ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Άρθρα

Πως να προστατέψετε τη βιομηχανία σας αυτό το καλοκαίρι
Άρθρα

Πως να προστατέψετε τη βιομηχανία σας αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι μας έχουμε ανάγκη να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε τη δουλειά και την ασφάλεια του χώρου της επιχείρησής μας για όσο καιρό θα λείπουμε. Φυσικά όσο μεγαλύτερος ο χώρος της επιχείρησης τόσο περισσότερα πράγματα πρέπει να σκεφτούμε και να ρυθμίσουμε για να είναι ασφαλής και αυτό το ξέρουν καλά οι άνθρωποι που είναι ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων και βιομηχανιών.

Ο λόγος που οι παραπάνω άνθρωποι δεν μπορούν να χαλαρώσουν το καλοκαίρι είναι σχετικά απλός: δεδομένης της έλλειψης κόσμου από τις πόλεις αλλά και λόγω του ότι τα αστυνομικά τμήματα υπολειτουργούν αφού πολλοί αστυνομικοί λείπουν σε άδεια, το καλοκαίρι είναι η εποχή του χρόνου κατά την οποία η εγκληματικότητα ανεβαίνει κατακόρυφα. Οι ιδιοκτήτες βιομηχανιών λοιπόν φοβούνται ότι μπορεί να υποστούν μεγάλες οικονομικές ζημιές από μια διάρρηξη στην επιχείρηση τους.

Ας δούμε πως μπορείτε να προστατέψετε την βιομηχανία σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για να μπορέσετε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς έγνοιες και ανησυχίες.

1: Τοποθετήστε βιομηχανικά ρολά

Τα εν λόγω ρολά είναι προφανώς ειδικά σχεδιασμένα ρολλά για βιομηχανίες. Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά σε σχέση με τα ρολά που βλέπουμε στα καταστήματα της γειτονιάς είναι το γεγονός ότι τα ρολά για βιομηχανίες είναι πιο βαριά επειδή παρέχουν και θερμομόνωση και είναι αποκλειστικά κλειστού τύπου για να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Στην ουσία δημιουργούν ένα σχεδόν αδιαπέραστο τείχος από αλουμίνιο και χάλυβα το οποίο και κρατά τους κλέφτες έξω από την επιχείρηση σας. Με απλά λόγια, καμία βιομηχανία δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλής αν δεν έχει τοποθετημένα ρολά για βιομηχανίες.

2: Τοποθετήστε ένα καλό σύστημα ασφαλείας

Μπορεί τα βιομηχανικά ρολά ασφαλείας να παρέχουν πολύ μεγάλη ασφάλεια σε μια βιομηχανία, αλλά εννοείται ότι η ασφάλεια αυτή μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά με ένα καλό σύστημα ασφαλείας. Το σύστημα αυτό μπορεί να περιλαμβάνει έναν καλό συναγερμό και κάμερες παρακολούθησης και καταγραφής. Τα συστήματα αυτά μπορεί να μην κρατούν τον κλέφτη έξω από την επιχείρηση με απτό τρόπο, αλλά η παρουσία τους αρκεί για να κάνει τους περισσότερους υποψήφιους διαρρήκτες να μην δοκιμάσουν να εισέλθουν σε κάποιο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά τον συναγερμό, η καλύτερη λύση θα ήταν να πάρετε ένα μοντέλο το οποίο θα μπορεί να σας ειδοποιεί τηλεφωνικώς ή με SMS σε περίπτωση που χτυπήσει. Επιπλέον, υπάρχουν και κάμερες που σας δίνουν τη δυνατότητα να δείτε από αυτές μέσω internet, οπότε και θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ρίχνετε μια ματιά στην επιχείρηση σας και να βλέπετε ακριβώς τι συμβαίνει.

3: Γίνετε συνδρομητής σε μια εταιρεία security

Οι επιχειρήσεις security αποτελούν μια πολύ καλή λύση για την φύλαξη της βιομηχανίας σας όσο λείπετε και συμπληρώνουν με τον πλέον ιδανικό τρόπο τα ρολά βιομηχανίας και τα άλλα συστήματα ασφαλείας σας. Μια καλή επιχείρηση του είδους θα κάνει συχνές περιπολίες στη περιοχή της επιχείρησης σας, διώχνοντας έτσι τους πιθανούς εισβολείς από τα πέριξ. Επιπλέον, αν τελικά κάποιος διαρρήκτης αποφασίσει να δοκιμάσει τη τύχη του, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το περιπολικό της security θα φτάσει στον χώρο πολύ πιο πριν από την αστυνομία, η οποία όπως είπαμε και πριν είναι αποδυναμωμένη το καλοκαίρι. Προσοχή όμως, δεν είναι όλες οι security ίδιες οπότε θα πρέπει να κάνετε μια έρευνα αγοράς και να επιλέξετε την καλύτερη που αντέχει το πορτοφόλι σας.

4: Φροντίστε τον χώρο

Ένας χώρος που γενικά δείχνει εικόνα εγκατάλειψης είναι πολύ ελκυστικός για τους διαρρήκτες αφού στην ουσία δείχνει ότι ο ιδιοκτήτης του μάλλον δεν έχει επενδύσει ή δεν μπορεί να επενδύσει στην ασφάλεια του. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν κλείσετε για καλοκαίρι να φροντίσετε να ελέγξετε ότι δουλεύουν όλα τα εξωτερικά φώτα και γενικά να βάλετε όλο τον χώρο σε μια τάξη. Ακόμη και αν θα κλείσετε για όλο το καλοκαίρι, η επιχείρηση σας θα πρέπει να δείχνει ότι είναι έτοιμη να λειτουργήσει κανονικά την επόμενη μέρα.

6 συμβουλές για βιομηχανικά ρολά στις καλύτερες τιμές
Άρθρα

6 συμβουλές για βιομηχανικά ρολά στις καλύτερες τιμές

6 συμβουλές για να βρείτε βιομηχανικά ρολά στις καλύτερες τιμές

Τα βιομηχανικά ρολά ασφαλείας είναι ένα από τα πιο βασικά μέτρα για την ασφάλεια μιας μεγάλης επιχείρησης ή βιομηχανίας αφού παρέχουν προστασία όχι μόνο από τους κλέφτες αλλά και από τον καιρό και τα στοιχεία της φύσης γενικότερα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τα ρολά αυτού του τύπου είναι αρκετά πιο ακριβά από τα συμβατικά ρολά ασφαλείας καθώς αυτό συμβαίνει με όλα τα είδη και προϊόντα που προορίζονται για βιομηχανική χρήση. Το σχετικά υψηλό κόστος των συγκεκριμένων ρολών όμως είναι αυτό που κάνει αρκετούς ιδιοκτήτες να διστάζουν να τα τοποθετήσουν στις επιχειρήσεις τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

Εννοείται ότι δεδομένου ότι το οικονομικό κλίμα είναι πλέον πολύ ασταθές λόγω της οικονομικής κρίσης του Κορωναϊού και της γενικότερης ύφεσης που αναμένεται, η κάθε επένδυση πλέον απαιτεί πολύ προσεκτική μελέτη και σκέψη, ακόμη και αν πρόκειται για την ασφάλεια μιας επιχείρησης. Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να πετύχετε καλύτερες τιμές για βιομηχανικά ρολά ασφαλείας. Ας δούμε λοιπόν μερικά χρήσιμα tips.

1: Πληρώστε σε όσο το δυνατόν λιγότερες δόσεις

Το ξέρουμε ότι αυτή τη περίοδο είναι δύσκολο να δώσει κανείς πολλά χρήματα μαζεμένα, αλλά αν έχετε τη δυνατότητα αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε βιομηχανικά ρολά σε πολύ καλή τιμή. Ένας από τους πιο ισχυρούς «άγραφους» νόμους του εμπορίου είναι ότι η σύντομη πληρωμή φέρνει σημαντικές εκπτώσεις. Εννοείται ότι ο νόμος αυτός ισχύει και στα ρολά.

2: Κάντε σκληρά παζάρια

Μπορεί τα παζάρια να μην αρμόζουν σε κάποιον που είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης κι επιτυχημένης επιχείρησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ντροπή και στο τρέχων οικονομικό κλίμα να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα θελήσει να χάσει έναν πελάτη για μερικά ευρώ από το κέρδος του. Η εποχή είναι ιδανική παζάρια και σκληρές διαπραγματεύσεις, απλά να θυμάστε ότι θα πρέπει πάντα να κινείστε στα όρια της λογικής και φυσικά να μην προσβάλετε την επιχείρηση ρολών με υπερβολικά χαμηλές προσφορές. Μην κάνετε με άλλα λόγια στους άλλους αυτά που δεν θέλετε να γίνονται σε σας.

3: Διεκδικήστε περισσότερο value for money

Αν καταλήξετε σε μια τιμή ή αν η επιχείρηση που προσπαθεί να σας πουλήσει τα ρολά βιομηχανικά που σας ενδιαφέρουν δεν υποχωρεί και δεν δέχεται «παζάρια», μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να επιδιώξετε να κερδίσετε μεγαλύτερη αξία για τα χρήματα σας. Μπορείτε λοιπόν να ζητήσετε κάποια «αναβάθμιση» στο χρώμα ή το σχέδιο των ρολών χωρίς αλλαγή στη τιμή ή να επιδιώξετε να συμπεριληφθούν στη τιμή και υπηρεσίες όπως η συντήρηση και η επισκευή των ρολών.

4: Πάτε συστημένος

Εδώ έχουμε πάλι ένα από «τα πιο παλιά κόλπα της αγοράς». Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πετύχει κανείς καλές βιομηχανικά ρολά τιμές, είναι να πάει συστημένος σε κάποια επιχείρηση ρολών. Όπως ήδη θα ξέρετε, κανένας έμπορος δεν θέλει να προσβάλει κάποιον υφιστάμενο πελάτη του και να κινδυνεύσει να τον χάσει γι’ αυτό και είναι πιο διαλλακτικός με τους φίλους και τους γνωστούς που του στέλνει ο εν λόγω πελάτης.

5: Κάντε μια εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς

Κακά τα ψέματα, η εξοικονόμηση χρημάτων κατά την αγορά βιομηχανικών ρολών απαιτεί χρόνο και κόπο. Αν θέλετε λοιπόν να πετύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή, θα πρέπει να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς. Χρησιμοποιήστε το internet για να βρείτε τις επιχειρήσεις με βιομηχανικά ρολά στη περιοχή σας κι ελάτε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες. Ακούστε πολλές προσφορές για να καταλάβετε την αγορά και το που κυμαίνονται οι τιμές.

6: Κάντε μια μεγάλη αγορά

Αν χρειάζεστε αρκετά ρολά για την επιχείρηση σας και όχι μόνο ένα, καλό θα ήταν να τα αγοράσετε όλα μαζί. Θα είναι σαν να αγοράζετε «χονδρική», οπότε και είναι σίγουρο ότι θα σας γίνει κάποια καλύτερη τιμή ή ότι η επιχείρηση ρολών θα είναι πιο ανοικτή σε διαπραγματεύσεις.

Τι είναι & ποιες επιχειρήσεις χρειάζονται βιομηχανικά ρολλά
Άρθρα

Τι είναι & ποιες επιχειρήσεις χρειάζονται βιομηχανικά ρολλά

Βιομηχανικά Ρολά: Τι είναι & ποιες επιχειρήσεις τα χρειάζονται;

Τα ρολά ασφαλείας όπως όλοι γνωρίζουμε είναι απαραίτητα για κάθε επιχείρηση αφού στην ουσία αποτελούν ένα φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στον κλέφτη και την ίδια την επιχείρηση. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας. Όπως θα έχετε σίγουρα δει υπάρχουν αρκετοί τύποι ρολών ασφαλείας, τους πιο συνηθισμένους τους βλέπουμε κάθε μέρα τόσο στα καταστήματα της γειτονιάς μας όσο και σε αυτά του εμπορικού κέντρου της περιοχής μας. Υπάρχουν όμως και ρολά που προορίζονται για συγκεκριμένου τύπου επιχειρήσεις και ως εκ τούτου δεν τα βλέπουμε και πολύ συχνά, πράγμα που έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί να αγνοούν την ύπαρξη τους ή να μην καταλαβαίνουν τι ακριβώς κάνουν.

Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί λοιπόν, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν και βιομηχανικά ρολά. Τα ρολά αυτά, όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα τους, προορίζονται για μεγάλες επιχειρήσεις οι οποίες κι εδρεύουν σε βιομηχανικές ζώνες. Ας δούμε λοιπόν ποια βασικά πράγματα πρέπει να γνωρίζετε για τα βιομηχανικά ρολά για να καταλάβετε αν είναι τα κατάλληλα και για τη δική σας επιχείρηση.

Σε τι διαφέρουν τα βιομηχανικά ρολά από τα συμβατικά;

Τα βιομηχανικά ρολά κατασκευάζονται με κύριο χαρακτηριστικά την θωράκιση και τη χρηστικότητα. Τα συμβατικά ρολά συνήθως πρέπει να προσφέρουν και κάποια ορατότητα στο κατάστημα ή την επιχείρηση την οποία προστατεύουν, ενώ πολλά μοντέλα δίνουν και ιδιαίτερη έμφαση στην εμφάνιση. Επιπλέον, κατασκευάζονται από υλικά με σχετικά μικρό βάρος έτσι ώστε να μπορούν να ανοίγουν εύκολα χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού μηχανισμού,

Τα ρολά για βιομηχανίες είναι πιο βαριά από τα συμβατικά γιατί πέρα από προστασία από τους κλέφτες, προσφέρουν και θερμομόνωση καθώς και προστασία από τα στοιχεία της φύσης όπως η βροχή και το χιόνι. Το μεγάλο τους βάρος κάνει τον έλεγχο τους σχετικά δύσκολο, οπότε και το άνοιγμα τους γίνεται είτε με κάποιον αυτόματο μηχανισμό, είτε με τη χρήση τροχαλίας. Με άλλα λόγια, τα βιομηχανικά ρολά ασφαλείας δεν μπορούν να κατεβούν και να σηκωθούν με το χέρι. Τέλος, είναι όλα κλειστού τύπου προκειμένου να προσφέρουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη μόνωση.

Σε ποιες επιχειρήσεις θα τα συναντήσετε

Τα βιομηχανικά ρολά θα τα συναντήσετε, όπως είπαμε και παραπάνω, σε μεγάλες επιχειρήσεις, βιομηχανικής κλίμακας. Συνήθως τοποθετούνται σε αποθήκες ή σε πάρκινγκ και γκαράζ οχημάτων, φορτηγών κι εξοπλισμού για χωματουργικές κατασκευές και εργασίες. Ρολά βιομηχανικού τύπου μπορεί να παρατηρήσει κανείς σε επιχειρήσεις μεταφορών και logistics, σε αποθήκες εμπορευμάτων, σε συνεργεία επισκευής αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων και γενικά σε επιχειρήσεις που έχουν αρκετά οχήματα στο δυναμικό τους, τα οποία και παρκάρουν σε ειδικά γκαράζ.

Μεγέθη και χρώματα

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των βιομηχανικών ρολών είναι το γεγονός ότι μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν στις ανάγκες της κάθε επιχείρησης. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι η επιχείρηση που θα αναλάβει την πώληση και την επιχείρηση των ρολών αυτών θα φροντίσει να μελετήσει καλά τον χώρο του πελάτη  προκειμένου να μπορέσει να κατασκευάσει ρολά που θα ταιριάζουν ακριβώς στις ανάγκες του, όσο μικρές ή μεγάλες και να είναι αυτές. Όσον αφορά τον αισθητικό τομέα, μπορεί να μην είναι το μεγάλο ατού που έχουν στη διάθεση τους τα ρολά βιομηχανικά, αλλά πάντα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο αισθητικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να ταιριάζει όσο το δυνατόν καλύτερα με την επιχείρηση του πελάτη. Οι περισσότερες επιχειρήσεις του κλάδου προσφέρουν τα βιομηχανικά ρολά τους σε μία μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων για να επιλέξει ο κάθε πελάτης την καλύτερη λύση.

Είναι τα βιομηχανικά ρολά για την επιχείρηση μου;

Αν κύριο αντικείμενο της επιχείρησης σας ΔΕΝ είναι το λιανικό εμπόριο και η έδρα της βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή της πόλης σας ή μακριά από το κύριο εμπορικό κέντρο, τότε τα βιομηχανικά ρολά είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για σας. Τα συμβατικά μπορεί να είναι φθηνότερα, αλλά δεν θα σας καλύψουν.

10 συμβουλές για να σωθεί το κατάστημά σου σε πυρκαγιά | Δ. Μενούνος
Άρθρα

10 συμβουλές που μπορεί να σώσουν το κατάστημά σου σε μια πυρκαγιά

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί σε μία επιχείρηση είναι μία πυρκαγιά. Η φωτιά είναι κάτι που σε γενικές γραμμές είναι ασταμάτητο και αδηφάγο και πολλές φορές μπορεί να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε μία επιχείρηση ή ακόμη και να την καταστρέψει τελείως. Εννοείται ότι η πιο σημαντική απώλεια που μπορεί να επιφέρει μία φωτιά είναι πάντα αυτή της ανθρώπινης ζωής. Αν λοιπόν θέλετε να προστατέψετε τόσο την επιχείρηση σας, όσο και τις ζωές όλων των ανθρώπων που βρίσκονται μέσα σε αυτή, θα πρέπει να λάβετε τα ανάλογα μέτρα.

Ο νόμος αναγκάζει όλες τις επιχειρήσεις να λάβουν κάποια μέτρα πυροπροστασίας, ας δούμε λοιπόν και μερικές συμβουλές που μπορεί να σώσουν την επιχείρηση σας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

1: Τηρήστε πιστά τους νόμους και κανονισμούς πυρασφάλειας

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι νόμοι πυρασφάλειας είναι απλά ένα περιττό έξοδο, αφού πιστεύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεσπάσει μια φωτιά στην επιχείρηση τους. Συχνά λοιπόν βλέπουμε να χρησιμοποιούνται «πλάγια» μέσα για την απόκτηση σχετικών πιστοποιητικών ενώ ακόμη και πολλοί απλά προτιμούν να ρισκάρουν και να φάνε απλά το πρόστιμο σε περίπτωση ελέγχου. Οι παραπάνω συμπεριφορές μπορεί να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές, να τηρείτε πιστά του νόμους πυρασφάλειας.

2: Οι πυροκουρτίνες σώζουν ζωές

Οι πυροκουρτίνες βοηθούν σημαντικά στον περιορισμό της φωτιάς αλλά και στην ανακοπή της πορείας του καπνού. Εννοείται ότι η τοποθέτηση τους πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης με ειδικούς για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικές.

3: Να έχετε παντού πυροσβεστήρες

Εννοείται πως είναι πάντα καλό να προλάβετε μια φωτιά πριν καν ξεκινήσει ή θεριέψει. Φροντίστε λοιπόν να έχετε πυροσβεστήρες σε πολλά σημεία της επιχείρησης σας με ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία όπου είναι περισσότερο πιθανό να ξεκινήσει μία πυρκαγιά (όπως για παράδειγμα ένα κουζινάκι). Δεν είναι ανάγκη να είναι τεράστιοι, αρκεί να υπάρχουν και να είναι παντού.

4: Τοποθετήστε αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης

Το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης είναι σίγουρα μια αρκετά μεγάλη επένδυση, αλλά μπορεί κυριολεκτικά να σώσει την επιχείρηση σας. Αν λοιπόν η επιχείρηση σας είναι μεγάλη ή έχει ιδιαίτερα ακριβά προϊόντα ή κι εξοπλισμό, καλό θα ήταν να επενδύσετε σε ένα καλό σύστημα πυρόσβεσης.

5: Να ελέγχετε συχνά το πυροσβεστικό υλικό

Δεν αρκεί να έχετε πυροσβεστήρες στον χώρο σας ή κάποιο σύστημα πυρόσβεσης. Θα πρέπει να ελέγχετε και συχνά ότι όλα τα μέσα πυρόσβεσης – από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο – είναι σε λειτουργική κατάσταση. Για παράδειγμα, οι πυροσβεστήρες έχουν ημερομηνία λήξης, οπότε και θα πρέπει να ελέγχετε συχνά ότι αυτή δεν πλησιάζει ή δεν έχει περάσει.

6: Εκπαιδεύστε το προσωπικό σας στη χρήση πυροσβεστικών μέσων

Οι πυροσβεστήρες και όλα τα πυροσβεστικά μέσα έχουν πάνω τους σαφείς και απλές οδηγίες χρήσης, θα μπορέσετε όμως να τις διαβάσετε μέσα στον πανικό μίας φωτιάς; Καλό είναι λοιπόν να ξέρετε τόσο εσείς οι ίδιοι όσο και το προσωπικό σας πως δουλεύουν όλα τα πυροσβεστικά είδη της επιχείρησης σας, ώστε να δράσετε σχεδόν «αυτόματα» αν και όταν χρειαστεί.

7: Να έχετε σχέδιο εξόδου

Συμπληρώνοντας την παραπάνω συμβουλή, να πούμε ότι καλό είναι να έχετε και κάποιο σχέδιο δράσης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Όλοι όσοι βρίσκονται στην επιχείρηση θα πρέπει να ξέρουν τι να κάνουν και που να πάνε αν ξεσπάσει φωτιά στη βάρδια τους. Καλό θα ήταν να κάνατε και μερικές ασκήσεις ετοιμότητας.

8: Τοποθετήστε πυράντοχα ρολά

Τα πυράντοχα ρολά δρουν με παρόμοιο τρόπο με τις πυροκουρτίνες, αλλά προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία όσον αφορά την εξάπλωση της φωτιάς. Αν η επιχείρηση σας έχει πολλά εύφλεκτα υλικά, η επιλογή τους είναι επιβεβλημένη.

9: Τοποθετήστε συστήματα πυρανίχνευσης

Μια φωτιά μπορεί να ξεσπάσει με τρόπο ύπουλο σε κάποιο χώρο που δεν υπάρχει κανείς, με αποτέλεσμα να μην γίνει άμεσα αντιληπτή. Ένα σύστημα πυρανίχνευσης θα σας ειδοποιήσει αμέσως για την ύπαρξη φωτιάς, δίνοντας σας πολύτιμο χρόνο για να αντιδράσετε.

10: Κάντε ασφάλεια πυρός

Τέλος, καλό είναι «να φυλάμε τα ρούχα μας για να έχουμε τα μισά». Μία ασφάλεια πυρός είναι πάντα μία καλή επένδυση, αφού θα σας καλύψει τις οικονομικές ζημιές μιας πυρκαγιάς στην επιχείρηση σας.

5 λάθη που γίνονται με τα ρολά ασφαλείας καταστημάτων | Δ. Μενούνος
Άρθρα

5 λάθη που κάνουν όσοι έχουν ρολά ασφαλείας

Τα ρολά ασφαλείας είναι απαραίτητα για όσους έχουν κατάστημα ή κάποια άλλη επιχείρηση αφού είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας και προστασίας που έχει στη διάθεση του ο ιδιοκτήτης. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η τοποθέτηση και ύπαρξη τους αρκούν για τη θωράκιση του χώρου. Αν δεν χρησιμοποιείτε σωστά τα ρολά σας, ενδέχεται να μετριάσετε ή ακόμη και να εκμηδενίσετε την αποτελεσματικότητα τους και εν αγνοία σας να αφήσετε την επιχείρηση σας ανοχύρωτη.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά ακόμη και με ένα τόσο απλό μέτρο ασφαλείας, όπως τα ρολά καταστημάτων, γίνονται λάθη κατά τη χρήση του και μάλιστα κάποια από αυτά είναι και πάρα πολύ κοινά. Ας δούμε λοιπόν τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν όσοι έχουν ρολά ασφαλείας, για να μην τα κάνετε κι εσείς ή για να σταματήσετε να τα κάνετε!

1: «Τσιγκουνιά» στις κλειδαριές

Όλοι ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και αβέβαιοι, οπότε και είναι λογικό οι επιχειρηματίες να προσπαθούν να εξοικονομούν χρήματα από όπου μπορούν. Η ασφάλεια ωστόσο είναι ένας τομέας στον οποίο απλά δεν χωράνε τσιγκουνιές: όσο περισσότερα ξοδέψει κάποιος για την ασφάλεια της επιχείρησης του, τόσο πιο ήσυχα θα μπορεί να κοιμάται. Η κλειδαριά είναι ίσως το πιο σημαντικό «μέρος» ενός συστήματος ρολών καταστημάτων. Αν ένας κλέφτης καταφέρει να παραβιάσει εύκολα τη κλειδαριά, θα μπορέσει απλά να σηκώσει τα ρολά και να μπει σαν κύριος. Καλό είναι λοιπόν να ξοδέψετε όσο το δυνατόν περισσότερα στη κλειδαριά και να αγοράσετε την καλύτερη που θα σας προσφερθεί.

2: Έλλειψη συντήρησης

Είναι αλήθεια ότι τα ρολά είναι απίστευτα απλά στη λειτουργία τους, ειδικά αν είναι χειροκίνητα. Ακόμη κι ένα πολύ απλό σύστημα, μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα τα οποία και είναι πιθανόν να επηρεάσουν σημαντικά τη λειτουργία του. Τα ρολά χρειάζονται κάποια φροντίδα και λίγη εύκολη συντήρηση, η οποία μάλιστα μπορεί να γίνει και από κάποιον μη ειδικό. Είναι σίγουρο ότι θα ενημερωθείτε σχετικά με την συντήρηση των ρολών σας όταν θα τα αγοράσετε. Μην αγνοήσετε τις οδηγίες που θα σας δοθούν και μην αμελήσετε την τακτική συντήρηση.

3: Αυτοσχέδιες επισκευές

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα ρολά ασφαλείας για καταστήματα είναι πολύ απλά στη λειτουργία, αλλά μπορούν να χαλάσουν. Τα καλά νέα είναι ότι τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσουν είναι συνήθως πολύ απλά κι εύκολο να επιλυθούν. Αυτό κάνει όμως πολλούς να σκεφτούν ότι μπορούν να αναλάβουν οι ίδιοι μόνοι τους την επισκευή των ρολών τους, ειδικά αν νομίζουν ότι «πιάνουν τα χέρια τους». Οι αυτοσχέδιες επισκευές συχνά κάνουν ένα απλό πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο και τις περισσότερες φορές προσφέρουν μία προσωρινή μόνο λύση. Αν τα ρολά σας πάθουν κάτι, μην προσπαθήσετε να το λύσετε μόνοι σας, όσο απλό και να φαίνεται το πρόβλημα. Καλέστε αμέσως έναν επαγγελματία.

4: Λάθος επιλογή ρολού

Δεν είναι λίγοι αυτοί που απλά επιλέγουν τον λάθος τύπο ρολού για την επιχείρηση τους, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και την ασφάλεια τους, αλλά και την ίδια τη λειτουργία της επιχείρησης. Η επιλογή ρολών είναι ένα ζήτημα που είναι πολύ πιο πολύπλοκο απ’ ότι φαντάζεστε, καλό είναι λοιπόν να μην την κάνουμε μόνοι μας αλλά πάντα με τη καθοδήγηση κάποιου ειδικού, με τον οποίο και πρέπει να συνεργαστούμε απόλυτα.

5: Μη τοποθέτηση άλλων μέτρων ασφαλείας

Οι συναγερμοί και οι κάμερες είναι σαφώς λιγότερο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας απ’ ότι τα ρολά καταστημάτων. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και τελείως άχρηστα ή περιττά για όσους έχουν ρολά ασφαλείας. Τα ρολά προσφέρουν πολύ μεγάλη προστασία, αλλά η παρουσία ενός συναγερμού ή μιας κάμερας θα κάνει έναν κλέφτη να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές πριν προσπαθήσει να κάνει μία διάρρηξη. Όσο περισσότερα τα μέτρα ασφαλείας σε έναν χώρο, τόσο λιγότερο «επιθυμητός» είναι ο εν λόγω χώρος για τους κλέφτες. Αν μπορείτε λοιπόν, επενδύστε και σε συμπληρωματικά μέτρα ασφαλείας για τα ρολά σας.

Γιατί να επιλέξω εμπόδια δρόμου & βυθιζόμενες μπάρες | Δ. Μενούνος
Άρθρα

Εμπόδια Δρόμου και Βυθιζόμενες Μπάρες στο σπίτι και την επιχείρηση

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετές επιχειρήσεις που έχουν εγκαταστάσεις σε μεγάλη εδαφική έκταση, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις τύπου resorts, εμπορικά κέντρα αλλά και συγκροτήματα κατοικιών και παρκινγκ, είναι η είσοδος ανεπιθύμητων οχημάτων στον χώρο. Όταν λέμε ανεπιθύμητα οχήματα εννοούμε φυσικά αυτά που δεν ανήκουν σε πελάτες ή σε προσωπικό και γενικότερα στους ανθρώπους που πρέπει και μπορούν να βρίσκονται σε ένα μέρος, είτε αυτό είναι επιχείρηση είτε τόπος κατοικίας.

Ο πιο συνηθισμένος και απλός τρόπος με τον οποίο μπορεί να μπλοκάρει κάποιος την είσοδο σε κάποιο αυτοκίνητο ή άλλο όχημα είναι φυσικά η μπάρα. Τις μπάρες αυτές τις συναντάμε κυρίως σε διόδια και πάρκινγκ. Το πρόβλημα με τις μπάρες ελέγχου όμως είναι ότι πιάνουν αρκετό χώρο ενώ δεν προσφέρουν και μεγάλη ασφάλεια, αφού οι περισσότερες δεν είναι συμπαγείς. Αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος τους είναι πιο πολύ «συμβολικός» καθώς αν τις ακουμπήσει κάποιο αυτοκίνητο τότε είτε απλά θα ανοίξουν, είτε θα διπλώσουν κάπως για να μην του προξενήσουν ζημιά.

Αν λοιπόν κάποιος έχει επιχείρηση ή σπίτι και θέλει έναν πιο καλαίσθητο αλλά και πιο αποτελεσματικό τρόπο για να ελέγξει την είσοδο και την κίνηση οχημάτων στον χώρο, οι μπάρες σίγουρα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Αυτός είναι και ο λόγος που όλο και περισσότεροι στρέφονται προς τις βυθιζόμενες μπάρες και τα εμπόδια δρόμου. Ας δούμε λοιπόν πιο αναλυτικά αυτά τα είδη ασφαλείας για να δείτε κι εσείς αν ταιριάζουν σε σας.

Εμπόδια δρόμου

Τα εμπόδια δρόμου είναι οριζόντιες κατασκευές από γαλβανισμένο μέταλλο οι οποίες τοποθετούνται μέσα στο έδαφος, έτσι ώστε να μην φαίνονται καθόλου όταν δεν είναι σε χρήση, οπότε και δεν επηρεάζεται η γενικότερη αισθητική του χώρου. Όταν να εμπόδια ενεργοποιούνται, ένας ειδικός υδραυλικός μηχανισμός τα κάνει να σηκωθούν από το έδαφος. Η κατασκευή είναι τριγωνική και η κάθετη πλευρά του τριγώνου είναι αυτή που «κοιτάει» προς το αυτοκίνητο. Φανταστείτε λοιπόν μία ράμπα, αλλά από την ανάποδη.

Δεδομένου ότι όπως είπαμε και παραπάνω το αυτοκίνητο βρίσκεται αντιμέτωπο με μία ανάποδη ράμπα, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μπροστά του ένα εμπόδιο το οποίο απλά δεν μπορεί να ξεπεράσει. Το ύψος του εμποδίου δεν είναι ανάγκη να είναι πολύ ψηλό, αφού αρκεί απλά να μην μπορεί να το «καβαλήσει» το λάστιχο του αυτοκινήτου για να εμποδιστεί η πορεία του. Εννοείται ότι η πλευρά που αποτελεί το εμπόδιο για το όχημα έχει έντονη σήμανση αλλά και φώτα ή ανακλαστήρες για να είναι ορατή στους οδηγούς ακόμη και τη νύχτα.

Βυθιζόμενες μπάρες ελέγχου

Οι βυθιζόμενες μπάρες ελέγχου μοιάζουν αρκετά στον τρόπο λειτουργίας με τα εμπόδια δρόμου, αλλά έχουν και κάποιες σημαντικές διαφορές. Πρόκειται κι εδώ για κατασκευές οι οποίες τοποθετούνται κάτω από το έδαφος και δουλεύουν με υδραυλικούς μηχανισμούς. Η κύρια διαφορά είναι το σχήμα. Οι μπάρες αυτές δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που βλέπουμε στα πάρκινγκ. Στην ουσία είναι μικρές κυλινδρικές κολώνες οι οποίες βγαίνουν από το έδαφος κι εμποδίζουν τη κίνηση των αυτοκινήτων.

Οι κολώνες αυτές είναι συμπαγείς και δεδομένου ότι τοποθετούνται μέσα στο έδαφος, είναι αδύνατον να στραβώσουν ή να μετακινηθούν αν τις σπρώξει κάποιο αυτοκίνητο. Με άλλα λόγια, προσφέρουν πάρα πολύ μεγάλη προστασία. Οι βυθιζόμενες μπάρες όπως και τα εμπόδια δρόμου είναι ειδικά διαμορφωμένες ώστε να είναι ορατές ακόμη και τη νύχτα ή αν η ορατότητα είναι γενικά χαμηλή. Δεδομένου ότι συνήθως το ύψος τους είναι μεγαλύτερο από αυτό των εμποδίων δρόμου, θα πρέπει να φαίνεται η θέση τους ακόμη και όταν δεν είναι ενεργοποιημένες, γιατί αν ένα χαμηλό αυτοκίνητο παρκάρει από πάνω τους, είναι πολύ πιθανό να πάθει ζημιά όταν σηκωθούν. Γι’ αυτό το λόγο τα περισσότερα συστήματα του είδους έχουν ειδικούς μηχανισμούς που αποτρέπουν την ενεργοποίηση αν συναντηθεί εμπόδιο κατά τη διαδικασία.

Σε γενικές γραμμές λοιπόν αυτά είναι τα δύο συστήματα που μπορούν να αντικαταστήσουν τις κοινές μπάρες. Αν μιλήσετε με μία επιχείρηση του κλάδου, είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσουν και αυτοί να κάνετε την κατάλληλη επιλογή για το σπίτι ή την επιχείρηση σας.

giati-na-min-agorasete-ftina-rola-asfaleias-gkarazoporta
Άρθρα

Γιατί το φθηνό προϊόν Ρολού Ασφαλείας ή Γκαραζόπορτας τελικά είναι ακριβό

Είναι λογικό η τιμή κατά κανόνα να αντικατοπτρίζει την Ποιότητα

Δεν είναι λίγες οι φορές, που αναζητάμε το πιο φτηνό προϊόν για να το αγοράσουμε. Επικεντρωνόμαστε συχνά στην οικονομικότερη επιλογή, αδιαφορώντας πρακτικά για οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό.

Υπάρχει μία σύγχυση σχετικά με τα φθηνά και τα ακριβά αγαθά και τις φθηνές και τις ακριβές τιμές στις υπηρεσίες. Σε ότι αφορά τα υλικά αγαθά είναι πιο εύκολο να καταλάβει κάποιος ότι αν αγοράσει ένα πολύ φθηνό προϊόν, τότε θα χρειαστεί σύντομα να το αντικαταστήσει. Ενώ αν αγοράσει ένα σχετικά ακριβό και καλής ποιότητας προϊόν αυτό θα διαρκέσει περισσότερο και επομένως σε βάθος χρόνου, βάσει της χρήσης που θα έχει κάνει θα του έχει κοστίσει συνολικά φθηνότερα.

Ένα προϊόν για να είναι οικονομικό θα πρέπει να:

  • Αποτελείται από φθηνά υλικά, πολλές φορές και ακατάλληλα υλικά
  • Για την κατασκευή του να μην απαιτήθηκαν πολλές εργατοώρες.
  • Το προϊόν αυτό να είναι ακατάλληλο για την χώρο που εγκαταστάθηκε.
  • Χρησιμοποιούνται μη αξιόπιστοι μηχανισμοί
  • Παρέχουν μειωμένη ασφάλεια.
  • Τοποθετούνται από μη ειδικευμένους τεχνικούς .
  • Δεν υπάρχει επάρκεια ανταλλακτικών άρα σε βλάβη θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση .

Σε ότι αφορά τις υπηρεσίες όταν κάποιος κυνηγάει τη χαμηλότερη τιμή, εκείνος που θα του την προσφέρει, δύσκολα είναι σε θέση να παρέχει υψηλή ποιότητα, υπηρεσία και υποστήριξη. Έτσι, μολονότι η αρχή της συνεργασίας φαίνεται να είναι χαμηλού κόστους, μακροπρόθεσμα αποδεικνύεται ακριβώς το αντίθετο.  Σε αυτό παίζει σημαντικό ρόλο η ανθρώπινη διαίσθηση που αποτελεί και το τελειότερο εργαλείο που διαθέτει ο άνθρωπος. Εάν ο άνθρωπος που είναι απέναντι σου σε εμπνέει, σου αποπνέει εμπιστοσύνη, τα έργα που έχει κάνει ήδη σε ικανοποιούν και το πάθος του για αυτό που κάνει σε κινητοποιεί τότε έχετε βρει ένα σωστό επαγγελματία.

Σπάνια, λοιπόν, φαίνεται από την αρχή το κρυμμένο κόστος της φθηνής λύσης. Και, ενώ μοιάζει σαν εξαιρετική ευκαιρία, σε βάθος χρόνου κοστίζει πολύ.

Και να θυμάστε πάντα σε κάθε σας αγορά, όταν αγοράζεις κάτι φθηνό , η μοναδική φορά που χαίρεστε είναι όταν το πληρώνεται, για το υπόλοιπο διάστημα μετανιώνετε για την επιλογή σας .

menoume-spiti-kai-prostastia-katasthmatos
Άρθρα

Μένουμε Σπίτι: Ωραία, το κατάστημα σου είναι ασφαλισμένο;

Το Μάρτιο η χώρα μας μαζί με όλη την Ευρώπη μπήκε σε μία μεγάλη περιπέτεια από την οποία και κανείς δεν ξέρει πότε θα καταφέρει να ξαναβγεί. Μιλάμε φυσικά για τον περίφημο κορονοϊό Covid-19 ο οποίος εν μία νυκτί που λένε κατάφερε να αλλάξει τη καθημερινότητα μας. Ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα είναι φαινομενικά απλός: μένουμε σπίτι. Για να επιτευχθεί αυτό, έχουν κλείσει πολλές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, πράγμα που φυσικά έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες αλλά δημιουργεί και άλλους πονοκεφάλους στους ιδιοκτήτες των εν λόγω επιχειρήσεων,

Πέρα λοιπόν από τον χαμένο τζίρο, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έχουν άλλον ένα σοβαρό «πονοκέφαλο»: την ασφάλεια. Το να έχεις κλειστό το κατάστημα σου για εβδομάδες, ίσως και μήνες σε μία περίοδο καραντίνας, κατά την οποία η κίνηση περαστικών αλλά και αστυνομικών είναι περιορισμένη, είναι κάτι αρκετά επικίνδυνο αφού οι παραπάνω συνθήκες είναι και ιδανικές για τη δράση των κλεφτών. Τι μπορεί να κάνει λοιπόν κανείς για να βεβαιωθεί ότι η επιχείρηση του θα είναι ασφαλής; Ας δούμε κάποια βασικά πράγματα.

Βάλτε ρολά ασφαλείας

Είναι σίγουρο ότι τα περισσότερα καταστήματα έχουν ρολά ασφαλείας, αφού αποτελούν και το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας, δεδομένου ότι δημιουργούν ένα τείχος ανάμεσα στον κλέφτη και το κατάστημα. Είναι το μόνο μέσο ασφαλείας που κρατάει έξω από τον χώρο τον κλέφτη με τρόπο «χειροπιαστό» και όχι ψυχολογικό. Αν λοιπόν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχετε ρολλά για καταστήματα στο κατάστημα σας για την ασφάλειά του, τώρα ήρθε η ώρα να βάλετε. Όσο κεντρική και να είναι η τοποθεσία του, σε μία πόλη – φάντασμα κανένα κατάστημα δεν είναι ασφαλές από μόνο του.

Ελέγξτε τα ρολά ασφαλείας σας

Αν έχετε ρολά ασφαλείας, καλό θα ήταν να τα ελέγξετε καλά. Δείτε ότι οι μηχανισμοί τους είναι σε καλή κατάσταση και βεβαιωθείτε ότι οι κλειδαριές σας είναι όσο το δυνατόν πιο ανθεκτικές και με τη μεγαλύτερη δυνατή πιστοποίηση ασφαλείας. Κάθε φορά που επισκέπτεστε το κατάστημα σας ελέγξτε δύο και τρεις φορές όλες τις κλειδαριές. Αν αντιληφθείτε έστω και το παραμικρό πρόβλημα ή κάτι ασυνήθιστο με τα ρολά σας, επικοινωνήστε αμέσως με κάποιο τεχνικό.

Τοποθετήστε έναν συναγερμό που να σας ειδοποιεί στο τηλέφωνο

Ο συναγερμός είναι ένα μέσο ασφαλείας που δρα κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο αφού η παρουσία του συνήθως αποτρέπει την είσοδο σε ερασιτέχνες κλέφτες. Επιπλέον, είναι σίγουρο ότι ο ήχος του, ο οποίος σηκώνει τη γειτονιά στο πόδι, θα κάνει την παραμονή των κλεφτών που θα τολμήσουν να παραβιάσουν τον χώρο πολύ σύντομη. Αν λοιπόν έχετε συναγερμό, φροντίστε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα που θα σας ειδοποιεί με κλήση στο τηλέφωνο σας σε περίπτωση που χτυπήσει. Έτσι θα μπορέσετε αμέσως να καλέσετε την Αστυνομία. Αν δεν έχετε, εννοείται ότι τώρα είναι η καλύτερη στιγμή για να βάλετε.

Μία webcam μπορεί να σας βοηθήσει

Αν θέλετε να βλέπετε τι συμβαίνει στο κατάστημα σας όσο λείπετε, μία web cam είναι η καλύτερη λύση, δεδομένου πάντα ότι υπάρχει internet στον χώρο. Οι κάμερες αυτές είναι μικρές και διακριτικές και μπορούν να σας δείχνουν συνεχώς μία εικόνα του καταστήματος σας τόσο στον υπολογιστή όσο και στο τηλέφωνο σας. Αξίζει να σημειωθεί και ότι κάποια μοντέλα έχουν και τη δυνατότητα να γυρίσουν για να δείτε όλο τον χώρο. Εννοείται ότι αν δείτε κάτι περίεργο θα πρέπει να αναλάβετε δράση.

Αδειάστε τις βιτρίνες

Η βιτρίνα είναι ένας πολύ εύκολος στόχος για έναν κλέφτη αφού μπορεί απλά να σπάσει λίγο το τζάμι και να αρπάξει ότι μπορεί από τη τρύπα. Καλό είναι λοιπόν σε μία τέτοια περίοδο το κατάστημα σας να μη δίνει και πολύ στόχο. Αν λοιπόν έχετε στη βιτρίνα σας πράγματα ακριβά και μικρά σε μέγεθος – όπως ας πούμε κινητά τηλέφωνα, tablet και laptop – καλό θα ήταν να τα αφαιρέσετε και να τα αποθηκεύσετε κάπου αλλού μέχρι να περάσει η καραντίνα. Έτσι κι αλλιώς δεν κυκλοφορεί κανείς στον δρόμο για να δει τη βιτρίνα σας…

pandimia-kai-kleista-katasthmata
Άρθρα

Πανδημία και προστασία περιουσίας, όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η πανδημία του κορονοϊού μας ήρθε από τη Κίνα στα τέλη του Φεβρουαρίου και πριν προλάβουμε να καταλάβουμε τι έγινε, ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι στα σπίτια μας και κλείσαμε όλες τις επιχειρήσεις μας. Είναι μία θυσία που πρέπει να γίνει για να καταφέρει η χώρα μας να γλυτώσει τα χειρότερα και να μην έχουμε κι εδώ εικόνες που βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη με εκατόμβες νεκρών σε καθημερινή βάση. Το θέμα όμως είναι ότι δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι όχι μόνο δεν θα μπουν στο σπίτι μας, αλλά θα προσπαθήσουν να επιβουλευθούν και την περιουσία μας. Μιλάμε φυσικά για τους κλέφτες.

Οι συνθήκες της καραντίνας που έφερε η πανδημία είναι οι πλέον ιδανικές για τους κλέφτες, αφού μπορούν σε μεγάλο βαθμό να δρουν ανενόχλητοι λόγω των άδειων δρόμων. Πλέον ακόμη και κεντρικοί δρόμοι είναι απλά «νεκροί» 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, αφού κανείς δεν κυκλοφορεί αλλά δεν ανοίγουν και τα καταστήματα. Οι κλέφτες λοιπόν αυτή τη περίοδο μπορούν να «μπουκάρουν» σε καταστήματα, άδεια σπίτια – ειδικά τα εξοχικά – αλλά και μπορούν να κλέψουν αυτοκίνητα. Ας δούμε λοιπόν πως θα προστατέψετε τη περιουσία σας σε αυτές τις δύσκολες μέρες.

Προστασία για καταστήματα

Αν έχετε κατάστημα, εννοείται ότι θα πρέπει να το εξοπλίσετε άμεσα με ρολά ασφαλείας μεγάλης ασφάλειας. Αν έχετε ήδη ρολά, ελέγξτε την καλή λειτουργία τους και κάντε και μία αναβάθμιση στις κλειδαριές, αν χρειάζεται. Μαζί με τα ρολά, εννοείται ότι θα πρέπει να εγκαταστήσετε και κάποιο σύστημα συναγερμού και κατά προτίμηση κάποιο που να μπορεί να σας ειδοποιήσει στο κινητό αν χτυπήσει. Τέλος, φροντίστε να μην έχετε ακριβά είδη στις βιτρίνες σας, καλύτερα να τις αδειάσετε τελείως. Αυτά είναι κάποια γενικά και απολύτως απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, αν το κατάστημα σας ανήκει σε κάποια ειδική κατηγορία – κοσμηματοπωλείο για παράδειγμα – καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με κάποιο συλλογικό σας όργανο για πιο ειδικές συμβουλές.

Προστασία για το σπίτι σας

Δεδομένου ότι «Μένουμε σπίτι» είναι λογικό να θεωρούμε ότι το σπίτι μας είναι πολύ ασφαλές. Αυτό ισχύει σε αρκετό βαθμό, αλλά όχι απόλυτα. Για παράδειγμα, παρατηρούνται περιστατικά όπου απατεώνες υποδύονται τους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ και χτυπούν πόρτες δήθεν για να ενημερώσουν τον κόσμο για τον κορονοϊό. Οι άνθρωποι αυτοί στη καλύτερη περίπτωση απλά «τσεκάρουν» τον χώρο για να σταμπάρουν τα σπίτια που τους ενδιαφέρουν και που θα μπορούν να διαρρήξουν εύκολα. Στη χειρότερη περίπτωση, ψάχνουν για κάποιους υπερήλικες που θα μπορέσουν εύκολα να ακινητοποιήσουν και να ληστέψουν. Μένουμε σπίτι λοιπόν, αλλά ενημερωνόμαστε και φροντίζουμε να προσέχουμε πολύ σε ποιους ανοίγουμε την πόρτα.

Αν έχετε εξοχικό, εννοείται ότι τώρα είναι ακόμη πιο εκτεθειμένο. Καλό θα ήταν λοιπόν πριν να αυστηροποιηθούν περισσότερο τα περιοριστικά μέτρα, να το επισκεφθείτε – πάντα τηρώντας τον νόμο και τους περιορισμούς – να το ασφαλίσετε όσο το δυνατόν καλύτερα και να πάρετε από μέσα ακριβά ή πολύτιμα πράγματα που μπορεί να έχετε. Αν έχετε τη δυνατότητα, καλό θα ήταν να τοποθετήσετε και κάγκελα ασφαλείας στα παράθυρα.

Προστασία για το αυτοκίνητο σας

Το αυτοκίνητο σας κινδυνεύει και αυτό αφού οι δρόμοι είναι άδειοι κι έτσι οι ούτως η άλλως γρήγοροι κλέφτες αυτοκινήτων, μπορούν να δράσουν ακόμη πιο γρήγορα και ανενόχλητοι. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην αφήσετε το αυτοκίνητο σας στο δρόμο. Αν έχετε γκαράζ, θα πρέπει να το βάλετε μέσα και φυσικά θα πρέπει να εξοπλίσετε και το γκαράζ σας με μία καλή γκαραζόπορτα ή ακόμη και ρολλά ασφαλείας καταστημάτων για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Η γκαραζόπορτα είναι μία πολύ καλή επένδυση που θα σας μείνει και μετά τη καραντίνα. Αν δεν έχετε γκαράζ, μπορείτε να «νοικιάσετε» μια θέση σε κάποιο γκαράζ της περιοχής σας. Είναι ένα έξοδο το οποίο θα χρειαστεί να κάνετε – ευχόμαστε – για δύο μήνες το πολύ. Τέλος, αν δεν έχετε καμία από τις παραπάνω επιλογές, καλό θα ήταν να παρκάρετε το αυτοκίνητο σας όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι σας, εννοείται με ενεργοποιημένο τον συναγερμό.

koronoios-fylaxi-ton-katasthmaton
Άρθρα

H επίδραση του Κορονοϊού και γιατί θα πρέπει να ασφαλίσετε με ρολά το κατάστημα σας σήμερα

Ο κορονοϊός ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά κι έφερε τα πάνω – κάτω στη ζωή μας. Ξαφνικά βλέπουμε τη ζωή μας να έχει σταματήσει και πολλές επιχειρήσεις να έχουν οδηγηθεί αναγκαστικά στο κλείσιμο λόγω των μέτρων της Κυβέρνησης. Το πρόβλημα όμως είναι ότι ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι «Μένουμε Σπίτι» και κάνουμε ότι μπορούμε για να σταματήσουμε την εξάπλωση του ιού, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι δυστυχώς δεν μένουν σπίτι. Δεν μιλάμε για τους ανεύθυνους συμπολίτες μας, αλλά για τους κλέφτες.

Ο σοφός λαός μας λέει ότι στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται και δυστυχώς τώρα βιώνουμε μία περίοδο πολύ μεγάλης αναμπουμπούλας που κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει. Ακόμη και οι πιο κεντρικοί δρόμοι μεγάλων πόλεων είναι πλέον έρημοι λόγω των περιοριστικών μέτρων και τα περισσότερα καταστήματα κλειστά. Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, οι συνθήκες είναι ιδανικές για την δράση κλεφτών. Ας δούμε λοιπόν γιατί θα πρέπει να βάλετε ΑΜΕΣΩΣ ρολά ασφαλείας στο κατάστημα σας, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Είναι η αποτελεσματικότερη μέθοδος προστασίας για το κατάστημα σας

Οι συναγερμοί και οι κάμερες δρουν περισσότερο σε ψυχολογικό επίπεδο στους κλέφτες αφού οι πρώτοι μπορούν απλά να ειδοποιήσουν τη γειτονιά ενώ οι δεύτερες καταγράφουν μόνο το πρόσωπο του δράστη. Η παρουσία τους σε έναν χώρο δείχνει απλά ότι ο εν λόγω χώρος φυλάσσεται, πράγμα που κάνει τους λιγότερο απελπισμένους κλέφτες να το σκεφτούν δυο φορές πριν δοκιμάσουν να μπουν. Οι πολύ απελπισμένοι όμως, απλά θα μπουν και θα αρπάξουν ό,τι μπορούν. Ειδικά εν μέσω πανδημίας, ο αποτρεπτικός ρόλος των παραπάνω μέσων είναι ακόμη πιο αδύναμος.

Τα ρολλά ασφαλείας καταστημάτων από την άλλη δημιουργούν ένα τείχος ασφαλείας ανάμεσα στον κλέφτη και τον χώρο και τον κρατούν έξω από αυτόν. Είναι ένα μέσο προστασίας με «φυσική υπόσταση» το οποίο και πολλοί ερασιτέχνες κλέφτες (η πλειοψηφία των κλεφτών) απλά δεν μπορεί να παραβιάσει ή δεν ρισκάρει να το κάνει. Ακόμη και σε περίοδο πανδημίας λοιπόν, ένα τείχος προστασίας είναι πάντα καλό.

Οι δρόμοι είναι άδειοι

Πολλά καταστήματα στηρίζονταν στη θέση τους για την ασφάλεια τους. Όσο απελπισμένος και να ήταν ένας κλέφτης δεν θα σκεφτόταν καν να μπουκάρει σε ένα κατάστημα στην Ερμού της Αθήνας ή στη Τσιμισκή της Θεσσαλονίκης, αφού θα γινόταν αμέσως αντιληπτός, τόσο από τους περαστικούς, όσο και από τους θαμώνες των καταστημάτων διασκέδασης κι εστίασης που λειτουργούν όλη την ημέρα. Τα καταστήματα αυτά συχνά δεν είχαν ρολά ασφαλείας. Τώρα όμως οι δρόμοι είναι έρημοι και σχεδόν όλα τα καταστήματα αλλά και τα μπαρ και οι καφετέριες είναι κλειστά, οπότε το «πλεονέκτημα» της θέσης, δεν υφίσταται πλέον. Μη σκεφτείτε «γιατί να επενδύσω σε ρολά, πόσο θα πάει αυτή η κατάσταση άλλωστε» γιατί 1ον κανείς δεν ξέρει πόσο θα κρατήσει αυτή η κατάσταση αλλά και 2ον τα ρολά δεν πάνε χαμένα. Περισσότερη ασφάλεια δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Η αστυνόμευση δεν είναι επαρκής

Οι ένστολοι κάνουν ό,τι μπορούν αυτές τις μέρες για να κρατήσουν την τάξη αλλά και για να φροντίσουν για την τήρηση των μέτρων της Κυβέρνησης, ωστόσο, ειδικά στις μεγάλες πόλεις απλά δεν αρκούν για σωστή αστυνόμευση όλων των περιοχών τη νύχτα. Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα παραβατικότητας κάποιων περιοχών πιθανόν να γίνουν χειρότερα. Θυμηθείτε ότι οι συνθήκες καραντίνας που ζούμε τώρα είναι ιδανικές για κλέφτες, πράγμα απολύτως λογικό.

Μην υποτιμάτε την κατάσταση

Τα νούμερα και οι ειδήσεις μιλούν από μόνα τους: όντως τα κρούσματα διαρρήξεων σε καταστήματα έχουν πάρει την ανιούσα. Είναι λάθος να δείξετε εφησυχασμό τώρα, γιατί μπορεί να το μετανιώσετε πικρά αργότερα. Όπως είπαμε και πριν, τα ρολά ασφαλείας θα μείνουν για πάντα στο κατάστημα σας, κάνοντας το πιο ασφαλές, οπότε η επένδυση δεν θα πάει χαμένη. Καταλαβαίνουμε ότι σε μία τέτοια περίοδο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις επενδύσεις μας, αλλά αυτή είναι η μόνη ασφαλής επένδυση και με λίγη έρευνα, θα τη βρείτε και σε τιμή που να ταιριάζει στο budget σας.