Γιατί να βάλω γκαραζόπορτα διπλή ή δίφυλλη

Σήμερα, η ασφάλεια του σπιτιού ή της επιχείρησης σας είναι πρωταρχικός στόχος για όλους. Λόγω της μεγάλης αύξησης της εγκληματικότητας, οι περισσότεροι ψάχνουν να βρούνε λύσεις για την προφύλαξη του χώρου τους. Όσον αφορά την επιλογή μιας γκαραζόπορτας δίφυλλης ή διπλής υπάρχουν μερικές διάφορες που πρέπει να λάβετε υπόψιν πριν προχωρήσετε στην τοποθέτηση της. Υπάρχουν επιλογές και στις δύο κατηγορίες τόσο στον χρωματισμό, στα υλικά, στον μηχανισμό, αλλά και στην χρηστικότητα. Μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τις ανάγκες σας, καθώς και στον προϋπολογισμό σας. Ας δούμε πιο αναλυτικά τι είναι η καθεμία και ποιες οι διαφορές τους παρακάτω:

Γιατί να βάλω γκαραζόπορτα διπλή

Η διπλή γκαραζόπορτα αποτελείται από δύο φύλλα πόρτας που κλείνουν και ασφαλίζουν αντίθετα μεταξύ τους. Με γερά υλικά, κατασκευάζονται σε πολλά σχέδια και σε διάφορα χρώματα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι τηλεσκοπικές γκαραζόπορτες. Προσφέρουν εξοικονόμηση χώρου, ενώ είναι συρόμενες. Τηλεσκοπικές είναι εκείνες που ο μηχανισμός τους, το σύστημα τους ρυθμίζει την κίνηση και το άνοιγμα τους. Εάν έχουμε πχ ένα άνοιγμα 5 μέτρων, δεν χρειάζονται άλλα 5 μέτρα για τις πόρτες, αλλά περίπου 2,70 μιας που οι δύο πόρτες ρυθμίζονται κατάλληλα και περιορίζονται στο μισό του χώρου. Στην διπλή γκαραζόπορτα το σύστημα ασφαλείας της είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της μιας που τα 2 φύλλα της προσφέρουν έξτρα προστασία.

Γιατί να βάλω γκαραζόπορτα δίφυλλη

Η δίφυλλη γκαραζόπορτα σας προστατεύει από αδιάκριτα βλέμματα μιας που συνήθως, δεν αφήνει να φανεί ο προαύλιος χώρος του σπιτιού σας. Τα υλικά της είναι ανθεκτικά στον χρόνο, ενώ υπάρχουν σε διάφορα σχέδια ώστε να ταιριάξουν με το στυλ της οικείας ή της επιχείρησης σας. Μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα για αισθητικούς λόγους μέσα από μια ευρεία γκάμα. Πιο συγκεκριμένα όμως, ποια είναι η μορφή της; Η δίφυλλη γκαραζόπορτα αποτελείται από 2 φύλλα πόρτας που κλείνουν και ασφαλίζουν προς στην ίδια φορά μεταξύ τους. Μπορείτε και μια δίφυλλη γκαραζόπορτα να την μετατρέψετε σε συρόμενη στην πορεία εάν το επιθυμήσετε. Οι περισσότερες εκτός από το σύστημα ασφαλείας που περιλαμβάνουν, μπορείτε να προσθέσετε έξτρα μεντεσέδες για περισσότερη σιγουριά.

Διαφορές γκαραζόπορτας διπλής και δίφυλλης

Όσον αφορά την δίφυλλη γκαραζόπορτα η εγκατάσταση της είναι πιο ευέλικτη από την δίφυλλη, ενώ μπορείτε να προσθέσετε έξτρα τζάμια για περισσότερη ορατότητα προς τον εξωτερικό χώρο. Η δίφυλλη μπορεί να ανοίγουν και τα 2 φύλλα ή μόνο το ένα αναλόγως το τι επιθυμείτε. Επίσης, το φύλλο εισόδου και το σταθερό μπορούν να προσαρμοστούν είτε προς τα αριστερά είτε προς τα δεξιά σύμφωνα με τις επιλογές σας. Η τηλεσκοπική συρόμενη πόρτα εξοικονομεί έξτρα χώρο στην περίπτωση που είναι περιορισμένος  χάρη στην τεχνοτροπία που διαθέτει. Όταν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος στις δίφυλλες γκαραζόπορτες μπορεί να προστεθεί συν ένα φύλλο ακόμα και έτσι να γίνουν τρίφυλλες. Και στις δύο περιπτώσεις το υλικό κατασκευής του μπορεί να είναι από χάλυβα, πλαστικό ή και άλλα υλικά. Το κόστος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος των γκαραζόπορτων και του υλικού τους μιας που δεν είναι τυποποιημένες. Επίσης, οι συρόμενες μπορούν να αυτοματοποιηθούν και με το τηλεχειριστήριο να έχετε πλήρη έλεγχο της κίνησης τους.

Παρατηρήσαμε τις ομοιότητές τους που είναι η ποικιλία σχεδίων, διαστάσεων, χρωματισμού και αισθητικής και στις δύο περιπτώσεις. Ανάλογα τον προϋπολογισμό σας μπορείτε να επιλέξετε αυτό που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας από άποψη χώρου, τεχνοτροπίας και αισθητικής. Όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρχουν τυποποιημένες γκαραζόπορτες αυτών των δύο τύπων, αλλά κατασκευάζονται εξ’ αρχής. Υπολογίστε τις ιδιαιτερότητες του εξωτερικού χώρου, την πρακτικότητα και λειτουργικότητα που παρέχει η καθεμία. Το να νιώσετε ασφαλής στον ιδιωτικό σας χώρο μέσα από τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτουν θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η τεχνολογία των τηλεσκοπικών γκαραζοπορτών όπου μπορεί να προστεθεί έξτρα εξοπλισμός όπως φωτοκύτταρο και ο αυτοματισμός τις κάνει μια έξυπνη επιλογή.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.