6 συμβουλές για βιομηχανικά ρολά στις καλύτερες τιμές

α βιομηχανικά ρολά ασφαλείας είναι ένα από τα πιο βασικά μέτρα για την ασφάλεια μιας μεγάλης επιχείρησης ή βιομηχανίας αφού παρέχουν προστασία όχι μόνο από τους κλέφτες αλλά και από τον καιρό και τα στοιχεία της φύσης γενικότερα. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τα ρολά αυτού του τύπου είναι αρκετά πιο ακριβά από τα συμβατικά ρολά ασφαλείας καθώς αυτό συμβαίνει με όλα τα είδη και προϊόντα που προορίζονται για βιομηχανική χρήση. Το σχετικά υψηλό κόστος των συγκεκριμένων ρολών όμως είναι αυτό που κάνει αρκετούς ιδιοκτήτες να διστάζουν να τα τοποθετήσουν στις επιχειρήσεις τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

Εννοείται ότι δεδομένου ότι το οικονομικό κλίμα είναι πλέον πολύ ασταθές λόγω της οικονομικής κρίσης του Κορωναϊού και της γενικότερης ύφεσης που αναμένεται, η κάθε επένδυση πλέον απαιτεί πολύ προσεκτική μελέτη και σκέψη, ακόμη και αν πρόκειται για την ασφάλεια μιας επιχείρησης. Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορείτε να κάνετε κάποια πράγματα για να πετύχετε καλύτερες τιμές για βιομηχανικά ρολά ασφαλείας. Ας δούμε λοιπόν μερικά χρήσιμα tips.

1: Πληρώστε σε όσο το δυνατόν λιγότερες δόσεις

Το ξέρουμε ότι αυτή τη περίοδο είναι δύσκολο να δώσει κανείς πολλά χρήματα μαζεμένα, αλλά αν έχετε τη δυνατότητα αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε βιομηχανικά ρολά σε πολύ καλή τιμή. Ένας από τους πιο ισχυρούς «άγραφους» νόμους του εμπορίου είναι ότι η σύντομη πληρωμή φέρνει σημαντικές εκπτώσεις. Εννοείται ότι ο νόμος αυτός ισχύει και στα ρολά.

2: Κάντε σκληρά παζάρια

Μπορεί τα παζάρια να μην αρμόζουν σε κάποιον που είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης κι επιτυχημένης επιχείρησης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ντροπή και στο τρέχων οικονομικό κλίμα να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν θα θελήσει να χάσει έναν πελάτη για μερικά ευρώ από το κέρδος του. Η εποχή είναι ιδανική παζάρια και σκληρές διαπραγματεύσεις, απλά να θυμάστε ότι θα πρέπει πάντα να κινείστε στα όρια της λογικής και φυσικά να μην προσβάλετε την επιχείρηση ρολών με υπερβολικά χαμηλές προσφορές. Μην κάνετε με άλλα λόγια στους άλλους αυτά που δεν θέλετε να γίνονται σε σας.

3: Διεκδικήστε περισσότερο value for money

Αν καταλήξετε σε μια τιμή ή αν η επιχείρηση που προσπαθεί να σας πουλήσει τα ρολά βιομηχανικά που σας ενδιαφέρουν δεν υποχωρεί και δεν δέχεται «παζάρια», μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να επιδιώξετε να κερδίσετε μεγαλύτερη αξία για τα χρήματα σας. Μπορείτε λοιπόν να ζητήσετε κάποια «αναβάθμιση» στο χρώμα ή το σχέδιο των ρολών χωρίς αλλαγή στη τιμή ή να επιδιώξετε να συμπεριληφθούν στη τιμή και υπηρεσίες όπως η συντήρηση και η επισκευή των ρολών.

4: Πάτε συστημένος

Εδώ έχουμε πάλι ένα από «τα πιο παλιά κόλπα της αγοράς». Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να πετύχει κανείς καλές βιομηχανικά ρολά τιμές, είναι να πάει συστημένος σε κάποια επιχείρηση ρολών. Όπως ήδη θα ξέρετε, κανένας έμπορος δεν θέλει να προσβάλει κάποιον υφιστάμενο πελάτη του και να κινδυνεύσει να τον χάσει γι’ αυτό και είναι πιο διαλλακτικός με τους φίλους και τους γνωστούς που του στέλνει ο εν λόγω πελάτης.

5: Κάντε μια εμπεριστατωμένη έρευνα αγοράς

Κακά τα ψέματα, η εξοικονόμηση χρημάτων κατά την αγορά βιομηχανικών ρολών απαιτεί χρόνο και κόπο. Αν θέλετε λοιπόν να πετύχετε την καλύτερη δυνατή τιμή, θα πρέπει να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς. Χρησιμοποιήστε το internet για να βρείτε τις επιχειρήσεις με βιομηχανικά ρολά στη περιοχή σας κι ελάτε σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες. Ακούστε πολλές προσφορές για να καταλάβετε την αγορά και το που κυμαίνονται οι τιμές.

6: Κάντε μια μεγάλη αγορά

Αν χρειάζεστε αρκετά ρολά για την επιχείρηση σας και όχι μόνο ένα, καλό θα ήταν να τα αγοράσετε όλα μαζί. Θα είναι σαν να αγοράζετε «χονδρική», οπότε και είναι σίγουρο ότι θα σας γίνει κάποια καλύτερη τιμή ή ότι η επιχείρηση ρολών θα είναι πιο ανοικτή σε διαπραγματεύσεις.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.