ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Άρθρα

μοτέρ για γκαραζόπορτες
Άρθρα

6 συμβουλές για να πετύχετε τις καλύτερες τιμές για μηχανισμούς γκαραζόπορτας

Οι γκαραζόπορτες πλέον είναι απαραίτητες σε όλα τα γκαράζ για να προσφέρουν την παραπάνω προστασία που αξίζουν τα αυτοκίνητα της οικογένειας, αλλά και η ίδια η οικογένεια αφού είναι πολύ πιθανό το γκαράζ να συνδέεται κάπως με το σπίτι με κάποια πόρτα για παράδειγμα. Εννοείται πως οι επιχειρήσεις που έχουν οχήματα θα πρέπει να τους προσφέρουν και τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία, ειδικά αν είναι και απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία τους.

Οι γκαραζόπορτες υπάρχουν σχεδόν απ’ όταν εφευρέθηκαν τα αυτοκίνητα και δημιουργήθηκαν και τα πρώτα γκαράζ, αυτό δε σημαίνει όμως ότι έχουν σταματήσει να εξελίσσονται. Οι αυτοματισμοί γκαραζόπορτας πλέον έχουν γίνει ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο, αφού βλέπουμε πως είναι σπάνιο να έχει κανείς μία τελείως χειροκίνητη γκαραζόπορτα. Αν υπάρχει όμως κάτι που ανησυχεί όσους σκέφτονται να αγοράσουν μία τέτοια πόρτα ή να κάνουν αυτόματη τη χειροκίνητη πόρτα που ήδη έχουν, είναι το κόστος της όλης διαδικασίας.

Εννοείται ότι οι μηχανισμοί γκαραζόπορτας είναι και αυτοί που καθορίζουν στον μεγαλύτερο βαθμό το κόστος μίας αυτόματης πόρτας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να μετριάσετε το κόστος μίας αυτοματοποιημένης πόρτας πετυχαίνοντας καλύτερη τιμή για το μοτέρ γκαραζόπορτας.

1: ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε έρευνα αγοράς

Είτε πρόκειται να αγοράσετε ξεχωριστά γκαραζόπορτες μοτέρ είτε θα αγοράσετε πόρτα και μηχανισμό μαζί, θα πρέπει να κάνετε απαραίτητα μία έρευνα αγοράς. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρείτε μία καλή τιμή από την οποία μπορείτε μετά να ξεκινήσετε διαπραγματεύσεις. Φροντίστε να μιλήσετε με όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις του χώρου μπορείτε αφού οι τιμές για μοτέρ γκαραζόπορτας διαφέρουν πολύ από επιχείρηση σε επιχείρηση και ειδικά σε μεγάλες πόλεις όπου υπάρχει κι έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στις επιχειρήσεις του κλάδου.

2: Αγοράστε πόρτα και μοτέρ μαζί

Είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλες οι γκαραζόπορτες μπορούν να μετατραπούν σε αυτόματες μετά την αγορά τους, μετά από τη τοποθέτηση μοτέρ γκαραζόπορτας. Αν όμως θέλετε να κρατήσετε το κόστος της αυτόματης πόρτας σας σχετικά φθηνό, θα πρέπει να κάνετε την αγορά «πακέτο», δηλαδή να αγοράσετε πόρτα και μηχανισμό μαζί για να σας γίνει και καλύτερη τιμή. Με απλά λόγια, θα πληρώσετε αρκετά παραπάνω τον μηχανισμό αν τον αγοράσετε ξεχωριστά απ’ ότι αν τον αγοράσετε μαζί με τη γκαραζόπορτα.

3: Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο μηχανισμού

Εννοείται ότι δεν είναι όλοι οι μηχανισμοί το ίδιο, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε έναν που να ταιριάζει για την πόρτα σας. Εδώ φυσικά δεν εννοούμε ότι οι μηχανισμοί ανοιγόμενης γκαραζόπορτας μπορούν να μπερδευτούν με έναν μηχανισμός συρόμενης πόρτας, αλλά ότι μπορεί ο μηχανισμός που θα αγοράσετε να είναι πολύ πιο ισχυρός απ’ ότι χρειάζεται. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε ένα πανίσχυρο μοτέρ για συρόμενη πόρτα αν η πόρτα σας δεν είναι τεράστια και πολύ βαριά, αν δηλαδή δεν είναι βιομηχανικών προδιαγραφών.

4: Μη ξεχάσετε το κόστος του service

Δεδομένου ότι οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι στην ουσία συστήματα που αποτελούνται από κινητά μέρη αλλά και μοτέρ, είναι αυτονόητο ότι ακόμη και για ένα απλό μοτέρ αυλόπορτας θα πρέπει να γίνεται και κάποια συντήρηση για να δουλεύει πάντα σωστά όλο το σύστημα. Η συντήρηση αυτή συνήθως δεν είναι ακριβή, αλλά μπορεί να ανεβάσει το μακροπρόθεσμο κόστος της επένδυσης σας. Καλό θα είναι λοιπόν οι προσφορές που θα σας γίνουν να συμπεριλαμβάνουν και το κόστος της συντήρησης. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που μπορεί να το προσφέρουν και δωρεάν.

5: Μην αμελήσετε το κόστος της τοποθέτησης του μηχανισμού

Αυτό ισχύει κυρίως για τις περιπτώσεις μετατροπής απλής πόρτας σε αυτόματη, αλλά καλό είναι να το έχετε πάντα στο νου σας. Εννοείται ότι οι μηχανισμοί συρόμενης γκαραζόπορτας αλλά και γενικά όλοι οι μηχανισμοί πρέπει να τοποθετηθούν στη πόρτα για την αυτοματοποίηση της. Η όλη διαδικασία σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα απλή και χρειάζεται ειδικές γνώσεις κι εργαλεία, οπότε θα πρέπει να γίνει από κάποιο ειδικό συνεργείο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που πουλάνε πόρτες και μηχανισμούς έχουν τέτοια συνεργεία κι εννοείται ότι μπορούν να αναλάβουν και τη τοποθέτηση του μηχανισμού. Εσείς θα πρέπει να πάντα να ρωτάτε για το κόστος και φυσικά να προσπαθήσετε να πετύχετε και να γίνει η δουλειά δωρεάν.

6: Κάντε παζάρια

Ακόμη κι ένας σχετικά απλό μοτέρ γκαταζόπορτας έχει ένα διόλου αμελητέο κόστος, το οποίο και όπως είπαμε θέλετε να μειώσετε. Όλα τα παραπάνω κόλπα θα σας βοηθήσουν αρκετά αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν χάνετε τίποτα με το να κάνετε παζάρια! Να είστε σίγουροι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις του είδους το θεωρούν δεδομένο!

Τηλεκοντρόλ για γκαραζόπορτες
Άρθρα

6 σημαντικές συμβουλές όταν αγοράζετε τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας

Οι γκαραζόπορτες πλέον έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας αφού όλο και περισσότερα σπίτια έχουν πλέον γκαράζ, οπότε και η πόρτα κρίνεται απαραίτητη για την έξτρα προστασία που προσφέρει. Μία γκαραζόπορτα κρατάει μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα, τον καιρό αλλά και τους κλέφτες. Κάτι που μπορεί εύκολα να παρατηρήσει κανείς όσον αφορά τις γκαραζόπορτες, είναι το γεγονός ότι οι αυτόματες τείνουν να γίνουν και οι πιο δημοφιλείς, ειδικά όταν μιλάμε για σπίτια.

Ο λόγος που οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι τόσο δημοφιλείς, δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα απλές στη χρήση: δεν χρειάζεται πλέον να βγαίνει ο οδηγός από το αυτοκίνητο του για να ανοίξει ή να κλείσει την είσοδο του γκαράζ του, αρκεί ένα πάτημα στο ειδικό τηλεχειριστήριο και όλα γίνονται αυτόματα.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, το τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας είναι ένα αρκετά σημαντικό αν όχι και το πιο σημαντικό μέρος του όλου συστήματος αφού χωρίς αυτό, στην ουσία η πόρτα γίνεται χειροκίνητη. Ας δούμε λοιπόν έξι σημαντικές συμβουλές που πρέπει να ξέρετε για το κοντρόλ αυτό.

1. Κρατήστε το μακριά από παιδιά!

Το κοντρόλ γκαραζόπορτας στην ουσία μοιάζει με ένα μπρελόκ που έχει πάνω του κουμπάκια ή ακόμη και φωτάκια, οπότε όπως μπορείτε να καταλάβετε, είναι πολύ εύκολο για ένα παιδάκι να το περάσει για παιχνίδι. Αν έχετε λοιπόν παιδί στο σπίτι σας, καλό θα ήταν να κρύβετε το κοντρόλ σας για να μην το πάρει και παίζει μαζί του και αφήσει κατά λάθος τη πόρτα του γκαράζ ανοιχτή. Ακόμη και αν είστε μακριά από το γκαράζ σας όμως αλλά είστε σε χώρο που έχει παιδιά, πάλι θα πρέπει να το έχετε κρυμμένο, γιατί μπορεί απλά να σας αδειάσουν τις μπαταρίες του, πράγμα που μας φέρνει και στην επόμενη συμβουλή.

2. Προσοχή στις μπαταρίες

Οι μπαταρίες είναι σίγουρα το πιο αδύνατο σημείο κάθε χειριστηρίου για πόρτα γκαράζ, αφού αν τελειώσουν τότε απλά το κοντρόλ δεν μπορεί να δουλέψει. Καλό θα ήταν λοιπόν να προσέχετε να μην χρησιμοποιείτε το τηλεκοντρόλ άσκοπα ώστε να μην αδειάζετε χωρίς λόγο τις μπαταρίες του και να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως σε μία άσχημη στιγμή. Επιπλέον, προτείνουμε να προτιμήσετε ένα τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας που να δέχεται μπαταρίες τις οποίες να μπορείτε να βρείτε σχετικά εύκολα στο εμπόριο, προκειμένου να μην ξεμείνετε από κοντρόλ όταν τελειώσουν οι μπαταρίες του.

3. Επενδύστε σε συστήματα νέου τύπου

Αν το χειριστήριο γκαραζόπορτας σας και γενικά το όλο σύστημα του αυτοματισμού της είναι παλιό, προτείνουμε να το αντικαταστήσετε με ένα νεότερο το συντομότερο δυνατόν. Ο κωδικός των παλιότερων συστημάτων – περίπου όσα είναι άνω των 10 ετών – μπορεί πλέον να υποκλαπεί και να αντιγραφεί σχετικά εύκολα από έναν καλό κλέφτη. Τα καινούργια συστήματα από την άλλη, αλλάζουν κωδικό με κάθε άνοιγμα της πόρτας, οπότε η υποκλοπή και αντιγραφή του κωδικού είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι και σχεδόν αδύνατη, εκτός και αν μιλάμε για κάποιον πολύ ειδικό κλέφτη.

4. Να έχετε πάντα μαζί σας το κοντρόλ της γκαραζόπορτας σας

Τα κομπιουτεράκια για γκαραζόπορτες συνήθως είναι αρκετά μικρά σε μέγεθος και το βάρος τους είναι σχεδόν αμελητέο, οπότε και είναι πολύ εύκολο να τα χάσει κανείς. Δεν είναι μάλιστα σπάνιο να τα ξεχάσει κανείς μέσα στο αμάξι του ή σε κάποιο εστιατόριο ή καφετέρια επειδή τα έβγαλε από τη τσέπη του. Για να μην τη πατήσετε έτσι λοιπόν, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το κομπιουτεράκι σας στο ίδιο μπρελόκ με τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου σας και φυσικά να το έχετε πάντα μαζί σας και κατά προτίμηση στη τσέπη σας.

5. Αλλάξτε τον κωδικό του κατασκευαστή

Αν έχετε ένα σύστημα ανοίγματος χωρίς κυλιόμενο κωδικό, όπως τα συστήματα νέας τεχνολογίας που περιγράψαμε παραπάνω, θα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξετε αμέσως τον κωδικό του κατασκευαστή, αυτόν δηλαδή που ήταν ήδη προγραμματισμένος όταν αγοράσατε το σύστημα. Οι κλέφτες ενδέχεται να ξέρουν τον κωδικό αυτό και να προγραμματίσουν ένα δικό του κοντρόλ με αυτόν και να μπουν στο γκαράζ σας κυριολεκτικά σαν κύριοι.

6. Μη δίνετε το κοντρόλ σας σε όποιον κι όποιον

Τέλος, εννοείται ότι δεν θα πρέπει να αφήνετε αγνώστους ή άτομα που δεν γνωρίζετε καλά να επεξεργάζονται το κομπιουτεράκι της γκαραζόπορτας σας, γιατί απλά δεν ξέρετε ποιοι μπορεί να είναι οι σκοποί τους. Αυτό ισχύει για όλα τα κοντρόλ, ασχέτως τύπου και παλαιότητας. Θα πρέπει πάντα να είναι στα δικά σας χέρια και ποτέ στα χέρια ξένων.

Άρθρα

Υπάρχουν καλές τιμές για γκαραζόπορτες! Μάθετε πως θα τις βρείτε.

Οι γκαραζόπορτες είναι πλέον απολύτως απαραίτητες για ένα σπίτι με ένα γκαράζ και διπλά απαραίτητες για επιχειρήσεις που διαθέτουν οχήματα, είτε είναι απλά αυτοκίνητα είτε κάποιου είδους φορτηγά ή κάτι παρόμοιο. Αυτό που κάνει μία πόρτα γκαράζ τόσο απαραίτητη είναι το γεγονός ότι στην ουσία προσθέτει ένα σημαντικό στρώμα προστασίας στον χώρο, αφού είναι ένα φυσικό εμπόδιο που θα πρέπει να αφαιρέσει ο κλέφτης για να μπει μέσα και να κλέψει κάποιο όχημα. Επιπλέον, προσφέρει και προστασία από τη βροχή, τον ήλιο και άλλα στοιχεία της φύσης.

Ο νούμερο ένας λόγος που δεν βλέπουμε παντού γκαραζόπορτες δεν είναι άλλος από το κόστος, ή καλύτερα τον φόβο του κόστους. Πολλοί θεωρούν ότι οι τιμές για γκαραζόπορτες είναι συνήθως απαγορευτικά υψηλές. Σίγουρα το κόστος μιας γκαραζόπορτας μπορεί να ξεφύγει αν δεν είστε προσεκτικοί, ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για να βρείτε και να πετύχετε τις καλύτερες τιμές για πόρτες γκαράζ και όχι μόνο.

Πρέπει να γίνει έρευνα αγοράς

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος όσον αφορά το κόστος για τη πόρτα γκαράζ του είναι να πάει μόνο σε μία επιχείρηση και να ρωτήσει για τιμές και τα σχετικά. Στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις με γκαραζόπορτες, οι οποίες μάλιστα έχουν και αρκετά διαφορετικές τιμές λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ τους. Καλό θα ήταν να μιλήσετε με όσο το δυνατόν περισσότερες και να μαζέψετε μια μεγάλη γκάμα από προσφορές. Για να το πετύχετε αυτό, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνετε μία απλή έρευνα στο internet.

Αποφύγετε τα έξτρα

Το κόστος για μία γκαραζόπορτα μπορεί να ξεφύγει από τα έξτρα που θα δοκιμάσει να σας πουλήσει η κάθε επιχείρηση. Θα πρέπει λοιπόν από πριν να ξέρετε πάνω – κάτω τι θέλετε και φυσικά να μην αφήσετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τους πωλητές. Αν για παράδειγμα η γκαραζόπορτα προορίζεται για έναν καθαρά επαγγελματικό ή βιομηχανικό χώρο, δε σας χρειάζεται μία γκαραζόπορτα με ιδιαίτερα σχέδια ή χρώματα. Ακόμη και μια απλή λευκή θα σας καλύψει και με το παραπάνω. Επιπλέον, οι ηλεκτρικές γκαραζόπορτες αν και είναι σίγουρα εύχρηστες, είναι και αρκετά πιο ακριβές από τις χειροκίνητες. Αν σας ενδιαφέρει να κρατήσετε το κόστος χαμηλό, κοιτάξτε μόνο γκαραζόπορτες χειροκίνητες οι οποίες απαιτούν και λιγότερη συντήρηση και είναι και λιγότερο πιθανόν να χαλάσουν σε σχέση με τις αυτόματες.

Επιλέξτε τον σωστό τύπο

Άλλος ένας τρόπος να γλυτώσετε τα περιττά έξοδα είναι απλά να επιλέξετε την κατάλληλη πόρτα για τον χώρο σας, αφού οι λάθος επιλογές μπορούν πάλι να αυξήσουν το συνολικό κόστος. Τι εννοούμε με αυτό; Εννοείται για παράδειγμα ότι οι ρολά γκαραζόπορτες είναι πιο ακριβές από αυτές της οροφής, αφού έχουν περισσότερα κινούμενα μέρη αλλά και μοτέρ. Οι γκαραζόπορτες οροφής όμως δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα γκαράζ, αφού απαιτείται αρκετός χώρος για να μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν. Ελέγξτε λοιπόν αν το γκαράζ σας μπορεί να υποδεχτεί πόρτα οροφής πριν να ξεκινήσετε την έρευνα σας. Επιπλέον, εννοείται ότι οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι η πλέον ενδεδειγμένη αλλά και οικονομική λύση για επιχειρήσεις και γενικά για μεγάλους και βιομηχανικούς χώρους, ειδικά σε σύγκριση με τις ανοιγόμενες γκαραζόπορτες σαν αυτές που περιγράψαμε παραπάνω.

Αξίζουν οι μεταχειρισμένες γκαραζόπορτες;

Οι γκαραζόπορτες από δεύτερο χέρι μπορούν να αποτελέσουν μία καλή λύση σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά όχι σε όλες. Εννοείται ότι για έναν επαγγελματικό χώρο ή για τη προστασία κάποιου ακριβού αυτοκινήτου θα χρειαστεί πάντα μία καινούργια και όσο το δυνατόν καλύτερη γκαραζόπορτα για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Από εκεί και μετά, αν σκέφτεστε να αγοράσετε από δεύτερο χέρι, θα πρέπει σίγουρα να κάνετε την αγορά από κάποια επιχείρηση που ειδικεύεται σε αυτό ώστε να πάρετε και κάποια εγγύηση. Επίσης, καλό είναι να αποφύγετε να αγοράσετε μεταχειρισμένη αυτόματη γκαραζόπορτα αφού έχει πολλά μέρη που μπορούν να βγάλουν κάποιο πρόβλημα στα ξαφνικά. Οι μονοκόμματες πόρτες όπως αυτές της οροφής είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές όταν μιλάμε για μεταχειρισμένες πόρτες.

Μην ξεχάσετε τη τοποθέτηση

Τέλος, να τονίσουμε ότι στο όνομα του περιορισμού του κόστους, εννοείται ότι θα πρέπει να επιδιώξετε να σας γίνει μία ειδική προσφορά κι έκπτωση για τη τοποθέτηση της γκαραζόπορτας από την επιχείρηση που θα σας τη πουλήσει. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να ψάξετε για μία επιχείρηση που να προσφέρει δωρεάν τοποθέτηση. Τέλος, καλό θα ήταν να εμπιστευθείτε μία επιχείρηση που να προσφέρει κι επισκευή και συντήρηση γκαραζόπορτας ώστε να έχετε γρήγορο και άψογο after sales service.

Ρολά καταστημάτων Αθήνα
Άρθρα

Ένας αναλυτικός οδηγός για τις τιμές στα ρολά ασφαλείας

Όταν ανοίγει μία καινούργια επιχείρηση εννοείται ότι η πρώτη σκέψη του ιδιοκτήτη είναι στο πως θα γεμίσει το μαγαζί του και πως θα καταφέρει να έχει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για να μπορεί να εξασφαλίσει όλα τα απαραίτητα για τη ζωή της οικογένειας του και όχι μόνο. Υπάρχει ωστόσο και άλλο ένα θέμα που πρέπει να σκεφτεί κάποιος και είναι εξίσου αν όχι και πιο σημαντικό από τα εμπορεύματα και την μελλοντική εμπορική δραστηριότητα. Ποιο είναι αυτό το τόσο σημαντικό θέμα; Μα φυσικά η ασφάλεια.

Πλέον η εγκληματικότητα έχει ξεφύγει αρκετά και βλέπουμε πως τα καταστήματα γίνονται συχνά στόχος διαρρηκτών και άλλων κλεφτών. Εννοείται ότι τις περισσότερες περιπτώσεις ψάχνουν για μετρητά, ωστόσο δεν αποκλείεται αν ένα κατάστημα πουλάει πολύτιμα είδη – κοσμήματα για παράδειγμα – ή προϊόντα που μπορούν να πουληθούν εύκολα και γρήγορα – όπως κινητά και άλλα είδη τεχνολογίας – οι κλέφτες μπορεί να βάλουν στο μάτι και τα εμπορεύματα.

Εννοείται ότι μία διάρρηξη είναι μία ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία για την ψυχολογία του ιδιοκτήτη και της οικογένειας του, αλλά μπορεί να επιφέρει και σημαντικές οικονομικές ζημιές, από τις οποίες μπορεί να είναι και πολύ δύσκολο να επανέλθει.

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο τα χρήματα ή / και τα εμπορεύματα που κλέβουν από ένα κατάστημα οι κλέφτες να είναι τόσο πολλά που ο ιδιοκτήτης απλά να μην μπορεί να καλύψει σημαντικές του υποχρεώσεις – πληρωμές χρεών, ασφαλιστικών ταμείων, μισθοί υπαλλήλων κλπ – ή απλά μπορεί να μείνει χωρίς χρήμα για να μπορεί να «κινήσει» την επιχείρηση του. Εννοείται ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βγάλει κανείς ένα δάνειο, ειδικά αν έχει θύμα ενός εγκλήματος καταστροφικών διαστάσεων.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, ένα κατάστημα θα πρέπει οπωσδήποτε να προστατεύεται. Η καλύτερη λύση για την προστασία ενός καταστήματος είναι σίγουρα τα ρολά ασφαλείας και σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε όλο όσα πρέπει να ξέρετε γι’ αυτά, προκειμένου να μπορέσετε κι εσείς να εξασφαλίσετε την μέγιστη δυνατή ασφάλεια για την επιχείρηση σας, είτε πρόκειται να την ανοίξετε τώρα, είτε λειτουργεί ήδη, με το μικρότερο δυνατό κόστος.

Γιατί τα ρολά ασφαλείας είναι η καλύτερη λύση για την ασφάλεια της επιχείρησης σας;

Ας ξεκινήσουμε με κάποια βασικά πράγματα: Όπως μπορεί να σας επιβεβαιώσει και η Αστυνομία, στη «πιάτσα» υπάρχουν δύο είδη κακοποιών οι ερασιτέχνες ή περιστασιακού κλέφτες και οι έμπειροι ή επαγγελματίες εγκληματίες. Στη πρώτη κατηγορία μπορούμε να πούμε ότι ανήκει το 90% των εγκληματιών. Πρόκειται για άτομα που δεν έχει κάποιες ειδικές γνώσεις και δεξιότητες όσον αφορά το έγκλημα και συνήθως οδηγούνται στην κλοπή επειδή χρειάζονται άμεσα χρήματα. Συνήθως είναι χρήστες ναρκωτικών ή απλά πολύ φτωχοί άνθρωποι. Δεν δρουν βάσει σχεδίου και απλά ψάχνουν για κάποιους εύκολους στόχους.

Στη δεύτερη κατηγορία, ευτυχώς, ανήκουν πολύ λίγα άτομα. Εδώ μιλάμε για κακοποιούς «καριέρας» οι οποίοι κι έχουν συλληφθεί πολλές φορές και γενικά μπαινοβγαίνουν στη φυλακή, όπου και μαθαίνουν τα τελευταία κόλπα του «επαγγέλματος». Οι άνθρωποι αυτοί επιλέγουν τους στόχους τους πολύ προσεκτικά και καταστρώνουν λεπτομερή και ιδιαίτερα μελετημένα σχέδια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι πραγματικά αδίστακτοι και να αποδειχτούν και ιδιαίτερα επικίνδυνοι, ακόμη και για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων που μπαίνουν στο στόχαστρο τους. Τα κακά νέα είναι ότι σχεδόν κανέναν μέτρο ασφαλείας δεν μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική κι εγγυημένη προστασία από τους κλέφτες αυτής της κατηγορίας. Τα καλά είναι ότι επιλέγουν πολύ λίγους και συγκεκριμένους στόχους πολύ μεγάλης αξίας (Τράπεζες, μεγάλα κοσμηματοπωλεία, σπίτια εκατομμυριούχων κλπ) και γενικά είναι ελάχιστοι αριθμητικά.

Σύμφωνα  λοιπόν με τους νόμους της στατιστικής αλλά και την κοινή λογική, το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσει να κάνει μία διάρρηξη ένας ερασιτέχνης και όχι ένας έμπειρος εγκληματίας. Ένας καλά φυλασσόμενος χώρος είναι σίγουρα ένας καθόλου ελκυστικός χώρος για έναν ερασιτέχνη κλέφτη. Το πιο συχνό μέτρο ασφαλείας που θα βρει κανείς σε κάποιο κατάστημα είναι οι κάμερες και οι συναγερμοί. Τα δύο αυτά μέτρα ασφαλείας αν και αποτελεσματικά απέναντι στους περισσότερους ερασιτέχνες κλέφτες, έχουν ένα πολύ σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο υπονομεύει και σε αρκετά μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα τους: στην ουσία δουλεύουν αφού ο κλέφτης μπει στο κατάστημα.

Ρολά ασφαλείας τιμές

Ο ήχος του συναγερμού θα κάνει την «επίσκεψη» του κλέφτη σε ένα κατάστημα πολύ σύντομη και σίγουρα θα μετριάσει τις ζημιές που μπορεί να προξενήσει στο χώρο και τα πράγματα ή τα χρήματα που μπορεί να κλέψει, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο ότι από τη στιγμή που θα μπει ο κλέφτης στο μαγαζί, κάποια ζημιά θα γίνει. Όσον αφορά τις κάμερες, η λειτουργία τους περιορίζεται στη καταγραφή των κινήσεων των κλεφτών για να βοηθηθεί η εύρεση και η σύλληψη τους.

Τα δύο αυτά μέτρα ασφαλείας λοιπόν, στην ουσία είναι καθαρά αποτρεπτικά και δρουν πιο πολύ σε ψυχολογικό επίπεδο, αφού στην ουσία η παρουσία τους απλά κάνει τους περισσότερους ερασιτέχνες κλέφτες να το σκεφτούν καλά πριν να δοκιμάσουν να «μπουκάρουν». Τα ρολά όμως, στην ουσία κρατάνε τους κλέφτες έξω από το μαγαζί.

Όταν τα ρολά είναι κλειστά στην ουσία δημιουργούν ένα φυσικό εμπόδιο ή αν προτιμάτε ένα τείχος το οποίο και θα πρέπει να παραβιάσουν κάπως οι κλέφτες για να μπουν. Κάτι τέτοιο χρειάζεται ειδικές γνώσεις και σε πολλές περιπτώσεις και ειδικά εργαλεία τα οποία και δεν διαθέτουν οι περισσότεροι κλέφτες.

Επιπλέον, απαιτεί και χρόνο και ο χρόνος είναι πολύτιμος για τους διαρρήκτες αφού κάθε δευτερόλεπτο που είναι έξω από ένα μαγαζί και προσπαθούν να το ανοίξουν, είναι ένα δευτερόλεπτο κατά το οποίο μπορεί να τους δει κάποιος και να καλέσει την Αστυνομία ή τον ιδιοκτήτη και να αποτύχει η προσπάθεια τους. Με άλλα λόγια, όπως είπαμε και παραπάνω, τα ρολά ασφαλείας κρατάνε τους κλέφτες έξω από το κατάστημα ή τον χώρο σας και κάθε δευτερόλεπτο που ο κλέφτης είναι έξω, είναι παραπάνω από πολύτιμο για σας.

Πως να πετύχετε τις καλύτερες τιμές για τα ρολά σας

Επιλογή του σωστού τύπου ρολών: Αν κάνετε μία βόλτα στην αγορά της πόλης σας είναι σίγουρο ότι θα δείτε διαφορετικά ρολά, είναι λογικό λοιπόν να αναρωτιέστε ποιο πρέπει να επιλέξετε για την επιχείρηση σας. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε γι’ αυτή την επιλογή. Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας είναι το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις μεγάλες κατηγορίες ρολών οι οποίες είναι τα ρολά κλειστού τύπου, τα διάτρητα ρολά και τα ρολά ανοιχτού τύπου.

Ο κάθε τύπος προσφέρει και τον δικό του σχεδιασμό ορατότητας και ασφάλειας με την ορατότητα να είναι αντιστρόφως ανάλογη της ασφάλειας. Δεδομένου λοιπόν ότι η επιλογή τύπου ρολών παίζει καίριο ρόλο για τη τιμή και τη προσφορά που θα σας γίνει, θα πρέπει να μάθετε κάποια βασικά πράγματα για να ξεκινήσετε τον σχεδιασμό και προϋπολογισμό σας.

Ρολά κλειστού τύπου

Τα ρολά κλειστού τύπου στην ουσία αποτελούνται από συμπαγή κομμάτια χάλυβα τα οποία ενώνονται με έναν ειδικό τρόπο ώστε να μπορούν να μαζεύονται σε ρολό και να κατεβαίνουν. Στην ουσία λοιπόν δημιουργούν έναν τείχος από χάλυβα ανάμεσα στην επιχείρηση σας και τον κλέφτη, αποτρέποντας τελείως τη πρόσβαση του σε αυτή. Προσφέρουν πολύ μεγάλη προστασία αφού πέρα από τα εργαλεία των κλεφτών προστατεύουν και το μαγαζί σας από διάφορα αντικείμενα που μπορεί να πετάξουν διάφοροι ταραξίες ή ακόμη και υποψήφιοι κλέφτες.

Τα ρολά αυτού του τύπου μπορεί να είναι τόσο ισχυρά που να προστατεύουν ακόμη και από σύγκρουση με αυτοκίνητο και δεδομένου ότι το χτύπημα της βιτρίνας με αυτοκίνητο είναι η καινούργια μόδα στις κλοπές, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σε γενικές γραμμές είναι ιδανική λύση για μαγαζιά που δεν βασίζονται και πολύ στις βιτρίνες τους και θα τα βρείτε κυρίως σε καταστήματα με είδη πολυτελείας αλλά και σε τράπεζες. Είναι επίσης πολύ καλή επιλογή για όσους μένουν σε περιοχές που παρατηρούνται συχνά επεισόδια.

Ρολά διάτρητου τύπου

Τα ρολά αυτά μοιάζουν πάρα πολύ με αυτά της παραπάνω κατηγορίας, απλά έχουν μία πολύ σημαντική διαφορά: τα κομμάτια χάλυβα δεν είναι τελείως συμπαγή αλλά έχουν πολλές μικρές τρυπίτσες. Οι τρυπίτσες αυτές είναι τόσο μικρές που δεν επιτρέπουν να περάσουν τα εργαλεία ή τα χέρια των κλεφτών και φυσικά δεν χωράνε με τίποτα να περάσουν πέτρες, μολότοφ, καδρόνια και άλλα αντικείμενα που μπορεί να πετάξει κάποιος ταραξίας. Οι τρυπίτσες φυσικά υπάρχουν για να μπορεί να δει ο υποψήφιος πελάτης τη βιτρίνα του καταστήματος και όχι μόνο.

Το πόσο καθαρά και από ποια απόσταση θα μπορέσει να το κάνει αυτό, εξαρτάται τόσο από το μέγεθος όσο και από το πλήθος που θα έχουν οι τρυπίτσες. Είναι μία πολύ καλή λύση για μαγαζιά με ακριβά εμπορεύματα που όμως θέλουν να φαίνονται οι βιτρίνες τους. Θα τα συναντήσετε κυρίως σε καταστήματα με ρούχα και παπούτσια από γνωστές φίρμες. Εννοείται ότι είναι καλή λύση για τα καταστήματα που βρίσκονται σε «προβληματικές» περιοχές λόγω συχνών ταραχών και φαινομένων βίας.

Ρολά ανοιχτού τύπου

Τα ρολά αυτά διαφέρουν πολύ από αυτά των άλλων δύο τύπων, αλλά είναι και αυτά που θα συναντήσουμε πιο συχνά αφού είναι και τα πιο οικονομικά. Σε αντίθεση λοιπόν με τις άλλες δύο κατηγορίες, αυτά τα ρολά αποτελούνται από βέργες οι οποίες πλέκονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν ένα μεταλλικό πλέγμα. Το πλέγμα αυτό προσφέρει μεγάλη ορατότητα της βιτρίνας και του καταστήματος και προσφέρει και αρκετά μεγάλη ασφάλεια από τις απόπειρες διάρρηξης.

Εκεί που υστερούν λίγο αυτά τα ρολά είναι στην προστασία από ρίψεις αντικειμένων, αφού τα κενά του πλέγματος είναι αρκετά μεγάλα ώστε να μπορεί να περάσει κάποια μέτρια πέτρα ή άλλο αντικείμενο που δεν θα είναι και ιδιαίτερα μεγάλο σε μέγεθος. Ως εκ τούτου, δεν είναι και η πιο κατάλληλη επιλογή για καταστήματα σε προβληματικές περιοχές. Είναι όμως η καλύτερη επιλογή για επιχειρήσεις που θέλουν να είναι όσο το δυνατόν πιο ορατή η βιτρίνα τους και γενικά αποτελούν μια καλή επιλογή για όλα τα μαγαζιά.

Πόσο κοστίζουν τα ρολά ασφαλείας;

Αυτή είναι μία ερώτηση που δεν είναι ιδιαίτερο εύκολο να απαντηθεί γιατί δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών ή ταρίφα για τα ρολά. Σε γενικές γραμμές, τα πιο ακριβά είναι τα ρολά κλειστού τύπου, ακολουθούν από κοντά τα διάτρητα ενώ τα πιο φθηνά και με σχετικά μεγάλη διαφορά είναι τα ρολά ανοιχτού τύπου. Ο τύπος είναι ένας από τους παράγοντες που θα καθορίσουν τη τιμή, άλλοι παράγοντες είναι οι αυτοματισμοί και οι προσφορές της κάθε επιχείρησης.

Ρολά καταστημάτων Αθήνα

Ο τύπος του ρολού και πως επηρεάζει τη τιμή

Όπως είπαμε και πριν, τα κλειστού τύπου ρολά είναι τα ακριβότερα και τα ανοιχτού τα φθηνότερα. Οπότε για να καθορίσετε το μπάτζετ σας είναι σημαντικό να ξέρετε για ποιου τύπου προϊόντα ενδιαφέρεστε, σε αυτή την επιλογή θα παίξει ρόλο η τοποθεσία της επιχείρησης σας αλλά και ο τύπος της. Αν δεν έχετε ιδιαίτερα ακριβά ή πολύτιμα εμπορεύματα και δεν ζείτε σε μία προβληματική περιοχή, δε χρειάζεται να επενδύσετε σε ρολά κλειστού τύπου που θα έχουν και σημαντικά αυξημένο κόστος.

Τιμές ρολών και αυτοματισμοί

Τα αυτόματα ρολά είναι τελευταία πολύ της μόδας. Σχεδόν οποιοδήποτε ρολό μπορεί να γίνει αυτόματο με τη προσθήκη του ανάλογου μηχανισμού τον οποίο και μπορούν να σας προσφέρουν οι περισσότερες επιχειρήσεις ρολών. Ο αυτοματισμός, δηλαδή το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο των ρολών για κάποιους είναι κάτι απαραίτητο ενώ για άλλους είναι μία περιττή πολυτέλεια. Σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά σίγουρα μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο.

Το μοτέρ σίγουρα θα προσθέσει κάτι στο τελικό κόστος και θα πρέπει να ξέρετε ότι τα αυτόματα ρολά χρειάζονται και κάποια συντήρηση και ίσως κι επισκευή, οπότε μπορούν να έχουν κόστος και αργότερα. Σκεφτείτε καλά λοιπόν αν όντως αξίζει τον κόπο να επενδύσετε σε αυτόματα ρολά.

Προσφορές ρολών

Οι περισσότερες επιχειρήσεις κάνουν ειδικές προσφορές για τα ρολά τους οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν τόσο την τοποθέτηση όσο και τη συντήρηση και όσες επισκευές μπορεί να χρειαστούν. Η κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της τιμές και προσφορές, γι’ αυτό και προτείνουμε να επισκεφθείτε αρκετές για να αποκτήσετε μια γενική εικόνα για την αγορά και φυσικά για να βρείτε κάποια προσφορά που θα είναι συμφέρουσα για σας και θα σας προσφέρει ό,τι χρειάζεστε.

Μη ντραπείτε και μη διστάσετε να κάνετε παζάρια, αλλά μην κάνετε και τσιγκουνιές, αφού πρόκειται για την ασφάλεια της επιχείρησης σας και εν τέλει, για το βιός σας.

Επιπλέον, μία καλή επιχείρηση του είδους, όπως η Dmenounos στην Αθήνα, μία από τις πιο επιτυχημένες και πιο έμπειρες και καταξιωμένες στην Ελλάδα, θα μπορέσει να σας βοηθήσει να κάνετε την κατάλληλη επιλογή ρολών μελετώντας την επιχείρηση σας αλλά και τις ανάγκες της, έτσι ώστε να μην κάνετε περιττά έξοδα και να μείνει το κόστος εντός του μπάτζετ σας. Όπως και να έχει, η επιλογή επιχείρησης ρολών ασφαλείας για την επιχείρηση σας είναι κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει με προσοχή, τόσο για να μείνει το κόστος χαμηλό όσο και για να μην έχετε θέματα με τα ρολά αργότερα.

diariktis sto katastima
Άρθρα

Τρία πράγματα που μπορεί να κάνουν το κατάστημα σας στόχο διαρρηκτών

Οι διαρρήξεις καταστημάτων είναι κάτι που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι πόλεις αδειάζουν από κόσμο, γίνεται όλο και πιο συχνά. Δεν είναι όλως λίγοι αυτοί που όταν βλέπουν να έχει γίνει διάρρηξη στην επιχείρηση τους η πρώτη τους σκέψη είναι γιατί επέλεξαν το εν λόγω κατάστημα. Πολλές φορές οι κλέφτες φαίνεται να προτιμούν μικρά και συνοικιακά καταστήματα έναντι μεγάλων καταστημάτων ή υποκαταστήματα αλυσίδων όπου και λογικά η λεία τους θα ήταν μεγαλύτερη. Εννοείται ότι αυτά τα καταστήματα έχουν πολύ καλά ρολά ασφαλείας, αλλά είναι αυτός ο μόνος λόγος που δεν τα προτιμούν οι δράστες;

Για να καταλάβουμε το πώς επιλέγουν οι κλέφτες τα καταστήματα που ανοίγουν, θα πρέπει να καταλάβουμε πρώτα και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται. Οι περισσότεροι κλέφτες δεν είναι αυτό που λέμε «επαγγελματίες». Αυτό σημαίνει ότι δεν δρουν βάσει σχεδίου αλλά είναι στην ουσία απελπισμένοι τύποι που χρειάζονται λίγα μετρητά άμεσα. Ένα κατάστημα χωρίς ή με ανοιχτά ρολά είναι ο τέλειος στόχος γι’ αυτούς. Οι επαγγελματίες από την άλλη, είναι πιο οργανωμένοι και δρουν βάσει σχεδίων και πολλές φορές με ειδικό εξοπλισμό. Ακόμη και τα καλύτερα ρολά μπορεί να αποδειχθούν ανίσχυρα απέναντι τους. Αυτοί είναι που θα προτιμήσουν πιο δύσκολους στόχους.

Μια μικρή επιχείρηση λοιπόν έχει να φοβάται περισσότερο τους δράστες της πρώτης κατηγορίας. Πως μπορεί να γίνει στόχος τους όμως; Ας δούμε κάποια σημαντικά «κριτήρια επιλογής» των κλεφτών.

1: Έλλειψη ασφάλειας

Το πρώτο και βασικότερο κριτήριο είναι η ασφάλεια: όσο λιγότερη ασφάλεια έχει ένα κατάστημα, τόσο πιο πιθανό είναι να δοκιμάσει ένας απελπισμένος κλέφτης να το ανοίξει. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο ακόμη και το μικρότερο κατάστημα πρέπει να έχει πάντα αξιόπιστα ρολά ασφαλείας, τα οποία και θα κλείνει και θα ασφαλίζει όταν θα είναι κλειστό. Τα ρολά αυτά στην ουσία είναι ένας τοίχος που αποθαρρύνει σημαντικά τους υποψήφιους κλέφτες, ενώ πολλοί από αυτούς απλά δεν έχουν τις γνώσεις και τα εργαλεία για να παραβιάσουν τα ρολά. Εννοείται ότι κάμερες και συναγερμοί σε συνδυασμό με τα ρολά απλά ενισχύουν την ασφάλεια και μειώνουν ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες κλοπής.

2: Μετρητά στο κατάστημα

Όπως είπαμε και πριν, το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει τους απελπισμένους κλέφτες δεν είναι άλλο από τα μετρητά. Αν λοιπόν είναι γνωστό ότι αφήνετε μετρητά στο ταμείο σας, ακόμη και λίγα ψιλά για να μπορείτε να δίνετε ρέστα, είναι σίγουρο ότι στην ουσία προσκαλείτε τους κλέφτες να ανοίξουν το κατάστημα σας! Για έναν που ψάχνει χρήματα για την δόση του, ακόμη και τα 10 ή 20 Ευρώ που έχετε σε μονά και διπλά ευρώ στο ταμείο σας μπορεί να είναι παραπάνω από αρκετά. Φροντίζετε λοιπόν να μην αφήνετε σε καμία περίπτωση μετρητά στο μαγαζί σας ή τουλάχιστον να μην τα αφήνετε στο ταμείο αλλά να τα έχετε κάπου κρυμμένα.

3: Σκοτάδι στους δρόμους

Αν υπάρχει ένα πράγμα που αγαπούν όλοι οι κλέφτες πέρα από τα ανοιχτά ρολά καταστημάτων, είναι το σκοτάδι! Ο κακός φωτισμός εννοείται ότι δίνει στους κλέφτες – έμπειρους και μη – την κάλυψη και απόκρυψη που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι. Το σκοτάδι στον δρόμο λοιπόν είναι κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί και κάτι που σίγουρα θα κάνει το κατάστημα σας στόχο. Αν έχουν καεί λάμπες από τον Δημοτικό φωτισμό καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε επίμονα με τους αρμόδιους για να καταφέρετε να τους κάνετε να τις αλλάξουν το συντομότερο δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση όμως, θα πρέπει να λάβετε κι εσείς τα μέτρα σας. Το κατάστημα σας θα πρέπει να φωτίζεται πάντα από έξω, ακόμη και όταν είναι κλειστό. Τοποθετήστε ειδικό ισχυρό φωτισμό έξω από το κατάστημα σας ο οποίος μπορεί να λειτουργεί με χρονοδιακόπτη ή ακόμη καλύτερα, με αισθητήρα κίνησης ή εγγύτητας. Το φως κρατά τους κλέφτες μακριά.

rolla katastimatos
Άρθρα

Οδηγίες Ασφάλειας – Πως σημαδεύουν τα καταστήματα οι κλέφτες

Οι διαρρήξεις σε καταστήματα είναι ένα φαινόμενο που τον τελευταίο καιρό έχει γίνει αρκετά συχνό. Μπορεί οι περισσότερες να γίνονται από τους λεγόμενους «ευκαιριακούς κλέφτες», δηλαδή από απελπισμένα άτομα που παίρνουν την απόφαση στιγμιαία γιατί έχουν άμεση ανάγκη από μετρητά, αλλά υπάρχουν και αυτές που γίνονται από πιο «έμπειρους» δράστες. Οι επαγγελματίες κλέφτες δρουν με σχέδιο και αφού παρακολουθήσουν καλά έναν χώρο. Πολλές φορές οι διαρρήξεις τους δεν έχουν καν στόχο τα μετρητά, αλλά εμπορεύματα και άλλα τιμαλφή. Εννοείται ότι αυτοί οι κλέφτες είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τους δεύτερους, τους οποίους και σταματούν πολλές φορές τα κατεβασμένα ρολά ασφαλείας.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε, είναι πως αν και τα ρολά καταστημάτων σε γενικές γραμμές παρέχουν μεγάλη προστασία, οι έμπειροι κλέφτες έχουν τις γνώσεις αλλά και τον εξοπλισμό για να τα παρακάμψουν. Το ίδιο ισχύει και για τους περισσότερους συναγερμούς. Τα ρολά καταστημάτων λοιπόν θα σας προστατέψουν από το 90% των κλεφτών, αλλά όσον αφορά το άλλο 10%, θα πρέπει να είστε σε επαγρύπνηση.

Τα σημάδια των κλεφτών

Όπως είπαμε και πριν, οι επαγγελματίες κλέφτες δρουν μέσω σχεδίου. Δεν είναι λίγες λοιπόν οι συμμορίες που έχουν «παρατηρητές» οι οποίοι «σταμπάρουν» καταστήματα και ειδοποιούν τους φίλους τους για πιθανούς στόχους. Ο τρόπος που το κάνουν αυτό, είναι με συγκεκριμένα σημάδια.

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα εν λόγω σημάδια ΔΕΝ είναι γράμματα του αλφαβήτου και ΔΕΝ είναι λέξεις. Πρόσφατα είχε γίνει ντόρος για την εμφάνιση του γράμματος «Γ» δίπλα από ονόματα σε θυροτηλέφωνα και πολλοί πίστευαν ότι είναι σημάδια διαρρηκτών αλλά στην πραγματικότητα ήταν σημάδια ντελιβεράδων που δήλωναν στους συναδέλφους τους ποιοι πελάτες δε δίνουν φιλοδώρημα (Γ = Γύφτος = τσιγκούνης). Τα σημάδια κλεφτών δεν είναι τόσο προφανή.

Πως μαρκάρουν τα καταστήματα οι διαρρήκτες;

Όπως είπαμε και πριν, το παν είναι τα σημάδια να μην γίνουν άμεσα αντιληπτά, οπότε κανείς δεν πρόκειται να γράψει στα ρολά ενός καταστήματος «καλός στόχος για ληστεία». Αυτό που θα κάνει όμως είναι να αφήσει ένα σημάδι. Τα σημάδια αυτά ποικίλουν, αλλά το πιο επικίνδυνο είναι το «Χ» το οποίο και δείχνει ότι ο χώρος είναι ιδανικός για διάρρηξη. Το σύμβολο αυτό εμφανίζεται συχνά σε τοίχους, οπότε και δεν τραβάει την προσοχή. Οι τύποι που μαρκάρουν τα καταστήματα συνήθως μοιάζουν με νεαρούς που κάνουν γκράφιτι ή ταγκιές, οπότε και το πολύ – πολύ να τους κάνει κάποιος γείτονας παρατήρηση. Επίσης, τα σημάδια τους είναι απλά για να μπορούν να φύγουν γρήγορα μετά το «μαρκάρισμα».

Ποια σημάδια πρέπει να με ανησυχούν

Τα σημάδια των κλεφτών είναι μία «γλώσσα» που εξελίσσεται και αλλάζει συνεχώς, προκειμένου να μπερδεύει του επιχειρηματίες αλλά και τους αστυνομικούς. Σε γενικές γραμμές, δεν πρέπει να σας ανησυχούν περίτεχνα γκράφιτι ή γενικόλογα συνθήματα τύπου «ΠΑΟΚΑΡΑ», «ΘΡΥΛΟΣ ΟΛΕ», «ΜΑΡΙΑ ΣΆΓΑΠΩ» κλπ. Αυτό που πρέπει να σας ανησυχεί όμως είναι σχήματα όπως τρίγωνα και τετράγωνα με γραμμούλες μέσα τους και φυσικά το περιβόητο Χ που αναφέραμε και παραπάνω και το οποίο είναι το πιο σταθερό σύμβολο στην γλώσσα των κακοποιών. Αν λοιπόν δείτε σε κάποιον τοίχο του καταστήματος σας ή ακόμη και στα ρολλά σας κάποιο τέτοιο σχήμα, καλό θα ήταν να λάβετε τα μέτρα σας και να καλέσετε την Αστυνομία.

Αν με μαρκάρουν είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουν να με κλέψουν;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι απλή: όχι. Υπάρχουν και σύμβολα που δείχνουν ότι ο χώρος ΔΕΝ είναι ιδανικός για διάρρηξη. Αν λοιπόν στο κατάστημα σας έχετε μέτρα ασφαλείας όπως συναγερμό, κάμερες και ποιοτικά ρολά ασφαλείας σαν αυτά που εμπορεύεται η Dmenounos και δείτε κάποιο περίεργο σημάδι, είναι πολύ πιθανό να σημαίνει ότι το κατάστημα σας δεν είναι καλός στόχος. Εννοείται ότι όσο πιο ανασφάλιστος είναι ένας χώρος, τόσο πιο πιθανό να δει σημάδια όπως το διαβόητο «Χ». Σε κάθε περίπτωση πάντως, ένα ύποπτο σημάδι αξίζει τη προσοχή σας, ειδικά αν δείτε κι άλλα στην περιοχή σας.

diariksi katastimatos psixologia
Άρθρα

Συμβουλές Προστασίας – Πώς να μην καταρρακωθείτε ψυχολογικά μετά από μία διάρρηξη

Μία διάρρηξη στην επιχείρηση μας είναι σίγουρα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να μας συμβεί. Εννοείται ότι είναι κάτι που έχει υλικές ζημιές, μπορεί και σχετικά μεγάλες, όπως για παράδειγμα ζημιές στα ρολά καταστημάτων, αφαίρεση χρημάτων κι εμπορευμάτων και καταστροφές σε βιτρίνες και τζαμαρίες.

Για να μην γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεστε μια αξιόπιστη εταιρεία συστημάτων με ποιοτικά και ασφαλή ρολά ασφαλείας δείτε εδώ διάφορα είδη ρολών αναλόγως το κατάστημα

Δεν είναι όμως υλικές οι ζημιές μίας διάρρηξης, πολλές φορές είναι και συναισθηματικές ή αν προτιμάτε και ψυχολογικές. Η αίσθηση του να φθάνεις στο μαγαζί σου και να βλέπεις τα ρολά ασφαλείας ανοιχτά και την πόρτα παραβιασμένη, είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να ζήσει αλλά και κάτι που μόνο αν το έχει ζήσει κανείς μπορεί να καταλάβει πόσο επώδυνο είναι.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου σπάνιο το φαινόμενο μία διάρρηξη να κάνει κάποιον να αισθάνεται ψυχολογικά ράκος. Να φοβούνται να σηκωθούν το πρωί για να πάνε στη δουλειά. Να νιώθουν πως κανείς δεν υπάρχει για να τους προστατέψει και πως ένας κλέφτης θα μπορούσε να μπει και στο σπίτι τους και μάλιστα ακόμη και όταν είναι μέσα, ειδικά αφού το σπίτι δεν έχει ρολά για να κρατήσει τους κλέφτες μακριά. Οι σκέψεις αυτές είναι σκοτεινές και όπως μπορείτε να καταλάβετε, μόνο κακό κάνουν. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε μετά από μία διάρρηξη για να αισθανθείτε ψυχολογικά καλύτερα.

Κρατήστε τη ψυχραιμία σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις δείτε το κατάστημα σας ανοιγμένο είναι να μην κάνετε τίποτα! Με αυτό εννοούμε ότι δεν πρέπει καν να μπείτε μέσα στον χώρο για να δείτε τι έγινε. Μπορείτε να βγάλετε κάποιες φωτογραφίες απ’ έξω αλλά δεν πρέπει να μπείτε μέσα. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε αμέσως την Αστυνομία ώστε να περάσει, να πάρει αποτυπώματα και να ερευνήσει τον χώρο του εγκλήματος και φυσικά να καταγράψει τα κλοπιμαία με τη βοήθεια σας. Αυτό που προέχει τώρα είναι να πιαστούν οι κλέφτες.

Σκεφτείτε τα λάθη σας

Όπως όλοι ξέρουμε, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι που έχει γίνει. Δεν έχουμε ούτε χρονομηχανές στη διάθεση μας αλλά ούτε και το ραβδί του Χάρι Πόττερ. Με άλλα λόγια, δεν έχει νόημα να κλαίμε για το παρελθόν, αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να κοιτάξουμε το μέλλον και να φροντίσουμε να μην μας βρει άλλο κακό. Προσπαθήστε να θυμηθείτε αν κάνατε κάποιο λάθος όταν κλείσατε το μαγαζί σας, αν για παράδειγμα ξεχάσατε να κλειδώσετε τα ρολά σας ή να βάλετε τον συναγερμό. Δεν έχει νόημα να αυτό-τιμωρηθείτε γι’ αυτά τα λάθη, αλλά μπορείτε να πάρετε τα απαραίτητα μέτρα για να μην τα ξανακάνετε. Επίσης, σκεφτείτε τυχόν κενά στην ασφάλεια σας και διορθώστε τα. Έχετε μόνο ρολά ασφαλείας; Ίσως να χρειαστεί να βάλετε και συναγερμό!

Ανοίξτε ξανά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα

Μία διάρρηξη δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας ρίξει το ηθικό στα τάρταρα και να σας κάνει να μη θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Ξεκινήστε ξανά τη δουλειά σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να πάρετε ξανά στα χέρια σας τον έλεγχο της ζωής αλλά και της περιουσίας σας. Η δουλειά θα σας βοηθήσει να ξεχαστείτε αλλά και θα σας δώσει κουράγιο και δύναμη για να αντιμετωπίσετε τον κόσμο και τις προκλήσεις του από δω και στο εξής. Μία διάρρηξη είναι απλά ένα εμπόδιο και μάλιστα προσωρινό, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αν παρόλα αυτά δυσκολεύεστε να γυρίσετε στη καθημερινότητα, ίσως να πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό.

Κάντε μια ασφάλεια κλοπής

Καλά τα ρολά ασφαλείας και τα μέτρα ασφαλείας, αλλά ένας έμπειρος κλέφτης συνήθως ξέρει πώς να τα αντιμετωπίσει. Αν λοιπόν θέλετε να κοιμάστε με το κεφάλι σας ήσυχο μετά από μία διάρρηξη, προτείνουμε να κάνετε μία ασφάλεια διάρρηξης στο κατάστημα σας. Τουλάχιστον έτσι θα ξέρετε ότι όποια ζημιά και να γίνει, θα έχετε τα χρήματα που χρειάζονται για να ορθοποδήσετε και να ξεκινήσετε ξανά!

rolla-diktiota-10
Άρθρα

Πάρτε φθηνά ρολά καταστημάτων με αυτές τις απλές συμβουλές

Τα ρολά ασφαλείας όλοι γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητα στις μέρες μας για όλα τα μαγαζιά, γι’ αυτό άλλωστε και τα βλέπουμε σχεδόν παντού. Αν ένα κατάστημα δεν έχει ρολά, είναι πολύ εύκολο για έναν κλέφτη να μπει μέσα, το μόνο που έχει να κάνει είναι να σπάσει την τζαμαρία και να κατευθυνθεί κατευθείαν προς το ταμείο, να το πάρει ολόκληρο και να το βάλει στα πόδια. Πρόκειται για ένα σκηνικό που το βλέπουμε αρκετά συχνά και μάλιστα ακόμη και σε ώρες που κυκλοφορεί στον δρόμο ο κόσμος. Το ρολό είναι στην ουσία κάτι σαν τοίχος που κρατά ακόμη και τους πιο θρασείς κλέφτες μακριά από ένα μαγαζί.

Ο νούμερο ένα λόγος που πολλοί επιλέγουν να μην τοποθετήσουν ρολλά ασφαλείας στο κατάστημα τους είναι το κόστος. Δεν είναι λίγοι αυτοί που είναι σίγουροι ότι το κόστος των ρολών θα είναι σχετικά μεγάλο, οπότε θεωρούν ότι είναι μία επένδυση που δεν μπορούν να κάνουν τη δεδομένη στιγμή. Να ξεκαθαρίσουμε ότι η ασφάλεια του καταστήματος του καθενός – το οποίο άλλωστε του εξασφαλίζει και τη ζωή του – είναι κάτι το πραγματικά ανεκτίμητο, οπότε ποτέ δεν μπορούμε να πούμε ότι μία επένδυση που προσανατολίζεται στην ασφάλεια είναι υπερβολικά μεγάλη.

Τα ρολά καταστημάτων παρέχουν πολλά μεγαλύτερα οφέλη από το κόστος τους, ωστόσο αν τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν είναι αυτά που κρατάνε κάποιον καταστηματάρχη από το να εξασφαλίσει την περιουσία του, ας δούμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορεί να μικρύνει αυτό το κόστος.

Συμβουλή 1η: Καλή έρευνα αγοράς

Στις περισσότερες πόλεις – ιδιαίτερα στις σχετικά μεγάλες – υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις που πουλάνε και σίγουρα δεν έχουν όλες τα ίδια προϊόντα και τις ίδιες τιμές για ρολλά ασφαλείας. Καλό είναι λοιπόν να αφιερώσει κανείς λίγο χρόνο και να κάνει μία όσο το δυνατόν πιο ενδελεχή έρευνα αγοράς, παίρνοντας προσφορές από πολλές και διαφορετικές επιχειρήσεις. Είναι σίγουρο ότι θα βρείτε μία προσφορά που να πλησιάζει το budget σας, την οποία και φυσικά μπορείτε να διαπραγματευτείτε κι άλλο.

Συμβουλή 2η: Πάτε κάπου συστημένοι

Αν γνωρίζετε κάποιον φίλο, γνωστό ή ακόμη και συνάδελφο σας που να συνεργάζεται για καιρό με μία επιχείρηση με ρολλά, καλό θα ήταν να του ζητήσετε να σας φέρει σε επαφή με την εν λόγω επιχείρηση και να αναφέρει το όνομα σας και να πει ότι σας στέλνει αυτός. Μπορείτε πάντα να πάρετε και την άδεια του για να χρησιμοποιήσετε το όνομα του όταν θα μιλήσετε με την επιχείρηση. Όπως θα γνωρίζετε, οι περισσότερες επιχειρήσεις, όσο μεγάλες και να είναι, δεν θέλουν να δυσαρεστούν τους μόνιμους πελάτες τους, οπότε και αν κάποιος πάει συστημένος από έναν πελάτη, συχνά θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον εξυπηρετήσουν καλύτερα και είναι και πολύ πιθανό να του κάνουν και καλύτερη τιμή.

Συμβουλή 3η: Μην παρασύρεστε από τους πωλητές

Μπορεί τα ρολά ασφαλείας να μοιάζουν εξαιρετικά απλά κατασκευάσματα, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ρολών με διαφορετικό κόστος ο καθένας αλλά και διάφορα έξτρα – όπως αυτόματοι μηχανισμοί ανοίγματος και κλεισίματος – που μπορούν να σας πουλήσουν οι επιχειρήσεις. Η δουλειά του πωλητή είναι να κάνει την μεγαλύτερη δυνατή πώληση, οπότε θα δοκιμάσει να σας πουλήσει τα πιο ακριβά ρολά και όσο το δυνατόν περισσότερα έξτρα. Φροντίστε να μην παρασυρθείτε. Μελετήστε για να δείτε ποιος τύπος ρολών ταιριάζει στην επιχείρηση σας – οι πιο ακριβές λύσεις δεν είναι πάντα οι καλύτερες όσον αφορά τα ρολά – και να γνωρίζετε πάντα ότι αυτοματισμοί κλπ μπορούν να τοποθετηθούν και αργότερα.

Συμβουλή 4η: Βεβαιωθείτε ότι σας γίνονται προσφορές «πακέτο»

Δεν αρκεί μόνο να αγοράσετε τα ρολά σας, θα πρέπει και κάποιος να τα τοποθετήσει. Κάποιες επιχειρήσεις προσφέρουν δωρεάν τοποθέτηση ή την περιλαμβάνουν στην τομή των ρολλών, ενώ άλλες την προσφέρουν τελείως έξτρα. Εννοείται ότι αν το budget σας είναι σφιχτό, θα πρέπει να ψάξετε για δωρεάν τοποθέτηση!

rolla-diktiota-08
Άρθρα

Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις σας για τις επισκευές σε ρολά καταστημάτων

Τα ρολά καταστημάτων είναι από τα πρώτα πράγματα που αγοράζει πλέον ένας επιχειρηματίας για το κατάστημα του. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι οι απλές αυτές κατασκευές στην ουσία δημιουργούν ένα χώρισμα ή έναν τοίχο αν προτιμάτε, που αποτρέπει τους περισσότερους διαρρήκτες από το να δοκιμάσουν να κάνουν μία διάρρηξη και αποτελεί ένα φυσικό εμπόδιο για τους πιο «τολμηρούς» υποψήφιους μπουκαδόρους, το οποίο και θα πρέπει να ξεπεράσουν με χρόνο αλλά και με ειδικά εργαλεία.

Σε κάθε περίπτωση, το να επιλέξει κανείς τα σωστά ρολά ασφαλείας για το κατάστημα του είναι κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού θα πρέπει να γίνει η επιλογή του τύπου ρολών που θα προσφέρει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό ασφάλειας αλλά και ορατότητας. Η θυσία στον ένα τομέα ή τον άλλο μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες, γι’ αυτό και όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων φροντίζουν να ενημερώνονται και να κάνουν τις επιλογές τους μετά από πολλή σκέψη και μελέτη.

Μπορεί λοιπόν όσοι αγοράζουν ρολά να γνωρίζουν πολλά για τους τύπους και τις τιμές τους, αλλά φαίνονται πως αγνοούν βασικά πράγματα όσον αφορά κάτι πολύ κρίσιμο: τις επισκευές ρολών! Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που πιστεύουν ότι τα ρολλά τους δεν θα χαλάσουν ποτέ, οπότε και θεωρούν ότι δεν θα χρειαστούν ποτέ και συντήρηση ή άλλη επισκευή. Ας απαντήσουμε λοιπόν στις κυριότερες ερωτήσεις για τις επισκευές ρολών!

Πώς χαλάνε τα ρολλά ασφαλείας;

Όπως είπαμε και πριν, τα ρολά είναι σχετικά απλές κατασκευές και αυτό κάνει και πολλούς να πιστεύουν ότι στην ουσία είναι «αθάνατα», δηλαδή δεν έχουν μέρη που να μπορούν να χαλάσουν. Αυτό δεν ισχύει. Δεδομένου ότι υπάρχουν κινούμενα μέρη στα ρολά ασφαλείας, υπάρχουν και πράγματα που μπορούν να χαλάσουν ή να στραβώσουν. Η έλλειψη λίπανσης, η συγκέντρωση βρώμας στους μηχανισμούς και η φθορά από τον καιρό και την ταλαιπωρία είναι οι κύριοι παράγοντες που μπορούν να χαλάσουν τα ρολά σας.

Τι γίνεται αν χαλάσουν τα ρολά μου;

Σε γενικές γραμμές, αν συμβεί κάποιο πρόβλημα με τα ρολά σας δεν θα μπορείτε να τα ανοίξετε και να τα κλείσετε. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να χαλάσει ο μηχανισμός που συγκρατεί τα ρολά ανοιχτά και να πέσουν αυτά απότομα κάτω, κάτι που φυσικά μπορεί να τραυματίσει άτομα που βρίσκονται από κάτω. Η πιο συνηθισμένη βλάβη όμως είναι όπως είπαμε και πριν να κολλήσουν τα ρολά στο άνοιγμα ή το κλείσιμο.

Πώς θα καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά με τα ρολά ασφαλείας μου;

Σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε αλλαγή στη «συμπεριφορά» των ρολών σας πρέπει να σας ανησυχεί. Αν για παράδειγμα δείτε ότι συναντάτε αντίσταση κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο ή ότι η όλη διαδικασία δεν είναι όσο ομαλή όσο ήταν κάποτε, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει ξεκινήσει να παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, οπότε και θα πρέπει να του δώσετε λίγη προσοχή.

Τι να κάνω αν κάτι δεν πάει καλά με τα ρολά μου;

Το πιο απλό που έχετε να κάνετε, είναι να ρίξετε μια ματιά στον μηχανισμό και να δείτε αν υπάρχουν τυχόν σκουπίδια ή άλλα υλικά που τον εμποδίζουν. Εννοείται ότι θα πρέπει τακτικά να ελέγχετε αλλά και να καθαρίζετε τον μηχανισμό των ρολών σας. Αν δεν βλέπετε κάτι «ύποπτο», τότε καλό θα ήταν να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου επαγγελματία.

Πως γίνεται και πόσο κοστίζει μια επισκευή ρολών;

Συνήθως οι επισκευές ρολών είναι σχετικά απλές και διαρκούν μερικά λεπτά ή μία με δύο ώρες. Σπάνια μπορεί να χρειαστεί να γίνει αλλαγή μηχανισμού ή κάποια άλλη «σοβαρή» εργασία. Όσον αφορά το κόστος, αυτό εξαρτάται από τον τύπο της βλάβης αλλά και φυσικά από τα ανταλλακτικά που μπορεί να χρειαστούν. Πολλές επιχειρήσεις ρολών κάνουν ειδικές προσφορές για service κι επισκευή των προϊόντων τους κατά την αγορά, καλό είναι να επωφεληθείτε από τέτοιες προσφορές για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

20-pleonektimata-rolon-asfaleias
Άρθρα

Ποια είναι τα 20 πιο σημαντικά πλεονεκτήματα των ρολών ασφάλειας ;

Στις μέρες μας η ασφάλεια των καταστημάτων αποτελεί μια προτεραιότητα για κάθε επαγγελματία που σέβεται την επιχείρηση του. Υπάρχουν διάφορα συστήματα ασφάλειας που εξυπηρετούν και καλύπτουν διάφορες ανάγκες στην αγορά. Τα ρολά ασφαλείας είναι ένα σύστημα ασφάλειας με πολλά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να δώσετε την προσοχή σας. Ας δούμε ποια είναι αυτά :

Προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε άνοιγμα.

Οι διαστάσεις των ανοιγμάτων που υποδέχονται τα ρολλά είναι μη τυποποιημένες. Το πλάτος και το ύψος τους παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις, ανάλογα με τις ανάγκες που εξυπηρετούν. Οπότε, τα ρολλά κατασκευάζονται στο εργοστάσιο αναγκαστικά κατά ειδική παραγγελία, κομμένα και ραμμένα στις διαστάσεις του ανοίγματος. Δηλαδή: πρώτα μετριέται το μέγεθος του ανοίγματος, γίνεται η μελέτη του χώρου και ο καθορισμός των ιδιαίτερων λεπτομερειών και στη συνέχεια προωθείται η παραγγελία στην παραγωγή για να κατασκευαστεί. Συνεπώς, ο χώρος που θα υποδεχθεί το ρολό δεν είναι απαραίτητο ούτε να υπόκειται σε τυποποίηση, ούτε να έχει προετοιμαστεί ειδικά.

Ειδικός σχεδιασμός.

Για κάθε ένα ρολλό γίνεται ξεχωριστή οικονομοτεχνική μελέτη. Λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης, όπως το είδος και η μορφή της τοιχοποιίας, η ανεμοπίεση της ευρύτερης περιοχής, η αισθητική του χώρου και οι απαιτήσεις σε μόνωση, σε διαφάνεια κλπ, ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αναλογία κόστους-απόδοσης, χωρίς παραχωρήσεις στην καλαισθησία.

Μοναδικότητα.

Κάθε ρολό είναι μοναδικό, επειδή είναι πρακτικά απίθανο να συμπέσουν ρολλά με ίδιες διαστάσεις, ίδιο χρώμα, ίδιο τύπο ρολλού και ίδια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά (γι’ αυτό άλλωστε και δεν υπάρχουν ρολλά τυποποιημένων διαστάσεων έτοιμα προς εγκατάσταση). Επιπλέον, οι συνδυασμοί κωδικών των ηλεκτρονικών στοιχείων είναι αποκλειστικά διαφορετικοί σε κάθε προϊόν.

Ανώτατη ασφάλεια.

Το ρολλό, όταν είναι κλειστό, μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας μεταλλικός τοίχος. Η αντοχή των μετάλλων, τόσο σε θλίψη όσο και σε εφελκυσμό, είναι ανώτερη των κοινών δομικών στοιχείων, ενώ τα ηλεκτρονικά που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά σχεδιασμένα, πράγμα που τα κάνει πρακτικά απαραβίαστα, είτε με τις κλασσικές, είτε με τις μοντέρνες μεθόδους παραβίασης.

Απλή κατασκευή.

Τα ρολλά αποτελούνται από προφίλ λαμαρίνας ή αλουμινίου, αλληλοσυνδεόμενα αρθρωτά μεταξύ τους, που κινούνται μέσα σε οδηγούς με ή χωρίς τη βοήθεια ελατηρίων, δίχως περίπλοκες και ιδιαίτερες μηχανικές διατάξεις. Αυτό τα κάνει την απλούστερη δυνατή κατασκευή της κατηγορίας, με άμεσα επακόλουθα την ευχρηστία και τη μακροζωία.

Αντοχή στο χρόνο.

Όλα τα μέρη του ρολλού αποτελούνται είτε από γαλβανισμένη ή ανοξείδωτη λαμαρίνα, είτε από αλουμίνιο, υλικά απρόσβλητα από τη διάβρωση. Επιπλέον, η σχολαστική επεξεργασία που προηγείται του χρωματισμού, καθώς και η επικάλυψη της επιφανείας με ηλεκτροστατική βαφή σύμφωνα με τις πρακτικές ποιοτικής βαφής κάνουν το προϊόν να έχει πρακτικά απεριόριστη βιωσιμότητα.

Οικονομικά συμφέρουσα λύση.

Η απλότητα της κατασκευής, η προσιτή τιμή των πρώτων υλών και η μαζικοποίηση της παραγωγής που έχει επιτευχθεί τα τελευταία έτη, το αναδεικνύουν σαν το οικονομικότερο προϊόν της κατηγορίας, προσιτό σε όλες τις κατηγορίες πελατών.

Μεγάλη ποικιλία.

Έχουν αναπτυχθεί πολλοί τύποι προφίλ ρολλών, ώστε να ικανοποιούν διάφορες απαιτήσεις, γούστα, ύφη και στυλ. Υπάρχουν επίπεδα ή καμπύλα προφίλ, μονού ή διπλού τοιχώματος, από λαμαρίνα ή από αλουμίνιο. Επιπροσθέτως, υπάρχει η δυνατότητα διαφορετικών χρωματισμών τόσο των μεταλλικών στοιχείων του ρολλού, όσο και των λάστιχων των οδηγών. Δηλαδή, μπορούμε να έχουμε το μισό ρολλό λευκό, δύο προφίλ καφέ, ένα προφίλ κίτρινο κλπ. Τέλος, μπορεί να γίνει συνδυασμός μερικών τύπων προφίλ (πχ κλειστών με διάτρητο), με σκοπό να βελτιωθούν είτε οι ιδιότητες, είτε η όψη του ρολλού.

Αισθητικό αποτέλεσμα.

Υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης του τυλίγματος του ρολλού, κάλυψης των αρμών, τοποθέτησης στραντζαριστών και κοιλοδοκών κλπ, ώστε να καλυφθούν μικροατέλειες. Και όλα αυτά βαμμένα ηλεκτροστατικά στην ίδια απόχρωση ή διαφορετική με το κύριο σώμα του ρολλού. Έτσι, μπορεί να επιτευχθεί ένα ολοκληρωμένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.

Δημιουργική τέχνη.

Tα κλειστού τύπου ρολλά δύναται να έχουν σχέδια, εικόνες, λογότυπα κλπ στην εξωτερική πλευρά τους. Έτσι παρέχεται η δυνατότητα της διαφήμισης ενός εμπορικού καταστήματος (και όχι μόνο) ακόμα και όταν τα ρολλά είναι κατεβασμένα.

Εξυπηρέτηση ειδικών απαιτήσεων.

Το ρολλό μπορεί να κινηθεί είτε χειροκίνητα, είτε ηλεκτροκίνητα, είτε μέσω τηλεχειρισμού, είτε μέσω πολυπλοκότερων λογικών αυτοματισμού κι έτσι μπορεί να ικανοποιηθεί οποιαδήποτε επιθυμία και ειδική απαίτηση του πελάτη.

Αξιόπιστο προϊόν.

Το γεγονός ότι η λειτουργία του δεν απαιτεί περίπλοκα εξαρτήματα, ενώ είναι πολύ απλή και δοκιμασμένη, κάνει το ρολλό ως το προϊόν με πολύ σπάνιες αστοχίες και τις πιο ποταπές βλάβες που εύκολα επισκευάζονται.

Πολύ χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης.

Η απλότητα της κατασκευής, η τεχνογνωσία που έχει αποκτηθεί και η κατασκευή εξαρτημάτων με εξαιρετική ακρίβεια λόγω της σύγχρονης τεχνολογίας, έχουν σαν αποτέλεσμα την βελτιστοποίηση της αξιοπιστίας και τις πολύ μικρές ανάγκες για συντήρηση. Ήδη τα ρολλά παραδίδονται με τριετή εγγύηση πλήρους κάλυψης, ενώ μπορεί να επεκταθεί στην περίπτωση που συνδυάζεται με την τακτική ετήσια συντήρηση.

Ποικιλία χρωμάτων.

Υπάρχουν πάνω από 150 άμεσα διαθέσιμες χρωματικές επιλογές της σειράς RAL, ενώ (κατά παραγγελία) υπάρχει η δυνατότητα προμήθειας οποιασδήποτε άλλης απόχρωσης κυκλοφορεί στο εμπόριο, (συμπεριλαμβανομένων των βαφών απομίμησης ξύλου).

Μέγιστη εκμετάλλευση χώρου.

Το γεγονός ότι τα ρολλά, όταν ανοίγουν, τυλίγονται γύρω από τον εαυτό τους έχει σαν αποτέλεσμα να απαιτούν το μικρότερο δυνατό χώρο από παρεμφερή ανταγωνιστικά προϊόντα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερα μεγάλος χώρος ούτε στο πλάι, ούτε στο πάνω μέρος του ανοίγματος. Επιπλέον υπάρχουν μηχανισμοί («χωνευτά» μοτέρ) που ελαχιστοποιούν τον αναγκαίο χώρο στο πάνω μέρος, όταν αυτό απαιτείται, με αποτέλεσμα η αξιοποίηση του χώρου από τον ιδιοκτήτη να είναι η μέγιστη δυνατή.

Εναλλακτικές επιλογές εφαρμογής στην τοποθέτηση.

Η τοποθέτηση των ρολλών μπορεί να γίνει είτε εσωτερικά του κτιρίου, είτε ανάμεσα στο άνοιγμα, είτε εξωτερικά του κτιρίου. Αυτό παρέχει τη μέγιστη δυνατότητα επιλογών τοποθέτησης, χωρίς να χρειάζεται ειδική προετοιμασία του χώρου για να υποδεχτεί το ρολλό.

Αξιόπιστη ηλεκτροκίνητη λειτουργία.

Στα ρολλά μπορεί να προσαρμοσθεί μεγάλη ποικιλία από ηλεκτροκινητήρες, είτε ‘κεντρικά’ μοτέρ (στο μέσο του άξονα), είτε ‘χωνευτά’ μοτέρ (στο εσωτερικό του άξονα), είτε ‘πλαϊνά’ μοτέρ (παραπλεύρως του άξονα), ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε ξεχωριστής περίπτωσης. Τα μοτέρ αυτά κατασκευάζονται από μεγάλους οίκους του εξωτερικού και φημίζονται για την δοκιμασμένα αξιόπιστη λειτουργία τους.

Μεγάλη γκάμα αυτοματισμών. Οι αυτοματισμοί που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια καλύπτουν οποιαδήποτε απαίτηση μπορεί να ζητηθεί, από απλό χειρισμό με μπουτόν, μέχρι αυτοματισμό μέσω πολύπλοκων λογικών. Σε κάθε περίπτωση, οι αυτοματισμοί που θα χρησιμοποιηθούν πρωταρχικό σκοπό έχουν να βελτιστοποιήσουν την ασφάλεια και την ευχρηστία του μηχανισμού.

Χειροκίνητη λειτουργία. Τα ρολλά έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν το ίδιο εύκολα και χειροκίνητα. Ιδιαίτερα η κίνηση μικρού ή μεσαίου βάρους ρολλών που περιλαμβάνουν άξονα με ελατήρια μπορεί να πραγματοποιηθεί και αποκλειστικά χειροκίνητα, ακόμα και από άτομα χωρίς ιδιαίτερη σωματική ρώμη. Επιπλέον, η δυνατότητα της χειροκίνητης λειτουργίας επιβάλλεται και στα ηλεκτροκίνητα ρολλά σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος.

Ίδιας εμφάνισης πλαϊνές ανθρωποθυρίδες και σταθερά.

Διατίθενται πλαϊνές ανοιγόμενες ανθρωποθυρίδες με την ίδια ακριβώς εμφάνιση με τα ρολλά, που αποδεικνύονται πολύ πρακτικές σε περιπτώσεις που δεν είναι διαθέσιμη άλλη πόρτα πεζών. Έτσι, επιτυγχάνεται πλήρης αξιοποίηση του ανοίγματος, δημιουργείται διέξοδος διαφυγής όταν το ρολλό είναι κλειστό και είναι εφικτή η διέλευση των πεζών χωρίς να ανοίξει το ρολλό. Στα κενά που τυχόν δημιουργηθούν τοποθετούνται σταθερά μέρη με την ίδια ακριβώς εμφάνιση με το ρολλό και την πλαϊνή ανθρωποθυρίδα