ΑΣΦΑΛΕΙΑ - ΠΟΙΟΤΗΤΑ - ΕΓΓΥΗΣΗ

Άρθρα

Τι είναι τα ρολά ασφαλείας – Πλήρης οδηγός
Άρθρα

Τι είναι τα ρολά ασφαλείας – Πλήρης οδηγός

Παρατηρείτε τελευταία μία αύξηση των διαρρήξεων στην γειτονιά σας; Επιθυμείτε να προστατέψετε το μαγαζί ή την οικία σας από τους ανεπιθύμητους διαρρήκτες; Τα ρολά ασφαλείας είναι η λύση που αναζητάτε. Πρόκειται για μεταλλικά συστήματα που ασφαλίζουν επαγγελματικούς και ιδιωτικούς χώρους από απόπειρες εισβολής ή κλοπής. Τα ρολά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την προστασία του χώρου από την ηλιακή ακτινοβολία ή την κακοκαιρία. Τοποθετούνται, συνήθως, στα παράθυρα ή στις πόρτες. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα ρολά ασφαλείας, συνεχίστε την ανάγνωση του οδηγού που ετοίμασε η εταιρεία dmenounos  για εσάς.

Ρολά ασφαλείας για καταστήματα και γκαράζ

Τα ρολά ασφαλείας για να μπορούν να προστατεύουν τα καταστήματα και τα γκαράζ από τις έντονες καιρικές συνθήκες, όπως ισχυροί άνεμοι, χιόνι, βροχή, υψηλές θερμοκρασίες, τις εισβολές και τις διαρρήξεις, κατασκευάζονται από ανθεκτικά υλικά, όπως χάλυβα ή αλουμίνιο. Έχουν κλειδαριά για να αποτρέπουν την πρόσβαση και σχεδιάζονται έτσι ώστε να αντέχουν σε διάφορες κρούσεις. Κάποια ρολά δύνανται να συνδέονται με άλλα συστήματα ασφαλείας όπως είναι οι κάμερες παρακολούθησης και οι συναγερμοί. Στην αγορά κυκλοφορούν τέσσερις τύποι ρολών ασφαλείας, τα βιομηχανικά, τα δικτυωτά, τα διάφανα και τα διάτρητα.

Ενδιαφέρεσαι για Ρολά Ασφαλείας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Βιομηχανικά Ρολά Ασφαλείας

Τα βιομηχανικά ρολά έχουν παρόμοιο ρόλο με αυτά των κλασικών ρολών, αλλά σχεδιάζονται για να χρησιμοποιηθούν σε χώρους με πολύ υψηλές απαιτήσεις ασφάλειας και αντοχής. Πιο συγκεκριμένα, αυτά τα ρολά ασφαλείας είναι κατάλληλα για τα εργοστάσια και τις αποθήκες καθώς ασφαλίζουν εντελώς τις εισόδους, τα παράθυρα, αποτρέποντας την εισβολή και την κλοπή του εμπορεύματος.

Ακόμη, τα βιομηχανικά ρολά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορα καταστήματα για να προστατευτεί ο χώρος τους όταν δεν είναι ανοιχτός. Συχνά, χρησιμοποιούνται και σε εγκαταστάσεις στάθμευσης αλλά και σε τράπεζες, κοσμηματοπωλεία, ξενοδοχεία. Εκτός από την αποτροπή των κακόβουλων εισβολέων, μερικά βιομηχανικά ρολά έχουν την δυνατότητα να διατηρούν την θερμοκρασία εντός του χώρου και να μειώνουν το κόστος ενέργειας. Άλλα βιομηχανικά ρολά, επίσης, βοηθούν στην απορρόφηση του θορύβου από το εξωτερικό χώρο.

Δικτυωτά Ρολά Ασφαλείας

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων προτιμούν να τοποθετήσουν στο χώρο τους, δικτυωτά ρολά ασφαλείας, τα οποία είναι και τα πιο κλασικά. Δημιουργούνται από μεταλλικές βέργες που διασταυρώνονται και σχηματίζουν ανοίγματα. Αυτά τα ανοίγματα μπορούν να έχουν όποιο μέγεθος επιλέξουν οι αγοραστές και έχουν σχήμα ρόμβου. Αυτά τα ανοίγματα ονομάζονται και «μάτια». Είναι ιδανικά για επαγγελματικούς χώρους που διαθέτουν βιτρίνες γιατί τα «μάτια» που έχουν τα δικτυωτά ρολά ασφαλείας επιτρέπουν στους δυνητικούς πελάτες να κοιτάξουν τις βιτρίνες των καταστημάτων, ακόμα και όταν αυτά δεν λειτουργούν.

Επιπλέον, τα ανοίγματα των δικτυωτών ρολών ασφαλείας επιτρέπουν να περνά το φυσικό φως κατά την διάρκεια της ημέρας και είναι αρκετά οικονομικά, συγκριτικά με άλλου τύπου ρολών. Μπορούν να ενσωματωθούν, επίσης, φυσικά στον σχεδιασμό του καταστήματος, καθώς είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα και σχέδια.

Διάφανα Ρολά Ασφαλείας

Τα τελευταία χρόνια έχουν κυκλοφορήσει στο εμπόριο και τα διάφανα ρολά ασφαλείας. Κατασκευάζονται από χαλύβδινες ράβδους και ανάμεσά τους βρίσκεται ένα διαφανές υλικό, συχνά πολυμεθακρυλικό ή πολυκαρβονικό γυαλί. Αυτό το διαφανές υλικό επιτρέπει την οπτική επαφή από το εξωτερικό προς το εσωτερικό και αντίθετα. Γι αυτό το λόγο, τα διάφανα ρολά ασφαλείας τα προτιμούν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που τοποθετούν τα προϊόντα τους στις βιτρίνες, ώστε αυτά να είναι ορατά από τους μελλοντικούς πελάτες.

Το ότι είναι διάφανα τα συγκεκριμένα ρολά, δεν υστερούν στην ασφάλεια που παρέχουν στους ιδιοκτήτες και στα εμπορεύματα των καταστημάτων. Έχουν ειδικούς μηχανισμούς που κλειδώνουν για να εμποδίζουν τις εισβολές. Επίσης και αυτού του τύπου ρολά σχεδιάζονται με υλικά που αντέχουν σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Διάτρητα Ρολά Ασφαλείας

Τα διάτρητα ρολά ασφαλείας αποτελούνται από διάτρητες λωρίδες λαμαρίνας που ενώνονται μεταξύ τους. Με πιο απλά λόγια, αυτές οι λαμαρίνες έχουν πολλές μικρές τρύπες με διάμετρο ελάχιστων μόνο χιλιοστών. Έτσι, τα συγκεκριμένα ρολά είναι μία ιδανική λύση για τοποθέτηση σε καταστήματα ρούχων ή παπουτσιών, σε επιχειρήσεις κινητής τηλεφωνίας, σε ζαχαροπλαστεία, σε βιβλιοπωλεία, σε κοσμηματοπωλεία και σε όποια επιχείρηση διαθέτει βιτρίνα.

Οι περαστικοί που πλησιάζουν μία κλειστή επιχείρηση με διάτρητα ρολά ασφαλείας, μπορούν να δουν τα προϊόντα που εκθέτονται στη βιτρίνα και να αποφασίσουν να αγοράσουν κάποιο από αυτά, μόλις αυτή ανοίξει. Επίσης, οι τρύπες των λαμαρινών δεν επιδρούν αρνητικά στην ανθεκτικότητα των ρολών και στη ασφάλεια που παρέχουν.

Ρολό για Γκαραζόπορτα

Επιπρόσθετα, στο εμπόριο κυκλοφορούν και ρολά ειδικά για την προστασία των γκαράζ. Εγκαθίστανται στην είσοδο του γκαράζ και κάθε φορά που κλείνει ή ανοίγει η γκαραζόπορτα αυτά κατεβαίνουν και ανεβαίνουν αντίστοιχα. Κατασκευάζονται και αυτά από πολύ ανθεκτικά υλικά όπως αλουμίνιο ή ατσάλι. Είναι δυνατόν να λειτουργήσουν χειροκίνητα με την βοήθεια ενός μηχανισμού που τα κινεί αλλά και αυτόματα με την βοήθεια ενός ηλεκτρικού μηχανισμού.

Είναι σημαντικά για κάθε ιδιοκτήτη γκαράζ γιατί προστατεύουν το περιεχόμενο του χώρου από εισβολές και κλοπές. Προσφέρουν μία επιπλέον μόνωση στο χώρο, βοηθώντας με αυτό το τρόπο, να διατηρείται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του. Επίσης, το ρολό προστατεύει το γκαράζ από ακραίες καιρικές συνθήκες όπως χιόνι, δυνατό άνεμο, ισχυρή βροχή κλπ.

Ενδιαφέρεσαι για Ρολά Ασφαλείας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Ρολά για σπίτια

Τα ρολά για σπίτια είναι μία εξίσου πολύ δημοφιλής επιλογή για ιδιοκτήτες κατοικιών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα. Και τα ρολά που προορίζονται να τοποθετηθούν σε σπίτια κατασκευάζονται από πολύ ανθεκτικά υλικά και προσφέρουν πολλά οφέλη στους ιδιοκτήτες τους. Τα ρολά ασφαλείας δύναται να εγκατασταθούν ή στα παράθυρα ή στις μπαλκονόπορτες ή στις πόρτες των σπιτιών.

Ρολά για Παράθυρα

Τα ρολά για παράθυρα κατασκευάζονται συνήθως από αλουμίνιο γιατί είναι περισσότερο ανθεκτικό στον χρόνο και στο φως του ηλίου. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπορεί να επιλέξει να αγοράσει διάφανα ή διάτρητα ρολά για να τα τοποθετήσει στα παράθυρα της οικίας του.

Ο ιδιοκτήτης, επίσης, είναι απαραίτητο να διαλέξει, αν τα ρολά θα είναι συρόμενα ή ανοιγόμενα. Τα συρόμενα σύρονται προς την μία πλευρά του παραθύρου ενώ τα ανοιγόμενα ανοίγουν προς τα πάνω. Εκτός από την προστασία, τα ρολά διατηρούν την θερμοκρασία στο εσωτερικού του σπιτιού και χάρη σε αυτά μειώνεται ο θόρυβος που υπάρχει στο εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, προστατεύουν το σπίτι από την ακτινοβολία UV.

Ρολά για μπαλκονόπορτες

Για όλα τα σπίτια που διαθέτουν μπαλκόνια είναι μία πολύ καλή λύση η τοποθέτηση ρολών στις μπαλκονόπορτες τους. Κατά την διαδικασία επιλογής αυτών των ρολών, οι ιδιοκτήτες των οικιών καλό είναι να προσέξουν ορισμένα σημεία όπως:

  • Το υλικό κατασκευής: Τα ρολά κατασκευάζονται από διάφορα υλικά όπως PVC, σίδηρο, αλουμίνιο ακόμη και ξύλο. Το υλικό που θα επιλεγεί θα πρέπει να ταιριάζει με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών,
  • Τον μηχανισμό λειτουργίας: Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν χειροκίνητα ρολά ή αυτόματα ρολά για τις μπαλκονόπορτές τους.
  • Την μόνωση καθώς είναι χρήσιμο να διατηρείται η θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού, χωρίς να διαφεύγει έξω από αυτό.
  • Την αισθητική του χώρου: Είναι σημαντικό το χρώμα και το σχέδιο των ρολών να ταιριάζει αισθητικά με το υπόλοιπο χώρο ώστε να δημιουργεί ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Ρολά για πόρτες

Άλλες φορές οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να φράξουν μόνο την κεντρική είσοδο της οικίας τους και όχι τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα τους. Γι΄ αυτό το λόγο επιλέγουν να τοποθετήσουν ρολά στην πόρτα και να αποτρέψουν πιθανούς εισβολείς να εισέλθουν στο σπίτι τους. Τα συγκεκριμένα ρολά καλύπτουν το άνοιγμα της πόρτας και το μέγεθός τους σε πλάτος είναι μικρότερο συγκριτικά με τα ρολά των πορτών του μπαλκονιού. Όπως και οι υπόλοιποι τύποι ρολών, έτσι και αυτά τα ρολά κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας και αντοχής υλικά. Κάποια ρολά είναι ενσωματωμένα στις πόρτες μα άλλα μπορούν να εγκατασταθούν εξωτερικά πάνω από την πόρτα.

Ενδιαφέρεσαι για Ρολά Ασφαλείας Φαρμακείου από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Συμπεράσματα

Συνοψίζοντας, τα ρολά είναι αναγκαία για κάθε επιχείρηση, βιομηχανία και οικία γιατί προσφέρουν την μέγιστη ασφάλεια και πλήθος άλλων οφελών. Αν φτάσατε στο τέλος αυτού του κειμένου και σκέφτεστε να αποκτήσετε και εσείς ρολά ασφαλείας, απευθυνθείτε άμεσα στην εταιρεία dmenounos. Η dmenounos δραστηριοποιείται τα τελευταία 54 χρόνια (από το 1970) στην κατασκευή ρολών ασφαλείας και έχει μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων κατάλληλα για κάθε χρήση. Το προσωπικό της επιχείρησης είναι άρτια καταρτισμένο και έμπειρο και θα σας βοηθήσει σημαντικά στο να επιλέξετε τα κατάλληλα ρολά. Επίσης, είναι σε θέση να λύσει οποιαδήποτε απορία και αν θέσετε, προτού αγοράσετε το προϊόν που θέλετε.

Ρολά Ασφαλείας Φαρμακείου - Πως να Επιλέξετε τα Κατάλληλα
Άρθρα

Ρολά ασφαλείας για φαρμακεία – Ποια είναι τα κατάλληλα

Κάθε επιχείρηση χρειάζεται μέτρα ασφαλείας τόσο για την προστασία των εμπορευμάτων και του εξοπλισμού της όσο και για την ασφάλεια των εργαζομένων της. Τα φαρμακεία δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, θα λέγαμε μάλιστα ότι είναι από τις επιχειρήσεις που βρίσκονται συχνότερα στο στόχαστρο κακοποιών λόγω του αντικείμενου τους. Το πιο διαδεδομένο αλλά και πιο απαραίτητο μέτρο ασφαλείας στα φαρμακεία δεν είναι άλλο από τα ρολά ασφαλείας.

Ο λόγος που τα περισσότερα φαρμακεία επιλέγουν τα ρολά ασφαλείας για την προστασία τους είναι το γεγονός ότι είναι το μόνο μέτρο ασφαλείας που δημιουργεί φυσικό εμπόδιο ανάμεσα στους κλέφτες και τον χώρο. Πέρα από αυτό, τα ρολά προσφέρουν προστασία ακόμη και από ρίψεις αντικειμένων από ταραξίες ή και από αντικείμενα που μπορεί να εκτοξεύσει ένας δυνατός άνεμος. Μιλάμε λοιπόν για ένα μέτρο ασφαλείας που παρέχει πολύ ισχυρή προστασία από πολλούς κινδύνους.

Στο άρθρο αυτό θα δούμε αναλυτικά τα οφέλη των ρολών ασφαλείας για τα φαρμακεία. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσουμε τους τύπους ρολών που θα βρείτε στις επιχειρήσεις του κλάδου και θα αναλύσουμε το πώς πρέπει να γίνει η επιλογή των κατάλληλων ρολών για κάθε φαρμακείο. Τέλος, θα απαντήσουμε και στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με τα ρολά καταστημάτων.

Οφέλη των ρολών ασφαλείας για τα φαρμακεία

Φυσική προστασία από διαρρήξεις και κλοπές

Όπως θα γνωρίζετε, τα φαρμακεία αποτελούν πολύ συχνά στόχους διαρρήξεων καθώς οι διαρρήκτες μπορούν να κλέψουν τόσο μετρητά από το ταμείο όσο και κάποια χάπια ή άλλα φάρμακα που μπορούν να πουλήσουν σε εξαρτημένα άτομα. Επιπλέον, είναι συχνό φαινόμενο κατά τις νυχτερινές εφημερίες να εισέρχονται στον χώρο άτομα με σκοπό να κλέψουν ή να ληστέψουν.

Τα ρολά ασφαλείας δημιουργούν ένα «φυσικό εμπόδιο» κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά όπως ο χάλυβας. Αυτό σημαίνει ότι ο διαρρήκτης θα πρέπει να διαθέτει ειδικές γνώσεις κι εργαλεία για να μπορέσει ν’ αφαιρέσει αυτό το εμπόδιο και να αποκτήσει πρόσβαση στον χώρο. Επιπλέον, η όλη διαδικασία είναι πολύπλοκη και χρονοβόρα. Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των διαρρηκτών είναι «ευκαιριακοί» εγκληματίες και δεν διαθέτουν τις γνώσεις και τα μέσα για την αφαίρεση ρολών, μιλάμε για ένα μέσο που παρέχει πάρα πολύ μεγάλη θωράκιση.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι για τα φαρμακεία κατασκευάζονται και ειδικά ρολά με θυρίδες έτσι ώστε ο υπάλληλος ή ο φαρμακοποιός που θα εφημερεύει να μπορεί να εξυπηρετήσει πελάτες χωρίς να τους βάζει στον χώρο και χωρίς να έρχεται σε επαφή μαζί τους. Έτσι στην ουσία εκμηδενίζεται ο κίνδυνος ληστείας στις εφημερίες.

Ενδιαφέρεσαι για Ρολά Ασφαλείας Φαρμακείου από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Προστασία από ακραίες καιρικές συνθήκες

Όπως είπαμε και πριν, τα ρολά ασφαλείας είναι ένα φυσικό εμπόδιο, ένα τείχος αν προτιμάτε, ανάμεσα στον χώρο και τον έξω κόσμο. Το τείχος αυτό λοιπόν δεν προσφέρει θωράκιση μόνο ενάντια σε ανθρώπινους, προστατεύει και από τα στοιχεία της φύσης. Ειδικά τα ρολά κλειστού ή διάτρητου τύπου προσφέρουν θωράκιση και από ακραία καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, μπορούν να σταματήσουν αντικείμενα που μπορεί να εκτοξεύσει ένας δυνατός άνεμος ενώ μπορούν να αντέξουν και ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Εννοείται ότι μπορούν να αντέξουν ακόμη και χτυπήματα από πέτρες που μπορούν να εκτοξευτούν από ταραξίες κάθε φύσεως.

Ενισχυμένη ιδιωτικότητα και έλεγχος του περιβάλλοντος

Ένας τοίχος κρατά μακριά τόσο τους ανεπιθύμητους επισκέπτες όσο και τα αδιάκριτα βλέμματα. Με τα ρολά ασφαλείας κλειστού τύπου μπορείτε να εξασφαλίσετε την μέγιστη ιδιωτικότητα για την επιχείρηση σας καθώς όταν είναι κλειστά κανείς δεν θα  μπορεί να βλέπει το εσωτερικό του χώρου. Επιπλέον, τα ρολά με ειδικές θυρίδες, όπως αυτά που περιγράψαμε παραπάνω, επιτρέπουν την εξυπηρέτηση πελατών χωρίς την είσοδο τους στον χώρο. Στην ουσία σας επιτρέπουν να επιλέγετε ποιος θα μπαίνει και ποιος όχι στο φαρμακείο σας.

Τύποι ρολών ασφαλείας για φαρμακεία

Ρολά διάτρητου τύπου

Τα ρολά αυτά αποτελούν μία παραλλαγή των λεγόμενων ρολών κλειστού τύπου. Αποτελούνται από λωρίδες λαμαρίνας από αλουμίνιο και χάλυβα, οι οποίες συνδέονται με ειδικό τρόπο μεταξύ τους. Οι λωρίδες αυτές έχουν μικρές τρύπες, οι οποίες επιτρέπουν στους περαστικούς να έχουν κάποια οπτική επαφή με το εσωτερικό του χώρου αλλά είναι τόσο μικρές που δεν επιτρέπουν την διέλευση αντικειμένων και εργαλείων διάρρηξης. Το μέγεθος και ο αριθμός των τρυπών εξαρτάται από τις ανάγκες του πελάτη και κυρίως από το πόσο ορατό θέλει να είναι το εσωτερικό της επιχείρησης του. Στα ρολά αυτού του τύπου μπορούν να προστεθούν και θυρίδες εξυπηρέτησης πελατών. Μπορούμε να πούμε λοιπόν ότι τα συγκριμένα ρολά προσφέρουν αρκετά υψηλή ιδιωτικότητα κι εξαιρετική θωράκιση.

Ρολά διάφανου τύπου

Τα ρολά αυτά αποτελούνται από συμπαγή κομμάτια αλουμινίου και χάλυβα ανάμεσα στα οποία παρεμβάλλονται διάφανα πάνελ από ειδικά πολυκαρβονικά υλικά υψηλής αντοχής. Στην ουσία έχουμε ένα συμπαγές τείχος, το οποίο όμως παρουσιάζει και κάποια διαφάνεια, επιτρέποντας έτσι μία σχετικά εύκολη οπτική επαφή με το εσωτερικό του χώρου. Εννοείται ότι τα διάφανα πάνελ είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και δεν πρόκειται να σπάσουν από χτυπήματα με εργαλεία διάρρηξης ή από επιθέσεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Τέλος και στα ρολά αυτού του τύπου μπορούμε να έχουμε θυρίδες εξυπηρέτησης πελατών. Αν λοιπόν θέλετε υψηλή θωράκιση αλλά και σχετικά ανεμπόδιστη ορατότητα στον χώρο σας, αυτός ο τύπος είναι μία καλή λύση για σας.

Ρολά δικτυωτού τύπου

Τα ρολά αυτά αποτελούνται από βέργες χάλυβα που πλέκονται σε ένα «δίχτυ». Είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ρολών και θα τον βρείτε σε μια μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων και καταστημάτων. Ο συγκεκριμένος τύπος προσφέρει αρκετά μεγάλη θωράκιση – μικρότερη από τους άλλους δύο τύπους καθώς δεν είναι συμπαγής τοίχος – και μεγάλη ορατότητα στον χώρο, οπότε μικρή σχετικά ιδιωτικότητα. Επιπλέον, συνήθως δεν τοποθετούνται θυρίδες σε αυτά τα ρολά, αλλά μπορείτε να εξυπηρετήσετε τους πελάτες σας από τα ανοίγματα του πλέγματος. Τα ρολά αυτά είναι μία καλή λύση για περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει μεγάλη εγκληματικότητα ή συχνά επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα καθώς και για φαρμακεία που θέλουν να «διαφημίσουν» το εσωτερικό τους.

Ενδιαφέρεσαι για Ρολά Ασφαλείας Φαρμακείου από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή

Απαιτήσεις ασφαλείας και κίνδυνοι ειδικά για το φαρμακείο

Δεν έχουν όλες οι επιχειρήσεις τις ίδιες ανάγκες ασφάλειας. Οι ανάγκες ασφάλειας ενός φαρμακείου μπορεί να διαφέρουν σημαντικά από αυτές ενός άλλου, καθώς το ένα από τα δύο μπορεί να αντιμετωπίζει λιγότερους κινδύνους. Σημαντικό ρόλο στην επιλογή ρολών για ένα φαρμακείο θα παίξει η περιοχή στην οποία βρίσκεται. Κάποιες περιοχές είναι πιο επικίνδυνες από άλλες τόσο λόγω του αυξημένου δείκτη εγκληματικότητας τους όσο και λόγω της παρουσίας γηπέδων, στεκιών ταραξιών και άλλων χώρων από τους οποίους ξεκινάνε συχνά επεισόδια. Επιπλέον, αν ένα φαρμακείο δεν εκτελεί νυχτερινές εφημερίες, μπορεί να μην χρειάζεται θυρίδα εξυπηρέτησης πελατών. Τέλος, κάποια φαρμακεία θέλουν οι περαστικοί να έχουν συνέχεια οπτική επαφή με το εσωτερικό τους και άλλα όχι. Οι ειδικοί της επιχείρησης ρολών θα μελετήσουν την επιχείρηση σας και θα σας παρουσιάσουν την τέλεια λύση γι’ αυτή.

Αισθητική και επωνυμία

Τα ρολά γίνονται μέρος του χώρου στον οποίο τοποθετούνται και ως εκ τούτου καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την οπτική του ταυτότητα. Αυτός είναι και ο λόγος που διατίθενται σε μία πολύ μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, ενώ στα ρολά διάτρητου ή κλειστού τύπου δίνεται και η δυνατότητα τοποθέτησης της επωνυμίας του καταστήματος στην εμφάνιση τους. Η επιχείρηση ρολών που θα επιλέξετε θα βάψει τα ρολά σας όπως τα θέλετε και γενικά θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μία λύση που να ταιριάζει με το γούστο και την αισθητική σας.

Προϋπολογισμός και ανάγκες συντήρησης

Κάθε τύπος και κάθε κατασκευή ρολού έχουν το δικό τους κόστος. Εννοείται λοιπόν ότι το κόστος θα είναι και ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες επιλογής. Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι τα ρολά χρειάζονται και κάποια μικρή συντήρηση. Αν είναι χειροκίνητα, η συντήρηση τους μπορεί να γίνει από εσάς, ωστόσο καλό είναι κάθε λίγα χρόνια να γίνεται κι έλεγχος από ειδικό. Τα αυτόματα ρολά χρειάζονται κάθε χρόνο ή χρόνο παρά χρόνο έλεγχο και συντήρηση από κάποιον ειδικό. Ο έλεγχος αυτός δεν είναι δωρεάν, αλλά δεν έχει και ιδιαίτερα μεγάλο κόστος. Το κόστος συντήρησης λοιπόν, είναι κάτι που θα πρέπει να λάβετε υπόψη για την επιλογή σας. Είναι καλό λοιπόν να έχετε ένα πιθανό budget κατά νου, έτσι ώστε η επιχείρηση να μπορέσει να σας παρουσιάσει λύσεις που να ανταποκρίνονται πλήρως σε αυτό.

Επίλογος

Τα ρολά ασφαλείας είναι ένα μέτρο ασφαλείας που μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα μεγάλη θωράκιση σε κάθε επιχείρηση και ιδιαίτερα στα φαρμακεία. Είναι το μόνο μέσο που μπορεί να καλύψει πλήρως τις ιδιαίτερες ανάγκες ασφαλείας του κλάδου. Δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι και κατασκευές ρολών και του γεγονότος ότι κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της ανάγκες ασφαλείας, η συμβολή της επιχείρησης ρολών μπορεί να είναι απαραίτητη για να παρουσιαστούν οι καλύτερες λύσεις για κάθε περίπτωση. Αν λοιπόν το φαρμακείο σας δεν είναι εξοπλισμένο με ρολά, θα πρέπει άμεσα να το εξοπλίσετε για την ασφάλεια τόσο του χώρου όσο και τη δική σας και των υπαλλήλων και πελατών σας.

Συχνές ερωτήσεις

Χρειάζομαι ρολό ασφαλείας για το φαρμακείο μου ενώ έχω σύστημα συναγερμού;

Με απλά λόγια, ναι, τα ρολά ασφαλείας είναι απαραίτητα άσχετα από την παρουσία άλλων συστημάτων ασφαλείας. Αυτό το λέμε γιατί είναι το μόνο μέτρο ασφαλείας που κρατάει τους ανεπιθύμητους έξω από τον χώρο και δεν δρα καθαρά εκφοβιστικά.  Επιπλέον, όσο περισσότερα μέτρα ασφαλείας σε έναν χώρο, τόσο πιο ασφαλής θα είναι.

Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος ρολού φαρμακείου;

Δεδομένου ότι κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και ανάγκες ασφαλείας, δεν μπορούμε να πούμε ότι ένας τύπος είναι ο καλύτερος. Οι επιχειρήσεις ρολών θα μελετήσουν τον χώρο σας και θα σας προτείνουν τον καλύτερο τύπο γι’ αυτήν.

Μπορούν τα ρολά ασφαλείας να προσαρμοστούν στην αισθητική του φαρμακείου μου;

Ναι, τα ρολά ασφαλείας μπορούν να βγουν σε μια μεγάλη ποικιλία από σχέδια και χρώματα ώστε να ταιριάζουν απόλυτα με την αισθητική του χώρου σας.

Ενδιαφέρεσαι για Ρολά Ασφαλείας Φαρμακείου από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Τι πρέπει να κάνετε αν χαλάσουν τα ρολά ασφαλείας σας | Δ. Μενούνος
Άρθρα

Απαντάμε σε όλες τις ερωτήσεις σας για τις επισκευές σε ρολά καταστημάτων

Τα ρολά καταστημάτων είναι από τα πρώτα πράγματα που αγοράζει πλέον ένας επιχειρηματίας για το κατάστημα του. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι οι απλές αυτές κατασκευές στην ουσία δημιουργούν ένα χώρισμα ή έναν τοίχο αν προτιμάτε, που αποτρέπει τους περισσότερους διαρρήκτες από το να δοκιμάσουν να κάνουν μία διάρρηξη και αποτελεί ένα φυσικό εμπόδιο για τους πιο «τολμηρούς» υποψήφιους μπουκαδόρους, το οποίο και θα πρέπει να ξεπεράσουν με χρόνο αλλά και με ειδικά εργαλεία.

Σε κάθε περίπτωση, το να επιλέξει κανείς τα σωστά ρολά ασφαλείας για το κατάστημα του είναι κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού θα πρέπει να γίνει η επιλογή του τύπου ρολών που θα προσφέρει τον καλύτερο δυνατό συνδυασμό ασφάλειας αλλά και ορατότητας. Η θυσία στον ένα τομέα ή τον άλλο μπορεί να έχει σημαντικές συνέπειες, γι’ αυτό και όλοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων φροντίζουν να ενημερώνονται και να κάνουν τις επιλογές τους μετά από πολλή σκέψη και μελέτη.

Μπορεί λοιπόν όσοι αγοράζουν ρολά να γνωρίζουν πολλά για τους τύπους και τις τιμές τους, αλλά φαίνονται πως αγνοούν βασικά πράγματα όσον αφορά κάτι πολύ κρίσιμο: τις επισκευές ρολών! Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που πιστεύουν ότι τα ρολλά τους δεν θα χαλάσουν ποτέ, οπότε και θεωρούν ότι δεν θα χρειαστούν ποτέ και συντήρηση ή άλλη επισκευή. Ας απαντήσουμε λοιπόν στις κυριότερες ερωτήσεις για τις επισκευές ρολών και θα καταλάβετε γιατί να επιλέξετε και τα ρολλά ασφαλείας Μενούνος που υποστηρίζουν και την επισκευή των ρολλών σας μετά την αγορά τους.

Πώς χαλάνε τα ρολλά ασφαλείας;

Όπως είπαμε και πριν, τα ρολά είναι σχετικά απλές κατασκευές και αυτό κάνει και πολλούς να πιστεύουν ότι στην ουσία είναι «αθάνατα», δηλαδή δεν έχουν μέρη που να μπορούν να χαλάσουν. Αυτό δεν ισχύει. Δεδομένου ότι υπάρχουν κινούμενα μέρη στα ρολά ασφαλείας, υπάρχουν και πράγματα που μπορούν να χαλάσουν ή να στραβώσουν. Η έλλειψη λίπανσης, η συγκέντρωση βρομιάς στους μηχανισμούς και η φθορά από τον καιρό και την ταλαιπωρία είναι οι κύριοι παράγοντες που μπορούν να χαλάσουν τα ρολά σας.

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευές Ρολών Ασφαλείας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Τι γίνεται αν χαλάσουν τα ρολά μου;

Σε γενικές γραμμές, αν συμβεί κάποιο πρόβλημα με τα ρολά σας δεν θα μπορείτε να τα ανοίξετε και να τα κλείσετε. Σε πολύ ακραίες περιπτώσεις, μπορεί να χαλάσει ο μηχανισμός που συγκρατεί τα ρολά ανοιχτά και να πέσουν αυτά απότομα κάτω, κάτι που φυσικά μπορεί να τραυματίσει άτομα που βρίσκονται από κάτω. Η πιο συνηθισμένη βλάβη όμως είναι όπως είπαμε και πριν να κολλήσουν τα ρολά στο άνοιγμα ή το κλείσιμο.

Πώς θα καταλάβω ότι κάτι δεν πάει καλά με τα ρολά ασφαλείας μου;

Σε γενικές γραμμές, οποιαδήποτε αλλαγή στη «συμπεριφορά» των ρολών σας πρέπει να σας ανησυχεί. Αν για παράδειγμα δείτε ότι συναντάτε αντίσταση κατά το άνοιγμα ή το κλείσιμο ή ότι η όλη διαδικασία δεν είναι όσο ομαλή όσο ήταν κάποτε, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει ξεκινήσει να παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, οπότε και θα πρέπει να του δώσετε λίγη προσοχή.

Τι να κάνω αν κάτι δεν πάει καλά με τα ρολά μου;

Το πιο απλό που έχετε να κάνετε, είναι να ρίξετε μια ματιά στον μηχανισμό και να δείτε αν υπάρχουν τυχόν σκουπίδια ή άλλα υλικά που τον εμποδίζουν. Εννοείται ότι θα πρέπει τακτικά να ελέγχετε αλλά και να καθαρίζετε τον μηχανισμό των ρολών σας. Αν δεν βλέπετε κάτι «ύποπτο», τότε μην το καθυστερείτε κι επισκευάστε τα ρολά σας ζητώντας την βοήθεια κάποιου επαγγελματία.

Πως γίνεται και πόσο κοστίζει μια επισκευή ρολών;

Συνήθως οι επισκευές ρολών είναι σχετικά απλές και διαρκούν μερικά λεπτά ή μία με δύο ώρες. Σπάνια μπορεί να χρειαστεί να γίνει αλλαγή μηχανισμού ή κάποια άλλη «σοβαρή» εργασία. Όσον αφορά το κόστος, αυτό εξαρτάται από τον τύπο της βλάβης αλλά και φυσικά από τα ανταλλακτικά που μπορεί να χρειαστούν αλλά και από το εάν έχετε στην περιοχή σας κάποια εξειδικευμένη εταιρεία. Κάντε μια σχετική αναζήτηση: π.χ. επισκευές ρολών στην Αθήνα και είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε τον κατάλληλο ειδικό για εσάς.  Πολλές επιχειρήσεις ρολών κάνουν ειδικές προσφορές για service κι επισκευή των προϊόντων τους κατά την αγορά, καλό είναι να επωφεληθείτε από τέτοιες προσφορές για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευές Ρολών Ασφαλείας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

6 συμβουλές για να πετύχετε τις καλύτερες τιμές για μηχανισμούς γκαραζόπορτας
Άρθρα

Μηχανισμός Γκαραζόπορτας: Επιλογή, Αγορά & Τοποθέτηση

Οι γκαραζόπορτες πλέον είναι απαραίτητες σε όλα τα γκαράζ για να προσφέρουν την παραπάνω προστασία που αξίζουν τα αυτοκίνητα της οικογένειας, αλλά και η ίδια η οικογένεια αφού είναι πολύ πιθανό το γκαράζ να συνδέεται κάπως με το σπίτι με κάποια πόρτα για παράδειγμα. Εννοείται πως οι επιχειρήσεις που έχουν οχήματα θα πρέπει να τους προσφέρουν και τη μεγαλύτερη δυνατή προστασία, ειδικά αν είναι και απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία τους.

Οι γκαραζόπορτες υπάρχουν σχεδόν απ’ όταν εφευρέθηκαν τα αυτοκίνητα και δημιουργήθηκαν και τα πρώτα γκαράζ, αυτό δε σημαίνει όμως ότι έχουν σταματήσει να εξελίσσονται. Οι αυτοματισμοί γκαραζόπορτας πλέον έχουν γίνει ένα πολύ σύνηθες φαινόμενο, αφού βλέπουμε πως είναι σπάνιο να έχει κανείς μία τελείως χειροκίνητη γκαραζόπορτα. Αν υπάρχει όμως κάτι που ανησυχεί όσους σκέφτονται να αγοράσουν μία τέτοια πόρτα ή να κάνουν αυτόματη τη χειροκίνητη πόρτα που ήδη έχουν, είναι το κόστος της όλης διαδικασίας.

Εννοείται ότι οι μηχανισμοί γκαραζόπορτας είναι και αυτοί που καθορίζουν στον μεγαλύτερο βαθμό το κόστος μίας αυτόματης πόρτας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να μετριάσετε το κόστος μίας αυτοματοποιημένης πόρτας πετυχαίνοντας καλύτερη τιμή για τον μηχανισμό γκαραζόπορτας.

1: ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε έρευνα αγοράς

Είτε πρόκειται να αγοράσετε ξεχωριστά μηχανισμούς για γκαραζόπορτες είτε θα αγοράσετε πόρτα και μηχανισμό μαζί, θα πρέπει να κάνετε απαραίτητα μία έρευνα αγοράς. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρείτε μία καλή τιμή από την οποία μπορείτε μετά να ξεκινήσετε διαπραγματεύσεις. Φροντίστε να μιλήσετε με όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις του χώρου μπορείτε για να βρείτε καλές τιμές για γκαραζόπορτα και για μηχανισμό γκαραζόπορτας, αφού διαφέρουν πολύ από επιχείρηση σε επιχείρηση και ειδικά σε μεγάλες πόλεις όπου υπάρχει κι έντονος ανταγωνισμός ανάμεσα στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Ενδιαφέρεσαι για Μηχανισμό Γκαραζόπορτας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

2: Αγοράστε πόρτα και μηχανισμό γκαραζόπορτας μαζί

Είναι αλήθεια ότι σχεδόν όλες οι γκαραζόπορτες μπορούν να μετατραπούν σε αυτόματες μετά την αγορά τους, μετά από τη τοποθέτηση μηχανισμού γκαραζόπορτας. Αν όμως θέλετε να κρατήσετε το κόστος της αυτόματης πόρτας σας σχετικά φθηνό, θα πρέπει να κάνετε την αγορά «πακέτο», δηλαδή να αγοράσετε πόρτα και μηχανισμό μαζί για να σας γίνει και καλύτερη τιμή. Με απλά λόγια, θα πληρώσετε αρκετά παραπάνω τον μηχανισμό αν τον αγοράσετε ξεχωριστά απ’ ότι αν τον αγοράσετε μαζί με τη γκαραζόπορτα.

3: Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο μηχανισμού

Εννοείται ότι δεν είναι όλοι οι μηχανισμοί το ίδιο, οπότε θα πρέπει να επιλέξετε έναν που να ταιριάζει για την πόρτα σας. Εδώ φυσικά δεν εννοούμε ότι οι μηχανισμοί ανοιγόμενης γκαραζόπορτας μπορούν να μπερδευτούν με έναν μηχανισμός συρόμενης πόρτας, αλλά ότι μπορεί ο μηχανισμός που θα αγοράσετε να είναι πολύ πιο ισχυρός απ’ ότι χρειάζεται. Δεν υπάρχει λόγος να αγοράσετε ένα πανίσχυρο μηχανισμό για συρόμενη πόρτα αν η πόρτα σας δεν είναι τεράστια και πολύ βαριά, αν δηλαδή δεν είναι βιομηχανικών προδιαγραφών.

Μηχανισμοί συρόμενης γκαραζόπορτας (μηχανισμός συρόμενης πόρτας)

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες κινούνται πάνω σε ειδικές ράγες για να μπορούν να ανοίγουν με πλάγια κίνηση προς το πλάι. Ο μηχανισμός τους όσον αφορά τη χειροκίνητη λειτουργία είναι ο πλέον απλός αφού στην ουσία αποτελείται από τις πόρτες και τις ράγες. Ο χειροκίνητος χειρισμός τους είναι πολύ εύκολος αφού στην ουσία ο χρήστης πρέπει μόνο τα τις τραβήξει από το ειδικό χερούλι, θα πρέπει όμως, συνήθως, αυτό να γίνει ξεχωριστά για την κάθε πόρτα αν μιλάμε για σύστημα που αποτελείται από δύο πόρτες. Η χειροκίνητη λειτουργία μπορεί να είναι λίγο δυσκολότερη αν η πόρτα έχει μεγάλο μέγεθος και άρα και μεγάλο βάρος.

Εννοείται ότι οι συρόμενες γκαραζόπορτες μπορούν να αυτοματοποιηθούν με τη τοποθέτηση ενός ειδικού μοτέρ. Το μοτέρ αυτό μπορεί να είναι και τηλεχειριζόμενο, οπότε στη ουσία ο χρήστης θα μπορεί να τις ανοίξει και να τις κλείσει χωρίς καν να βγει από το αυτοκίνητο του. Αν το σύστημα αποτελείται από διπλές πόρτες, εννοείται ότι το άνοιγμα των πορτών θα γίνεται ταυτόχρονα. Το μοτέρ συνήθως τοποθετείται σε κάποιον τοίχο ή σταθερό σημείο κοντά στην πόρτα και στην ουσία αναλαμβάνει να δώσει κίνηση στη πόρτα συνήθως μέσω γραναζιών. Εννοείται ότι το όλο σύστημα συρόμενης γκαραζόπορτας είτε είναι χειροκίνητο είτε αυτόματο, θα κατασκευαστεί από ειδικό.

Μηχανισμοί για ανοιγόμενη πόρτα (μηχανισμός πόρτας ανοιγόμενης)

Όταν λέμε ανοιγόμενη πόρτα εννοούμε μία πόρτα ή γκαραζόπορτα η οποία ανοίγει στο πλάι και η κίνηση του ανοίγματος γίνεται με κάποιον μεντεσέ. Έχουμε με άλλα λόγια μία στροφή της πόρτας 90 μοιρών. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι ο πιο απλός και σε κάποιες περιπτώσεις και ο πιο συνηθισμένος. Αν και δύσκολα θα τον δούμε σε οικιακό γκαράζ λόγω του ελεύθερου χώρου που απαιτείται για την κίνηση της πόρτας, είναι ο μηχανισμός που προτιμάται για αυλόπορτες, πόρτες εισόδου σε βιομηχανικούς χώρους αλλά και σε κάποια μεγάλα γκαράζ.

Ενδιαφέρεσαι για Μηχανισμό Γκαραζόπορτας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Εννοείται ό τι ο χειροκίνητος χειρισμός μίας ανοιγόμενης πόρτας είναι εξαιρετικά απλός, για την ακρίβεια μπορεί να τον κάνει ακόμη κι ένα παιδί. Το θέμα όμως είναι ότι αν η πόρτα είναι μεγάλη ή βαριά, είναι λογικό να απαιτείται και αρκετή δύναμη ώστε να μπορεί να ανοιχτεί και να κλείσει. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί να γίνεται αυτοματοποίηση της πόρτας με ένα ειδικό μοτέρ που συνδυάζεται με έναν υδραυλικό τηλεσκοπικό μηχανισμό που συνδέεται με την πόρτα. Με την αυτόματη ανοιγόμενη πόρτα, όσο βαριά ή μεγάλη και αν είναι η μόνη δύναμη που πρέπει να ασκήσει ο χρήστης είναι το πάτημα του κουμπιού στο πάνελ ελέγχουν ή του τηλεχειριστηρίου. Για τις πολύ βαριές πόρτες, ο αυτοματισμός είναι συνήθως μονόδρομος.

Τοποθέτηση μηχανισμού γκαραζόπορτας (ανοιγόμενης – συρόμενης)

Κάθε τύπος γκαραζόπορτας έχει τον δικό του μηχανισμό. Για παράδειγμα, ο μηχανισμός μίας συρόμενης γκαραζόπορτας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν μίας γκαραζόπορτας οροφής ή μίας ανοιγόμενης γκαραζόπορτας. Επίσης, όταν λέμε μηχανισμός γκαραζόπορτας θα πρέπει να καταλαβαίνουμε ότι αυτός μπορεί να είναι είτε χειροκίνητος είτε αυτόματος. Σε κάθε περίπτωση, η μηχανισμός κατασκευάζεται μαζί με την πόρτα για να της ταιριάζει τέλεια από όλες τις απόψεις και να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία της.

Εννοείται ότι η τοποθέτηση του μηχανισμού είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία στην οποία υπάρχουν κυριολεκτικά μηδενικά περιθώρια για σφάλματα. Ακόμη και το παραμικρό λάθος σε επίπεδο εκατοστού ή χιλιοστού στο μέτρημα, μπορεί να επηρεάσει τη σωστή λειτουργία της πόρτας και να μειώσει την ασφάλεια που παρέχει. Αυτός είναι και ο λόγος που ότι σχετίζεται με τον μηχανισμό της πόρτας, από τη μελέτη μέχρι τη κατασκευή και τη τοποθέτηση, πρέπει να γίνεται από ειδικούς.

Στη περίπτωση χειροκίνητου μηχανισμού θα τοποθετηθεί στον χώρο μόνο η γκαραζόπορτα και φυσικά ο μηχανισμός που θα επιτρέπει το άνοιγμα και το κλείσιμο της. Στη περίπτωση αυτόματης γκαραζόπορτας, μαζί με τον μηχανισμός της χειροκίνητης θα τοποθετηθεί και το ειδικό μοτέρ που θα αυτοματοποιήσει την πόρτα και θα παρθούν όλα τα μέτρα ώστε η πόρτα να μπορεί να δουλεύει σε διακοπή ρεύματος ή αν πάθει κάτι το μοτέρ.

4: Μη ξεχάσετε το κόστος service του μηχανισμού

Δεδομένου ότι οι αυτόματες γκαραζόπορτες είναι στην ουσία συστήματα που αποτελούνται από κινητά μέρη αλλά και μηχανισμούς, είναι αυτονόητο ότι ακόμη και για ένα απλό μηχανισμό αυλόπορτας θα πρέπει να γίνεται και κάποια συντήρηση για να δουλεύει πάντα σωστά όλο το σύστημα. Η συντήρηση αυτή συνήθως δεν είναι ακριβή, αλλά μπορεί να ανεβάσει το μακροπρόθεσμο κόστος της επένδυσης σας. Καλό θα είναι λοιπόν οι προσφορές που θα σας γίνουν να συμπεριλαμβάνουν και το κόστος της συντήρησης. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που μπορεί να το προσφέρουν και δωρεάν.

5: Μην αμελήσετε το κόστος της τοποθέτησης του μηχανισμού

Αυτό ισχύει κυρίως για τις περιπτώσεις μετατροπής απλής πόρτας σε αυτόματη, αλλά καλό είναι να το έχετε πάντα στο νου σας. Εννοείται ότι οι μηχανισμοί συρόμενης γκαραζόπορτας αλλά και γενικά όλοι οι μηχανισμοί πρέπει να τοποθετηθούν στη πόρτα για την αυτοματοποίηση της. Η όλη διαδικασία σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα απλή και χρειάζεται ειδικές γνώσεις κι εργαλεία, οπότε θα πρέπει να γίνει από κάποιο ειδικό συνεργείο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις που πουλάνε πόρτες και μηχανισμούς έχουν τέτοια συνεργεία κι εννοείται ότι μπορούν να αναλάβουν και τη τοποθέτηση του μηχανισμού. Εσείς θα πρέπει να πάντα να ρωτάτε για το κόστος και φυσικά να προσπαθήσετε να πετύχετε και να γίνει η δουλειά δωρεάν.

6: Κάντε παζάρια για καλύτερες τιμές

Ακόμη και οι σχετικά απλοί μηχανισμοί γκαραζόπορτας έχουν ένα διόλου αμελητέο κόστος, το οποίο και όπως είπαμε θέλετε να μειώσετε. Όλα τα παραπάνω κόλπα θα σας βοηθήσουν αρκετά αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν χάνετε τίποτα με το να κάνετε παζάρια! Να είστε σίγουροι ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις του είδους το θεωρούν δεδομένο!

Ενδιαφέρεσαι για Μηχανισμό Γκαραζόπορτας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Επισκευή γκαραζόπορτας όλα όσα πρέπει να ξέρετε | Δ. Μενούνος
Άρθρα

Συνήθη προβλήματα και λύσεις για την επισκευή της πόρτας γκαράζ

Οι γκαραζόπορτες είναι πλέον μέρος της ζωής όσων από εμάς έχουμε γκαράζ, αφού στην ουσία αποτελούν και την άμυνα του γκαράζ μας απέναντι στους κλέφτες, τα στοιχεία της φύσης και γενικά όποιον θέλει να μπει στο χώρο που φυλάσσουμε τα αυτοκίνητα μας και άλλα πολύτιμα εργαλεία. Υπάρχει ωστόσο ένας φόβος που έχουν αρκετοί σχετικά με τις γκαραζόπορτες: τι γίνεται αν χαλάσει η πόρτα; Τι γίνεται αν γυρίσει κάποιος στο σπίτι ή την επιχείρηση του και ανακαλύψει ότι η πόρτα δεν ανοίγει ή δεν κλείνει;

Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ούτε λίγο – ούτε πολύ, η γκαραζόπορτα τους μπορεί να γίνει απλά άχρηστη και να τους αποκλείσει από το γκαράζ τους ή ακόμη και να τους παγιδεύσει μέσα σε αυτό. Ισχύει όμως αυτός ο φόβος; Τι γίνεται αν χαλάσει μία γκαραζόπορτα και ποιες είναι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο;

Χαλάνε οι γκαραζόπορτες;

Τίποτα σε αυτόν τον κόσμο δεν κρατάει για πάντα και το ίδιο ισχύει και για τις γκαραζόπορτες, ωστόσο τείνουν να κρατούν για πολλά χρόνια και πολλές φορές μάλιστα ακόμη και για δεκαετίες. Εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι μία χειροκίνητη πόρτα είναι σαφώς λιγότερο πιθανό να χαλάσει σε σχέση με μία αυτόματη, επειδή απλά η δεύτερη έχει περισσότερα κινούμενα αλλά και ηλεκτρονικά μέρη ενώ η πρώτη μόνο έναν πολύ απλό μηχανισμό ανοίγματος. Με σωστή χρήση (περισσότερα γι’ αυτό παρακάτω), η πόρτα σας δεν θα πάθει τίποτα για πολλά χρόνια.

Γίνεται επισκευή γκαραζόπορτας;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι αν μια γκαραζόπορτα για οποιοδήποτε λόγο παρουσιάσει πρόβλημα, τότε πρέπει απλά να αντικατασταθεί στο σύνολο της, δηλαδή να την πετάξει ο ιδιοκτήτης της και να βάλει καινούργια. Αυτό φυσικά είναι κάτι που δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια επισκευή γκαραζόπορτας. Τι εννοούμε με αυτό; Ο μηχανισμός ανοίγματος αν είναι απλή καθώς και το μοτέρ και το κοντρόλ αν είναι αυτόματη. Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βγει off μία γκαραζόπορτα.

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευή Γκαραζόπορτας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Και αν μείνω έξω ή μέσα;

Τώρα πάμε στο θέμα που, δικαίως, αγχώνει και τους περισσότερους που έχουν ή σκέφτονται να βάλουν γκαραζόπορτα. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι αυτό μπορεί να συμβεί σχεδόν αποκλειστικά στις αυτόματες, αφού οι χειροκίνητες είναι πολύ απλές στη χρήση και όλες τους οι λειτουργίες γίνονται με το χέρι. Θα πρέπει λοιπόν να ξέρετε ότι όλες οι αυτόματες πόρτες έχουν και κάποιο εναλλακτικό ή εφεδρικό αν προτιμάτε, μηχανισμό ανοίγματος, ο οποίος και χρησιμοποιείται σε περίπτωση που το μοτέρ της πόρτας χαλάσει ή αν ας πούμε μείνει από μπαταρίες το κοντρόλ. Ο μηχανισμός αυτός θα σας βοηθήσει να μπείτε και να βγείτε στο γκαράζ μέχρι να γίνει η απαραίτητη επισκευή.

Πόσο θα πάρει να γίνει μια επισκευή γκαραζόπορτας;

Σε γενικές γραμμές, οι περισσότερες επισκευές γκαραζόπορτας είναι πολύ απλές και γίνονται και πολύ γρήγορα. Αυτό σημαίνει απλά ότι από τη στιγμή που θα επικοινωνήσετε με την επιχείρηση επισκευών ή τον μάστορα, σε λίγες μόλις μέρες θα έχετε μία γκαραζόπορτα σαν καινούργια. Η όλη επισκευή δεν πρόκειται να πάρει παραπάνω από μερικές ώρες. Εδώ να πούμε ότι υπάρχουν και πράγματα που μπορείτε να κάνετε κι εσείς για να αποφύγετε τις βλάβες και φυσικά και τις επισκευές.

Πώς να φυλάξετε τις γκαραζόπορτες σας

Οι γκαραζόπορτες χρειάζονται και λίγη και πολύ απλή συντήρηση. Αν η πόρτα σας είναι χειροκίνητη, θα πρέπει να καθαρίζετε τον μηχανισμό της σε τακτά χρονικά διαστήματα και φυσικά να βάζετε και λίγο λάδι στα γρανάζια και τα σημεία επαφής. Με αυτό τον τρόπο εγγυάστε ότι ο μηχανισμός θα δουλεύει τέλεια, μέχρι να σπάσει κάτι κυρίως λόγω «ηλικίας» και χρήσης. Όσον αφορά τις αυτόματες πόρτες, θα πρέπει κι εκεί να καθαρίζετε και να λαδώνετε τον μηχανισμό, θα πρέπει όμως να κάνετε και κάτι άλλο: να φέρνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα έναν ειδικό. Ο ειδικός αυτός θα ρίξει μια ματιά στο μοτέρ και θα σας πει σε τι κατάσταση είναι και αν χρειάζεται κάποια επισκευή ή προσοχή. Επίσης, καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας μπαταρίες για το κοντρόλ της πόρτας και να διατηρείτε κι ένα εφεδρικό στο σπίτι σας.

Τι γίνεται με τις τιμές για επισκευή γκαραζόπορτας;

Σε γενικές γραμμές οι τιμές είναι πολύ λογικές και φθηνές, ειδικά αν η συντήρηση και η επισκευή συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο που θα σας κάνει η επιχείρηση από την οποία θα αγοράσετε τη πόρτα σας. Από κει και μετά, το κόστος επισκευής εξαρτάται από τη ζημιά, τις εργασίες επισκευής και τα ανταλλακτικά αν χρειάζονται.

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευή Γκαραζόπορτας από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς μπορώ να φτιάξω μια γκαραζόπορτα που δεν ανοίγει;

Για να επιδιορθώσετε μια γκαραζόπορτα που δεν ανοίγει, ελέγξτε τις συνδέσεις ρεύματος, τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου και την ευθυγράμμιση των αισθητήρων. Εάν το πρόβλημα επιμένει, συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία τεχνικό για περαιτέρω διάγνωση και επισκευή.

Ποιος είναι ο ρόλος του πυκνωτή στην αλλαγή μιας γκαραζόπορτας;

Κατά την αλλαγή μιας γκαραζόπορτας, ο πυκνωτής είναι υπεύθυνος για την παροχή της αρχικής ενέργειας που απαιτείται για την εκκίνηση του κινητήρα. Αποθηκεύει και απελευθερώνει ηλεκτρική ενέργεια, επιτρέποντας στον κινητήρα να ξεπεράσει την αντίσταση και να ξεκινήσει την κίνηση της πόρτας. Χωρίς έναν λειτουργικό πυκνωτή, ο κινητήρας μπορεί να δυσκολευτεί ή να μην ξεκινήσει, επηρεάζοντας τη λειτουργία της πόρτας.

Πώς μπορεί να βοηθήσει ένας τεχνικός γκαραζόπορτας στις επισκευές;

Ένας τεχνικός γκαραζόπορτας παρέχει τεχνογνωσία στη διάγνωση και την επισκευή μηχανικών, ηλεκτρικών και αισθητήρων που σχετίζονται με διάφορα ζητήματα. Η εμπειρία του εξασφαλίζει αποτελεσματικές λύσεις, βελτιστοποιώντας τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια της πόρτας.

Οδηγός για γκαραζόπορτες - Τιμές και κόστη | Δ. Μενούνος
Άρθρα

Γκαραζόπορτες – Τιμές: Πως θα βρείτε καλή τιμή για γκαραζόπορτα

Οι γκαραζόπορτες είναι πλέον απολύτως απαραίτητες για ένα σπίτι με ένα γκαράζ και διπλά απαραίτητες για επιχειρήσεις που διαθέτουν οχήματα, είτε είναι απλά αυτοκίνητα είτε κάποιου είδους φορτηγά ή κάτι παρόμοιο. Αυτό που κάνει μία πόρτα γκαράζ τόσο απαραίτητη είναι το γεγονός ότι στην ουσία προσθέτει ένα σημαντικό στρώμα προστασίας στον χώρο, αφού είναι ένα φυσικό εμπόδιο που θα πρέπει να αφαιρέσει ο κλέφτης για να μπει μέσα και να κλέψει κάποιο όχημα. Επιπλέον, προσφέρει και προστασία από τη βροχή, τον ήλιο και άλλα στοιχεία της φύσης.

Ο νούμερο ένας λόγος που δεν βλέπουμε παντού γκαραζόπορτες δεν είναι άλλος από το κόστος, ή καλύτερα τον φόβο του κόστους. Πολλοί θεωρούν ότι οι τιμές για γκαραζόπορτες είναι συνήθως απαγορευτικά υψηλές. Σίγουρα το κόστος μιας γκαραζόπορτας μπορεί να ξεφύγει αν δεν είστε προσεκτικοί, ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για να βρείτε και να πετύχετε τις καλύτερες τιμές για πόρτες γκαράζ και όχι μόνο.

Πρέπει να γίνει έρευνα αγοράς

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει κάποιος όσον αφορά το κόστος για τη πόρτα γκαράζ του είναι να πάει μόνο σε μία επιχείρηση και να ρωτήσει για τιμές και τα σχετικά. Στα μεγάλα αστικά κέντρα είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις με γκαραζόπορτες, οι οποίες μάλιστα έχουν και αρκετά διαφορετικές τιμές λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει μεταξύ τους. Καλό θα ήταν να μιλήσετε με όσο το δυνατόν περισσότερες και να μαζέψετε μια μεγάλη γκάμα από προσφορές. Για να το πετύχετε αυτό, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνετε μία απλή έρευνα στο internet.

Αποφύγετε τα έξτρα

Το κόστος για μια γκαραζόπορτα μπορεί να ξεφύγει από τα έξτρα που θα δοκιμάσει να σας πουλήσει η κάθε επιχείρηση. Θα πρέπει λοιπόν από πριν να ξέρετε πάνω – κάτω τι θέλετε και φυσικά να μην αφήσετε τον εαυτό σας να παρασυρθεί από τους πωλητές. Αν για παράδειγμα η γκαραζόπορτα προορίζεται για έναν καθαρά επαγγελματικό ή βιομηχανικό χώρο, δε σας χρειάζεται μια γκαραζόπορτα με ιδιαίτερα σχέδια ή χρώματα. Ακόμη και μια απλή λευκή θα σας καλύψει και με το παραπάνω. Επιπλέον, οι ηλεκτρικές γκαραζόπορτες αν και είναι σίγουρα εύχρηστες, είναι και αρκετά πιο ακριβές από τις χειροκίνητες. Αν σας ενδιαφέρει να κρατήσετε το κόστος χαμηλό, κοιτάξτε μόνο γκαραζόπορτες χειροκίνητες οι οποίες απαιτούν και λιγότερη συντήρηση και είναι και λιγότερο πιθανόν να χαλάσουν σε σχέση με τις αυτόματες.

Ενδιαφέρεσαι για Γκαραζόπορτες από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Επιλέξτε τον σωστό τύπο

Άλλος ένας τρόπος να γλυτώσετε τα περιττά έξοδα είναι απλά να επιλέξετε την κατάλληλη πόρτα για τον χώρο σας, αφού οι λάθος επιλογές μπορούν πάλι να αυξήσουν το συνολικό κόστος. Τι εννοούμε με αυτό; Εννοείται για παράδειγμα ότι οι ρολά γκαραζόπορτες είναι πιο ακριβές από αυτές της οροφής, αφού έχουν περισσότερα κινούμενα μέρη αλλά και μοτέρ. Οι γκαραζόπορτες οροφής όμως δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα γκαράζ, αφού απαιτείται αρκετός χώρος για να μπορούν να ανοίξουν και να κλείσουν. Ελέγξτε λοιπόν αν το γκαράζ σας μπορεί να υποδεχτεί πόρτα οροφής πριν να ξεκινήσετε την έρευνα σας. Επιπλέον, εννοείται ότι οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι η πλέον ενδεδειγμένη αλλά και οικονομική λύση για επιχειρήσεις και γενικά για μεγάλους και βιομηχανικούς χώρους, ειδικά σε σύγκριση με τις ανοιγόμενες γκαραζόπορτες σαν αυτές που περιγράψαμε παραπάνω.

Ανοιγόμενες γκαραζόπορτες

Οι ανοιγόμενες γκαραζόπορτες είναι στην ουσία γκαραζόπορτες οι οποίες ανοίγουν με κίνηση προς το πλάι σε μεντεσέδες. Είναι λογικό να απαιτείται πολύς χώρος γύρω από μία πόρτα που ανοίγει με στροφή 45 μοιρών, γι’ αυτό και οι συγκεκριμένες πόρτες δεν είναι πολύ κοινές σε οικιακά γκαράζ που ο χώρος είναι απλά πολύ πολύτιμος. Οι ανοιγόμενες γκαραζόπορτες τοποθετούνται κυρίως σε βιομηχανικούς χώρους, σε εισόδους αυλών ή πυλωτών και σε μεγάλα γκαράζ.

Ανάλογα με το μέγεθος του ανοίγματος που θέλουμε να προστατέψουμε με ανοιγόμενη γκαραζόπορτα μπορεί να χρειαστεί μία ή δύο. Οι διπλές ανοιγόμενες γκαραζόπορτες τοποθετούνται σε πολύ μεγάλα ανοίγματα: μία πόρτα τοποθετείται στη δεξιά πλευρά του ανοίγματος και μία στην αριστερή. Με άλλα λόγια, τοποθετούνται όπως οι διπλές πόρτες στα σπίτια.

Οι ανοιγόμενες γκαραζόπορτες μπορεί να είναι είτε χειροκίνητες είτε αυτόματες. Ο χειροκίνητος έλεγχος είναι συνήθως η λύση που επιλέγεται για σχετικά ελαφριές πόρτες καθώς δεν απαιτείται η άσκηση μεγάλης δύναμης για τον χειρισμό τους. Σε περίπτωση που η πόρτα είναι μεγάλη και βαριά, τοποθετείται ένα ειδικό μοτέρ το οποίο και μετατρέπει τη πόρτα σε αυτόματη, δηλαδή ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς να ασκήσει δύναμη ο χρήστης ή ακόμη και χωρίς να βγει από το αυτοκίνητο του.

Γκαραζόπορτες οροφής

Εννοείται ότι γκαραζόπορτες δεν μπαίνουν στην οροφή του γκαράζ, όπως εννοεί το όνομα. Οι γκαραζόπορτες οροφής είναι αυτές που ανοίγουν προς τα πάνω και λέγονται έτσι γιατί όταν είναι ανοιχτές είναι στην οροφή του γκαράζ και παράλληλα με το πάτωμα του. Οι γκαραζόπορτες οροφής είναι συνήθως η καλύτερη λύση για τα οικιακά γκαράζ που κατά κανόνα είναι σχετικά μικροί χώροι. Το γεγονός ότι η πόρτα ανοίγει προς το ταβάνι, σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ελεύθερος χώρος για την κίνηση της, οπότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε κάθε τετραγωνικό χιλιοστό του γκαράζ σας, όσο μικρό και αν είναι.

Οι γκαραζόπορτες οροφής μπορεί να είναι είτε σε πολλά κομμάτια είτε σε ένα ενιαίο. Οι μη-ενιαίες αποτελούνται από συνήθως τρία κομμάτια λαμαρίνας τα οποία συνδέονται με ειδικό τρόπο μεταξύ τους ώστε να είναι εύκολη η κίνηση τους. Λόγω του ότι η πόρτα είναι στην ουσία σπαστή, απαιτείται πολύ λίγος χώρος για την κίνηση της κατά το άνοιγμα, οπότε είναι μία πολύ καλή λύση για μικρά γκαράζ. Οι ενιαίες αποτελούνται από ένα ενιαίο κομμάτι κι έχουν πιο απλό μηχανισμό λειτουργίας, οπότε είναι πολύ εύκολη και η χειροκίνητη λειτουργία τους. Δεδομένου ότι απαιτείται κάποιος ελεύθερος χώρος για τη κίνηση τους όμως, ενδεχομένως να μην μπορούν να μπουν σε ένα μικρό γκαράζ. Εννοείται ότι ο ειδικός θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τον σωστό τύπο για το γκαράζ σας.

Ενδιαφέρεσαι για Γκαραζόπορτες από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Γκαραζόπορτες διπλές

Οι διπλές γκαραζόπορτες είναι στην ουσία ένα σύστημα που αποτελείται από δύο πόρτες που είναι συνήθως συρόμενες ενώ μπορεί να ανοίγουν και με κίνηση στο πλάι σε μεντεσέδες αν το επιτρέπει ο χώρος. Τις συγκεκριμένες γκαραζόπορτες δεν θα τις βρούμε σε σπίτια καθώς απαιτείται πολύς ελεύθερος χώρος για τη λειτουργία τους. Προορίζονται για βιομηχανικούς χώρους και συγκεκριμένα για γκαράζ στα οποία αποθηκεύονται πολλά ή / και μεγάλα οχήματα. Με άλλα λόγια, είναι ιδανική λύση για μία εταιρεία μεταφορών, logistics ή ακόμη και για επιχειρήσεις που νοικιάζουν ή παρέχουν βαριά μηχανήματα όπως μπουλντόζες και γερανούς.

Οι πόρτες αυτές ανοιγοκλείνουν είτε με ειδικές ράγες αν είναι συρόμενες είτε με ειδικούς μεντεσέδες βαρέως τύπου. Η λειτουργία τους είναι συνήθως αυτόματη καθώς το βάρος τους είναι συνήθως μεγάλο λόγο του μεγάλου μεγέθους τους. Εννοείται ότι η διαδικασία κατασκευής και τοποθέτησης τους είναι μία δύσκολη υπόθεση που απαιτεί μεγάλη ακρίβεια και γι’ αυτό πρέπει να γίνεται από ειδικούς και μετά από προσεκτική μελέτη του χώρου. Οι πόρτες αυτές μπορούν να παρέχουν πολύ μεγάλη προστασία ακόμη και σε τεράστιους βιομηχανικούς χώρους προστατεύοντας έτσι αποτελεσματικά τόσο τα οχήματα όσο και τον εξοπλισμό που μπορεί να βρίσκεται μέσα στο γκαράζ.

Γκαραζόπορτα ρολό

Οι γκαραζόπορτες μπορούν να βγουν και σε μορφή ρολού. Οι γκαραζόπορτες αυτού του τύπου μοιάζουν πολύ με τα ρολά ασφαλείας κλειστού τύπου, τα οποία είναι και γνωστά για το γεγονός ότι προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στα καταστήματα καθώς είναι αυτά που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και τα ακριβά κοσμηματοπωλεία. Οι γκαραζόπορτες ρολό κατασκευάζονται από εξαιρετικά ανθεκτικά φύλλα χάλυβα ανάμεσα στα οποία τοποθετείται ειδικό μονωτικό υλικό που προσφέρει τόσο προστασία από τα στοιχεία της φύσης – κυρίως ακραίες θερμοκρασίες και υγρασία – όσο και ηχομόνωση. Όταν είναι κλειστές στην ουσία δημιουργούν ένα συμπαγές τείχος που είναι σχεδόν αδύνατον να παραβιαστεί με συμβατικά εργαλεία ενώ μπορεί να αντέξει χτυπήματα με βαριοπούλες και άλλα βαριά αντικείμενα καθώς και ρίψεις αντικειμένων όπως τούβλα και πέτρες.

Οι γκαραζόπορτες ρολό είναι πολύ πρακτικές αφού απαιτείται ελάχιστος χώρος για το άνοιγμα και τι κλείσιμο τους. Ο μηχανισμός λειτουργίας τους μπορεί να αναρτηθεί στον τοίχο είτε να τοποθετηθεί κάτω από το κούφωμα της διόδου του γκαράζ, αν και αυτό θα μειώσει το ύψος της διόδου, οπότε και μπορεί να επηρεαστεί η δυνατότητα διέλευσης ψηλών οχημάτων όμως τα βαν. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι μπορούν να τοποθετηθούν σε όλα τα γκαράζ. Εννοείται ότι οι γκαραζόπορτες ρολό μπορούν να είναι είτε αυτόματες είτε χειροκίνητες.

Αξίζουν οι μεταχειρισμένες γκαραζόπορτες;

Οι γκαραζόπορτες από δεύτερο χέρι μπορούν να αποτελέσουν μία καλή λύση σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά όχι σε όλες. Εννοείται ότι για έναν επαγγελματικό χώρο ή για τη προστασία κάποιου ακριβού αυτοκινήτου θα χρειαστεί πάντα μία καινούργια και όσο το δυνατόν καλύτερη γκαραζόπορτα για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Από εκεί και μετά, αν σκέφτεστε να αγοράσετε από δεύτερο χέρι, θα πρέπει σίγουρα να κάνετε την αγορά από κάποια επιχείρηση που ειδικεύεται σε αυτό ώστε να πάρετε και κάποια εγγύηση. Επίσης, καλό είναι να αποφύγετε να αγοράσετε μεταχειρισμένη αυτόματη γκαραζόπορτα αφού έχει πολλά μέρη που μπορούν να βγάλουν κάποιο πρόβλημα στα ξαφνικά. Οι μονοκόμματες πόρτες όπως αυτές της οροφής είναι οι πιο ασφαλείς επιλογές όταν μιλάμε για μεταχειρισμένες πόρτες.

Μην ξεχάσετε τη τοποθέτηση

Τέλος, να τονίσουμε ότι στο όνομα του περιορισμού του κόστους, εννοείται ότι θα πρέπει να επιδιώξετε να σας γίνει μία ειδική προσφορά κι έκπτωση για τη τοποθέτηση της γκαραζόπορτας από την επιχείρηση που θα σας τη πουλήσει. Ακόμη καλύτερα, μπορείτε να ψάξετε για μία επιχείρηση που να προσφέρει δωρεάν τοποθέτηση. Τέλος, καλό θα ήταν να εμπιστευθείτε μία επιχείρηση που να προσφέρει κι επισκευή και συντήρηση γκαραζόπορτας ώστε να έχετε γρήγορο και άψογο after sales service.

Ενδιαφέρεσαι για Γκαραζόπορτες από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Συχνές Ερωτήσεις

Ποιες είναι οι κοινές ανησυχίες σχετικά με τις τιμές των γκαραζόπορτων;

Οι συνήθεις ανησυχίες σχετικά με τις τιμές των γκαραζόπορτων περιλαμβάνουν την οικονομική προσιτότητα, την ποιότητα κατασκευής και τα έξοδα εγκατάστασης. Οι άνθρωποι επιθυμούν ισορροπία μεταξύ οικονομικού προϋπολογισμού και διάρκειας, διαφάνεια στο κόστος και διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις.

Ποιοι παράγοντες πρέπει να ληφθούν υπόψη για την επιλογή του κατάλληλου τύπου γκαραζόπορτας;

Για να βρείτε τον κατάλληλο τύπο γκαραζόπορτας, λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η ασφάλεια, η μόνωση, η αισθητική, η διαθεσιμότητα χώρου, η τιμή, το υλικό, η αντοχή, η συντήρηση και η συμβατότητα με τα υπάρχοντα ανοίγματα.

Τι είναι οι συρόμενες γκαραζόπορτες | Δ. Μενούνος
Άρθρα

Συρόμενες Γκαραζόπορτες: Σχέδια – Τιμές – Χρήσεις & Τύποι

Οι γκαραζόπορτες είναι απολύτως απαραίτητες για την ασφάλεια ενός γκαράζ. Με απλά λόγια, αν ένα γκαράζ δεν έχει μία πόρτα, είναι σαν να είναι ορθάνοιχτο σε κάθε κλέφτη, βάνδαλο και εισβολέα γενικότερα για να κάνει ότι θέλει και να πάρει ότι θέλει από μέσα του. Αυτό φυσικά είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τα σπίτια – σε κάποιες περιπτώσεις το γκαράζ μπορεί να γίνει και είσοδος για το σπίτι – αλλά είναι ακόμη μεγαλύτερο για τις επιχειρήσεις, αφού το γκαράζ τους έχει οχήματα και ίσως κι εργαλεία που είναι απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία τους.

Αν και όλοι καταλαβαίνουν τη σημασία της γκαραζόπορτας, δεν είναι λίγοι αυτοί που απλά πελαγώνουν όταν βλέπουν πόσες διαφορετικές κατηγορίες υπάρχουν. Αυτό ισχύει ακόμη περισσότερο για τις επιχειρήσεις που έχουν μεγάλους χώρους, οι οποίες πολλές φορές βλέπουν και δυσθεώρητα κόστη. Η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, μία απλή λύση σαν τις συρόμενες γκαραζόπορτες είναι και η ιδανική. Ας δούμε τι πρέπει να ξέρετε γι’ αυτές.

Τι είναι οι συρόμενες γκαραζόπορτες;

Ξεκινάμε από τα πολύ βασικά. Οι περισσότερες γκαραζόπορτες που πιθανόν να έχετε δει είναι σε μορφή ρολού, ή είναι οι λεγόμενες ανοιγόμενες, οι οποίες και στην ουσία είναι μονοκόμματες γκαραζόπορτες που ανοίγουν προς τα πάνω. Οι συρόμενες γκαραζόπορτες όπως μαρτυρά και το όνομα τους, ανοίγουν με σύρσιμο. Με άλλα λόγια, είναι σαν τη συρόμενη πόρτα που μπορεί να έχουμε στο σπίτι μας. Η μόνη τους διαφορά είναι ότι είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ποιες είναι οι ιδανικές χρήσεις για μια συρόμενη γκαραζόπορτα;

Το μειονέκτημα που έχει μία συρόμενη γκαραζόπορτα είναι το γεγονός ότι για να ανοίξει θα πρέπει να υπάρχει και ο ακριβώς ίδιος ελεύθερος χώρος στα δεξιά ή τα αριστερά της, αυτό δηλαδή που ισχύει και για τις συρόμενες γκαραζόπορτες που έχουμε στο σπίτι μας. Αυτό τις κάνει μεν πολύ απλές στη χρήση και ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου αφού δεν έχουν σχεδόν κανένα κινητό μέρος, αλλά σημαίνει ότι είναι δύσκολο να τοποθετηθούν σε οικιακά γκαράζ που έχουν γενικά περιορισμένο χώρο. Είναι όμως η ιδανική λύση για μία επιχείρηση.

Ενδιαφέρεσαι για Συρόμενες Γκαραζόπορτες από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Σε τι μεγέθη βγαίνει μια συρόμενη γκαραζόπορτα;

Εδώ είναι που η συρόμενη γκαραζόπορτα πραγματικά ξεχωρίζει! Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι βγαίνουν σε όλα τα μεγέθη και όλα τα σχέδια. Σε αντίθεση με τις άλλες πόρτες που βγαίνουν σε σχεδόν στάνταρ μεγέθη και περιορίζουν αρκετά τους χώρους στους οποίους μπορούν να τοποθετηθούν. Με τις συρόμενες γκαραζόπορτες αρκεί να γίνει μία σωστή μέτρηση του χώρου και του ανοίγματος και η επιχείρηση που θα αναλάβει τη κατασκευή και τη τοποθέτηση θα φτιάξει αμέσως μία συρόμενη γκαραζόπορτα που να ταιριάζει τέλεια στις ανάγκες σας. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, οι μετρήσεις αυτές πρέπει να γίνονται πάντα από ειδικούς. Όσον αφορά τα συρόμενες γκαραζόπορτες σχέδια κι εδώ θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία, πάντα ανάλογα με την επιχείρηση με την οποία θα συνεργαστείτε.

Πώς ανοίγουν;

Εννοείται ότι εξ΄ορισμού, οι γκαραζόπορτες που είναι συρόμενες είναι χειροκίνητες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να τις ανοίγει και να τις κλείνει ο οδηγός με το χέρι, κάτι που είναι μεν εύκολο αλλά απαιτεί έξοδο από το όχημα. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει. Εννοείται ότι στην αγορά θα βρείτε αυτόματες συρόμενες γκαραζόπορτες – δηλαδή πακέτα γκαραζόπορτας και ειδικού μηχανισμού – ενώ ακόμη και μια ήδη υπάρχουσα συρόμενη μπορεί να μετατραπεί σε αυτόματη με τη προσθήκη του ειδικού μηχανισμού, τον οποίο και μπορείτε να βρείτε στις περισσότερες επιχειρήσεις με γκαραζόπορτες.

Απαιτούν συντήρηση;

Άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι το γεγονός ότι επειδή είναι πάρα πολύ απλές στη λειτουργία και χωρίς πολλά κινητά μέρη, είναι και πολύ δύσκολο να χαλάσουν. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται τόσο πολλή συντήρηση και αυτή που χρειάζονται, είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει ακόμη και από κάποιον υπάλληλο της επιχείρησης. Αρκεί να καθαρίζονται τα σκουπίδια από τον μηχανισμό κίνησης αλλά και να γίνεται σωστή λίπανση τους μηχανισμού της γκαραζόπορτας και μία συρόμενη γκαραζόπορτα είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει για πολλά χρόνια.

Τι γίνεται με τις τιμές για συρόμενες γκαραζόπορτες;

Σε γενικές γραμμές, οι συρόμενες γκαραζόπορτες επειδή είναι πολύ πιο απλές στη κατασκευή και τη τοποθέτηση από άλλα είδη γκαραζόπορτας, είναι γκαραζόπορτες σε οικονομική τιμή. Θα πρέπει να τονιστεί ωστόσο ότι το κόστος τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθος της γκαραζόπορτας, οπότε αν η συρόμενη γκαραζόπορτα που θέλετε είναι υπερβολικά μεγάλη σε μέγεθος, μπορεί να αποδειχθεί όχι και τόσο οικονομική, αλλά σίγουρα θα είναι φθηνότερη από μία ρολό ή μία ανοιγόμενη.

Συρόμενη γκαραζόπορτα με πόρτα

Τις συρόμενες  γκαραζόπορτες με πόρτα τις βρίσκουμε συνήθως σε βιομηχανικούς χώρους που έχουν πολύ μεγάλου μεγέθους ανοίγματα και άρα απαιτούν και μεγάλες γκαραζόπορτες. Οι εν λόγω πόρτες λοιπόν δεν διαφέρουν σε πολλά σε σχέση με τις κανονικές συρόμενες γκαραζόπορτες, η διαφορά τους είναι ότι έχουν «ενσωματωμένη» μία μικρότερη πόρτα που ανοίγει και κλείνει με μεντεσέδες, όπως οι πόρτες που έχουμε στα σπίτια μας. Γιατί όμως να έχει μία γκαραζόπορτα μία ακόμη πόρτα; Ο πραγματικός λόγος είναι πάρα πολύ απλός: για ευκολία στην κίνηση.

Η κύρια αποστολή μίας γκαραζόπορτας, άσχετα από τον τύπο της, είναι να προστατεύει κυρίως τον χώρο του γκαράζ και τα οχήματα ή και τον εξοπλισμό που βρίσκονται μέσα σε αυτό. Υπό ιδανικές συνθήκες λοιπόν, μία γκαραζόπορτα ανοίγει και κλείνει μόνο όταν είναι να μπει ή να βγει κάποιο όχημα από το γκαράζ. Αυτό όμως δεν ισχύει πάντα στους βιομηχανικούς χώρους. Δεν είναι σπάνιο να πρέπει να μπαίνουν κάποιοι εργαζόμενοι σε ένα βιομηχανικό γκαράζ για να συντηρήσουν / επισκευάζουν τα οχήματα ή ακόμη και να προμηθευτούν εξοπλισμό.

Οι μεγάλες συρόμενες πόρτες γκαράζ που συναντάμε στον βιομηχανικό χώρο είναι βαριές και το άνοιγμα τους είναι σχετικά αργό, οπότε αν πρέπει να μπαινοβγαίνουν στοπ γκαράζ άτομα, θα υπάρχει ταλαιπωρία και σπατάλη χρόνου. Ενσωματώνοντας μία πόρτα στη μεγάλη γκαραζόπορτα οι υπάλληλοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο γκαράζ χωρίς να πρέπει να ανοίξουν και να κλείσουν την γκαραζόπορτα.

Ενδιαφέρεσαι για Συρόμενες Γκαραζόπορτες από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Συρόμενη γκαραζόπορτα σπαστή

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι συνήθως μονοκόμματες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει δίπλα από το σημείο είναι τοποθετημένες να υπάρχει ελεύθερος χώρος ίσος με την πόρτα – ή τη κάθε πόρτα αν μιλάμε για σύστημα με διπλές πόρτες – για να μπορούν να ανοίγουν. Αυτό σημαίνει ότι αν μιλάμε για μία μεγάλη πόρτα, μιλάμε και για μία μεγάλη απαίτηση ελεύθερου χώρου. Στους βιομηχανικούς χώρους αυτό μπορεί να είναι δύσκολο είτε γιατί όταν είναι ανοιχτή η πόρτα θα κλείνει κάποιο πέρασμα, είτε επειδή ο χώρος είναι περιφραγμένος. Αυτό ισχύει ακόμη και σε οικιακά γκαράζ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι συρόμενες σπαστές γκαραζόπορτες είναι η κατάλληλη λύση.

Οι συγκεκριμένες πόρτες αποτελούνται από έναν αριθμό πάνελ που ενώνονται μεταξύ τους έτσι ώστε να διπλώνουν και να ξεδιπλώνουν. Αυτό σημαίνει ότι όταν ανοίγει η συρόμενη πόρτα αντί να κινείται όλη ευθεία και προς το πλάι, μπορεί να διπλωθεί ώστε να έρθει παράλληλα με κάποιον εσωτερικό ή εξωτερικό τοίχο, κάτι που σίγουρα εξοικονομεί πολύ χώρο για το άνοιγμα και τη λειτουργία της. Εννοείται ότι οι πόρτες είναι πιο πολύπλοκες από τις τυπικές συρόμενες και η κατασκευή τους απαιτεί πολλή μελέτη αλλά και μεγάλη ακρίβεια και γι’ αυτόν τον λόγο είναι και συνήθως πιο ακριβές από τις μονοκόμματες συρόμενες γκαραζόπορτες.

Συρόμενη γωνιακή γκαραζόπορτα

Η συρόμενη γωνιακή γκαραζόπορτα έρχεται για να λύσει ένα πρόβλημα που έχουν αντιμετωπίσει πολλοί που προσπάθησαν να τοποθετήσουν μία συρόμενη γκαραζόπορτα ή ακόμη και συρόμενη καγκελόπορτα στο σπίτι ή το βιομηχανικό τους χώρο: την έλλειψη χώρου. Τα μεγάλα ανοίγματα απαιτούν και μεγάλες και συνήθως βαριές πόρτες και ο πιο εύκολος τρόπος για να κατασκευαστούν είναι να γίνουν συρόμενες, κάτι που τις κάνει και πολύ φιλικές προς τον χρήστη. Οι συρόμενες πόρτες όμως απαιτούν και πολύ ελεύθερο χώρο για να μπορούν να κινούνται. Στην περίπτωση λοιπόν που το άνοιγμα που θέλουμε να θωρακίσουμε είναι κοντά σε τοίχο ή γωνία, η γωνιακή συρόμενη γκαραζόπορτα είναι η λύση.

Στην ουσία μιλάμε για μία σπαστή γκαραζόπορτα η οποία αποτελείται από πολλά μικρά πάνελ τα οποία είναι ενωμένα μεταξύ τους με ειδικούς μεντεσέδες και κινούνται με έναν σύστημα με ράγες και ρόδες. Μιλάμε για ένα σύστημα φαίνεται μεν πολύ πολύπλοκο, αλλά στην πραγματικότητα είναι σχετικά απλό, αρκεί να γίνει σωστά η μελέτη και η κατασκευή του, κάτι που απαιτεί χρόνο και πολλή δουλειά. Με άλλα λόγια λοιπόν, η γωνιακή συρόμενη γκαραζόπορτα είναι στην ουσία μία εξελιγμένη και πιο πολύπλοκη μορφή της σπαστής γκαραζόπορτας – άρα πιθανότατα και με μεγαλύτερο κόστος – η οποία μπορεί να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση χώρου.

Τηλεσκοπική συρόμενη γκαραζόπορτα

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες απαιτούν αρκετό ελεύθερο χώρο για την κίνηση και τη λειτουργικότητα τους και είναι μία οικονομική λύση για μεγάλες διόδους γκαράζ και ακόμη και για εισόδους σε αυλές και parking. Η έλλειψη ελεύθερου χώρου όμως, είτε λόγω παρουσίας κάποιου τοίχου είτε λόγω περιορισμού της λειτουργικότητας του χώρου, μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στην τοποθέτηση μίας τέτοιας πόρτας. Οι τηλεσκοπικές συρόμενες γκαραζόπορτες μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Όταν ακούμε τον όρο τηλεσκοπικό ο νους μας πάει κατευθείαν στο διάστημα και την παρατήρηση αστεριών, αλλά στην πραγματικότητα ο όρος έχει να κάνει με τον τρόπο που αποθηκεύεται το τηλεσκόπιο και όχι με τη λειτουργία του. Όταν κάτι είναι τηλεσκοπικό σημαίνει ότι το μέγεθος του μπορεί να μειωθεί και να αυξηθεί επειδή αποτελείται από μέρη που το ένα μπορεί μέσα στο άλλο. Οι τηλεσκοπικές συρόμενες πόρτες λοιπόν αποτελούνται από πάνελ που συνδέονται μεταξύ τους εσωτερικά ή με απλά λόγια, το ένα μπαίνει μέσα στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει ελεύθερος χώρος δίπλα από την πόρτα για να μπορεί να λειτουργεί. Το μειονέκτημα που έχουν οι συγκεκριμένες γκαραζόπορτες είναι το γεγονός ότι δεν ανοίγουν τελείως, δηλαδή ένα πάνελ θα προεξέχει από τον τοίχο, περιορίζοντας έτσι λίγο το άνοιγμα της διόδου του γκαράζ.

Συρόμενη επάλληλη γκαραζόπορτα

Μπορεί να ακούγεται λίγο πολύπλοκος αυτός ο τύπος γκαραζόπορτας αλλά στην ουσία είναι αρκετά απλός. Μιλάμε για ένα σχέδιο ή έναν μηχανισμό που τον έχουμε δει πολλές φορές σε συρόμενη αυλόπορτα. Στην ουσία έχουμε δύο πόρτες οι οποίες είναι τοποθετημένες παράλληλα και κινούνται μαζί. Εκεί που τελειώνει η μία πόρτα στην ουσία ξεκινάει η άλλη οπότε αν κι έχουμε δύο γκαραζόπορτες, αυτές είναι ενωμένες και συμπεριφέρονται σαν μία. Η κίνηση τους γίνεται με ειδικές ράγες και τροχούς.

Αυτό που μας προσφέρει μία συρόμενη επάλληλη γκαραζόπορτα είναι το γεγονός ότι μπορούμε να θωρακίσουμε μία σχετικά μεγάλη δίοδο χωρίς όμως να απαιτείται πολύς ελεύθερος χώρος για την κίνηση της. Αυτό συμβαίνει γιατί δεδομένου ότι έχουμε δύο γκαραζόπορτες που γίνονται μία όταν ανοίγουν, απαιτείται ο μισός ελεύθερος χώρος για την κίνηση της γκαραζόπορτας από αυτόν που θα απαιτούνταν αν ήταν ενιαία. Οι γκαραζόπορτες αυτού του τύπου είναι πολύ καλή λύση για πυλωτές ή γκαράζ πολυκατοικιών, για εισόδους σε αύλειους ή υπαίθριους χώρους – ακόμη και βιομηχανικούς – και φυσικά σε χώρους στάθμευσης και γκαράζ επιχειρήσεων.

Το κόστος μίας επάλληλης συρόμενης γκαραζόπορτας ενδέχεται να είναι κάπως μεγαλύτερο από αυτό της αντίστοιχης μονοκόμματης γιατί έχουμε την κατασκευή δύο πορτών και άλλου συστήματος ανοίγματος, ωστόσο μιλάμε για μία πολύ πιο πρακτική λύση.

Ενδιαφέρεσαι για Συρόμενες Γκαραζόπορτες από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των συρόμενων γκαραζοπορτών;

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες παρέχουν πλεονεκτήματα εξοικονόμησης χώρου, βολική πρόσβαση και επιλογές προσαρμογής για την ενίσχυση της αισθητικής και την προσαρμογή στις προσωπικές προτιμήσεις.

Οι συρόμενες γκαραζόπορτες είναι ακριβές;

Το κόστος των συρόμενων γκαραζόπορτων ποικίλλει ανάλογα με παράγοντες όπως το μέγεθος, το υλικό και η προσαρμογή. Παρόλο που μπορεί να είναι πιο ακριβές από τις παραδοσιακές πόρτες, η οικονομική προσιτότητα εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό. Η σύγκριση των τιμών και η εξέταση των μακροπρόθεσμων οφελών συνιστάται για την αξιολόγηση της οικονομικής τους προσιτότητας.

Επισκευές Ρολών: Τιμές και Κόστη
Άρθρα

Επισκευές ρολών: Κατανοώντας τις τιμές και το κόστος για την ασφαλή λειτουργία των επιχειρήσεων

Τα ρολά ασφαλείας είναι απαραίτητα για κάθε επιχείρηση και ο λόγος που το λέμε αυτό είναι απλός: πρόκειται για ένα «ενεργό» μέτρο ασφάλειας το οποίο θωρακίζει φυσικά τον χώρο στον οποίο τοποθετείται. Με άλλα λόγια, ένα ρολό ασφαλείας αποτελεί ένα φυσικό εμπόδιο το οποίο ο κλέφτης θα πρέπει να παραβιάσει ή να βρει κάποιον τρόπο να το διαπεράσει. Η παρουσία τους και μόνο λοιπόν, αποτελεί ένα πολύ καλό αποτρεπτικό μέτρο για την πλειοψηφία των κλεφτών, οι οποίοι και δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή / και τα εργαλεία για να παραβιάσουν τα ρολά.

Δεδομένου του πολύ σημαντικού ρόλου που παίζουν τα ρολά στην ασφάλεια ενός καταστήματος λοιπόν, είναι λογικό η απρόσκοπτη λειτουργία τους να είναι το πρώτο μέλημα των ιδιοκτήτων τους, ειδικά αν μιλάμε για αυτόματα ρολά. Κάτι που ανησυχεί πολλούς καταστηματάρχες λοιπόν, είναι το κόστος επισκευής των ρολών σε περίπτωση που πάθουν κάποια ζημιά που θα επηρεάσει την ομαλή λειτουργία τους και την ασφάλεια που παρέχουν. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να ξέρετε για τις επισκευές ρολών, τις τιμές και το κόστος τους.

Συχνότερες βλάβες

Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι οι βλάβες που μπορεί να πάθει ένα ρολό εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του: άλλες είναι οι συχνότερες βλάβες σε χειροκίνητα ρολά και άλλες σε αυτόματα. Στα χειροκίνητα ρολά, οι πιο συχνές βλάβες αφορούν προβλήματα στον μηχανισμό του ρολού ή δυσλειτουργίες κατά το άνοιγμα και το ανέβασμα και το κατέβασμα των ρολών. Οι βλάβες αυτές είναι απλές στην επισκευή και συνήθως οφείλονται σε κακή συντήρηση.

Όσον αφορά τα αυτόματα ρολά, σε αυτά μπορούν να παρουσιαστούν κάποια προβλήματα είτε στα ίδια τα ρολά, παρόμοια με αυτά που αναφέραμε για τα χειροκίνητα ρολά, είτε στο μοτέρ. Τα προβλήματα του μοτέρ συχνά αφορούν τη  παροχή ρεύματος ή κάποια βλάβη στον μηχανισμό που δίνει το σήμα για τη λειτουργία, δηλαδή στο κουμπί λειτουργίας των ρολών ή στο τηλεχειριστήριο που χρησιμοποιείται για το άνοιγμα.

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευή Ρολών από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.

Κόστη επισκευής

Εννοείται ότι το κόστος επισκευής μίας βλάβης σε ρολό εξαρτάται από τη δουλειά που θα κάνει ο τεχνικός και από αν θα χρειαστεί να αγοράσει κάποια ανταλλακτικά. Σε γενικές γραμμές, σε μία σχετικά απλή βλάβη που μπορεί να λυθεί εύκολα και γρήγορα, θα πληρώσετε μόνο κάποια χρήματα για τα εργατικά. Σε άλλες βλάβες όμως, μπορεί να πληρώσετε και το κόστος των ανταλλακτικών μαζί με αυτό των εργατικών. Μπορούμε να πούμε πως η ακριβότερη βλάβη που μπορεί να πάθει ένα ρολό αφορά τα ρολά αυτόματου τύπου και δεν είναι άλλη από την ολική καταστροφή του μοτέρ, κάτι που επιβάλει την αντικατάσταση του. Κάτι τέτοιο όμως είναι πολύ σπάνιο και συμβαίνει μόνο σε μοτέρ που δεν συντηρούνται καθόλου και που γενικά δεν τυγχάνουν καλής μεταχείρισης από τον χρήστη τους.

Τιμές επισκευών

Σε γενικές γραμμές η τιμή μίας επισκευής εξαρτάται από τον μάστορα και το πόσο χρεώνει. Εννοείται ότι μεγάλες εταιρείες συνήθως προσφέρουν καλύτερες τιμές από μεμονωμένους τεχνικούς. Επίσης, δεν είναι σπάνιο κάποιες επιχειρήσεις πώλησης ρολών να προσφέρουν κι επισκευές αλλά και συντήρηση ρολών σε τακτικά χρονικά διαστήματα είτε δωρεάν είτε με κάποιο έξτρα κόστος κατά την αγορά των προϊόντων. Εννοείται ότι αυτό είναι μία πολύ καλή λύση για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο όσον αφορά τις τιμές των επισκευών αφού θα πληρώσετε κάτι μόνο σε περίπτωση που χρειάζεται κάποια αντικατάσταση. Επιπλέον, τα πακέτα αυτά εγγυώνται και άμεση εξυπηρέτηση, οπότε είναι μία πραγματικά πολύ καλή λύση για όσους θέλουν την απρόσκοπτη λειτουργία των ρολών τους.

Πριν κλείσουμε, θα πρέπει ν τονίσουμε πως κλειδί για την αποφυγή βλαβών κι επισκευών είναι η σωστή λειτουργία και η σωστή συντήρηση των ρολών σας. Είναι καλό λοιπόν κατά την αγορά των ρολών σας να πάρετε και σχετικές οδηγίες τις οποίες και θα πρέπει να τηρείτε κατά γράμμα.

Ενδιαφέρεσαι για Επισκευή Ρολών από την Δημήτριος Μενούνος Ε.Π.Ε;

Ζητήστε μας προσφορά και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας ή καλέστε μας στο +30 21 0321 7503

Εσωτερικά ή εξωτερικά ρολά ασφαλείας για καλύτερη προστασία
Άρθρα

Εσωτερικά ή εξωτερικά ρολά ασφαλείας για καλύτερη προστασία

Τα ρολά ασφαλείας θα τα βρούμε σε σχεδόν όλα τα καταστήματα και αυτό συμβαίνει για έναν πολύ απλό λόγο: είναι ίσως το μοναδικό μέτρο ασφαλείας που παρέχει πραγματική θωράκιση σε έναν χώρο. Τα ρολά ασφαλείας στην ουσία είναι ένας στέρεος τοίχος που βρίσκεται ανάμεσα στον υποψήφιο κλέφτη και τον χώρο στον οποίο θέλει να μπει. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι κλέφτες σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας ψάχνουν για εύκολους στόχους, εννοείται ότι δεν έχουν τα μέσα και τις γνώσεις για να διαπεράσουν τον τοίχο των ρολών, οπότε και δεν προσπαθούν να κάνουν διάρρηξη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι μιλάμε πάντα για έναν τοίχο ο οποίος στην ουσία «φεύγει» όταν το κατάστημα είναι ανοιχτό, οπότε και θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πελατών.

Εννοείται ότι όταν κάποιος θέλει να τοποθετήσει ρολά ασφαλείας στο κατάστημα του, το πρώτο πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι η ασφάλεια, δηλαδή θέλει να επιλέξει τα ρολά που θα παρέχουν στο κατάστημα του την μεγαλύτερη δυνατή θωράκιση, οπότε και θα το κάνουν πολύ λιγότερο επιθυμητό από τους κλέφτες. Ένα από τα πρώτα διλλήματα που θα πρέπει λοιπόν να απαντήσει ένας υποψήφιος νέος ιδιοκτήτης ρολών ασφαλείας είναι το αν αυτά θα είναι εσωτερικά ή εξωτερικά. Τούτων λεχθέντων, ας δούμε ποια είναι η καλύτερη επιλογή από την άποψη της ασφάλειας.

Τι εννοούμε με τον όρο εσωτερικά κι εξωτερικά ρολά

Τα ρολά τοποθετούνται εξ ορισμού έξω από τον χώρο του καταστήματος αφού δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν μέσα από τη βιτρίνα ή / και την πόρτα καθώς σκοπός τους είναι να προστατεύουν και τις τζαμαρίες, ειδικά αν είναι ρολά κλειστού ή διάτρητου τύπου. Λέγοντας λοιπόν εξωτερικά κι εσωτερικά – ή καλύτερα επικαθήμενα ρολά – μιλάμε για το που είναι τοποθετημένος ο μηχανισμός των ρολών.

Στην περίπτωση των εξωτερικών ρολών, το κουτί με τον μηχανισμό τοποθετείται πάνω στον τοίχο του καταστήματος με αποτέλεσμα να προεξέχει, στην περίπτωση των εσωτερικών ή επικαθήμενων ρολών, το κουτί του μηχανισμού τοποθετείται κάτω από κούφωμα της πόρτας και της βιτρίνας, οπότε και στην ουσία γίνεται ένα με τον τοίχο ή μπαίνει μέσα σε αυτόν, γι’ αυτό και λέγονται εσωτερικά.

Ποια είναι πιο ασφαλή;

Από την άποψη της ασφάλειας, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα εσωτερικά ρολά είναι η καλύτερη επιλογή. Δεδομένου ότι ο μηχανισμός τους δεν είναι εκτεθειμένος, δεν μπορεί κανείς κλέφτης να δοκιμάσει να ανοίξει το κουτί και να προσπαθήσει να ανοίξει τα ρολά από εκεί. Επιπλέον, οι οδηγοί των ρολών αυτών μπορούν να γίνουν ένα με τα κουφώματα και τους τοίχους γύρω από τις διόδους και τη βιτρίνα του χώρου, οπότε τα ρολά είναι εντελώς μη προσβάσιμα στους κλέφτες όταν είναι κλειστά. Το μειονέκτημα των εν λόγω ρολών είναι το γεγονός ότι μειώνουν το ύψος των διόδων και της βιτρίνας, οπότε και δεν είναι καλή επιλογή για μικρούς και γενικά χαμηλοτάβανους χώρους.

Όσον αφορά τα εξωτερικά ρολά, τόσο οι οδηγοί των ρολών όσο και το κουτί του μηχανισμού είναι εκτεθειμένα, οπότε μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση οι κλέφτες σε αυτά. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν είναι καθόλου ασφαλή καθώς πάλι οι κλέφτες θα χρειαστούν αρκετό χρόνο καθώς και ειδικές γνώσεις κι εργαλεία για να τα παραβιάσουν, ωστόσο, συγκριτικά με τα εσωτερικά μπορούμε να πούμε ότι δεν προσφέρουν το ίδιο μεγάλη θωράκιση. Το μεγάλο πλεονέκτημα των εξωτερικών ρολών είναι ότι επειδή αναρτώνται σε τοίχο δεν μειώνουν το ύψος της διόδου και της βιτρίνας, οπότε και είναι η πιο πρακτική – ή ίσως και η μόνη – λύση για χαμηλά καταστήματα ή για καταστήματα με μικρές βιτρίνες.

Σε κάθε περίπτωση, στην επιλογή ρολού ασφαλείας για το κατάστημα σας θα είναι δίπλα σας ένας ειδικός από την επιχείρηση που θα αναλάβει να μελετήσει τον χώρο και τις ανάγκες του για να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή λύση, οπότε οι όποιες αποφάσεις θα λάβετε θα πρέπει να βασίζονται σε αυτές τις προτάσεις και συμβουλές.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια η διαφορά εσωτερικών και εξωτερικών ρολών;

Τα εσωτερικά και εξωτερικά ρολά ασφαλείας αναφέρονται στο πού είναι τοποθετημένος ο μηχανισμός του ρολού. Τα εξωτερικά ρολά έχουν το κουτί του μηχανισμού τοποθετημένο στον τοίχο του καταστήματος, προεξέχοντας, ενώ τα εσωτερικά ή επικαλυπτόμενα ρολά έχουν το κουτί του μηχανισμού τοποθετημένο κάτω από ένα πλαίσιο πόρτας και παραθύρου, κάνοντάς το ένα με τον τοίχο ή μπαίνοντας μέσα σε αυτόν.

Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα των εσωτερικών ρολών;

Δεδομένου ότι ο μηχανισμός τους δεν είναι εκτεθειμένος, κανένας κλέφτης δεν μπορεί να προσπαθήσει να ανοίξει το κουτί και να προσπαθήσει να ανοίξει τα ρολά από εκεί.

Ποιο είναι το κύριο μειονέκτημα των εσωτερικών ρολών ασφαλείας;

Το κύριο μειονέκτημα είναι ότι μειώνουν το ύψος των διαδρόμων και του παραθύρου, οπότε δεν αποτελούν καλή επιλογή για μικρούς και γενικά χαμηλούς χώρους.

Είναι δυνατή η ελεύθερη πρόσβαση των πελατών όταν τα ρολά ασφαλείας είναι κλειστά;

Ναι, τα ρολά ασφαλείας είναι ένας συμπαγής “τοίχος” που στέκεται ανάμεσα στον επίδοξο κλέφτη και τον χώρο στον οποίο θέλει να εισέλθει, αλλά μιλάμε πάντα για έναν “τοίχο” που στην πραγματικότητα “φεύγει” όταν το κατάστημα είναι ανοιχτό, οπότε θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πελατών.

Αυτόματες Πόρτες Καταστημάτων Εισόδου - Συρόμενες ή Γυάλινες
Άρθρα

Αυτόματες Πόρτες Καταστημάτων: Κατηγορίες & Τιμές

Η πόρτα είναι αναμφίβολα από τα πιο σημαντικά σημεία ενός καταστήματος ή μίας επιχείρησης. Είναι η δίοδος από την οποία θα περάσουν οι πελάτες για να ψωνίσουν ή να μιλήσουν με το προσωπικό της επιχείρησης. Η πόρτα όμως είναι και η δίοδος από την οποία είναι πολύ πιθανό να δοκιμάσουν να εισέλθουν στην επιχείρηση και οι κλέφτες. Μία πόρτα καταστήματος ή επιχείρησης λοιπόν, θα πρέπει όχι μόνο να είναι «ελκυστική» για τους πελάτες ώστε να τους «προσκαλεί» στο εσωτερικό του χώρου, αλλά θα πρέπει να είναι και πολύ ασφαλής έτσι ώστε να μην μπορούν να την ανοίξουν ή να την παραβιάσουν εύκολα οι διαρρήκτες.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, είναι σημαντικό μία πόρτα να προσφέρει ευκολία στους υποψήφιους πελάτες και να διατηρεί ορατό τον εσωτερικό χώρο και όχι μόνο αλλά και να κάνει τη ζωή δύσκολη στους κλέφτες και τους διαρρήκτες. Οι αυτόματες πόρτες είναι αυτές που συγκεντρώνουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, πράγμα που φαίνεται και από το γεγονός ότι είναι οι πιο διαδεδομένες σε όλους τους τύπους καταστημάτων αλλά και σε επιχειρήσεις γενικότερα. Στο άρθρο αυτό θα μιλήσουμε αναλυτικά για τις πόρτες αυτού του τύπου έτσι ώστε να κάνετε την καλύτερη επιλογή για το δικό σας κατάστημα η οποία θα σας εξασφαλίσει επισκεψιμότητα αλλά και ασφάλεια.

Τι είναι οι αυτόματες πόρτες καταστημάτων

Με απλά λόγια, μπορούμε να πούμε ότι οι αυτόματες πόρτες καταστημάτων είναι πόρτες που ανοίγουν και κλείνουν από μόνες τους, δηλαδή χωρίς να χρειαστεί το άτομο που σκοπεύει να τις περάσει να ασκήσει κάποια δύναμη ή ακόμη και να χρησιμοποιήσει τα χέρια του. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, οι αυτόματες πόρτες δουλεύουν με κάποιον αισθητήρα κίνησης ή εγγύτητας: ανοίγουν όταν κάποιος τις πλησιάζει και κλείνουν όταν κάποιος απομακρύνεται από αυτές. Το άνοιγμα και το κλείσιμο μπορεί επίσης να ελέγχεται και από αισθητήρα βάρους, Η ταχύτητα και ο τρόπος με τον οποίο ανοίγουν οι πόρτες αυτού του τύπου διαφέρουν ανάλογα με τις ανάγκες και τον τύπο του κάθε καταστήματος ή επιχείρησης.

Όταν το κατάστημα δεν λειτουργεί, οι αυτόματες πόρτες κλείνουν και κλειδώνουν οπότε και είναι αδύνατον να παρεισφρήσει στον χώρο κάποιος «ανεπιθύμητος επισκέπτης», ειδικά αν δεν έχει ειδικά εργαλεία κι εξειδικευμένες γνώσεις.

Τις αυτόματες πόρτες θα τις βρούμε σχεδόν σε όλα τα καταστήματα. Τις προτιμούν ιδιαίτερα τα καταστήματα που αναμένουν ότι οι πελάτες τους θα φύγουν από τον χώρο φορτωμένοι με πολλές σακούλες ή μεγάλα αντικείμενα όπως τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα ρούχων και τα καταστήματα με εργαλεία και σιδηρικά. Εννοείται ότι θα τις συναντήσουμε και σε πολυκαταστήματα ή / και εμπορικά κέντρα.

Αυτόματες Πόρτες Εισόδου

Με τον όρο αυτόματες πόρτες εισόδου εννοούμε όλες τις αυτόματες πόρτες που μπορούν να τοποθετηθούν στην είσοδο κάποιου χώρου, ο οποίος δεν είναι ανάγκη να είναι κατάστημα ή επιχείρηση. Αυτόματες πόρτες εισόδου θα βρούμε για παράδειγμα σε νοσοκομεία, αεροδρόμια και ξενοδοχεία. Οι πόρτες εισόδου μπορούμε να πούμε ότι χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις ανοιγόμενες και τις αυτόματες συρόμενες πόρτες.

Οι ανοιγόμενες πόρτες μπορεί να έχουν ένα ή δύο φύλλα και ανοίγουν με κίνηση προς τα μέσα ή προς τα έξω, όπως οι πόρτες που έχουμε στο σπίτι μας. Οι συρόμενες συνήθως αποτελούνται από δύο φύλλα και ανοίγουν πάντα με κίνηση προς το πλάι. Ανοιγόμενες αυτόματες πόρτες θα βρούμε κυρίως σε νοσοκομεία καθώς είναι σχεδιασμένες για να ανοίγουν πολύ γρήγορα και να εξασφαλίζουν μεγάλες διόδους. Τις συρόμενες θα τις βρούμε σε μια μεγάλη γκάμα χώρων: από καταστήματα και σούπερ μάρκετ μέχρι ξενοδοχεία. Η επιλογή του τύπου αυτόματης πόρτας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τον τύπο του χώρου και την «κίνηση» που αναμένεται να έχει και είναι καλό να γίνεται με την βοήθεια κάποιου ειδικού για να εξασφαλιστεί ότι η πόρτα θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του χώρου χωρίς απώλειες ως προς την πρακτικότητα και χρηστικότητα της.

Αυτόματες Συρόμενες Πόρτες

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι αυτόματες συρόμενες πόρτες ανοίγουν και κλείνουν με κίνηση προς το πλάι και αποτελούνται συνήθως από δύο φύλλα. Θα τις συναντήσουμε κυρίως σε χώρους όπου οι επισκέπτες αναμένεται να μπουν ή να βγουν με γεμάτα χέρια, είτε επειδή θα κάνουν ψώνια είτε επειδή θα κουβαλούν κάποια αντικείμενα, όπως αποσκευές. Ως εκ τούτου, τέτοιες πόρτες συναντάμε σε εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ καθώς και σε ξενοδοχεία, αεροδρόμια και σταθμούς λεωφορείων και τρένων όπου και οι επισκέπτες αναμένεται ότι θα εισέρχονται ή θα εξέρχονται κουβαλώντας βαλίτσες.

Οι συρόμενες πόρτες, όπως και οι αυτόματες πόρτες εισόδου γενικότερα, έχουν σαν κύριο σκοπό τους να κάνουν πιο εύκολη την διέλευση των επισκεπτών. Δεδομένου ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος για να ανοίξει μία αυτόματη πόρτα είναι το να την πλησιάσει, μπορεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τον χώρο χωρίς να χρειαστεί να ακουμπήσει κάτω τα ψώνια ή τις αποσκευές του για να ανοίξει την πόρτα. Ο λόγος που τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις δεν προτιμούν τις αυτόματες πόρτες αλλά επιλέγουν τις αυτόματες, είναι το γεγονός ότι η ταχύτητα λειτουργίας τους είναι πιο αργή, ομαλή κι ελεγχόμενη, οπότε είναι πιο ασφαλείς για τους πελάτες και ειδικά για τα παιδιά.

Αυτόματες Γυάλινες Πόρτες

Οι περισσότερες αυτόματες πόρτες είναι κατασκευασμένες από γυαλί. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι έτσι εξασφαλίζεται περισσότερο φυσικό φως για τον φυσικό χώρο. Επιπλέον, αυξάνεται και η ορατότητα του χώρου, δηλαδή οι περαστικοί μπορούν να δουν πιο εύκολα και καθαρά τι υπάρχει μέσα στο κατάστημα και να επιλέξουν να μπουν σε αυτό. Θα λέγαμε λοιπόν ότι η γυάλινη πόρτα είναι ένα «συμπλήρωμα» της βιτρίνας του καταστήματος. Από γυαλί μπορούν να κατασκευαστούν τόσο οι συρόμενες όσο και οι ανοιγόμενες αυτόματες πόρτες, ωστόσο αν μιλάμε για ανοιγόμενες πόρτες, το γυαλί επιλέγεται αν είναι εξωτερικές, δηλαδή αν μιλάμε για τις πόρτες στην είσοδο ενός χώρου. Για τις εσωτερικές ανοιγόμενες πόρτες συνήθως χρησιμοποιούνται μη-διάφανα υλικά, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από τον χώρο.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι γυάλινες αυτόματες πόρτες, ασχέτως τύπου, κατασκευάζονται από ειδικά τζάμια υψηλής αντοχής, οπότε και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές σε χτυπήματα με βαριά εργαλεία και ρίψεις αντικειμένων όπως πέτρες και τούβλα. Με άλλα λόγια, παρά το γεγονός ότι μοιάζουν να είναι κατασκευασμένες από γυαλί, είναι τόσο ανθεκτικές που είναι σχεδόν αδύνατον να σπάσουν, τουλάχιστον με συμβατικά μέσα κι εργαλεία, οπότε και δεν αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια του χώρου.

Τιμές για Αυτόματες Πόρτες

Οι τιμές για τις αυτόματες πόρτες εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες και ως εκ τούτου συνήθως είναι μοναδικές για κάθε πελάτη. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος είναι το μέγεθος της πόρτας, ο τύπος της και το υλικό κατασκευής της. Όσον αφορά το μέγεθος, εννοείται ότι όσο πιο μεγάλη είναι μία πόρτα ή από όσο περισσότερα φύλλα αποτελείται, τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το κόστος της. Οι μετρήσεις και ο καθορισμός του μεγέθους του τελικού προϊόντος γίνεται από ειδικούς προκειμένου να είναι σίγουρο ότι η πόρτα θα είναι ασφαλής και πλήρως λειτουργική.

Όσον αφορά το υλικό κατασκευής, όπως είπαμε και παραπάνω οι πόρτες αυτόματες κατασκευάζονται από ειδικό ανθεκτικό γυαλί. Υπάρχουν διαφορετικοί τύπου γυαλιού και ο καθένας έχει και τα δικά του τεχνικά χαρακτηριστικά όσον αφορά την ανθεκτικότητα και την ορατότητα. Το κόστος είναι ανάλογο της ανθεκτικότητας: όσο μεγαλύτερη είναι η ανθεκτικότητα, τόσο πιο μεγάλο θα είναι και το κόστος της πόρτας. Εδώ να σημειώσουμε ότι αν μιλάμε για ανοιγόμενες πόρτες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα υλικά κατασκευής πέρα από το γυαλί.

Γενικά, μπορούμε να πούμε ότι ο μόνος παράγοντας που είναι «εκτός ελέγχου» του πελάτη όσον αφορά το κόστος είναι το μέγεθος της πόρτας. Από εκεί και μετά οι άλλοι παράγοντες – εδώ αναφέραμε τους πιο σημαντικούς – μπορούν να ρυθμιστούν ώστε το τελικό προϊόν να ταιριάζει τέλεια με τις ανάγκες αλλά και το budget του πελάτη.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς λειτουργούν οι αυτόματες πόρτες καταστημάτων;

Λειτουργούν με αισθητήρες κίνησης ή εγγύτητας, ανοίγουν όταν κάποιος τις πλησιάζει και κλείνουν όταν κάποιος απομακρύνεται από αυτές. Το άνοιγμα και το κλείσιμο μπορεί επίσης να ελέγχεται από έναν αισθητήρα βάρους. Η ταχύτητα και η μέθοδος ανοίγματος μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με τις ανάγκες του καταστήματος ή της επιχείρησης.

Ποιος τύπος επιχειρήσεων χρησιμοποιεί συνήθως αυτόματες πόρτες καταστημάτων;

Τις συναντάμε συνήθως σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ρούχων και καταστήματα πώλησης εργαλείων και υλικού. Μπορούν επίσης να βρεθούν σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα.

Ποιος είναι ο σκοπός των αυτόματων θυρών εισόδου;

Οι αυτόματες πόρτες εισόδου χρησιμοποιούνται για να παρέχουν ευκολία και ασφάλεια στην είσοδο ενός χώρου, όπως ένα κατάστημα ή μια επιχείρηση, ένα νοσοκομείο, ένα αεροδρόμιο ή ένα ξενοδοχείο. Ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα και μπορούν να κλειδώνονται όταν το κτίριο είναι κλειστό.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των αυτόματων θυρών;

Οι αυτόματες πόρτες παρέχουν ευκολία στους πελάτες και τους υπαλλήλους, καθώς ανοίγουν και κλείνουν αυτόματα. Αυξάνουν επίσης την ασφάλεια, καθώς κλειδώνουν όταν το κτίριο είναι κλειστό και δυσκολεύουν την είσοδο των εισβολέων. Επιπλέον, οι αυτόματες πόρτες μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση του εσωτερικού χώρου ορατού και να τον κάνουν πιο ελκυστικό για τους πελάτες.