τιμές και τα σχετικά. Στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις με γκαραζόπορτες, οι οποίες μάλιστα έχουν και αρκετά διαφορετικές τιμές λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ τους. Καλό θα ήταν να μιλήσετε με όσο το δυνατόν περισσότερες και να μαζέψετε μια μεγάλη γκάμα από προσφορές. Για να το πετύχετε αυτό, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνετε μία απλή έρευνα στο internet.

Αποφύγετε τα έξτρα

Το κόστος για μια γκαραζόπορτα μπορεί να ξεφύγει από τα έξτρα που θα δοκιμάσει να σας πουλήσει η κάθε επιχείρηση. Θα πρέπει λοιπόν από πριν να ξέρετε πάνω – κάτω τι θέλετε και φυσικά να μην αφήσετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τους πωλητές. Αν για παράδειγμα η γκαραζόπορτα προορίζεται για έναν καθαρά επαγγελματικό ή βιομηχανικό χώρο, δε σας χρειάζεται μια γκαραζόπορτα με ιδιαίτερα σχέδια ή χρώματα. Ακόμη και μια απλή λευκή θα σας καλύψει και με το παραπάνω. Επιπλέον, οι ηλεκτρικές γκαραζόπορτες αν και είναι σίγουρα εύχρηστες, είναι και αρκετά πιο ακριβές από τις χειροκίνητες. Αν σας ενδιαφέρει να κρατήσετε το κόστος χαμηλό, κοιτάξτε μόνο γκαραζόπορτες χειροκίνητες οι οποίες απαιτούν και λιγότερη συντήρηση και είναι και λιγότερο πιθανόν να χαλάσουν σε σχέση με τις αυτόματες.

Επιλέξτε τον σωστό τύπο

Άλλος ένας τρόπος να γλυτώσετε τα περιττά έξοδα είναι απλά να επιλέξετε την κατάλληλη πόρτα για τον χώρο σας, αφού οι λάθος επιλογές μπορούν πάλι να αυξήσουν το συνολικό κόστος. Τι εννοούμε με αυτό; Εννοείται για παράδειγμα ότι οι ρολά γκαραζόπορτες είναι πιο ακριβές από αυτές της οροφής, αφού έχουν περισσότερα κινούμενα μέρη αλλά και μοτέρ. Οι γκαραζόπορτες οροφής όμως δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα γκαράζ, αφού απαιτείται αρκετός χώρος για να μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν. Ελέγξτε λοιπόν αν το γκαράζ σας μπορεί να υποδεχτεί πόρτα οροφής πριν να ξεκινήσετε την έρευνα σας. Επιπλέον, εννοείται ότι οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι η πλέον ενδεδειγμένη αλλά και οικονομική λύση για επιχειρήσεις και γενικά για μεγάλους και βιομηχανικούς χώρους, ειδικά σε σύγκριση με τις ανοιγόμενες γκαραζόπορτες σαν αυτές που περιγράψαμε παραπάνω.

Αξίζουν οι μεταχειρισμένες γκαραζόπορτες;

Οι γκαραζόπορτες από δεύτερο χέρι μπορούν να αποτελέσουν μία καλή λύση σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά όχι σε όλες. Εννοείται ότι για έναν επαγγελματικό χώρο ή για τη προστασία κάποιου ακριβού αυτοκινήτου θα χρειαστεί πάντα μία καινούργια και όσο το δυνατόν καλύτερη γκαραζόπορτα για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Από εκεί και μετά, αν σκέφτεστε να αγοράσετε από δεύτερο χέρι, θα πρέπει σίγουρα να κάνετε την αγορά από κάποια επιχείρηση που ειδικεύεται σε αυτό ώστε να πάρετε και κάποια εγγύηση. Επίσης, καλό είναι να αποφύγετε να αγοράσετε μεταχειρισμένη αυτόματη γκαραζόπορτα αφού έχει πολλά μέρη που μπορούν να βγάλουν κάποιο πρόβλημα στα ξαφνικά. Οι μονοκόμματες πόρτες όπως αυτές της οροφής είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές όταν μιλάμε για μεταχειρισμένες πόρτες.

Μην ξεχάσετε τη τοποθέτηση

Τέλος, να τονίσουμε ότι στο όνομα του περιορισμού του κόστους, εννοείται ότι θα πρέπει να επιδιώξετε να σας γίνει μία ειδική προσφορά κι έκπτωση για τη τοποθέτηση της γκαραζόπορτας από την επιχείρηση που θα σας τη πουλήσει. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να ψάξετε για μία επιχείρηση που να προσφέρει δωρεάν τοποθέτηση. Τέλος, καλό θα ήταν να εμπιστευθείτε μία επιχείρηση που να προσφέρει κι επισκευή και συντήρηση γκαραζόπορτας ώστε να έχετε γρήγορο και άψογο after sales service.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.