ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Άρθρα

diariktis sto katastima
Άρθρα

Τρία πράγματα που μπορεί να κάνουν το κατάστημα σας στόχο διαρρηκτών

Οι διαρρήξεις καταστημάτων είναι κάτι που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι πόλεις αδειάζουν από κόσμο, γίνεται όλο και πιο συχνά. Δεν είναι όλως λίγοι αυτοί που όταν βλέπουν να έχει γίνει διάρρηξη στην επιχείρηση τους η πρώτη τους σκέψη είναι γιατί επέλεξαν το εν λόγω κατάστημα. Πολλές φορές οι κλέφτες φαίνεται να προτιμούν μικρά και συνοικιακά καταστήματα έναντι μεγάλων καταστημάτων ή υποκαταστήματα αλυσίδων όπου και λογικά η λεία τους θα ήταν μεγαλύτερη. Εννοείται ότι αυτά τα καταστήματα έχουν πολύ καλά ρολά ασφαλείας, αλλά είναι αυτός ο μόνος λόγος που δεν τα προτιμούν οι δράστες;

Για να καταλάβουμε το πώς επιλέγουν οι κλέφτες τα καταστήματα που ανοίγουν, θα πρέπει να καταλάβουμε πρώτα και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται. Οι περισσότεροι κλέφτες δεν είναι αυτό που λέμε «επαγγελματίες». Αυτό σημαίνει ότι δεν δρουν βάσει σχεδίου αλλά είναι στην ουσία απελπισμένοι τύποι που χρειάζονται λίγα μετρητά άμεσα. Ένα κατάστημα χωρίς ή με ανοιχτά ρολά είναι ο τέλειος στόχος γι’ αυτούς. Οι επαγγελματίες από την άλλη, είναι πιο οργανωμένοι και δρουν βάσει σχεδίων και πολλές φορές με ειδικό εξοπλισμό. Ακόμη και τα καλύτερα ρολά μπορεί να αποδειχθούν ανίσχυρα απέναντι τους. Αυτοί είναι που θα προτιμήσουν πιο δύσκολους στόχους.

Μια μικρή επιχείρηση λοιπόν έχει να φοβάται περισσότερο τους δράστες της πρώτης κατηγορίας. Πως μπορεί να γίνει στόχος τους όμως; Ας δούμε κάποια σημαντικά «κριτήρια επιλογής» των κλεφτών.

1: Έλλειψη ασφάλειας

Το πρώτο και βασικότερο κριτήριο είναι η ασφάλεια: όσο λιγότερη ασφάλεια έχει ένα κατάστημα, τόσο πιο πιθανό είναι να δοκιμάσει ένας απελπισμένος κλέφτης να το ανοίξει. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο ακόμη και το μικρότερο κατάστημα πρέπει να έχει πάντα αξιόπιστα ρολά ασφαλείας, τα οποία και θα κλείνει και θα ασφαλίζει όταν θα είναι κλειστό. Τα ρολά αυτά στην ουσία είναι ένας τοίχος που αποθαρρύνει σημαντικά τους υποψήφιους κλέφτες, ενώ πολλοί από αυτούς απλά δεν έχουν τις γνώσεις και τα εργαλεία για να παραβιάσουν τα ρολά. Εννοείται ότι κάμερες και συναγερμοί σε συνδυασμό με τα ρολά απλά ενισχύουν την ασφάλεια και μειώνουν ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες κλοπής.

2: Μετρητά στο κατάστημα

Όπως είπαμε και πριν, το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει τους απελπισμένους κλέφτες δεν είναι άλλο από τα μετρητά. Αν λοιπόν είναι γνωστό ότι αφήνετε μετρητά στο ταμείο σας, ακόμη και λίγα ψιλά για να μπορείτε να δίνετε ρέστα, είναι σίγουρο ότι στην ουσία προσκαλείτε τους κλέφτες να ανοίξουν το κατάστημα σας! Για έναν που ψάχνει χρήματα για την δόση του, ακόμη και τα 10 ή 20 Ευρώ που έχετε σε μονά και διπλά ευρώ στο ταμείο σας μπορεί να είναι παραπάνω από αρκετά. Φροντίζετε λοιπόν να μην αφήνετε σε καμία περίπτωση μετρητά στο μαγαζί σας ή τουλάχιστον να μην τα αφήνετε στο ταμείο αλλά να τα έχετε κάπου κρυμμένα.

3: Σκοτάδι στους δρόμους

Αν υπάρχει ένα πράγμα που αγαπούν όλοι οι κλέφτες πέρα από τα ανοιχτά ρολά καταστημάτων, είναι το σκοτάδι! Ο κακός φωτισμός εννοείται ότι δίνει στους κλέφτες – έμπειρους και μη – την κάλυψη και απόκρυψη που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Το σκοτάδι στον δρόμο λοιπόν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί και κάτι που σίγουρα θα κάνει το κατάστημα σας στόχο. Αν έχουν καεί λάμπες από τον Δημοτικό φωτισμό καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε επίμονα με τους αρμόδιους για να καταφέρετε να τους κάνετε να τις αλλάξουν το συντομότερο δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να λάβετε κι εσείς τα μέτρα σας. Το κατάστημα σας θα πρέπει να φωτίζεται πάντα από έξω, ακόμη και όταν είναι κλειστό. Τοποθετήστε ειδικό ισχυρό φωτισμό έξω από το κατάστημα σας ο οποίος μπορεί να λειτουργεί με χρονοδιακόπτη ή ακόμη καλύτερα, με αισθητήρα κίνησης ή εγγύτητας. Το φως κρατά τους κλέφτες μακριά.

rolla katastimatos
Άρθρα

Οδηγίες Ασφάλειας – Πως σημαδεύουν τα καταστήματα οι κλέφτες

Οι διαρρήξεις σε καταστήματα είναι ένα φαινόμενο που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει αρκετά συχνό. Μπορεί οι περισσότερες να γίνονται από τους λεγόμενους «ευκαιριακούς κλέφτες», δηλαδή από απελπισμένα άτομα που παίρνουν την απόφαση στιγμιαία γιατί έχουν άμεση ανάγκη από μετρητά, αλλά υπάρχουν και αυτές που γίνονται από πιο «έμπειρους» δράστες. Οι επαγγελματίες κλέφτες δρουν με σχέδιο και αφού παρακολουθήσουν καλά έναν χώρο. Πολλές φορές οι διαρρήξεις τους δεν έχουν καν στόχο τα μετρητά, αλλά εμπορεύματα και άλλα τιμαλφή. Εννοείται ότι αυτοί οι κλέφτες είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους δεύτερους, τους οποίους και σταματούν πολλές φορές τα κατεβασμένα ρολά ασφαλείας.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε, είναι πως αν και τα ρολά καταστημάτων σε γενικές γραμμές παρέχουν μεγάλη προστασία, οι έμπειροι κλέφτες έχουν τις γνώσεις αλλά και τον εξοπλισμό για να τα παρακάμψουν. Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους συναγερμούς. Τα ρολά καταστημάτων λοιπόν θα σας προστατέψουν από το 90% των κλεφτών, αλλά όσον αφορά το άλλο 10%, θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση.

Τα σημάδια των κλεφτών

Όπως είπαμε και πριν, οι επαγγελματίες κλέφτες δρουν μέσω σχεδίου. Δεν είναι λίγες λοιπόν οι συμμορίες που έχουν «παρατηρητές» οι οποίοι «σταμπάρουν» καταστήματα και ειδοποιούν τους φίλους τους για πιθανούς στόχους. Ο τρόπος που το κάνουν αυτό, είναι με συγκεκριμένα σημάδια.

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα εν λόγω σημάδια ΔΕΝ είναι γράμματα του αλφαβήτου και ΔΕΝ είναι λέξεις. Πρόσφατα είχε γίνει ντόρος για την εμφάνιση του γράμματος «Γ» δίπλα από ονόματα σε θυροτηλέφωνα και πολλοί πίστευαν ότι είναι σημάδια διαρρηκτών αλλά στην πραγματικότητα ήταν σημάδια ντελιβεράδων που δήλωναν στους συναδέλφους τους ποιοι πελάτες δε δίνουν φιλοδώρημα (Γ = Γύφτος = τσιγκούνης). Τα σημάδια κλεφτών δεν είναι τόσο προφανή.

Πως μαρκάρουν τα καταστήματα οι διαρρήκτες;

Όπως είπαμε και πριν, το παν είναι τα σημάδια να μην γίνουν άμεσα αντιληπτά, οπότε κανείς δεν πρόκειται να γράψει στα ρολά ενός καταστήματος «καλός στόχος για ληστεία». Αυτό που θα κάνει όμως είναι να αφήσει ένα σημάδι. Τα σημάδια αυτά ποικίλουν, αλλά το πιο επικίνδυνο είναι το «Χ» το οποίο και δείχνει ότι ο χώρος είναι ιδανικός για διάρρηξη. Το σύμβολο αυτό εμφανίζεται συχνά σε τοίχους, οπότε και δεν τραβάει την προσοχή. Οι τύποι που μαρκάρουν τα καταστήματα συνήθως μοιάζουν με νεαρούς που κάνουν γκράφιτι ή ταγκιές, οπότε και το πολύ – πολύ να τους κάνει κάποιος γείτονας παρατήρηση. Επίσης, τα σημάδια τους είναι απλά για να μπορούν να φύγουν γρήγορα μετά το «μαρκάρισμα».

Ποια σημάδια πρέπει να με ανησυχούν

Τα σημάδια των κλεφτών είναι μία «γλώσσα» που εξελίσσεται και αλλάζει συνεχώς, προκειμένου να μπερδεύει του επιχειρηματίες αλλά και τους αστυνομικούς. Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει να σας ανησυχούν περίτεχνα γκράφιτι ή γενικόλογα συνθήματα τύπου «ΠΑΟΚΑΡΑ», «ΘΡΥΛΟΣ ΟΛΕ», «ΜΑΡΙΑ ΣΆΓΑΠΩ» κλπ. Αυτό που πρέπει να σας ανησυχεί όμως είναι σχήματα όπως τρίγωνα και τετράγωνα με γραμμούλες μέσα τους και φυσικά το περιβόητο Χ που αναφέραμε και παραπάνω και το οποίο είναι το πιο σταθερό σύμβολο στην γλώσσα των κακοποιών. Αν λοιπόν δείτε σε κάποιον τοίχο του καταστήματος σας ή ακόμη και στα ρολλά σας κάποιο τέτοιο σχήμα, καλό θα ήταν να λάβετε τα μέτρα σας και να καλέσετε την Αστυνομία.

Αν με μαρκάρουν είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν να με κλέψουν;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή: όχι. Υπάρχουν και σύμβολα που δείχνουν ότι ο χώρος ΔΕΝ είναι ιδανικός για διάρρηξη. Αν λοιπόν στο κατάστημα σας έχετε μέτρα ασφαλείας όπως συναγερμό, κάμερες και ποιοτικά ρολά ασφαλείας σαν αυτά που εμπορεύεται η Dmenounos και δείτε κάποιο περίεργο σημάδι, είναι πολύ πιθανό να σημαίνει ότι το κατάστημα σας δεν είναι καλός στόχος. Εννοείται ότι όσο πιο ανασφάλιστος είναι ένας χώρος, τόσο πιο πιθανό να δει σημάδια όπως το διαβόητο «Χ». Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα ύποπτο σημάδι αξίζει τη προσοχή σας, ειδικά αν δείτε κι άλλα στην περιοχή σας.

diariksi katastimatos psixologia
Άρθρα

Συμβουλές Προστασίας – Πώς να μην καταρρακωθείτε ψυχολογικά μετά από μία διάρρηξη

Μία διάρρηξη στην επιχείρηση μας είναι σίγουρα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να μας συμβεί. Εννοείται ότι είναι κάτι που έχει υλικές ζημιές, μπορεί και σχετικά μεγάλες, όπως για παράδειγμα ζημιές στα ρολά καταστημάτων, αφαίρεση χρημάτων κι εμπορευμάτων και καταστροφές σε βιτρίνες και τζαμαρίες.

Για να μην γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεστε μια αξιόπιστη εταιρεία συστημάτων με ποιοτικά και ασφαλή ρολά ασφαλείας δείτε εδώ διάφορα είδη ρολών αναλόγως το κατάστημα

Δεν είναι όμως υλικές οι ζημιές μίας διάρρηξης, πολλές φορές είναι και συναισθηματικές ή αν προτιμάτε και ψυχολογικές. Η αίσθηση του να φθάνεις στο μαγαζί σου και να βλέπεις τα ρολά ασφαλείας ανοιχτά και την πόρτα παραβιασμένη, είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να ζήσει αλλά και κάτι που μόνο αν το έχει ζήσει κανείς μπορεί να καταλάβει πόσο επώδυνο είναι.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου σπάνιο το φαινόμενο μία διάρρηξη να κάνει κάποιον να αισθάνεται ψυχολογικά ράκος. Να φοβούνται να σηκωθούν το πρωί για να πάνε στη δουλειά. Να νιώθουν πως κανείς δεν υπάρχει για να τους προστατέψει και πως ένας κλέφτης θα μπορούσε να μπει και στο σπίτι τους και μάλιστα ακόμη και όταν είναι μέσα, ειδικά αφού το σπίτι δεν έχει ρολά για να κρατήσει τους κλέφτες μακριά. Οι σκέψεις αυτές είναι σκοτεινές και όπως μπορείτε να καταλάβετε, μόνο κακό κάνουν. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε μετά από μία διάρρηξη για να αισθανθείτε ψυχολογικά καλύτερα.

Κρατήστε τη ψυχραιμία σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις δείτε το κατάστημα σας ανοιγμένο είναι να μην κάνετε τίποτα! Με αυτό εννοούμε ότι δεν πρέπει καν να μπείτε μέσα στον χώρο για να δείτε τι έγινε. Μπορείτε να βγάλετε κάποιες φωτογραφίες απ’ έξω αλλά δεν πρέπει να μπείτε μέσα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε αμέσως την Αστυνομία ώστε να περάσει, να πάρει αποτυπώματα και να ερευνήσει τον χώρο του εγκλήματος και φυσικά να καταγράψει τα κλοπιμαία με τη βοήθεια σας. Αυτό που προέχει τώρα είναι να πιαστούν οι κλέφτες.

Σκεφτείτε τα λάθη σας

Όπως όλοι ξέρουμε, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι που έχει γίνει. Δεν έχουμε ούτε χρονομηχανές στη διάθεση μας αλλά ούτε και το ραβδί του Χάρι Πόττερ. Με άλλα λόγια, δεν έχει νόημα να κλαίμε για το παρελθόν, αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να κοιτάξουμε το μέλλον και να φροντίσουμε να μην μας βρει άλλο κακό. Προσπαθήστε να θυμηθείτε αν κάνατε κάποιο λάθος όταν κλείσατε το μαγαζί σας, αν για παράδειγμα ξεχάσατε να κλειδώσετε τα ρολά σας ή να βάλετε τον συναγερμό. Δεν έχει νόημα να αυτό-τιμωρηθείτε γι’ αυτά τα λάθη, αλλά μπορείτε να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα για να μην τα ξανακάνετε. Επίσης, σκεφτείτε τυχόν κενά στην ασφάλεια σας και διορθώστε τα. Έχετε μόνο ρολά ασφαλείας; Ίσως να χρειαστεί να βάλετε και συναγερμό!

Ανοίξτε ξανά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

Μία διάρρηξη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας ρίξει το ηθικό στα τάρταρα και να σας κάνει να μη θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Ξεκινήστε ξανά τη δουλειά σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να πάρετε ξανά στα χέρια σας τον έλεγχο της ζωής αλλά και της περιουσίας σας. Η δουλειά θα σας βοηθήσει να ξεχαστείτε αλλά και θα σας δώσει κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσετε τον κόσμο και τις προκλήσεις του από δω και στο εξής. Μία διάρρηξη είναι απλά ένα εμπόδιο και μάλιστα προσωρινό, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεστε να γυρίσετε στη καθημερινότητα, ίσως να πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Κάντε μια ασφάλεια κλοπής

Καλά τα ρολά ασφαλείας και τα μέτρα ασφαλείας, αλλά ένας έμπειρος κλέφτης συνήθως ξέρει πώς να τα αντιμετωπίσει. Αν λοιπόν θέλετε να κοιμάστε με το κεφάλι σας ήσυχο μετά από μία διάρρηξη, προτείνουμε να κάνετε μία ασφάλεια διάρρηξης στο κατάστημα σας. Τουλάχιστον έτσι θα ξέρετε ότι όποια ζημιά και να γίνει, θα έχετε τα χρήματα που χρειάζονται για να ορθοποδήσετε και να ξεκινήσετε ξανά!

rolla-diktiota-10
Άρθρα

Πάρτε φθηνά ρολά καταστημάτων με αυτές τις απλές συμβουλές

Τα ρολά ασφαλείας όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητα στις μέρες μας για όλα τα μαγαζιά, γι’ αυτό άλλωστε και τα βλέπουμε σχεδόν παντού. Αν ένα κατάστημα δεν έχει ρολά, είναι πολύ εύκολο για έναν κλέφτη να μπει μέσα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να σπάσει την τζαμαρία και να κατευθυνθεί κατευθείαν προς το ταμείο, να το πάρει ολόκληρο και να το βάλει στα πόδια. Πρόκειται για ένα σκηνικό που το βλέπουμε αρκετά συχνά και μάλιστα ακόμη και σε ώρες που κυκλοφορεί στον δρόμο ο κόσμος. Το ρολό είναι στην ουσία κάτι σαν τοίχος που κρατά ακόμη και τους πιο θρασείς κλέφτες μακριά από ένα μαγαζί.

Ο νούμερο ένα λόγος που πολλοί επιλέγουν να μην τοποθετήσουν ρολλά ασφαλείας στο κατάστημα τους είναι το κόστος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι σίγουροι ότι το κόστος των ρολών θα είναι σχετικά μεγάλο, οπότε θεωρούν ότι είναι μία επένδυση που δεν μπορούν να κάνουν τη δεδομένη στιγμή. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ασφάλεια του καταστήματος του καθενός – το οποίο άλλωστε του εξασφαλίζει και τη ζωή του – είναι κάτι το πραγματικά ανεκτίμητο, οπότε ποτέ δεν μπορούμε να πούμε ότι μία επένδυση που προσανατολίζεται στην ασφάλεια είναι υπερβολικά μεγάλη.

Τα ρολά καταστημάτων παρέχουν πολλά μεγαλύτερα οφέλη από το κόστος τους, ωστόσο αν τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν είναι αυτά που κρατάνε κάποιον καταστηματάρχη από το να εξασφαλίσει την περιουσία του, ας δούμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορεί να μικρύνει αυτό το κόστος.

Συμβουλή 1η: Καλή έρευνα αγοράς

Στις περισσότερες πόλεις – ιδιαίτερα στις σχετικά μεγάλες – υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που πουλάνε και σίγουρα δεν έχουν όλες τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες τιμές για ρολλά ασφαλείας. Καλό είναι λοιπόν να αφιερώσει κανείς λίγο χρόνο και να κάνει μία όσο το δυνατόν πιο ενδελεχή έρευνα αγοράς, παίρνοντας προσφορές από πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις. Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε μία προσφορά που να πλησιάζει το budget σας, την οποία και φυσικά μπορείτε να διαπραγματευτείτε κι άλλο.

Συμβουλή 2η: Πάτε κάπου συστημένοι

Αν γνωρίζετε κάποιον φίλο, γνωστό ή ακόμη και συνάδελφο σας που να συνεργάζεται για καιρό με μία επιχείρηση με ρολλά, καλό θα ήταν να του ζητήσετε να σας φέρει σε επαφή με την εν λόγω επιχείρηση και να αναφέρει το όνομα σας και να πει ότι σας στέλνει αυτός. Μπορείτε πάντα να πάρετε και την άδεια του για να χρησιμοποιήσετε το όνομα του όταν θα μιλήσετε με την επιχείρηση. Όπως θα γνωρίζετε, οι περισσότερες επιχειρήσεις, όσο μεγάλες και να είναι, δεν θέλουν να δυσαρεστούν τους μόνιμους πελάτες τους, οπότε και αν κάποιος πάει συστημένος από έναν πελάτη, συχνά θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον εξυπηρετήσουν καλύτερα και είναι και πολύ πιθανό να του κάνουν και καλύτερη τιμή.

Συμβουλή 3η: Μην παρασύρεστε από τους πωλητές

Μπορεί τα ρολά ασφαλείας να μοιάζουν εξαιρετικά απλά κατασκευάσματα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ρολών με διαφορετικό κόστος ο καθένας αλλά και διάφορα έξτρα – όπως αυτόματοι μηχανισμοί ανοίγματος και κλεισίματος – που μπορούν να σας πουλήσουν οι επιχειρήσεις. Η δουλειά του πωλητή είναι να κάνει την μεγαλύτερη δυνατή πώληση, οπότε θα δοκιμάσει να σας πουλήσει τα πιο ακριβά ρολά και όσο το δυνατόν περισσότερα έξτρα. Φροντίστε να μην παρασυρθείτε. Μελετήστε για να δείτε ποιος τύπος ρολών ταιριάζει στην επιχείρηση σας – οι πιο ακριβές λύσεις δεν είναι πάντα οι καλύτερες όσον αφορά τα ρολά – και να γνωρίζετε πάντα ότι αυτοματισμοί κλπ μπορούν να τοποθετηθούν και αργότερα.

Συμβουλή 4η: Βεβαιωθείτε ότι σας γίνονται προσφορές «πακέτο»

Δεν αρκεί μόνο να αγοράσετε τα ρολά σας, θα πρέπει και κάποιος να τα τοποθετήσει. Κάποιες επιχειρήσεις προσφέρουν δωρεάν τοποθέτηση ή την περιλαμβάνουν στην τομή των ρολλών, ενώ άλλες την προσφέρουν τελείως έξτρα. Εννοείται ότι αν το budget σας είναι σφιχτό, θα πρέπει να ψάξετε για δωρεάν τοποθέτηση!

rolla-diktiota-08
Άρθρα

Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις σας για τις επισκευές σε ρολά καταστημάτων

Τα ρολά καταστημάτων είναι από τα πρώτα πράγματα που αγοράζει πλέον ένας επιχειρηματίας για το κατάστημα του. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι οι απλές αυτές κατασκευές στην ουσία δημιουργούν ένα χώρισμα ή έναν τοίχο αν προτιμάτε, που αποτρέπει τους περισσότερους διαρρήκτες από το να δοκιμάσουν να κάνουν μία διάρρηξη και αποτελεί ένα φυσικό εμπόδιο για τους πιο «τολμηρούς» υποψήφιους μπουκαδόρους, το οποίο και θα πρέπει να ξεπεράσουν με χρόνο αλλά και με ειδικά εργαλεία.

Σε κάθε περίπτωση, το να επιλέξει κανείς τα σωστά ρολά ασφαλείας για το κατάστημα του είναι κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού θα πρέπει να γίνει η επιλογή του τύπου ρολών που θα προσφέρει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό ασφάλειας αλλά και ορατότητας. Η θυσία στον ένα τομέα ή τον άλλο μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες, γι’ αυτό και όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων φροντίζουν να ενημερώνονται και να κάνουν τις επιλογές τους μετά από πολλή σκέψη και μελέτη.

Μπορεί λοιπόν όσοι αγοράζουν ρολά να γνωρίζουν πολλά για τους τύπους και τις τιμές τους, αλλά φαίνονται πως αγνοούν βασικά πράγματα όσον αφορά κάτι πολύ κρίσιμο: τις επισκευές ρολών! Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που πιστεύουν ότι τα ρολλά τους δεν θα χαλάσουν ποτέ, οπότε και θεωρούν ότι δεν θα χρειαστούν ποτέ και συντήρηση ή άλλη επισκευή. Ας απαντήσουμε λοιπόν στις κυριότερες ερωτήσεις για τις επισκευές ρολών!

Πώς χαλάνε τα ρολλά ασφαλείας;

Όπως είπαμε και πριν, τα ρολά είναι σχετικά απλές κατασκευές και αυτό κάνει και πολλούς να πιστεύουν ότι στην ουσία είναι «αθάνατα», δηλαδή δεν έχουν μέρη που να μπορούν να χαλάσουν. Αυτό δεν ισχύει. Δεδομένου ότι υπάρχουν κινούμενα μέρη στα ρολά ασφαλείας, υπάρχουν και πράγματα που μπορούν να χαλάσουν ή να στραβώσουν. Η έλλειψη λίπανσης, η συγκέντρωση βρώμας στους μηχανισμούς και η φθορά από τον καιρό και την ταλαιπωρία είναι οι κύριοι παράγοντες που μπορούν να χαλάσουν τα ρολά σας.

Τι γίνεται αν χαλάσουν τα ρολά μου;

Σε γενικές γραμμές, αν συμβεί κάποιο πρόβλημα με τα ρολά σας δεν θα μπορείτε να τα ανοίξετε και να τα κλείσετε. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να χαλάσει ο μηχανισμός που συγκρατεί τα ρολά ανοιχτά και να πέσουν αυτά απότομα κάτω, κάτι που φυσικά μπορεί να τραυματίσει άτομα που βρίσκονται από κάτω. Η πιο συνηθισμένη βλάβη όμως είναι όπως είπαμε και πριν να κολλήσουν τα ρολά στο άνοιγμα ή το κλείσιμο.

Πώς θα καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά με τα ρολά ασφαλείας μου;

Σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε αλλαγή στη «συμπεριφορά» των ρολών σας πρέπει να σας ανησυχεί. Αν για παράδειγμα δείτε ότι συναντάτε αντίσταση κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο ή ότι η όλη διαδικασία δεν είναι όσο ομαλή όσο ήταν κάποτε, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει ξεκινήσει να παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, οπότε και θα πρέπει να του δώσετε λίγη προσοχή.

Τι να κάνω αν κάτι δεν πάει καλά με τα ρολά μου;

Το πιο απλό που έχετε να κάνετε, είναι να ρίξετε μια ματιά στον μηχανισμό και να δείτε αν υπάρχουν τυχόν σκουπίδια ή άλλα υλικά που τον εμποδίζουν. Εννοείται ότι θα πρέπει τακτικά να ελέγχετε αλλά και να καθαρίζετε τον μηχανισμό των ρολών σας. Αν δεν βλέπετε κάτι «ύποπτο», τότε καλό θα ήταν να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου επαγγελματία.

Πως γίνεται και πόσο κοστίζει μια επισκευή ρολών;

Συνήθως οι επισκευές ρολών είναι σχετικά απλές και διαρκούν μερικά λεπτά ή μία με δύο ώρες. Σπάνια μπορεί να χρειαστεί να γίνει αλλαγή μηχανισμού ή κάποια άλλη «σοβαρή» εργασία. Όσον αφορά το κόστος, αυτό εξαρτάται από τον τύπο της βλάβης αλλά και φυσικά από τα ανταλλακτικά που μπορεί να χρειαστούν. Πολλές επιχειρήσεις ρολών κάνουν ειδικές προσφορές για service κι επισκευή των προϊόντων τους κατά την αγορά, καλό είναι να επωφεληθείτε από τέτοιες προσφορές για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

20-pleonektimata-rolon-asfaleias
Άρθρα

Ποια είναι τα 20 πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των ρολών ασφάλειας ;

Στις μέρες μας η ασφάλεια των καταστημάτων αποτελεί μια προτεραιότητα για κάθε επαγγελματία που σέβεται την επιχείρηση του. Υπάρχουν διάφορα συστήματα ασφάλειας που εξυπηρετούν και καλύπτουν διάφορες ανάγκες στην αγορά. Τα ρολά ασφαλείας είναι ένα σύστημα ασφάλειας με πολλά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να δώσετε την προσοχή σας. Ας δούμε ποια είναι αυτά :

Προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε άνοιγμα.

Οι διαστάσεις των ανοιγμάτων που υποδέχονται τα ρολλά είναι μη τυποποιημένες. Το πλάτος και το ύψος τους παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις, ανάλογα με τις ανάγκες που εξυπηρετούν. Οπότε, τα ρολλά κατασκευάζονται στο εργοστάσιο αναγκαστικά κατά ειδική παραγγελία, κομμένα και ραμμένα στις διαστάσεις του ανοίγματος. Δηλαδή: πρώτα μετριέται το μέγεθος του ανοίγματος, γίνεται η μελέτη του χώρου και ο καθορισμός των ιδιαίτερων λεπτομερειών και στη συνέχεια προωθείται η παραγγελία στην παραγωγή για να κατασκευαστεί. Συνεπώς, ο χώρος που θα υποδεχθεί το ρολό δεν είναι απαραίτητο ούτε να υπόκειται σε τυποποίηση, ούτε να έχει προετοιμαστεί ειδικά.

Ειδικός σχεδιασμός.

Για κάθε ένα ρολλό γίνεται ξεχωριστή οικονομοτεχνική μελέτη. Λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης, όπως το είδος και η μορφή της τοιχοποιίας, η ανεμοπίεση της ευρύτερης περιοχής, η αισθητική του χώρου και οι απαιτήσεις σε μόνωση, σε διαφάνεια κλπ, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αναλογία κόστους-απόδοσης, χωρίς παραχωρήσεις στην καλαισθησία.

Μοναδικότητα.

Κάθε ρολό είναι μοναδικό, επειδή είναι πρακτικά απίθανο να συμπέσουν ρολλά με ίδιες διαστάσεις, ίδιο χρώμα, ίδιο τύπο ρολλού και ίδια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (γι’ αυτό άλλωστε και δεν υπάρχουν ρολλά τυποποιημένων διαστάσεων έτοιμα προς εγκατάσταση). Επιπλέον, οι συνδυασμοί κωδικών των ηλεκτρονικών στοιχείων είναι αποκλειστικά διαφορετικοί σε κάθε προϊόν.

Ανώτατη ασφάλεια.

Το ρολλό, όταν είναι κλειστό, μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας μεταλλικός τοίχος. Η αντοχή των μετάλλων, τόσο σε θλίψη όσο και σε εφελκυσμό, είναι ανώτερη των κοινών δομικών στοιχείων, ενώ τα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά σχεδιασμένα, πράγμα που τα κάνει πρακτικά απαραβίαστα, είτε με τις κλασσικές, είτε με τις μοντέρνες μεθόδους παραβίασης.

Απλή κατασκευή.

Τα ρολλά αποτελούνται από προφίλ λαμαρίνας ή αλουμινίου, αλληλοσυνδεόμενα αρθρωτά μεταξύ τους, που κινούνται μέσα σε οδηγούς με ή χωρίς τη βοήθεια ελατηρίων, δίχως περίπλοκες και ιδιαίτερες μηχανικές διατάξεις. Αυτό τα κάνει την απλούστερη δυνατή κατασκευή της κατηγορίας, με άμεσα επακόλουθα την ευχρηστία και τη μακροζωία.

Αντοχή στο χρόνο.

Όλα τα μέρη του ρολλού αποτελούνται είτε από γαλβανισμένη ή ανοξείδωτη λαμαρίνα, είτε από αλουμίνιο, υλικά απρόσβλητα από τη διάβρωση. Επιπλέον, η σχολαστική επεξεργασία που προηγείται του χρωματισμού, καθώς και η επικάλυψη της επιφανείας με ηλεκτροστατική βαφή σύμφωνα με τις πρακτικές ποιοτικής βαφής κάνουν το προϊόν να έχει πρακτικά απεριόριστη βιωσιμότητα.

Οικονομικά συμφέρουσα λύση.

Η απλότητα της κατασκευής, η προσιτή τιμή των πρώτων υλών και η μαζικοποίηση της παραγωγής που έχει επιτευχθεί τα τελευταία έτη, το αναδεικνύουν σαν το οικονομικότερο προϊόν της κατηγορίας, προσιτό σε όλες τις κατηγορίες πελατών.

Μεγάλη ποικιλία.

Έχουν αναπτυχθεί πολλοί τύποι προφίλ ρολλών, ώστε να ικανοποιούν διάφορες απαιτήσεις, γούστα, ύφη και στυλ. Υπάρχουν επίπεδα ή καμπύλα προφίλ, μονού ή διπλού τοιχώματος, από λαμαρίνα ή από αλουμίνιο. Επιπροσθέτως, υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικών χρωματισμών τόσο των μεταλλικών στοιχείων του ρολλού, όσο και των λάστιχων των οδηγών. Δηλαδή, μπορούμε να έχουμε το μισό ρολλό λευκό, δύο προφίλ καφέ, ένα προφίλ κίτρινο κλπ. Τέλος, μπορεί να γίνει συνδυασμός μερικών τύπων προφίλ (πχ κλειστών με διάτρητο), με σκοπό να βελτιωθούν είτε οι ιδιότητες, είτε η όψη του ρολλού.

Αισθητικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης του τυλίγματος του ρολλού, κάλυψης των αρμών, τοποθέτησης στραντζαριστών και κοιλοδοκών κλπ, ώστε να καλυφθούν μικροατέλειες. Και όλα αυτά βαμμένα ηλεκτροστατικά στην ίδια απόχρωση ή διαφορετική με το κύριο σώμα του ρολλού. Έτσι, μπορεί να επιτευχθεί ένα ολοκληρωμένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Δημιουργική τέχνη.

Tα κλειστού τύπου ρολλά δύναται να έχουν σχέδια, εικόνες, λογότυπα κλπ στην εξωτερική πλευρά τους. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα της διαφήμισης ενός εμπορικού καταστήματος (και όχι μόνο) ακόμα και όταν τα ρολλά είναι κατεβασμένα.

Εξυπηρέτηση ειδικών απαιτήσεων.

Το ρολλό μπορεί να κινηθεί είτε χειροκίνητα, είτε ηλεκτροκίνητα, είτε μέσω τηλεχειρισμού, είτε μέσω πολυπλοκότερων λογικών αυτοματισμού κι έτσι μπορεί να ικανοποιηθεί οποιαδήποτε επιθυμία και ειδική απαίτηση του πελάτη.

Αξιόπιστο προϊόν.

Το γεγονός ότι η λειτουργία του δεν απαιτεί περίπλοκα εξαρτήματα, ενώ είναι πολύ απλή και δοκιμασμένη, κάνει το ρολλό ως το προϊόν με πολύ σπάνιες αστοχίες και τις πιο ποταπές βλάβες που εύκολα επισκευάζονται.

Πολύ χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης.

Η απλότητα της κατασκευής, η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί και η κατασκευή εξαρτημάτων με εξαιρετική ακρίβεια λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας, έχουν σαν αποτέλεσμα την βελτιστοποίηση της αξιοπιστίας και τις πολύ μικρές ανάγκες για συντήρηση. Ήδη τα ρολλά παραδίδονται με τριετή εγγύηση πλήρους κάλυψης, ενώ μπορεί να επεκταθεί στην περίπτωση που συνδυάζεται με την τακτική ετήσια συντήρηση.

Ποικιλία χρωμάτων.

Υπάρχουν πάνω από 150 άμεσα διαθέσιμες χρωματικές επιλογές της σειράς RAL, ενώ (κατά παραγγελία) υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας οποιασδήποτε άλλης απόχρωσης κυκλοφορεί στο εμπόριο, (συμπεριλαμβανομένων των βαφών απομίμησης ξύλου).

Μέγιστη εκμετάλλευση χώρου.

Το γεγονός ότι τα ρολλά, όταν ανοίγουν, τυλίγονται γύρω από τον εαυτό τους έχει σαν αποτέλεσμα να απαιτούν το μικρότερο δυνατό χώρο από παρεμφερή ανταγωνιστικά προϊόντα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλος χώρος ούτε στο πλάι, ούτε στο πάνω μέρος του ανοίγματος. Επιπλέον υπάρχουν μηχανισμοί («χωνευτά» μοτέρ) που ελαχιστοποιούν τον αναγκαίο χώρο στο πάνω μέρος, όταν αυτό απαιτείται, με αποτέλεσμα η αξιοποίηση του χώρου από τον ιδιοκτήτη να είναι η μέγιστη δυνατή.

Εναλλακτικές επιλογές εφαρμογής στην τοποθέτηση.

Η τοποθέτηση των ρολλών μπορεί να γίνει είτε εσωτερικά του κτιρίου, είτε ανάμεσα στο άνοιγμα, είτε εξωτερικά του κτιρίου. Αυτό παρέχει τη μέγιστη δυνατότητα επιλογών τοποθέτησης, χωρίς να χρειάζεται ειδική προετοιμασία του χώρου για να υποδεχτεί το ρολλό.

Αξιόπιστη ηλεκτροκίνητη λειτουργία.

Στα ρολλά μπορεί να προσαρμοσθεί μεγάλη ποικιλία από ηλεκτροκινητήρες, είτε ‘κεντρικά’ μοτέρ (στο μέσο του άξονα), είτε ‘χωνευτά’ μοτέρ (στο εσωτερικό του άξονα), είτε ‘πλαϊνά’ μοτέρ (παραπλεύρως του άξονα), ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης. Τα μοτέρ αυτά κατασκευάζονται από μεγάλους οίκους του εξωτερικού και φημίζονται για την δοκιμασμένα αξιόπιστη λειτουργία τους.

Μεγάλη γκάμα αυτοματισμών. Οι αυτοματισμοί που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια καλύπτουν οποιαδήποτε απαίτηση μπορεί να ζητηθεί, από απλό χειρισμό με μπουτόν, μέχρι αυτοματισμό μέσω πολύπλοκων λογικών. Σε κάθε περίπτωση, οι αυτοματισμοί που θα χρησιμοποιηθούν πρωταρχικό σκοπό έχουν να βελτιστοποιήσουν την ασφάλεια και την ευχρηστία του μηχανισμού.

Χειροκίνητη λειτουργία. Τα ρολλά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν το ίδιο εύκολα και χειροκίνητα. Ιδιαίτερα η κίνηση μικρού ή μεσαίου βάρους ρολλών που περιλαμβάνουν άξονα με ελατήρια μπορεί να πραγματοποιηθεί και αποκλειστικά χειροκίνητα, ακόμα και από άτομα χωρίς ιδιαίτερη σωματική ρώμη. Επιπλέον, η δυνατότητα της χειροκίνητης λειτουργίας επιβάλλεται και στα ηλεκτροκίνητα ρολλά σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

Ίδιας εμφάνισης πλαϊνές ανθρωποθυρίδες και σταθερά.

Διατίθενται πλαϊνές ανοιγόμενες ανθρωποθυρίδες με την ίδια ακριβώς εμφάνιση με τα ρολλά, που αποδεικνύονται πολύ πρακτικές σε περιπτώσεις που δεν είναι διαθέσιμη άλλη πόρτα πεζών. Έτσι, επιτυγχάνεται πλήρης αξιοποίηση του ανοίγματος, δημιουργείται διέξοδος διαφυγής όταν το ρολλό είναι κλειστό και είναι εφικτή η διέλευση των πεζών χωρίς να ανοίξει το ρολλό. Στα κενά που τυχόν δημιουργηθούν τοποθετούνται σταθερά μέρη με την ίδια ακριβώς εμφάνιση με το ρολλό και την πλαϊνή ανθρωποθυρίδα

ores-pou-mpainoun-kleftes-sta-spitia
Άρθρα

Τι ώρα μπαίνουν οι κλέφτες στα σπίτια;

Η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της σύγχρονης εγκληματικότητας είναι πλέον ένα μείζων θέμα που δεν αφορά μόνο την κοινωνία στο σύνολο της αλλά αποτελεί και προσωπικό ζήτημα κάθε σύγχρονου ανθρώπου. Σε αυτό το πλαίσιο είναι λογικό και επόμενο  καθένας από σας να προσπαθεί να ενημερωθεί και να εντοπίσει πότε συμβαίνουν στατιστικά οι περισσότερες παραβιάσεις σπιτιών ώστε να κατορθώσει να προστατεύσει αποτελεσματικά το σπίτι και την οικογένεια του από μια ενδεχόμενη επίθεση.

Αυτή η κίνηση δεν είναι  σε καμία περίπτωση άστοχη, είναι όμως πιθανότατα  άσκοπη μιας και σήμερα η εγκληματικότητα εμφανίζει ραγδαία επέκταση με νέα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν σημαντικά τις συνθήκες και τα δεδομένα που γνωρίζατε μέχρι πρότινος. Οι νέες εξελίξεις στο σκηνικό της εγκληματικότητας  καταγράφονται παρακάτω για να σας βοηθήσουν να προστατευτείτε πιο αποτελεσματικά.

Επίσης, μεγάλη αύξηση έχει παρουσιαστεί σε θέματα εγκληματικότητας και διαρρήξεων σε καταστήματα και επιχειρήσεις. Αυτό προϋποθέτει ότι εκτός από τα σπίτια σας, για εσάς που έχετε και κατάστημα, θα πρέπει να ασφαλίσετε και τα καταστήματά σας. Αν θέλετε να δείτε μια μεγάλη ποικιλία ρολών ασφαλείας για καταστήματα μπείτε εδώ.

Παράνομη είσοδος των διαρρηκτών στα σπίτια όλο το 24ωρο

Ένα από τα κυριότερα νέα χαρακτηρίστηκα που εντοπίζονται στις διαρρήξεις σπιτιών είναι σίγουρα σχετικό με την χρονική στιγμή που επιλέγουν οι κακοποιοί να εισβάλουν παράνομα.  Πιο συγκεκριμένα, παλιότερα θεωρούνταν δεδομένο και σχεδόν απαραβίαστο ότι οι διαρρηκτές εισέβαλαν  στους χώρους- στόχους μόνο κατά τις νυχτερινές ώρες . Σήμερα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Η εγκληματικότητα έχει γίνει τόσο αισθητά ακραία και συνηθισμένη  που  οι κλέφτες δεν διστάζουν να μπουκάρουν όχι μόνο κατά την διάρκεια της  νύχτας αλλά και καθ όλη την διάρκεια της μέρας από νωρίς το πρωί ως και αργά το απόγευμα σε σπίτια αλλά και επαγγελματικούς χώρους.

Οι κακοποιοί αδιαφορούν για την παρουσία τρίτων κατά την ώρα της παραβίασης.
Ενδεικτική αλλαγή που αποδεικνύει ξεκάθαρα το θράσος και τη  διαφθορά που διέπουν την σύγχρονη παραβατικότητα είναι ότι σήμερα οι περισσότεροι κλέφτες αδιαφορούν επιδεικτικά για την παρουσία ή όχι των ιδιοκτήτων  στα σπίτια κατά την στιγμή της παραβίασης.

Οι εποχές που οι διαρρηκτές καραδοκούσαν για να φύγουν οι διαμένοντες από το σπίτι για να εισβάλουν με την ησυχία τους έχουν περάσει μάλλον ανεπίστρεπτη  δίνοντας  την θέση τους σε κακοποιούς που μπαίνουν στον ιδιωτικό σας χώρο  με θράσος και όχι μόνο κλέβουν ότι βρεθεί  μπροστά τους αλλά κοκκοποιούν και τα θύματα πολλές φορές μέχρι θανάτου. Αυτό δηλαδή που σήμερα καθορίζει την ώρα που οι κλέφτες θα παραβιάσουν το σπίτι σας δεν είναι η απουσία σας αλλά καθαρά η στιγμή που θα καταφέρουν να παραβιάσουν ευκολότερα τα μέτρα ασφαλείας που έχετε εγκαταστήσει.

Οργανωμένη και μελετημένη ώρα παραβίασης του σπιτιού

Ένα ακόμη στοιχείο που έχει διαφοροποιηθεί αισθητά στην ώρα που επιλέγουν να μπουν οι κλέφτες στα σπίτια είναι η οργάνωση και η μελέτη του παραβιαζόμενου χώρου πριν την εισβολή. Παλιότερα, ο τρόπος και η ώρα παραβίασης ενός σπιτιού ήταν ενιαία γιατί πιθανόν δεν υπήρχαν εξειδικευμένα μέτρα προστασίας των σπιτιών. Σήμερα οι κλέφτες έχουν αναβαθμισμένες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες, προσαρμόζονται και μελετούν συστηματικά και ενδεχόμενος για μεγάλο χρονικό διάστημα το σπίτι που πρόκειται να παραβιάσουν όποτε η ώρα παραβίασης προκύπτει μετά από μελέτη και οργανωμένο σχέδιο που ακολουθούν οι κακοποιοί και όχι τυχαία.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία που αναδεικνύονται από την σύγχρονη δράση των διαρρηκτών διαμορφώνουν αναμφίβολα ένα πιο σκληρό και αδυσώπητο προφίλ τους που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, δρα πολλές φορές βάση οργανωμένου σχεδίου για να καταλήξει στην ώρα παράνομης εισβολής στα σπίτια ενώ δεν πτοείται στο ελάχιστο αν την ώρα της παραβίασης οι ιδιοκτήτες είναι παρόντες ή όχι.

Εύλογα λοιπόν γίνεται αντιληπτό ότι αυτή η άγρια σύγχρονη εγκληματικότητα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με εξειδικευμένα και αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας που διαθέτει αποκλειστικά η επιχείρηση  DMenounos και η ιστοσελίδα dmenounos.gr. Αν λοιπόν και εσείς δεν θέλετε να ρισκάρετε την ασφάλεια την δική σας και της οικογένεια σας επικοινωνήστε τώρα με την εταιρεία Δημήτρης Μενούνος  για να σχεδιάσουμε μαζί την κατάλληλη οχύρωση του σπιτιού σας απέναντι στην σύγχρονη εγκληματικότητα!

tropoi-antimetopisis-klefton-sto-spiti
Άρθρα

3 τρόποι για αποτελεσματική προστασία του σπιτιού σας από τους κλέφτες

Η ιδιωτική ζωή σήμερα φαίνεται να απειλείται όσο ποτέ άλλοτε από την ακραία σύγχρονη εγκληματικότητα. Είναι πλέον γεγονός ότι η ασφάλεια δεν είναι δεδομένη ακόμα και κάτω από την στέγη ενός σπιτιού για τον σύγχρονο άνθρωπο και αυτό δίνει όλο και μεγαλύτερη ώθηση στην αναζήτηση ακόμα πιο αποτελεσματικών τροπών που θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την πολυπόθητη προστατευμένη ζωή από τους κινδύνους.

Στα πλαίσια αυτά παρακάτω αναφέρονται τρεις από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαφυλάξετε το σπίτι σας από ενδεχόμενες παραβιάσεις.

Αποφύγετε τις ξεκλείδωτες και ανοχύρωτες πόρτες και παράθυρα

Όσο κι αν σας φαίνεται προφανές και αυτονόητο η συντριπτική πλειοψηφία των κλοπών στα σύγχρονα σπίτια συμβαίνει με αφορμή κάποιου είδους  αμέλειας από πλευράς  των κατοίκων των σπιτιών. Η αμέλεια αυτή μπορεί κάποιες φορές  να είναι  απλώς ένα τυχαίο γεγονός  όπως  το να ξεχάσουν  να κλειδώσουν κάποια πόρτα, παράθυρο ή μπαλκονόπορτα του σπιτιού την νύχτα. Κάποιες άλλες φορές όμως η αμέλεια αύτη μπορεί να σχετίζεται με τα ελλιπή μέτρα προστασίας  που δεν  έχουν μεριμνήσει να τοποθετήσουν οι ιδιοκτήτες στα μεγάλα ανοίγματα των σπιτιών τους.

Σε κάθε περίπτωση οι κλέφτες τις περισσότερες φορές  εκμεταλλεύονται ευκαιριακά κάθε δυνατότητα που τους δίνετε για να εισβάλουν στο χώρο σας και να υπεξαιρέσουν ότι μπορούν. Καλό λοιπόν θα ήταν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να κλειδώνετε πόρτες παράθυρα και μπαλκονόπορτες κάθε φορά που απαιτείται αλλά και να θέσετε σε απόλυτη προτεραιότητα την εγκατάσταση των κατάλληλων μέτρων ασφαλείας (ρολά ασφαλείας και γκαραζόπορτες) που θα σας προσφέρουν ακόμα ισχυρότερη οχύρωση σε κάθε πιθανή διάρρηξη.

Ενεργοποιείτε πάντα τον συναγερμό ακόμα κι αν είστε μέσα στο σπίτι σας!

Η σύγχρονη εγκληματικότητα αναμφίβολα χαρακτηρίζεται όσο ποτέ άλλοτε για την αγριότητα και το θράσος που διέπει τους σύγχρονους διαρρηκτές και κακοποιούς. Παίρνοντας αυτό ως δεδομένο, η παρουσία των ανυποψίαστων θυμάτων μέσα στα σπίτια τους δεν αποτελεί πλέον λόγο για να μην εισβάλουν οι διαρρηκτές στους χώρους  που έχουν βάλει στόχο.

Αντίθετα καθημερινά είναι τα περιστατικά κλοπών όπου τα θύματα αναφέρουν ότι οι κλέφτες δεν δίστασαν όχι  μόνο να εισβάλουν στο χώρο τους αλλά και  να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ξυλοκοπώντας τους ή και απειλώντας τους για την ζωή τους με στόχο μεγαλύτερη λεία.

Και μόνο αυτό το γεγονός θα πρέπει όχι μόνο να σας ανησυχήσει αλλά και να σας κινητοποιήσει να αντιληφτείτε ότι δεν είστε απολυτά ασφαλείς ακόμα και μέσα στο ίδιο σπίτι σας ιδιαιτέρα αν ο συναγερμός που έχετε εγκαταστήσει είναι απενεργοποιημένος. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε την προστασία σας είναι να ενεργοποιείτε το σύστημα συναγερμού που έχετε εγκατεστημένο ακόμα και αν δεν απουσιάζετε από το σπίτι ώστε ο συναγερμός να είναι σε θέση να εντοπίσει πιθανή παραβίαση του χώρου σας ενώ είστε μέσα και να ενεργοποιηθεί εγκαίρως. Μην ξεχνάτε λοιπόν ότι ο συναγερμός δεν σας προστατεύει μόνο κατά την απουσία σας αλλά και ενώ είστε παρόντες για αυτό και οφείλετε να τον ενεργοποιείτε πάντα για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Σκύλος, το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας του σπιτιού σας από τους κλέφτες.

Τα σκυλιά εκτός από ευχάριστη συντροφιά σίγουρα μπορούν να σας φάνουν απολύτως απαραίτητα και αποτελεσματικά για την προστασία του σπιτιού σας από τους διαρρηκτές που θα επιχειρήσουν να το παραβιάσουν.

Τα σκυλιά σε κάθε προσπάθεια παραβίασης του ιδιωτικού σας χώρου είναι σε θέση να αναγνωρίσουν την απειλή και τους άγνωστους παραβάτες και να προκαλέσουν ανεπιθύμητη αναστάτωση με τα επίμονα και θορυβώδη γαβγίσματα τους ώστε και να φοβίσουν τους κλέφτες αλλά και να ειδοποιήσουν τους γείτονες για την παράνομη εισβολή. Είτε λοιπόν έχετε ένα μικρόσωμο σκύλο ως κατοικίδιο, είτε ένα αρκετά μεγαλύτερο σε μέγεθος σκύλο, είναι σίγουρο ότι εκτός από ένα πιστό φίλο ανατρέφετε και ένα αποτελεσματικό φύλακα ο οποίος μπορεί να διαφυλάξει την περιουσία σας καλυτέρα και από συναγερμό σε περίπτωση κλοπής.

Όπως έγινε κατανοητό από τα παραπάνω, η προστασία του σπιτιού σας είναι ένα θέμα πρώτης προτεραιότητας που οφείλετε να αναθέσετε στους κατάλληλους επαγγελματίας οι οποίοι είναι σε θέση να σας προτείνουν και να σας εγκαταστήσουν τα πιο αξιόπιστα μέτρα ασφαλείας της αγοράς.

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα έμπειρου επαγγελματία στην εγκατάσταση ρολών ασφαλείας, βιομηχανικών πορτών αλλά και γκαραζόπορτας που μπορείτε να εμπιστευτείτε δεν είναι άλλο από την εταιρεία Δ. ΜΕΝΟΥΝΟΣ Ε.Π.Ε. την οποία μπορείτε να βρείτε και διαδίκτυα στο dmenounos.gr! Επισκεφτείτε την τώρα για τα ποιοτικότερα μέτρα προστασίας του σπιτιού σας και δεν θα χάσετε!

a2in-06
Άρθρα

Μάθετε τα πάντα για τα ρολά ασφαλείας

Τα ρολά ασφαλείας είναι απαραίτητα για κάθε κατάστημα και αυτό μπορεί να το καταλάβει κανείς κάνοντας μια βόλτα σε οποιαδήποτε αγορά. Όλα τα καταστήματα όταν είναι κλειστά έχουν «κατεβασμένα ρολά» καθώς έτσι προστατεύονται από τους κλέφτες αλλά ακόμη και από αντικείμενα που μπορεί να εκτοξευθούν εναντίον τους.

Αυτό λοιπόν που κάνει τα ρολά ασφαλείας να ξεχωρίζουν, είναι το γεγονός ότι σε αντίθεση με μέτρα ασφαλείας όπως οι κάμερες και οι συναγερμοί, δεν αποτρέπουν ψυχολογικά τους κλέφτες αλλά εμποδίζουν με «φυσικό» τρόπο την είσοδο τους στον εκάστοτε χώρο, αφού στην ουσία είναι ένα εμπόδιο – πολλές φορές ένα σωστό τείχος – που ο κλέφτης θα πρέπει να ξεπεράσει.

Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο ή ασυνήθιστο, αλλά τα ρολά ασφαλείας δεν χρησιμοποιούνται μόνο σε καταστήματα. Οι γκαραζόπορτες για παράδειγμα πολλές φορές είναι στην ουσία ειδικά σχεδιασμένα ρολά καταστημάτων με μόνωση και εξειδικευμένους μηχανισμούς ανοίγματος και κλεισίματος, γι’ αυτό και θα τα βρείτε στις επιχειρήσεις με είδη ασφαλείας καταστημάτων.

Επιπλέον, κάποιοι ιδιοκτήτες κατοικιών επιλέγουν τα λεγόμενα ρολά ανοιχτού τύπου έναντι των πτυσσόμενων ή των σταθερών κάγκελων για την ασφάλεια του σπιτιού τους.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, μπορεί να ξέρετε ότι τα ρολά είναι πολύ δημοφιλή και ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των καταστημάτων, υπάρχουν όμως και πολλά πράγματα που δεν ξέρετε γι’ αυτά. Η σωστή πληροφόρηση είναι το παν για την επιλογή του κατάλληλου ρολού για την κάθε επιχείρηση, ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για τα ρολά καταστημάτων για να επιλέξετε τα πιο κατάλληλα για τον χώρο σας.

Κατηγορίες ρολών

Ξεκινάμε με τη πιο βασική πληροφορία. Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες ρολών, αυτές είναι τα ρολά κλειστού τύπου, τα διάτρητα και τα δικτυωτά. Κάθε κατηγορία έχει τα δικά της υπέρ και κατά κι ενδεδειγμένες χρήσεις, αλλά το χαρακτηριστικό που κάνει τη κάθε κατηγορία να ξεχωρίζει, είναι ο συνδυασμός ορατότητας και ασφάλειας που προσφέρουν. Ο γενικός κανόνας είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ασφάλεια που προσφέρει ένα ρολό, τόσο μικρότερη θα είναι η ορατότητα της βιτρίνας ή του καταστήματος που προστατεύει. Ας δούμε λοιπόν τα πράγματα πιο αναλυτικά.

Ρολά κλειστού τύπου

Τα εν λόγω ρολά αποτελούνται από ορθογώνια μεταλλικά κομμάτια κατασκευασμένα από κάποιο μεταλλικό υλικό με μεγάλη αντοχή και ειδικά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Όταν κλείνουν τα εν λόγω ρολά, στην ουσία δημιουργούν έναν λείο και συμπαγή τοίχο ανάμεσα στο κατάστημα και όλους όσους βρίσκονται έξω από αυτό. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι οι κλέφτες δεν θα έχουν καν οπτική επαφή με τη βιτρίνα ή τις άλλες διόδους του καταστήματος, δυστυχώς όμως το ίδιο θα ισχύει και για τους περαστικούς.

Το γεγονός ότι τα ρολά αυτά δημιουργούν ένα συμπαγές τείχος τα κάνει τα πιο ασφαλή από όλα τα ρολά αφού προσφέρουν πλήρη προστασία τόσο από τους κλέφτες, όσο και από τα εργαλεία τους. Επιπλέον, προστατεύον και από ρίψεις αντικειμένων που μπορεί να προκύψουν λόγω επεισοδίων ή σαν έναρξη μίας διάρρηξης.

Το μειονέκτημα φυσικά είναι η παντελής έλλειψη ορατότητας. Τα εν λόγω ρολά είναι ιδανική λύση για καταστήματα κι επιχειρήσεις που προσφέρουν ακριβά προϊόντα και δεν βασίζονται στη βιτρίνα τους για να προσελκύσουν πελάτες. Θα τα συναντήσετε κυρίως σε Τράπεζες, καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και φαρμακεία. Θα τα βρείτε επίσης και σε άλλα καταστήματα που είναι σε περιοχές που γίνονται συχνά επεισόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ρολά κλειστού τύπου με μόνωση επιλέγονται πολλές φορές και σαν γκαραζόπορτες σε σπίτια.

Διάτρητα ρολά

Τα ρολά αυτού του τύπου δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά του προηγούμενου. Αποτελούνται και αυτά από μακρόστενα μεταλλικά κομμάτια, ειδικά συνδεδεμένα μεταξύ τους. Αυτό που τα κάνει να διαφέρουν, είναι το γεγονός ότι τα εν λόγω κομμάτια είναι λίγο πιο λεπτά κι έχουν πολλές μικρές τρυπίτσες. Οι τρυπίτσες αυτές δεν επιτρέπουν σε έναν κλέφτη να φέρει σε επαφή τη βιτρίνα ή την είσοδο της επιχείρησης με τα χέρια ή τα εργαλεία του κι επιτρέπουν στον κόσμο να δει τη βιτρίνα με σχετική άνεση, αρκεί να είναι σχετικά κοντά στο κατάστημα.

Τα εν λόγω ρολά προσφέρουν ανάλογη προστασία με τα κλειστού τύπου όσον αφορά τους κλέφτες, αλλά ελαφρώς λιγότερη όσον αφορά τα αντικείμενα που μπορεί να εκτοξευθούν εναντίον τους λόγω των μικρών τρυπών που έχουν. Επίσης, μπορεί να προσφέρουν κάποια ορατότητα στη βιτρίνα, αλλά αυτή δεν είναι η μέγιστη ενώ από μεγάλη απόσταση μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να δει καθαρά το κατάστημα και τη βιτρίνα. Θα λέγαμε ότι τα εν λόγω ρολά είναι μία μέση επιλογή ανάμεσα στα κλειστά ρολά και τα δικτυωτά, τα οποία και μπορούμε να πούμε ότι αντιπροσωπεύουν τα άκρα όταν μιλάμε για τη σχέση ορατότητας και ασφάλειας.

Θα τα συναντήσετε κυρίως σε καταστήματα με είδη οπτικών, με παιχνίδια, είδη υψηλής τεχνολογίας και γενικά σε καταστήματα που έχουν μεν ανάγκη τη βιτρίνα τους, αλλά βρίσκονται σε λεγόμενες «προβληματικές» περιοχές λόγω διαδηλώσεων κι επεισοδίων.

Δικτυωτά ρολά

Τα δικτυωτά ρολά είναι σίγουρα τα πιο δημοφιλή και θα τα συναντήσετε σχεδόν παντού. Αποτελούνται από μεταλλικές βέργες οι οποίες πλέκονται μεταξύ τους ώστε να δημιουργηθεί ένα ειδικό «πλέγμα». Στο πλέγμα αυτό υπάρχουν όπως είναι λογικό και ανοίγματα, τα ονομαζόμενα και μάτια, τα οποία μπορεί να έχουν μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του κάθε χώρου ή καταστήματος. Τα «μάτια» αυτά επιτρέπουν στη βιτρίνα να είναι ορατή άνετα και μάλιστα ακόμη και από μεγάλες αποστάσεις. Με απλά λόγια, τα δικτυωτά ρολά προσφέρουν την μεγαλύτερη δυνατή ορατότητα από όλους τους τύπους των ρολών.

Το μειονέκτημα που έχουν τα εν λόγω ρολά, όπως είναι σχετικά απλό να καταλάβετε, είναι το γεγονός ότι μπορεί να προσφέρουν προστασία από τους κλέφτες – μπορεί να μην είναι συμπαγές τείχος αλλά το πλέγμα είναι πάλι ένα εμπόδιο που ο διαρρήκτης θα πρέπει να ξεπεράσει κάπως για να μπει στον χώρο – αλλά προσφέρουν σχετικά μικρή προστασία από αντικείμενα που μπορεί να εκτοξευθούν στη βιτρίνα λόγω των «ματιών» τους.

Τα εν λόγω ρολά θα τα δείτε σε πάρα πολλά καταστήματα. Μάλιστα σε περιοχές που είναι μακριά από χώρους επεισοδίων θα τα δείτε σε όλα σχεδόν τα καταστήματα. Η πιο συχνή τους χρήση ωστόσο είναι σε καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και ψιλικών.

Ο συγκεκριμένος τύπος χρησιμοποιείται και σε κάποια σπίτια αντί για κάγκελα. Τα εν λόγω ρολά μπορούν να τοποθετηθούν στη πόρτα και τα παράθυρα και ανοίγουν και κλείνουν πολύ πιο εύκολα από τα κάγκελα, εξασφαλίζοντας σε κάποιες περιπτώσεις και περισσότερη ορατότητα.

Στην Dmenounos.gr μπορείτε να βρείτε μια μεγάλυ ποικιλία από ρολά ασφαλείας που σίγουρα θα καλύπτουν τις πιο απαιτητικές ανάγκες  και γούστα .