Επισκευή γκαραζόπορτας όλα όσα πρέπει να ξέρετε | Δ. Μενούνος

Οι γκαραζόπορτες είναι πλέον μέρος της ζωής όσων από εμάς έχουμε γκαράζ, αφού στην ουσία αποτελούν και την άμυνα του γκαράζ μας απέναντι στους κλέφτες, τα στοιχεία της φύσης και γενικά όποιον θέλει να μπει στο χώρο που φυλάσσουμε τα αυτοκίνητα μας και άλλα πολύτιμα εργαλεία. Υπάρχει ωστόσο ένας φόβος που έχουν αρκετοί σχετικά με τις γκαραζόπορτες: τι γίνεται αν χαλάσει η πόρτα; Τι γίνεται αν γυρίσει κάποιος στο σπίτι ή την επιχείρηση του και ανακαλύψει ότι η πόρτα δεν ανοίγει ή δεν κλείνει;

Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ούτε λίγο – ούτε πολύ, η γκαραζόπορτα τους μπορεί να γίνει απλά άχρηστη και να τους αποκλείσει από το γκαράζ τους ή ακόμη και να τους παγιδεύσει μέσα σε αυτό. Ισχύει όμως αυτός ο φόβος; Τι γίνεται αν χαλάσει μία γκαραζόπορτα και ποιες είναι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο;

Χαλάνε οι γκαραζόπορτες;

Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν κρατάει για πάντα και το ίδιο ισχύει και για τις γκαραζόπορτες, ωστόσο τείνουν να κρατούν για πολλά χρόνια και πολλές φορές μάλιστα ακόμη και για δεκαετίες. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι μία χειροκίνητη πόρτα είναι σαφώς λιγότερο πιθανό να χαλάσει σε σχέση με μία αυτόματη, επειδή απλά η δεύτερη έχει περισσότερα κινούμενα αλλά και ηλεκτρονικά μέρη ενώ η πρώτη μόνο έναν πολύ απλό μηχανισμό ανοίγματος. Με σωστή χρήση (περισσότερα γι’ αυτό παρακάτω), η πόρτα σας δεν θα πάθει τίποτα για πολλά χρόνια.

Γίνεται επισκευή γκαραζόπορτας;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αν μια γκαραζόπορτα για οποιοδήποτε λόγο παρουσιάσει πρόβλημα, τότε πρέπει απλά να αντικατασταθεί στο σύνολο της, δηλαδή να την πετάξει ο ιδιοκτήτης της και να βάλει καινούργια. Αυτό φυσικά είναι κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια επισκευή γκαραζόπορτας. Τι εννοούμε με αυτό; Ο μηχανισμός ανοίγματος αν είναι απλή καθώς και το μοτέρ και το κοντρόλ αν είναι αυτόματη. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βγει off μία γκαραζόπορτα.

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευή Γκαραζόπορτας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Και αν μείνω έξω ή μέσα;

Τώρα πάμε στο θέμα που, δικαίως, αγχώνει και τους περισσότερους που έχουν ή σκέφτονται να βάλουν γκαραζόπορτα. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί σχεδόν αποκλειστικά στις αυτόματες, αφού οι χειροκίνητες είναι πολύ απλές στη χρήση και όλες τους οι λειτουργίες γίνονται με το χέρι. Θα πρέπει λοιπόν να ξέρετε ότι όλες οι αυτόματες πόρτες έχουν και κάποιο εναλλακτικό ή εφεδρικό αν προτιμάτε, μηχανισμό ανοίγματος, ο οποίος και χρησιμοποιείται σε περίπτωση που το μοτέρ της πόρτας χαλάσει ή αν ας πούμε μείνει από μπαταρίες το κοντρόλ. Ο μηχανισμός αυτός θα σας βοηθήσει να μπείτε και να βγείτε στο γκαράζ μέχρι να γίνει η απαραίτητη επισκευή.

Πόσο θα πάρει να γίνει μια επισκευή γκαραζόπορτας;

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες επισκευές γκαραζόπορτας είναι πολύ απλές και γίνονται και πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει απλά ότι από τη στιγμή που θα επικοινωνήσετε με την επιχείρηση επισκευών ή τον μάστορα, σε λίγες μόλις μέρες θα έχετε μία γκαραζόπορτα σαν καινούργια. Η όλη επισκευή δεν πρόκειται να πάρει παραπάνω από μερικές ώρες. Εδώ να πούμε ότι υπάρχουν και πράγματα που μπορείτε να κάνετε κι εσείς για να αποφύγετε τις βλάβες και φυσικά και τις επισκευές.

Πώς να φυλάξετε τις γκαραζόπορτες σας

Οι γκαραζόπορτες χρειάζονται και λίγη και πολύ απλή συντήρηση. Αν η πόρτα σας είναι χειροκίνητη, θα πρέπει να καθαρίζετε τον μηχανισμό της σε τακτά χρονικά διαστήματα και φυσικά να βάζετε και λίγο λάδι στα γρανάζια και τα σημεία επαφής. Με αυτό τον τρόπο εγγυάστε ότι ο μηχανισμός θα δουλεύει τέλεια, μέχρι να σπάσει κάτι κυρίως λόγω «ηλικίας» και χρήσης. Όσον αφορά τις αυτόματες πόρτες, θα πρέπει κι εκεί να καθαρίζετε και να λαδώνετε τον μηχανισμό, θα πρέπει όμως να κάνετε και κάτι άλλο: να φέρνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα έναν ειδικό. Ο ειδικός αυτός θα ρίξει μια ματιά στο μοτέρ και θα σας πει σε τι κατάσταση είναι και αν χρειάζεται κάποια επισκευή ή προσοχή. Επίσης, καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας μπαταρίες για το κοντρόλ της πόρτας και να διατηρείτε κι ένα εφεδρικό στο σπίτι σας.

Τι γίνεται με τις τιμές για επισκευή γκαραζόπορτας;

Σε γενικές γραμμές οι τιμές είναι πολύ λογικές και φθηνές, ειδικά αν η συντήρηση και η επισκευή συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο που θα σας κάνει η επιχείρηση από την οποία θα αγοράσετε τη πόρτα σας. Από κει και μετά, το κόστος επισκευής εξαρτάται από τη ζημιά, τις εργασίες επισκευής και τα ανταλλακτικά αν χρειάζονται.

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευή Γκαραζόπορτας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς μπορώ να φτιάξω μια γκαραζόπορτα που δεν ανοίγει;

Για να επιδιορθώσετε μια γκαραζόπορτα που δεν ανοίγει, ελέγξτε τις συνδέσεις ρεύματος, τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου και την ευθυγράμμιση των αισθητήρων. Εάν το πρόβλημα επιμένει, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία τεχνικό για περαιτέρω διάγνωση και επισκευή.

Ποιος είναι ο ρόλος του πυκνωτή στην αλλαγή μιας γκαραζόπορτας;

Κατά την αλλαγή μιας γκαραζόπορτας, ο πυκνωτής είναι υπεύθυνος για την παροχή της αρχικής ενέργειας που απαιτείται για την εκκίνηση του κινητήρα. Αποθηκεύει και απελευθερώνει ηλεκτρική ενέργεια, επιτρέποντας στον κινητήρα να ξεπεράσει την αντίσταση και να ξεκινήσει την κίνηση της πόρτας. Χωρίς έναν λειτουργικό πυκνωτή, ο κινητήρας μπορεί να δυσκολευτεί ή να μην ξεκινήσει, επηρεάζοντας τη λειτουργία της πόρτας.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ένας τεχνικός γκαραζόπορτας στις επισκευές;

Ένας τεχνικός γκαραζόπορτας παρέχει τεχνογνωσία στη διάγνωση και την επισκευή μηχανικών, ηλεκτρικών και αισθητήρων που σχετίζονται με διάφορα ζητήματα. Η εμπειρία του εξασφαλίζει αποτελεσματικές λύσεις, βελτιστοποιώντας τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια της πόρτας.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.