Επισκευές Ρολών: Τιμές και Κόστη

Τα ρολά ασφαλείας είναι απαραίτητα για κάθε επιχείρηση και ο λόγος που το λέμε αυτό είναι απλός: πρόκειται για ένα «ενεργό» μέτρο ασφάλειας το οποίο θωρακίζει φυσικά τον χώρο στον οποίο τοποθετείται. Με άλλα λόγια, ένα ρολό ασφαλείας αποτελεί ένα φυσικό εμπόδιο το οποίο ο κλέφτης θα πρέπει να παραβιάσει ή να βρει κάποιον τρόπο να το διαπεράσει. Η παρουσία τους και μόνο λοιπόν, αποτελεί ένα πολύ καλό αποτρεπτικό μέτρο για την πλειοψηφία των κλεφτών, οι οποίοι και δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή / και τα εργαλεία για να παραβιάσουν τα ρολά.

Δεδομένου του πολύ σημαντικού ρόλου που παίζουν τα ρολά στην ασφάλεια ενός καταστήματος λοιπόν, είναι λογικό η απρόσκοπτη λειτουργία τους να είναι το πρώτο μέλημα των ιδιοκτήτων τους, ειδικά αν μιλάμε για αυτόματα ρολά. Κάτι που ανησυχεί πολλούς καταστηματάρχες λοιπόν, είναι το κόστος επισκευής των ρολών σε περίπτωση που πάθουν κάποια ζημιά που θα επηρεάσει την ομαλή λειτουργία τους και την ασφάλεια που παρέχουν. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για τις επισκευές ρολών, τις τιμές και το κόστος τους.

Συχνότερες βλάβες

Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι οι βλάβες που μπορεί να πάθει ένα ρολό εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του: άλλες είναι οι συχνότερες βλάβες σε χειροκίνητα ρολά και άλλες σε αυτόματα. Στα χειροκίνητα ρολά, οι πιο συχνές βλάβες αφορούν προβλήματα στον μηχανισμό του ρολού ή δυσλειτουργίες κατά το άνοιγμα και το ανέβασμα και το κατέβασμα των ρολών. Οι βλάβες αυτές είναι απλές στην επισκευή και συνήθως οφείλονται σε κακή συντήρηση.

Όσον αφορά τα αυτόματα ρολά, σε αυτά μπορούν να παρουσιαστούν κάποια προβλήματα είτε στα ίδια τα ρολά, παρόμοια με αυτά που αναφέραμε για τα χειροκίνητα ρολά, είτε στο μοτέρ. Τα προβλήματα του μοτέρ συχνά αφορούν τη  παροχή ρεύματος ή κάποια βλάβη στον μηχανισμό που δίνει το σήμα για τη λειτουργία, δηλαδή στο κουμπί λειτουργίας των ρολών ή στο τηλεχειριστήριο που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα.

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευή Ρολών από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Κόστη επισκευής

Εννοείται ότι το κόστος επισκευής μίας βλάβης σε ρολό εξαρτάται από τη δουλειά που θα κάνει ο τεχνικός και από αν θα χρειαστεί να αγοράσει κάποια ανταλλακτικά. Σε γενικές γραμμές, σε μία σχετικά απλή βλάβη που μπορεί να λυθεί εύκολα και γρήγορα, θα πληρώσετε μόνο κάποια χρήματα για τα εργατικά. Σε άλλες βλάβες όμως, μπορεί να πληρώσετε και το κόστος των ανταλλακτικών μαζί με αυτό των εργατικών. Μπορούμε να πούμε πως η ακριβότερη βλάβη που μπορεί να πάθει ένα ρολό αφορά τα ρολά αυτόματου τύπου και δεν είναι άλλη από την ολική καταστροφή του μοτέρ, κάτι που επιβάλει την αντικατάσταση του. Κάτι τέτοιο όμως είναι πολύ σπάνιο και συμβαίνει μόνο σε μοτέρ που δεν συντηρούνται καθόλου και που γενικά δεν τυγχάνουν καλής μεταχείρισης από τον χρήστη τους.

Τιμές επισκευών

Σε γενικές γραμμές η τιμή μίας επισκευής εξαρτάται από τον μάστορα και το πόσο χρεώνει. Εννοείται ότι μεγάλες εταιρείες συνήθως προσφέρουν καλύτερες τιμές από μεμονωμένους τεχνικούς. Επίσης, δεν είναι σπάνιο κάποιες επιχειρήσεις πώλησης ρολών να προσφέρουν κι επισκευές αλλά και συντήρηση ρολών σε τακτικά χρονικά διαστήματα είτε δωρεάν είτε με κάποιο έξτρα κόστος κατά την αγορά των προϊόντων. Εννοείται ότι αυτό είναι μία πολύ καλή λύση για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όσον αφορά τις τιμές των επισκευών αφού θα πληρώσετε κάτι μόνο σε περίπτωση που χρειάζεται κάποια αντικατάσταση. Επιπλέον, τα πακέτα αυτά εγγυώνται και άμεση εξυπηρέτηση, οπότε είναι μία πραγματικά πολύ καλή λύση για όσους θέλουν την απρόσκοπτη λειτουργία των ρολών τους.

Πριν κλείσουμε, θα πρέπει ν τονίσουμε πως κλειδί για την αποφυγή βλαβών κι επισκευών είναι η σωστή λειτουργία και η σωστή συντήρηση των ρολών σας. Είναι καλό λοιπόν κατά την αγορά των ρολών σας να πάρετε και σχετικές οδηγίες τις οποίες και θα πρέπει να τηρείτε κατά γράμμα.

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευή Ρολών από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.