5 λάθη που γίνονται με τα ρολά ασφαλείας καταστημάτων | Δ. Μενούνος

Τα ρολά ασφαλείας είναι απαραίτητα για όσους έχουν κατάστημα ή κάποια άλλη επιχείρηση αφού είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας και προστασίας που έχει στη διάθεση του ο ιδιοκτήτης. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι η τοποθέτηση και ύπαρξη τους αρκούν για τη θωράκιση του χώρου. Αν δεν χρησιμοποιείτε σωστά τα ρολά σας, ενδέχεται να μετριάσετε ή ακόμη και να εκμηδενίσετε την αποτελεσματικότητα τους και εν αγνοία σας να αφήσετε την επιχείρηση σας ανοχύρωτη.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά ακόμη και με ένα τόσο απλό μέτρο ασφαλείας, όπως τα ρολά καταστημάτων, γίνονται λάθη κατά τη χρήση του και μάλιστα κάποια από αυτά είναι και πάρα πολύ κοινά. Ας δούμε λοιπόν τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουν όσοι έχουν ρολά ασφαλείας, για να μην τα κάνετε κι εσείς ή για να σταματήσετε να τα κάνετε!

1: «Τσιγκουνιά» στις κλειδαριές

Όλοι ξέρουμε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι και αβέβαιοι, οπότε και είναι λογικό οι επιχειρηματίες να προσπαθούν να εξοικονομούν χρήματα από όπου μπορούν. Η ασφάλεια ωστόσο είναι ένας τομέας στον οποίο απλά δεν χωράνε τσιγκουνιές: όσο περισσότερα ξοδέψει κάποιος για την ασφάλεια της επιχείρησης του, τόσο πιο ήσυχα θα μπορεί να κοιμάται. Η κλειδαριά είναι ίσως το πιο σημαντικό «μέρος» ενός συστήματος ρολών καταστημάτων. Αν ένας κλέφτης καταφέρει να παραβιάσει εύκολα τη κλειδαριά, θα μπορέσει απλά να σηκώσει τα ρολά και να μπει σαν κύριος. Καλό είναι λοιπόν να ξοδέψετε όσο το δυνατόν περισσότερα στη κλειδαριά και να αγοράσετε την καλύτερη που θα σας προσφερθεί.

2: Έλλειψη συντήρησης

Είναι αλήθεια ότι τα ρολά είναι απίστευτα απλά στη λειτουργία τους, ειδικά αν είναι χειροκίνητα. Ακόμη κι ένα πολύ απλό σύστημα, μπορεί να παρουσιάσει προβλήματα τα οποία και είναι πιθανόν να επηρεάσουν σημαντικά τη λειτουργία του. Τα ρολά χρειάζονται κάποια φροντίδα και λίγη εύκολη συντήρηση, η οποία μάλιστα μπορεί να γίνει και από κάποιον μη ειδικό. Είναι σίγουρο ότι θα ενημερωθείτε σχετικά με την συντήρηση των ρολών σας όταν θα τα αγοράσετε. Μην αγνοήσετε τις οδηγίες που θα σας δοθούν και μην αμελήσετε την τακτική συντήρηση.

3: Αυτοσχέδιες επισκευές

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα ρολά ασφαλείας για καταστήματα είναι πολύ απλά στη λειτουργία, αλλά μπορούν να χαλάσουν. Τα καλά νέα είναι ότι τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιάσουν είναι συνήθως πολύ απλά κι εύκολο να επιλυθούν. Αυτό κάνει όμως πολλούς να σκεφτούν ότι μπορούν να αναλάβουν οι ίδιοι μόνοι τους την επισκευή των ρολών τους, ειδικά αν νομίζουν ότι «πιάνουν τα χέρια τους». Οι αυτοσχέδιες επισκευές συχνά κάνουν ένα απλό πρόβλημα πολύ μεγαλύτερο και τις περισσότερες φορές προσφέρουν μία προσωρινή μόνο λύση. Αν τα ρολά σας πάθουν κάτι, μην προσπαθήσετε να το λύσετε μόνοι σας, όσο απλό και να φαίνεται το πρόβλημα. Καλέστε αμέσως έναν επαγγελματία.

4: Λάθος επιλογή ρολού

Δεν είναι λίγοι αυτοί που απλά επιλέγουν τον λάθος τύπο ρολού για την επιχείρηση τους, κάτι που μπορεί να επηρεάσει και την ασφάλεια τους, αλλά και την ίδια τη λειτουργία της επιχείρησης. Η επιλογή ρολών είναι ένα ζήτημα που είναι πολύ πιο πολύπλοκο απ’ ότι φαντάζεστε, καλό είναι λοιπόν να μην την κάνουμε μόνοι μας αλλά πάντα με τη καθοδήγηση κάποιου ειδικού, με τον οποίο και πρέπει να συνεργαστούμε απόλυτα.

5: Μη τοποθέτηση άλλων μέτρων ασφαλείας

Οι συναγερμοί και οι κάμερες είναι σαφώς λιγότερο αποτελεσματικά μέτρα ασφαλείας απ’ ότι τα ρολά καταστημάτων. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και τελείως άχρηστα ή περιττά για όσους έχουν ρολά ασφαλείας. Τα ρολά προσφέρουν πολύ μεγάλη προστασία, αλλά η παρουσία ενός συναγερμού ή μιας κάμερας θα κάνει έναν κλέφτη να το σκεφτεί δύο και τρεις φορές πριν προσπαθήσει να κάνει μία διάρρηξη. Όσο περισσότερα τα μέτρα ασφαλείας σε έναν χώρο, τόσο λιγότερο «επιθυμητός» είναι ο εν λόγω χώρος για τους κλέφτες. Αν μπορείτε λοιπόν, επενδύστε και σε συμπληρωματικά μέτρα ασφαλείας για τα ρολά σας. Επικοινωνήστε με την εταιρεία ρολά Μενούνος και μάθετε περισσότερα.

Dimitris Menounos - Δημητρης Μενουνος

O Δημήτρης Μενούνος είναι ο ιδιοκτήτης της dmenounos.gr. Eδώ μπορείτε να διαβάσετε διάφορα άρθρα του που δίνουν συμβουλές και επεξηγήσεις πάνω στα συστήματα ασφαλείας.