ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Άρθρα

Ρολά Γκαραζόπορτας: Συντήρηση & Επισκευή
Άρθρα

Ρολά Γκαραζόπορτας: Συντήρηση & Επισκευή

Είναι γνωστό ότι οι αυτόματες γκαραζόπορτες και ειδικά αυτές που έχουν την μορφή ρολών, είναι πολύ εύχρηστες και πρακτικές και προσφέρουν και μεγάλη ασφάλεια. Ωστόσο υπάρχει ένα θέμα που κάνει αρκετούς να το σκέφτονται διπλά πριν να επενδύσουν σε τέτοιες γκαραζόπορτες: η συντήρηση και οι επισκευές των ρολών. Πολλοί απλά δεν γνωρίζουν πόσο συχνά θα χρειαστεί συντήρηση η γκαραζόπορτα τους, τι μορφή θα έχει αυτή η συντήρηση, πόσο πιθανό να παρουσιαστεί κάποια βλάβη και πόσο θα κοστίσει μία πιθανή επισκευή. Εδώ θα λύσουμε όλες αυτές τις απορίες και όχι μόνο.

Από τι αποτελείται ένα αυτόματο ρολό γκαραζόπορτας

Ας ξεκινήσουμε με κάποια βασικά πράγματα για να καταλάβετε καλύτερα τι ακριβώς συμβαίνει με τις πόρτες αυτού του τύπου. Ένα αυτόματό ρολό στην ουσία αποτελείται από την πόρτα – δηλαδή το ρολό – και το μοτέρ για γκαραζόπορτες το οποίο και ανοιγοκλείνει το εν λόγω ρολό. Το μοτέρ είναι αυτό που στην ουσία κάνει την πόρτα αυτόματη και αποτελεί την «καρδιά» του συστήματος. Ο χειρισμός του μπορεί να γίνεται είτε με κάποιο κουμπί ή πληκτρολόγιο είτε και ασύρματα με κάποιο τηλεχειριστήριο.

Ποια μέρη της αυτόματης γκαραζόπορτας χρειάζονται συντήρηση και όσο συχνά;

Συντήρηση χρειάζονται και τα δύο μέρη της γκαραζόπορτας, ωστόσο εννοείται ότι το μοτέρ είναι πολύ πιο πιθανό να παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα αφού περιέχει ηλεκτρονικά και μηχανικά μέρη, ενώ η πόρτα είναι εξαιρετικά απλή στη λειτουργία. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, είναι καλό να ελέγχεται μία φορά τον χρόνο το μοτέρ και μαζί του να ελέγχεται και η πόρτα για παν ενδεχόμενο. Όπως θα δούμε και παρακάτω, η συντήρηση του ρολού μπορεί να γίνει και από σας σε οποιαδήποτε στιγμή.

Τι μορφή έχει η συντήρηση;

Όσον αφορά τα μοτέρ γκαραζόπορτας, η συντήρηση περιλαμβάνει έναν έλεγχο στα βασικά τους μέρη για να βεβαιωθεί ότι όλα δουλεύουν τέλεια και να προληφθούν κάποιες βλάβες που μπορεί να συμβούν στον μηχανισμό, έτσι ώστε να μην βρεθείτε προ δυσάρεστης εκπλήξεως κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Εννοείται ότι ο έλεγχος αυτός θα πρέπει να γίνει από κάποιον ειδικό, αλλιώς μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στον μηχανισμό. Ο έλεγχος αυτός γίνεται μια φορά τον χρόνο. Όσον αφορά το ίδιο το ρολό η συντήρηση που χρειάζεται είναι σχετικά απλή: χρειάζεται μόνο να διατηρείται καθαρό και να λιπαίνεται τακτικά ώστε να μην κολλάει. Ο έλεγχος και η συντήρηση αυτή μπορεί να γίνει και από τον ίδιο τον κάτοχο των ρολών.

Τι γίνεται αν η γκαραζόπορτα χρειαστεί επισκευή;

Η επισκευή γκαραζόπορτας είναι κάτι που ενδέχεται να χρειαστεί, λόγω κάποιων απρόβλεπτων παραγόντων. Το κόστος και η έκταση της επισκευής εξαρτάται από την βλάβη, ωστόσο συνήθως η επισκευή είναι εύκολη και το κόστος μικρό στις περισσότερες περιπτώσεις. Αν για παράδειγμα η βλάβη εντοπιστεί στο μοτέρ ρολών, μπορούν να γίνουν αλλαγές ανταλλακτικών, τα οποία και είναι σχετικά φθηνά. Μόνο σε πολύ ακραίες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί αντικατάσταση του μοτέρ. Οι επισκευές ρολών είναι πιο σπάνιες αλλά και πιο απλές και φθηνές. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι οι όποιες επισκευές να γίνονται γρήγορα για να μην επηρεάζεται η ασφάλεια του γκαράζ.

Πως μπορώ να προλάβω τις επισκευές ρολών;

Ο καλύτερος τρόπος για να προλάβετε τις επισκευές ρολών είναι φυσικά ο τακτικός έλεγχος τόσο του μοτέρ όσο και του ίδιου του ρολού για να επιδιορθωθούν τα προβλήματα πριν παρουσιαστούν. Εννοείται ότι ρόλο παίζει και η ποιότητα των υλικών. Οι διαφορές στις μοτέρ ρολών τιμές δείχνουν ότι δεν είναι όλα το ίδιο. Ένα φθηνό μοτέρ θα κρατήσει λιγότερο από ένα ακριβό και θα χρειαστεί πιο πολλές επισκευές. Για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, καλό θα ήταν να αγοράσετε το μοτέρ και τη γκαραζόπορτα από μία επιχείρηση που να αναλαμβάνει την επισκευή και την συντήρηση τους. Έτσι μπορεί να σας γίνει κάποια καλύτερη προσφορά στη τιμή, ενώ δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε για μάστορες αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Αυτόματες Γκαραζόπορτες vs Χειροκίνητες
Άρθρα

Αυτόματες Γκαραζόπορτες vs Χειροκίνητες

Όποιος έχει γκαράζ ξέρει ότι η προστασία που παρέχει στο αυτοκίνητο και στο σπίτι κατ’ επέκταση είναι απλά ημιτελής χωρίς την κατάλληλη πόρτα. Με απλά λόγια, ένα γκαράζ χωρίς μία καλή γκαραζόπορτα είναι σαν να μην υπάρχει, είναι σαν να μην έχεις γκαράζ. Η επιλογή γκαραζόπορτας είναι κάτι πολύ σημαντικό, αλλά είναι σίγουρο ότι οι υπάλληλοι της επιχείρησης θα σας βοηθήσουν με κάθε βήμα της διαδικασίας, ωστόσο υπάρχει ένα δίλημμα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσετε εσείς για να ξέρουν σε ποια κατεύθυνση να κινηθούν: αυτόματη ή χειροκίνητη γκαραζόπορτα;

Πριν αρχίσουμε τις συγκρίσεις ανάμεσα στους δύο αυτούς τύπους γκαραζόπορτας, ας εξηγήσουμε τη ακριβώς είναι που κάνει τον κάθε τύπο ξεχωριστό. Οι χειροκίνητες γκαραζόπορτες είναι με απλά λόγια πόρτες που ο χρήστης πρέπει να τις χειριστεί απευθείας για να ανοίξουν ή να κλείσουν. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βγει από το αμάξι και να την ανοίξει με το χέρι. Αυτό συνήθως δεν απαιτεί πολλή δύναμη ή κόπο. Οι αυτόματες πόρτες από την άλλη, έχουν ένα ειδικό μοτέρ – είτε είναι ρολά είτε είναι συρόμενες γκαραζόπορτες ή ανασηκωμένες – τα οποία και αναλαμβάνουν να ανοίξουν την πόρτα για τον χρήστη, χωρείς να χρειαστεί να ασκήσει ο ίδιος κάποια δύναμη ή ακόμη και χωρίς να βγει από το αυτοκίνητο, χάρη στον τηλεχειρισμό.

Χειροκίνητες γκαραζόπορτες: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Χειροκίνητες γκαραζόπορτες: Το μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν οι χειροκίνητες γκαραζόπορτες είναι πολύ απλά το γεγονός ότι είναι πολύ απλές στη λειτουργία, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση ενώ είναι πολύ σπάνιο να παρουσιάσουν κάποιο πρόβλημα μηχανικής φύσεως. Με άλλα λόγια, η λειτουργία τους είναι πολύ απλή κι εγγυημένη για πάντα. Το μόνο που χρειάζονται είναι λίγη καθαριότητα και φροντίδα. Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα είναι οι τιμές, οι οποίες είναι χαμηλότερες από αυτές των αυτόματων. Οι χειροκίνητες συρόμενες γκαραζόπορτες τιμές, για παράδειγμα, θα είναι πάντα χαμηλότερες από τις αντίστοιχες αυτόματες.

Το μειονέκτημα τους είναι ότι απαιτούν την έξοδο του οδηγού από το αυτοκίνητο για να ανοίξουν και να κλείσουν. Αυτό σημαίνει ότι αν βρέχει, ο οδηγός αναγκαστικά θα πρέπει να εκτεθεί στη βροχή και μάλιστα ίσως και για αρκετή ώρα. Επιπλέον, ειδικά σε πολυκατοικίες, υπάρχουν κλέφτες που εκμεταλλεύονται τον χρόνο που χρειάζεται για το άνοιγμα και το κλείσιμο της πόρτας και την απόσπαση της προσοχής του οδηγού στη διαδικασία για να γλιστρήσουν μέσα στο γκαράζ.

Αυτόματες γκαραζόπορτες: Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχουν οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι φυσικά η αυτόματη λειτουργία τους. Ο οδηγός μπορεί να τις ανοίξει με το πάτημα ενός κουμπιού. Στη περίπτωση του τηλεχειρισμού μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να βγει από το αυτοκίνητο για να το κάνει αυτό. Αυτό φυσικά αυξάνει την ασφάλεια του γκαράζ, αφού το άνοιγμα της πόρτας δεν απαιτεί προσπάθεια από τον οδηγό, οπότε και δεν αποσπάται η προσοχή του όταν μπαίνει ή βγαίνει από το γκαράζ.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα, θα πρέπει να ξέρετε ότι οι αυτόματες γκαραζόπορτες δουλεύουν με ηλεκτρικό ρεύμα, οπότε αν αυτό κοπεί, εννοείται ότι παύουν να είναι αυτόματες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα μείνετε έξω από το γκαράζ σας ή θα κλειδωθείτε μέσα, αφού υπάρχουν πάντα εναλλακτικές μορφές λειτουργίας που δεν απαιτούν ρεύμα. Επιπλέον, αν η πόρτα είναι τηλεχειριζόμενη και χαλάσει ή μείνει από μπαταρία το τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας, θα πρέπει να την ανοίξετε με το χέρι.

Πριν κλείσουμε, να ξεκαθαρίσουμε ότι όσον αφορά τα υλικά για γκαραζόπορτες, και οι δύο τύποι χρησιμοποιούν τα ίδια, οπότε η προστασία που προσφέρει μία κλειστή γκαραζόπορτα δεν εξαρτάται από το αν είναι αυτόματη ή χειροκίνητη. Επίσης, οι περισσότερες χειροκίνητες γκαραζόπορτες μπορούν να μετατραπούν σε αυτόματες μετά τη τοποθέτηση τους. Με άλλα λόγια, μπορείτε να αγοράσετε μια χειροκίνητη για αρχή και αν δείτε ότι δεν σας βολεύει να την μετατρέψετε σε αυτόματη.

Πως να προστατέψετε τη βιομηχανία σας αυτό το καλοκαίρι
Άρθρα

Πως να προστατέψετε τη βιομηχανία σας αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι μας έχουμε ανάγκη να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τη δουλειά και την ασφάλεια του χώρου της επιχείρησής μας για όσο καιρό θα λείπουμε. Φυσικά όσο μεγαλύτερος ο χώρος της επιχείρησης τόσο περισσότερα πράγματα πρέπει να σκεφτούμε και να ρυθμίσουμε για να είναι ασφαλής και αυτό το ξέρουν καλά οι άνθρωποι που είναι ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Ο λόγος που οι παραπάνω άνθρωποι δεν μπορούν να χαλαρώσουν το καλοκαίρι είναι σχετικά απλός: δεδομένης της έλλειψης κόσμου από τις πόλεις αλλά και λόγω του ότι τα αστυνομικά τμήματα υπολειτουργούν αφού πολλοί αστυνομικοί λείπουν σε άδεια, το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου κατά την οποία η εγκληματικότητα ανεβαίνει κατακόρυφα. Οι ιδιοκτήτες βιομηχανιών λοιπόν φοβούνται ότι μπορεί να υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημιές από μια διάρρηξη στην επιχείρηση τους.

Ας δούμε πως μπορείτε να προστατέψετε την βιομηχανία σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να μπορέσετε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς έγνοιες και ανησυχίες.

1: Τοποθετήστε βιομηχανικά ρολά

Τα εν λόγω ρολά είναι προφανώς ειδικά σχεδιασμένα ρολλά για βιομηχανίες. Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά σε σχέση με τα ρολά που βλέπουμε στα καταστήματα της γειτονιάς είναι το γεγονός ότι τα ρολά για βιομηχανίες είναι πιο βαριά επειδή παρέχουν και θερμομόνωση και είναι αποκλειστικά κλειστού τύπου για να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Στην ουσία δημιουργούν ένα σχεδόν αδιαπέραστο τείχος από αλουμίνιο και χάλυβα το οποίο και κρατά τους κλέφτες έξω από την επιχείρηση σας. Με απλά λόγια, καμία βιομηχανία δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλής αν δεν έχει τοποθετημένα ρολά για βιομηχανίες.

2: Τοποθετήστε ένα καλό σύστημα ασφαλείας

Μπορεί τα βιομηχανικά ρολά ασφαλείας να παρέχουν πολύ μεγάλη ασφάλεια σε μια βιομηχανία, αλλά εννοείται ότι η ασφάλεια αυτή μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά με ένα καλό σύστημα ασφαλείας. Το σύστημα αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έναν καλό συναγερμό και κάμερες παρακολούθησης και καταγραφής. Τα συστήματα αυτά μπορεί να μην κρατούν τον κλέφτη έξω από την επιχείρηση με απτό τρόπο, αλλά η παρουσία τους αρκεί για να κάνει τους περισσότερους υποψήφιους διαρρήκτες να μην δοκιμάσουν να εισέλθουν σε κάποιο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά τον συναγερμό, η καλύτερη λύση θα ήταν να πάρετε ένα μοντέλο το οποίο θα μπορεί να σας ειδοποιεί τηλεφωνικώς ή με SMS σε περίπτωση που χτυπήσει. Επιπλέον, υπάρχουν και κάμερες που σας δίνουν τη δυνατότητα να δείτε από αυτές μέσω internet, οπότε και θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ρίχνετε μια ματιά στην επιχείρηση σας και να βλέπετε ακριβώς τι συμβαίνει.

3: Γίνετε συνδρομητής σε μια εταιρεία security

Οι επιχειρήσεις security αποτελούν μια πολύ καλή λύση για την φύλαξη της βιομηχανίας σας όσο λείπετε και συμπληρώνουν με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα ρολά βιομηχανίας και τα άλλα συστήματα ασφαλείας σας. Μια καλή επιχείρηση του είδους θα κάνει συχνές περιπολίες στη περιοχή της επιχείρησης σας, διώχνοντας έτσι τους πιθανούς εισβολείς από τα πέριξ. Επιπλέον, αν τελικά κάποιος διαρρήκτης αποφασίσει να δοκιμάσει τη τύχη του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το περιπολικό της security θα φτάσει στον χώρο πολύ πιο πριν από την αστυνομία, η οποία όπως είπαμε και πριν είναι αποδυναμωμένη το καλοκαίρι. Προσοχή όμως, δεν είναι όλες οι security ίδιες οπότε θα πρέπει να κάνετε μια έρευνα αγοράς και να επιλέξετε την καλύτερη που αντέχει το πορτοφόλι σας.

4: Φροντίστε τον χώρο

Ένας χώρος που γενικά δείχνει εικόνα εγκατάλειψης είναι πολύ ελκυστικός για τους διαρρήκτες αφού στην ουσία δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του μάλλον δεν έχει επενδύσει ή δεν μπορεί να επενδύσει στην ασφάλεια του. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν κλείσετε για καλοκαίρι να φροντίσετε να ελέγξετε ότι δουλεύουν όλα τα εξωτερικά φώτα και γενικά να βάλετε όλο τον χώρο σε μια τάξη. Ακόμη και αν θα κλείσετε για όλο το καλοκαίρι, η επιχείρηση σας θα πρέπει να δείχνει ότι είναι έτοιμη να λειτουργήσει κανονικά την επόμενη μέρα.

6 συμβουλές για βιομηχανικά ρολά στις καλύτερες τιμές
Άρθρα

6 συμβουλές για βιομηχανικά ρολά στις καλύτερες τιμές

6 συμβουλές για να βρείτε βιομηχανικά ρολά στις καλύτερες τιμές

Τα βιομηχανικά ρολά ασφαλείας είναι ένα από τα πιο βασικά μέτρα για την ασφάλεια μιας μεγάλης επιχείρησης ή βιομηχανίας αφού παρέχουν προστασία όχι μόνο από τους κλέφτες αλλά και από τον καιρό και τα στοιχεία της φύσης γενικότερα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τα ρολά αυτού του τύπου είναι αρκετά πιο ακριβά από τα συμβατικά ρολά ασφαλείας καθώς αυτό συμβαίνει με όλα τα είδη και προϊόντα που προορίζονται για βιομηχανική χρήση. Το σχετικά υψηλό κόστος των συγκεκριμένων ρολών όμως είναι αυτό που κάνει αρκετούς ιδιοκτήτες να διστάζουν να τα τοποθετήσουν στις επιχειρήσεις τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

Εννοείται ότι δεδομένου ότι το οικονομικό κλίμα είναι πλέον πολύ ασταθές λόγω της οικονομικής κρίσης του Κορωναϊού και της γενικότερης ύφεσης που αναμένεται, η κάθε επένδυση πλέον απαιτεί πολύ προσεκτική μελέτη και σκέψη, ακόμη και αν πρόκειται για την ασφάλεια μιας επιχείρησης. Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να πετύχετε καλύτερες τιμές για βιομηχανικά ρολά ασφαλείας. Ας δούμε λοιπόν μερικά χρήσιμα tips.

1: Πληρώστε σε όσο το δυνατόν λιγότερες δόσεις

Το ξέρουμε ότι αυτή τη περίοδο είναι δύσκολο να δώσει κανείς πολλά χρήματα μαζεμένα, αλλά αν έχετε τη δυνατότητα αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε βιομηχανικά ρολά σε πολύ καλή τιμή. Ένας από τους πιο ισχυρούς «άγραφους» νόμους του εμπορίου είναι ότι η σύντομη πληρωμή φέρνει σημαντικές εκπτώσεις. Εννοείται ότι ο νόμος αυτός ισχύει και στα ρολά.

2: Κάντε σκληρά παζάρια

Μπορεί τα παζάρια να μην αρμόζουν σε κάποιον που είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης κι επιτυχημένης επιχείρησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ντροπή και στο τρέχων οικονομικό κλίμα να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα θελήσει να χάσει έναν πελάτη για μερικά ευρώ από το κέρδος του. Η εποχή είναι ιδανική παζάρια και σκληρές διαπραγματεύσεις, απλά να θυμάστε ότι θα πρέπει πάντα να κινείστε στα όρια της λογικής και φυσικά να μην προσβάλετε την επιχείρηση ρολών με υπερβολικά χαμηλές προσφορές. Μην κάνετε με άλλα λόγια στους άλλους αυτά που δεν θέλετε να γίνονται σε σας.

3: Διεκδικήστε περισσότερο value for money

Αν καταλήξετε σε μια τιμή ή αν η επιχείρηση που προσπαθεί να σας πουλήσει τα ρολά βιομηχανικά που σας ενδιαφέρουν δεν υποχωρεί και δεν δέχεται «παζάρια», μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να επιδιώξετε να κερδίσετε μεγαλύτερη αξία για τα χρήματα σας. Μπορείτε λοιπόν να ζητήσετε κάποια «αναβάθμιση» στο χρώμα ή το σχέδιο των ρολών χωρίς αλλαγή στη τιμή ή να επιδιώξετε να συμπεριληφθούν στη τιμή και υπηρεσίες όπως η συντήρηση και η επισκευή των ρολών.

4: Πάτε συστημένος

Εδώ έχουμε πάλι ένα από «τα πιο παλιά κόλπα της αγοράς». Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πετύχει κανείς καλές βιομηχανικά ρολά τιμές, είναι να πάει συστημένος σε κάποια επιχείρηση ρολών. Όπως ήδη θα ξέρετε, κανένας έμπορος δεν θέλει να προσβάλει κάποιον υφιστάμενο πελάτη του και να κινδυνεύσει να τον χάσει γι’ αυτό και είναι πιο διαλλακτικός με τους φίλους και τους γνωστούς που του στέλνει ο εν λόγω πελάτης.

5: Κάντε μια εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς

Κακά τα ψέματα, η εξοικονόμηση χρημάτων κατά την αγορά βιομηχανικών ρολών απαιτεί χρόνο και κόπο. Αν θέλετε λοιπόν να πετύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή, θα πρέπει να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς. Χρησιμοποιήστε το internet για να βρείτε τις επιχειρήσεις με βιομηχανικά ρολά στη περιοχή σας κι ελάτε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες. Ακούστε πολλές προσφορές για να καταλάβετε την αγορά και το που κυμαίνονται οι τιμές.

6: Κάντε μια μεγάλη αγορά

Αν χρειάζεστε αρκετά ρολά για την επιχείρηση σας και όχι μόνο ένα, καλό θα ήταν να τα αγοράσετε όλα μαζί. Θα είναι σαν να αγοράζετε «χονδρική», οπότε και είναι σίγουρο ότι θα σας γίνει κάποια καλύτερη τιμή ή ότι η επιχείρηση ρολών θα είναι πιο ανοικτή σε διαπραγματεύσεις.

Τι είναι & ποιες επιχειρήσεις χρειάζονται βιομηχανικά ρολλά
Άρθρα

Τι είναι & ποιες επιχειρήσεις χρειάζονται βιομηχανικά ρολλά

Βιομηχανικά Ρολά: Τι είναι & ποιες επιχειρήσεις τα χρειάζονται;

Τα ρολά ασφαλείας όπως όλοι γνωρίζουμε είναι απαραίτητα για κάθε επιχείρηση αφού στην ουσία αποτελούν ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και την ίδια την επιχείρηση. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας. Όπως θα έχετε σίγουρα δει υπάρχουν αρκετοί τύποι ρολών ασφαλείας, τους πιο συνηθισμένους τους βλέπουμε κάθε μέρα τόσο στα καταστήματα της γειτονιάς μας όσο και σε αυτά του εμπορικού κέντρου της περιοχής μας. Υπάρχουν όμως και ρολά που προορίζονται για συγκεκριμένου τύπου επιχειρήσεις και ως εκ τούτου δεν τα βλέπουμε και πολύ συχνά, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί να αγνοούν την ύπαρξη τους ή να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς κάνουν.

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί λοιπόν, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και βιομηχανικά ρολά. Τα ρολά αυτά, όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα τους, προορίζονται για μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες κι εδρεύουν σε βιομηχανικές ζώνες. Ας δούμε λοιπόν ποια βασικά πράγματα πρέπει να γνωρίζετε για τα βιομηχανικά ρολά για να καταλάβετε αν είναι τα κατάλληλα και για τη δική σας επιχείρηση.

Σε τι διαφέρουν τα βιομηχανικά ρολά από τα συμβατικά;

Τα βιομηχανικά ρολά κατασκευάζονται με κύριο χαρακτηριστικά την θωράκιση και τη χρηστικότητα. Τα συμβατικά ρολά συνήθως πρέπει να προσφέρουν και κάποια ορατότητα στο κατάστημα ή την επιχείρηση την οποία προστατεύουν, ενώ πολλά μοντέλα δίνουν και ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση. Επιπλέον, κατασκευάζονται από υλικά με σχετικά μικρό βάρος έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν εύκολα χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού μηχανισμού,

Τα ρολά για βιομηχανίες είναι πιο βαριά από τα συμβατικά γιατί πέρα από προστασία από τους κλέφτες, προσφέρουν και θερμομόνωση καθώς και προστασία από τα στοιχεία της φύσης όπως η βροχή και το χιόνι. Το μεγάλο τους βάρος κάνει τον έλεγχο τους σχετικά δύσκολο, οπότε και το άνοιγμα τους γίνεται είτε με κάποιον αυτόματο μηχανισμό, είτε με τη χρήση τροχαλίας. Με άλλα λόγια, τα βιομηχανικά ρολά ασφαλείας δεν μπορούν να κατεβούν και να σηκωθούν με το χέρι. Τέλος, είναι όλα κλειστού τύπου προκειμένου να προσφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη μόνωση.

Σε ποιες επιχειρήσεις θα τα συναντήσετε

Τα βιομηχανικά ρολά θα τα συναντήσετε, όπως είπαμε και παραπάνω, σε μεγάλες επιχειρήσεις, βιομηχανικής κλίμακας. Συνήθως τοποθετούνται σε αποθήκες ή σε πάρκινγκ και γκαράζ οχημάτων, φορτηγών κι εξοπλισμού για χωματουργικές κατασκευές και εργασίες. Ρολά βιομηχανικού τύπου μπορεί να παρατηρήσει κανείς σε επιχειρήσεις μεταφορών και logistics, σε αποθήκες εμπορευμάτων, σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων και γενικά σε επιχειρήσεις που έχουν αρκετά οχήματα στο δυναμικό τους, τα οποία και παρκάρουν σε ειδικά γκαράζ.

Μεγέθη και χρώματα

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των βιομηχανικών ρολών είναι το γεγονός ότι μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι η επιχείρηση που θα αναλάβει την πώληση και την επιχείρηση των ρολών αυτών θα φροντίσει να μελετήσει καλά τον χώρο του πελάτη  προκειμένου να μπορέσει να κατασκευάσει ρολά που θα ταιριάζουν ακριβώς στις ανάγκες του, όσο μικρές ή μεγάλες και να είναι αυτές. Όσον αφορά τον αισθητικό τομέα, μπορεί να μην είναι το μεγάλο ατού που έχουν στη διάθεση τους τα ρολά βιομηχανικά, αλλά πάντα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο αισθητικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να ταιριάζει όσο το δυνατόν καλύτερα με την επιχείρηση του πελάτη. Οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου προσφέρουν τα βιομηχανικά ρολά τους σε μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων για να επιλέξει ο κάθε πελάτης την καλύτερη λύση.

Είναι τα βιομηχανικά ρολά για την επιχείρηση μου;

Αν κύριο αντικείμενο της επιχείρησης σας ΔΕΝ είναι το λιανικό εμπόριο και η έδρα της βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της πόλης σας ή μακριά από το κύριο εμπορικό κέντρο, τότε τα βιομηχανικά ρολά είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για σας. Τα συμβατικά μπορεί να είναι φθηνότερα, αλλά δεν θα σας καλύψουν.

10 συμβουλές για να σωθεί το κατάστημά σου σε πυρκαγιά | Δ. Μενούνος
Άρθρα

10 συμβουλές που μπορεί να σώσουν το κατάστημά σου σε μια πυρκαγιά

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί σε μία επιχείρηση είναι μία πυρκαγιά. Η φωτιά είναι κάτι που σε γενικές γραμμές είναι ασταμάτητο και αδηφάγο και πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε μία επιχείρηση ή ακόμη και να την καταστρέψει τελείως. Εννοείται ότι η πιο σημαντική απώλεια που μπορεί να επιφέρει μία φωτιά είναι πάντα αυτή της ανθρώπινης ζωής. Αν λοιπόν θέλετε να προστατέψετε τόσο την επιχείρηση σας, όσο και τις ζωές όλων των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα σε αυτή, θα πρέπει να λάβετε τα ανάλογα μέτρα.

Ο νόμος αναγκάζει όλες τις επιχειρήσεις να λάβουν κάποια μέτρα πυροπροστασίας, ας δούμε λοιπόν και μερικές συμβουλές που μπορεί να σώσουν την επιχείρηση σας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

1: Τηρήστε πιστά τους νόμους και κανονισμούς πυρασφάλειας

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι νόμοι πυρασφάλειας είναι απλά ένα περιττό έξοδο, αφού πιστεύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεσπάσει μια φωτιά στην επιχείρηση τους. Συχνά λοιπόν βλέπουμε να χρησιμοποιούνται «πλάγια» μέσα για την απόκτηση σχετικών πιστοποιητικών ενώ ακόμη και πολλοί απλά προτιμούν να ρισκάρουν και να φάνε απλά το πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου. Οι παραπάνω συμπεριφορές μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές, να τηρείτε πιστά του νόμους πυρασφάλειας.

2: Οι πυροκουρτίνες σώζουν ζωές

Οι πυροκουρτίνες βοηθούν σημαντικά στον περιορισμό της φωτιάς αλλά και στην ανακοπή της πορείας του καπνού. Εννοείται ότι η τοποθέτηση τους πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης με ειδικούς για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές.

3: Να έχετε παντού πυροσβεστήρες

Εννοείται πως είναι πάντα καλό να προλάβετε μια φωτιά πριν καν ξεκινήσει ή θεριέψει. Φροντίστε λοιπόν να έχετε πυροσβεστήρες σε πολλά σημεία της επιχείρησης σας με ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία όπου είναι περισσότερο πιθανό να ξεκινήσει μία πυρκαγιά (όπως για παράδειγμα ένα κουζινάκι). Δεν είναι ανάγκη να είναι τεράστιοι, αρκεί να υπάρχουν και να είναι παντού.

4: Τοποθετήστε αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης

Το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης είναι σίγουρα μια αρκετά μεγάλη επένδυση, αλλά μπορεί κυριολεκτικά να σώσει την επιχείρηση σας. Αν λοιπόν η επιχείρηση σας είναι μεγάλη ή έχει ιδιαίτερα ακριβά προϊόντα ή κι εξοπλισμό, καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα καλό σύστημα πυρόσβεσης.

5: Να ελέγχετε συχνά το πυροσβεστικό υλικό

Δεν αρκεί να έχετε πυροσβεστήρες στον χώρο σας ή κάποιο σύστημα πυρόσβεσης. Θα πρέπει να ελέγχετε και συχνά ότι όλα τα μέσα πυρόσβεσης – από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο – είναι σε λειτουργική κατάσταση. Για παράδειγμα, οι πυροσβεστήρες έχουν ημερομηνία λήξης, οπότε και θα πρέπει να ελέγχετε συχνά ότι αυτή δεν πλησιάζει ή δεν έχει περάσει.

6: Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας στη χρήση πυροσβεστικών μέσων

Οι πυροσβεστήρες και όλα τα πυροσβεστικά μέσα έχουν πάνω τους σαφείς και απλές οδηγίες χρήσης, θα μπορέσετε όμως να τις διαβάσετε μέσα στον πανικό μίας φωτιάς; Καλό είναι λοιπόν να ξέρετε τόσο εσείς οι ίδιοι όσο και το προσωπικό σας πως δουλεύουν όλα τα πυροσβεστικά είδη της επιχείρησης σας, ώστε να δράσετε σχεδόν «αυτόματα» αν και όταν χρειαστεί.

7: Να έχετε σχέδιο εξόδου

Συμπληρώνοντας την παραπάνω συμβουλή, να πούμε ότι καλό είναι να έχετε και κάποιο σχέδιο δράσης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Όλοι όσοι βρίσκονται στην επιχείρηση θα πρέπει να ξέρουν τι να κάνουν και που να πάνε αν ξεσπάσει φωτιά στη βάρδια τους. Καλό θα ήταν να κάνατε και μερικές ασκήσεις ετοιμότητας.

8: Τοποθετήστε πυράντοχα ρολά

Τα πυράντοχα ρολά δρουν με παρόμοιο τρόπο με τις πυροκουρτίνες, αλλά προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία όσον αφορά την εξάπλωση της φωτιάς. Αν η επιχείρηση σας έχει πολλά εύφλεκτα υλικά, η επιλογή τους είναι επιβεβλημένη.

9: Τοποθετήστε συστήματα πυρανίχνευσης

Μια φωτιά μπορεί να ξεσπάσει με τρόπο ύπουλο σε κάποιο χώρο που δεν υπάρχει κανείς, με αποτέλεσμα να μην γίνει άμεσα αντιληπτή. Ένα σύστημα πυρανίχνευσης θα σας ειδοποιήσει αμέσως για την ύπαρξη φωτιάς, δίνοντας σας πολύτιμο χρόνο για να αντιδράσετε.

10: Κάντε ασφάλεια πυρός

Τέλος, καλό είναι «να φυλάμε τα ρούχα μας για να έχουμε τα μισά». Μία ασφάλεια πυρός είναι πάντα μία καλή επένδυση, αφού θα σας καλύψει τις οικονομικές ζημιές μιας πυρκαγιάς στην επιχείρηση σας.

5 λάθη που γίνονται με τα ρολά ασφαλείας καταστημάτων | Δ. Μενούνος
Άρθρα

5 λάθη που κάνουν όσοι έχουν ρολά ασφαλείας

Τα ρολά ασφαλείας είναι απαραίτητα για όσους έχουν κατάστημα ή κάποια άλλη επιχείρηση αφού είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας και προστασίας που έχει στη διάθεση του ο ιδιοκτήτης. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η τοποθέτηση και ύπαρξη τους αρκούν για τη θωράκιση του χώρου. Αν δεν χρησιμοποιείτε σωστά τα ρολά σας, ενδέχεται να μετριάσετε ή ακόμη και να εκμηδενίσετε την αποτελεσματικότητα τους και εν αγνοία σας να αφήσετε την επιχείρηση σας ανοχύρωτη.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά ακόμη και με ένα τόσο απλό μέτρο ασφαλείας, όπως τα ρολά καταστημάτων, γίνονται λάθη κατά τη χρήση του και μάλιστα κάποια από αυτά είναι και πάρα πολύ κοινά. Ας δούμε λοιπόν τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν όσοι έχουν ρολά ασφαλείας, για να μην τα κάνετε κι εσείς ή για να σταματήσετε να τα κάνετε!

1: «Τσιγκουνιά» στις κλειδαριές

Όλοι ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και αβέβαιοι, οπότε και είναι λογικό οι επιχειρηματίες να προσπαθούν να εξοικονομούν χρήματα από όπου μπορούν. Η ασφάλεια ωστόσο είναι ένας τομέας στον οποίο απλά δεν χωράνε τσιγκουνιές: όσο περισσότερα ξοδέψει κάποιος για την ασφάλεια της επιχείρησης του, τόσο πιο ήσυχα θα μπορεί να κοιμάται. Η κλειδαριά είναι ίσως το πιο σημαντικό «μέρος» ενός συστήματος ρολών καταστημάτων. Αν ένας κλέφτης καταφέρει να παραβιάσει εύκολα τη κλειδαριά, θα μπορέσει απλά να σηκώσει τα ρολά και να μπει σαν κύριος. Καλό είναι λοιπόν να ξοδέψετε όσο το δυνατόν περισσότερα στη κλειδαριά και να αγοράσετε την καλύτερη που θα σας προσφερθεί.

2: Έλλειψη συντήρησης

Είναι αλήθεια ότι τα ρολά είναι απίστευτα απλά στη λειτουργία τους, ειδικά αν είναι χειροκίνητα. Ακόμη κι ένα πολύ απλό σύστημα, μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα τα οποία και είναι πιθανόν να επηρεάσουν σημαντικά τη λειτουργία του. Τα ρολά χρειάζονται κάποια φροντίδα και λίγη εύκολη συντήρηση, η οποία μάλιστα μπορεί να γίνει και από κάποιον μη ειδικό. Είναι σίγουρο ότι θα ενημερωθείτε σχετικά με την συντήρηση των ρολών σας όταν θα τα αγοράσετε. Μην αγνοήσετε τις οδηγίες που θα σας δοθούν και μην αμελήσετε την τακτική συντήρηση.

3: Αυτοσχέδιες επισκευές

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα ρολά ασφαλείας για καταστήματα είναι πολύ απλά στη λειτουργία, αλλά μπορούν να χαλάσουν. Τα καλά νέα είναι ότι τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσουν είναι συνήθως πολύ απλά κι εύκολο να επιλυθούν. Αυτό κάνει όμως πολλούς να σκεφτούν ότι μπορούν να αναλάβουν οι ίδιοι μόνοι τους την επισκευή των ρολών τους, ειδικά αν νομίζουν ότι «πιάνουν τα χέρια τους». Οι αυτοσχέδιες επισκευές συχνά κάνουν ένα απλό πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο και τις περισσότερες φορές προσφέρουν μία προσωρινή μόνο λύση. Αν τα ρολά σας πάθουν κάτι, μην προσπαθήσετε να το λύσετε μόνοι σας, όσο απλό και να φαίνεται το πρόβλημα. Καλέστε αμέσως έναν επαγγελματία.

4: Λάθος επιλογή ρολού

Δεν είναι λίγοι αυτοί που απλά επιλέγουν τον λάθος τύπο ρολού για την επιχείρηση τους, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και την ασφάλεια τους, αλλά και την ίδια τη λειτουργία της επιχείρησης. Η επιλογή ρολών είναι ένα ζήτημα που είναι πολύ πιο πολύπλοκο απ’ ότι φαντάζεστε, καλό είναι λοιπόν να μην την κάνουμε μόνοι μας αλλά πάντα με τη καθοδήγηση κάποιου ειδικού, με τον οποίο και πρέπει να συνεργαστούμε απόλυτα.

5: Μη τοποθέτηση άλλων μέτρων ασφαλείας

Οι συναγερμοί και οι κάμερες είναι σαφώς λιγότερο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας απ’ ότι τα ρολά καταστημάτων. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και τελείως άχρηστα ή περιττά για όσους έχουν ρολά ασφαλείας. Τα ρολά προσφέρουν πολύ μεγάλη προστασία, αλλά η παρουσία ενός συναγερμού ή μιας κάμερας θα κάνει έναν κλέφτη να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές πριν προσπαθήσει να κάνει μία διάρρηξη. Όσο περισσότερα τα μέτρα ασφαλείας σε έναν χώρο, τόσο λιγότερο «επιθυμητός» είναι ο εν λόγω χώρος για τους κλέφτες. Αν μπορείτε λοιπόν, επενδύστε και σε συμπληρωματικά μέτρα ασφαλείας για τα ρολά σας.

Γιατί να επιλέξω εμπόδια δρόμου & βυθιζόμενες μπάρες | Δ. Μενούνος
Άρθρα

Εμπόδια Δρόμου και Βυθιζόμενες Μπάρες στο σπίτι και την επιχείρηση

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές επιχειρήσεις που έχουν εγκαταστάσεις σε μεγάλη εδαφική έκταση, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις τύπου resorts, εμπορικά κέντρα αλλά και συγκροτήματα κατοικιών και παρκινγκ, είναι η είσοδος ανεπιθύμητων οχημάτων στον χώρο. Όταν λέμε ανεπιθύμητα οχήματα εννοούμε φυσικά αυτά που δεν ανήκουν σε πελάτες ή σε προσωπικό και γενικότερα στους ανθρώπους που πρέπει και μπορούν να βρίσκονται σε ένα μέρος, είτε αυτό είναι επιχείρηση είτε τόπος κατοικίας.

Ο πιο συνηθισμένος και απλός τρόπος με τον οποίο μπορεί να μπλοκάρει κάποιος την είσοδο σε κάποιο αυτοκίνητο ή άλλο όχημα είναι φυσικά η μπάρα. Τις μπάρες αυτές τις συναντάμε κυρίως σε διόδια και πάρκινγκ. Το πρόβλημα με τις μπάρες ελέγχου όμως είναι ότι πιάνουν αρκετό χώρο ενώ δεν προσφέρουν και μεγάλη ασφάλεια, αφού οι περισσότερες δεν είναι συμπαγείς. Αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος τους είναι πιο πολύ «συμβολικός» καθώς αν τις ακουμπήσει κάποιο αυτοκίνητο τότε είτε απλά θα ανοίξουν, είτε θα διπλώσουν κάπως για να μην του προξενήσουν ζημιά.

Αν λοιπόν κάποιος έχει επιχείρηση ή σπίτι και θέλει έναν πιο καλαίσθητο αλλά και πιο αποτελεσματικό τρόπο για να ελέγξει την είσοδο και την κίνηση οχημάτων στον χώρο, οι μπάρες σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότεροι στρέφονται προς τις βυθιζόμενες μπάρες και τα εμπόδια δρόμου. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά αυτά τα είδη ασφαλείας για να δείτε κι εσείς αν ταιριάζουν σε σας.

Εμπόδια δρόμου

Τα εμπόδια δρόμου είναι οριζόντιες κατασκευές από γαλβανισμένο μέταλλο οι οποίες τοποθετούνται μέσα στο έδαφος, έτσι ώστε να μην φαίνονται καθόλου όταν δεν είναι σε χρήση, οπότε και δεν επηρεάζεται η γενικότερη αισθητική του χώρου. Όταν να εμπόδια ενεργοποιούνται, ένας ειδικός υδραυλικός μηχανισμός τα κάνει να σηκωθούν από το έδαφος. Η κατασκευή είναι τριγωνική και η κάθετη πλευρά του τριγώνου είναι αυτή που «κοιτάει» προς το αυτοκίνητο. Φανταστείτε λοιπόν μία ράμπα, αλλά από την ανάποδη.

Δεδομένου ότι όπως είπαμε και παραπάνω το αυτοκίνητο βρίσκεται αντιμέτωπο με μία ανάποδη ράμπα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μπροστά του ένα εμπόδιο το οποίο απλά δεν μπορεί να ξεπεράσει. Το ύψος του εμποδίου δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ ψηλό, αφού αρκεί απλά να μην μπορεί να το «καβαλήσει» το λάστιχο του αυτοκινήτου για να εμποδιστεί η πορεία του. Εννοείται ότι η πλευρά που αποτελεί το εμπόδιο για το όχημα έχει έντονη σήμανση αλλά και φώτα ή ανακλαστήρες για να είναι ορατή στους οδηγούς ακόμη και τη νύχτα.

Βυθιζόμενες μπάρες ελέγχου

Οι βυθιζόμενες μπάρες ελέγχου μοιάζουν αρκετά στον τρόπο λειτουργίας με τα εμπόδια δρόμου, αλλά έχουν και κάποιες σημαντικές διαφορές. Πρόκειται κι εδώ για κατασκευές οι οποίες τοποθετούνται κάτω από το έδαφος και δουλεύουν με υδραυλικούς μηχανισμούς. Η κύρια διαφορά είναι το σχήμα. Οι μπάρες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που βλέπουμε στα πάρκινγκ. Στην ουσία είναι μικρές κυλινδρικές κολώνες οι οποίες βγαίνουν από το έδαφος κι εμποδίζουν τη κίνηση των αυτοκινήτων.

Οι κολώνες αυτές είναι συμπαγείς και δεδομένου ότι τοποθετούνται μέσα στο έδαφος, είναι αδύνατον να στραβώσουν ή να μετακινηθούν αν τις σπρώξει κάποιο αυτοκίνητο. Με άλλα λόγια, προσφέρουν πάρα πολύ μεγάλη προστασία. Οι βυθιζόμενες μπάρες όπως και τα εμπόδια δρόμου είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να είναι ορατές ακόμη και τη νύχτα ή αν η ορατότητα είναι γενικά χαμηλή. Δεδομένου ότι συνήθως το ύψος τους είναι μεγαλύτερο από αυτό των εμποδίων δρόμου, θα πρέπει να φαίνεται η θέση τους ακόμη και όταν δεν είναι ενεργοποιημένες, γιατί αν ένα χαμηλό αυτοκίνητο παρκάρει από πάνω τους, είναι πολύ πιθανό να πάθει ζημιά όταν σηκωθούν. Γι’ αυτό το λόγο τα περισσότερα συστήματα του είδους έχουν ειδικούς μηχανισμούς που αποτρέπουν την ενεργοποίηση αν συναντηθεί εμπόδιο κατά τη διαδικασία.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν αυτά είναι τα δύο συστήματα που μπορούν να αντικαταστήσουν τις κοινές μπάρες. Αν μιλήσετε με μία επιχείρηση του κλάδου, είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσουν και αυτοί να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για το σπίτι ή την επιχείρηση σας.

giati-na-min-agorasete-ftina-rola-asfaleias-gkarazoporta
Άρθρα

Γιατί το φθηνό προϊόν Ρολού Ασφαλείας ή Γκαραζόπορτας τελικά είναι ακριβό

Είναι λογικό η τιμή κατά κανόνα να αντικατοπτρίζει την Ποιότητα

Δεν είναι λίγες οι φορές, που αναζητάμε το πιο φτηνό προϊόν για να το αγοράσουμε. Επικεντρωνόμαστε συχνά στην οικονομικότερη επιλογή, αδιαφορώντας πρακτικά για οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό.

Υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με τα φθηνά και τα ακριβά αγαθά και τις φθηνές και τις ακριβές τιμές στις υπηρεσίες. Σε ότι αφορά τα υλικά αγαθά είναι πιο εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι αν αγοράσει ένα πολύ φθηνό προϊόν, τότε θα χρειαστεί σύντομα να το αντικαταστήσει. Ενώ αν αγοράσει ένα σχετικά ακριβό και καλής ποιότητας προϊόν αυτό θα διαρκέσει περισσότερο και επομένως σε βάθος χρόνου, βάσει της χρήσης που θα έχει κάνει θα του έχει κοστίσει συνολικά φθηνότερα.

Ένα προϊόν για να είναι οικονομικό θα πρέπει να:

  • Αποτελείται από φθηνά υλικά, πολλές φορές και ακατάλληλα υλικά
  • Για την κατασκευή του να μην απαιτήθηκαν πολλές εργατοώρες.
  • Το προϊόν αυτό να είναι ακατάλληλο για την χώρο που εγκαταστάθηκε.
  • Χρησιμοποιούνται μη αξιόπιστοι μηχανισμοί
  • Παρέχουν μειωμένη ασφάλεια.
  • Τοποθετούνται από μη ειδικευμένους τεχνικούς .
  • Δεν υπάρχει επάρκεια ανταλλακτικών άρα σε βλάβη θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση .

Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες όταν κάποιος κυνηγάει τη χαμηλότερη τιμή, εκείνος που θα του την προσφέρει, δύσκολα είναι σε θέση να παρέχει υψηλή ποιότητα, υπηρεσία και υποστήριξη. Έτσι, μολονότι η αρχή της συνεργασίας φαίνεται να είναι χαμηλού κόστους, μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο.  Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η ανθρώπινη διαίσθηση που αποτελεί και το τελειότερο εργαλείο που διαθέτει ο άνθρωπος. Εάν ο άνθρωπος που είναι απέναντι σου σε εμπνέει, σου αποπνέει εμπιστοσύνη, τα έργα που έχει κάνει ήδη σε ικανοποιούν και το πάθος του για αυτό που κάνει σε κινητοποιεί τότε έχετε βρει ένα σωστό επαγγελματία.

Σπάνια, λοιπόν, φαίνεται από την αρχή το κρυμμένο κόστος της φθηνής λύσης. Και, ενώ μοιάζει σαν εξαιρετική ευκαιρία, σε βάθος χρόνου κοστίζει πολύ.

Και να θυμάστε πάντα σε κάθε σας αγορά, όταν αγοράζεις κάτι φθηνό , η μοναδική φορά που χαίρεστε είναι όταν το πληρώνεται, για το υπόλοιπο διάστημα μετανιώνετε για την επιλογή σας .

menoume-spiti-kai-prostastia-katasthmatos
Άρθρα

Μένουμε Σπίτι: Ωραία, το κατάστημα σου είναι ασφαλισμένο;

Το Μάρτιο η χώρα μας μαζί με όλη την Ευρώπη μπήκε σε μία μεγάλη περιπέτεια από την οποία και κανείς δεν ξέρει πότε θα καταφέρει να ξαναβγεί. Μιλάμε φυσικά για τον περίφημο κορονοϊό Covid-19 ο οποίος εν μία νυκτί που λένε κατάφερε να αλλάξει τη καθημερινότητα μας. Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα είναι φαινομενικά απλός: μένουμε σπίτι. Για να επιτευχθεί αυτό, έχουν κλείσει πολλές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, πράγμα που φυσικά έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες αλλά δημιουργεί και άλλους πονοκεφάλους στους ιδιοκτήτες των εν λόγω επιχειρήσεων,

Πέρα λοιπόν από τον χαμένο τζίρο, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έχουν άλλον ένα σοβαρό «πονοκέφαλο»: την ασφάλεια. Το να έχεις κλειστό το κατάστημα σου για εβδομάδες, ίσως και μήνες σε μία περίοδο καραντίνας, κατά την οποία η κίνηση περαστικών αλλά και αστυνομικών είναι περιορισμένη, είναι κάτι αρκετά επικίνδυνο αφού οι παραπάνω συνθήκες είναι και ιδανικές για τη δράση των κλεφτών. Τι μπορεί να κάνει λοιπόν κανείς για να βεβαιωθεί ότι η επιχείρηση του θα είναι ασφαλής; Ας δούμε κάποια βασικά πράγματα.

Βάλτε ρολά ασφαλείας

Είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα καταστήματα έχουν ρολά ασφαλείας, αφού αποτελούν και το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας, δεδομένου ότι δημιουργούν ένα τείχος ανάμεσα στον κλέφτη και το κατάστημα. Είναι το μόνο μέσο ασφαλείας που κρατάει έξω από τον χώρο τον κλέφτη με τρόπο «χειροπιαστό» και όχι ψυχολογικό. Αν λοιπόν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχετε ρολλά για καταστήματα στο κατάστημα σας για την ασφάλειά του, τώρα ήρθε η ώρα να βάλετε. Όσο κεντρική και να είναι η τοποθεσία του, σε μία πόλη – φάντασμα κανένα κατάστημα δεν είναι ασφαλές από μόνο του.

Ελέγξτε τα ρολά ασφαλείας σας

Αν έχετε ρολά ασφαλείας, καλό θα ήταν να τα ελέγξετε καλά. Δείτε ότι οι μηχανισμοί τους είναι σε καλή κατάσταση και βεβαιωθείτε ότι οι κλειδαριές σας είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικές και με τη μεγαλύτερη δυνατή πιστοποίηση ασφαλείας. Κάθε φορά που επισκέπτεστε το κατάστημα σας ελέγξτε δύο και τρεις φορές όλες τις κλειδαριές. Αν αντιληφθείτε έστω και το παραμικρό πρόβλημα ή κάτι ασυνήθιστο με τα ρολά σας, επικοινωνήστε αμέσως με κάποιο τεχνικό.

Τοποθετήστε έναν συναγερμό που να σας ειδοποιεί στο τηλέφωνο

Ο συναγερμός είναι ένα μέσο ασφαλείας που δρα κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο αφού η παρουσία του συνήθως αποτρέπει την είσοδο σε ερασιτέχνες κλέφτες. Επιπλέον, είναι σίγουρο ότι ο ήχος του, ο οποίος σηκώνει τη γειτονιά στο πόδι, θα κάνει την παραμονή των κλεφτών που θα τολμήσουν να παραβιάσουν τον χώρο πολύ σύντομη. Αν λοιπόν έχετε συναγερμό, φροντίστε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα που θα σας ειδοποιεί με κλήση στο τηλέφωνο σας σε περίπτωση που χτυπήσει. Έτσι θα μπορέσετε αμέσως να καλέσετε την Αστυνομία. Αν δεν έχετε, εννοείται ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να βάλετε.

Μία webcam μπορεί να σας βοηθήσει

Αν θέλετε να βλέπετε τι συμβαίνει στο κατάστημα σας όσο λείπετε, μία web cam είναι η καλύτερη λύση, δεδομένου πάντα ότι υπάρχει internet στον χώρο. Οι κάμερες αυτές είναι μικρές και διακριτικές και μπορούν να σας δείχνουν συνεχώς μία εικόνα του καταστήματος σας τόσο στον υπολογιστή όσο και στο τηλέφωνο σας. Αξίζει να σημειωθεί και ότι κάποια μοντέλα έχουν και τη δυνατότητα να γυρίσουν για να δείτε όλο τον χώρο. Εννοείται ότι αν δείτε κάτι περίεργο θα πρέπει να αναλάβετε δράση.

Αδειάστε τις βιτρίνες

Η βιτρίνα είναι ένας πολύ εύκολος στόχος για έναν κλέφτη αφού μπορεί απλά να σπάσει λίγο το τζάμι και να αρπάξει ότι μπορεί από τη τρύπα. Καλό είναι λοιπόν σε μία τέτοια περίοδο το κατάστημα σας να μη δίνει και πολύ στόχο. Αν λοιπόν έχετε στη βιτρίνα σας πράγματα ακριβά και μικρά σε μέγεθος – όπως ας πούμε κινητά τηλέφωνα, tablet και laptop – καλό θα ήταν να τα αφαιρέσετε και να τα αποθηκεύσετε κάπου αλλού μέχρι να περάσει η καραντίνα. Έτσι κι αλλιώς δεν κυκλοφορεί κανείς στον δρόμο για να δει τη βιτρίνα σας…